Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Συναυλία στη μνήμη του Μανώλη Ρασούλη

Στη μνήμη του Μανώλη Ρασούλη θα είναι αφιερωμένη η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, που ξεκινάει στις 4 Ιουλίου.
Όπως έχει ήδη αποφασιστεί η μέρα αυτή θα περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και μία μεγάλη συναυλία.
Σε ό,τι αφορά στις ομιλίες, άνθρωποι που έχουν μελετήσει το στιχουργικό, συγγραφικό και, γενικότερα, την πορεία και το έργο του Μανώλη Ρασούλη θα μιλήσουν σε μία πρωινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ για το βράδυ προγραμματίζεται μία μεγάλη συναυλία.
Υπό εξέταση τίθενται τρεις χώροι για τη διεξαγωγή της συναυλίας (Παγκρήτιο Στάδιο, πλατεία Ελευθερίας, Κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης"), ενώ η τελική επιλογή του χώρου θα εξαρτηθεί από το ποιοι και πόσοι θα δεχθούν να λάβουν μέρος στη συναυλία αυτή.
Στη συναυλία, στη μνήμη του εκλιπόντος, θα συμμετάσχει η ορχήστρα Μ. Ρασούλη, ενώ ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Α.Ε.Π.Ι. (Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), Πέτρος Ξανθόπουλος και ο τηλεοπτικός παραγωγός Γιώργος Σγουράκης έχουν αναλάβει να προσεγγίσουν παλιούς συνεργάτες και φίλους του Μ. Ρασούλη, προκειμένου να έλθουν στο Ηράκλειο και να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 10 άτομα θα τραγουδήσουν στη συναυλία που θα είναι ανοιχτή για το κοινό και την οποία (και μόνο αυτή) θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ηρακλείου.
 Πηγή:cretalive.gr

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=299550&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου