Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΕΔΕ για τον υποπτέραρχο που παρέσυρε τροχονόμο

ΕΔΕ για τον υποπτέραρχο που παρέσυρε τροχονόμο

Προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του περιστατικού

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε βάρος υποπτεράρχου που υπηρετεί στο ΓΕΕΘΑ για την συμπεριφορά του απέναντι σε τροχονόμο που διενήργησε τυπικό έλεγχο στο αυτοκίνητο του που εκινείτο σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών.

Η ΕΔΕ διατάχθηκε μετά από μήνυση του τροχονόμου, βάσει της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στο ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθούν τα ακριβή στοιχεία του περιστατικού ενώ θα ορισθεί τακτική δικάσιμος στο Αεροδικείο.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/80072/ede-gia-ton-upopterarho-pou-paresure-trohonomo/

 

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στη Ρουμανία.

Τα χορευτικά  του Παγκαλαβρυτινού στη Ρουμανία.
Για μια ακόμη  σημαντική εξόρμηση στο εξωτερικό  ετοιμάζονται τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού  Συλλόγου, τα οποία θα πάρουν μέρος  στο Αντάμωμα Ελληνισμού στη Ρουμανία.
Τα χορευτικά, προσκεκλημένα της Ένωσης Ελλήνων  Ρουμανίας, πρόεδρος της οποίας είναι  ο βουλευτής, Δρ Ντράγκος Γκαμπριέλ  Ζησόπουλος θα πάρουν μέρος στο καθιερωμένο  Αντάμωμα όλων των Ελληνικών Κοινοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο Βουκουρέστι  με τη συμμετοχή  40 ελληνικών κοινοτήτων στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για  ένα τετραήμερο ταξίδι στην παράδοση, μέσω του οποίου τα χορευτικά του  Παγκαλαβρυτινού θα έχουν την  ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουν την  πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά και να προβάλουν την Αχαΐα.
Η αναχώρηση  της αχαϊκής αντιπροσωπείας η  οποία θα αποτελείται από 50 χορευτές με τους συνοδούς τους θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου και η επιστροφή  τους στις 29 του ίδιου μήνα, ενώ  στη διάρκεια του ταξιδιού η αποστολή θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί δεκάδες μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής.
Το πρόγραμμα  του ταξιδιού έχει ως εξής:
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου: Αναχώρηση ώρα 4 μ.μ. από Πάτρα. Ακολουθώντας τη διαδρομή Ιωάννινα –Εγνατία -Προμαχώνας, Βουλγαρία Σαντάνσκη, Σόφια, Ρουσέ άφιξη στο Βουκουρέστι, στο ξενοδοχείο Ambasador, το οποίο από το 1937 διαθέτει μακρά παράδοση στη φιλοξενία.
Παρασκευή 26 Νοεμβρίου: Βουκουρέστι. Υποδοχή της  αποστολής από τον πρόεδρο  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρουμανίας, Έλληνα Βουλευτή της Ρουμανίας, Δρ Ντράγκο Γκαμπριέλ Ζησόπουλο στα γραφεία του συλλόγου. Ξενάγηση στην πόλη.
Ώρα 6 μ.μ. τελετή έναρξης των κορυφαίων ετήσιων  πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ελλήνων  της Ρουμανίας με τη συμμετοχή 40 Ελληνικών Κοινοτήτων.
Σάββατο 27 Νοεμβρίου: Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται. Στη συνέχεια επίσκεψη στο παλάτι του Τσαουσέσκου και περίπατος στην πόλη.
Απόγευμα  επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής.
Κυριακή  28 Νοεμβρίου: Πρωινό και επίσκεψη στα  καταστήματα. Αναχώρηση για  Ελλάδα. 
http://www.pankalavritinos.com/products/stin-roumania/

Καθυστέρηση πληρωμής στις ένοπλες δυνάμεις


Αλήθεια γιατί δεν ακούστηκε πουθενά στα Μ.Μ.Ε πως για πρώτη φορά στα χρονικά οι ενοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας...
δεν πληρώθηκαν κανονικά στις 22 του τρέχοντος μήνα μα εχουμε ενημέρωση γα 27 και βλέπουμε.Και απο τον άλλο μήνα φημολογείται για +5 μέρες μετέπειτα η μισθοδοσία και περικοπή ολων των οδοιπορικών.Και οι μεταθέσεις φυσικά δεν μειωνονται με αποτελεσμα μια πιθανη μετάθεση η να σε διαλυσει οικονομικά και να σε οδηγησει σε αδιέξοδο,ή να σε χωρίσει η γυναίκα σου.



Περισσότερα:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_299.html

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΑΡΗ ΥΠΕΡ ΣΟΥ











http://mosxatotaurosmazi.blogspot.com/

Σχέδιο «Καλλικράτης» και στον αθλητισμό




του Τάσου Παπαχρίστου(goalnews)

Τι κρύβεται άραγε, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι που δηλώνουν καλά πληροφορημένοι, σε ένα από τα συρτάρια του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού;
Τι εισηγήσεις υπάρχουν από συμβούλους του με σπουδές in USΑ
Λέτε να έχουμε μία επανάσταση που θα ξεκινάει από τα σχολεία ή αυτές οι σκέψεις μπορούν κάλλιστα σήμερα να χαρακτηριστούν ως ουτοπικές;
Οι πληροφορίες που αρχίζουν και διαρρέουν με τη συχνότητα σταγόνων νερού το τελευταίο διάστημα αναφέρουν την ύπαρξη ενός σχεδίου τύπου «Καλλικράτης», αποκλειστικά για τον αθλητισμό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, που ασφαλώς θα φέρει την ονομασία κάποιου άλλου αρχαίου προγόνου μας, με αθλητική, αυτήν τη φορά, προέλευση.
Αλλωστε η νέα κυβέρνηση έχει αποκτήσει μία μανία να βαφτίζει τις αλλαγές και τα νομοσχέδια με κύρια έμπνευση τα χρόνια της αρχαιότητας.
Η κατηγοριοποίηση των αθλημάτων στις αρχές της χρονιάς ίσως αποτελέσει και το πεδίο εκκίνησης για την ενοποίηση των αθλητικών ομοσπονδιών με κοινές καταβολές που ως απώτερο στόχο δεν θα έχει όμως ένα καλύτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα, αλλά απλά τις περικοπές στα έξοδα.
Αυτή η ιδέα δεν είναι βέβαια καινούργια. Την είχε φέρει κάποτε στην επιφάνεια και το παλαιό ΠΑΣΟΚ με πρώτη προτεινόμενη ενέργεια τη χωροταξική ένωση των ομοσπονδιών σε ένα και μοναδικό κτίριο, που θα τις απάλλασσε εξ ολοκλήρου και διά παντός από τον βραχνά του ενοικιοστασίου.
Τώρα είναι φανερό ότι η πολιτεία ψάχνεται ακόμα περισσότερο. Αρχικά για μία ενοποίηση χώρων και αθλημάτων ?δύσκολα θα συμβεί πάντως κάτι τέτοιο- και κατόπιν για πλάνα ανάπτυξης του αθλητισμού και όχι διαχείρισης του πρωταθλητισμού.
Μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά ανεφάρμοστα αν δεχτούμε ως ορθές τις πληροφορίες ότι η επανάσταση θα ξεκινήσει από τα σχολεία.
Ποια σχολεία;
Αυτά που στην πλειονότητά τους έχουν γυμναστές και όχι προπονητές
Αυτά που δεν διαθέτουν αθλητικές εγκαταστάσεις
Αυτά που σήμερα γεννούν αδιάφορους καθηγητές και προβληματικούς πολίτες
Στις ΗΠΑ ο αθλητισμός πράγματι καλλιεργείται σχεδόν στο σύνολό του σε κολέγια και πανεπιστήμια, αλλά όλα τους είναι ιδιωτικά.
Οι γονείς πληρώνουν, τα πανεπιστήμια προσφέρουν μέσα, προπονητές, υποτροφίες και τα σχολεία ακόμα και στα μικρότερα χωριά διαθέτουν κλειστά γυμναστήρια κατασκευασμένα από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν θέλουμε να λάβουμε ως υπόδειγμα δράσης τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ και κατόπιν να τα εφαρμόσουμε εδώ, τότε θα πρέπει να έχουμε εφεύρει νωρίτερα ως Ελλάδα τη μηχανή του χρόνου για να ένα πελώριο άλμα στο μέλλον

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16985&subid=2&pubid=86968720

Αλλαγή σελίδας στο Μοσχάτο



ΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΚΑΣ
Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις σε διοικητικό, αλλά και αγωνιστικό επίπεδο στις τάξεις του Μοσχάτου λίγο μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αήττητο Σπάτων. Νέος προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Μπεχλιβανίδης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν στον Αστέρα Βάρης (ομάδα Α' Κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ), ενώ στο παρελθόν αγωνιζόταν για πολλά χρόνια στον Ιωνικό. Παράλληλα επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του Μοσχάτου είναι από προχθές ο Χρήστος Δάρας, ο γνωστός ιατρός που έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του -μεταξύ άλλων- και στον Ολυμπιακό. Ασφαλώς στόχος των Πειραιωτών είναι να υπάρξει άμεσα η αγωνιστική και βαθμολογική ανάκαμψη, ώστε να γίνει εφικτός ο στόχος της παραμονής.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10519&subid=2&pubid=86966702



Η Κρήτη του '60 κι ο νεαρός Ξυλούρης. Ντοκουμέντο



Ένας Κρητικός μετανάστης, ο Anthony Sooklaris (Αντώνης Τσουχλαράκης) το 1961
έρχεται με το κρουαζιερόπλοιο "ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ" μαζί με πλήθος Κρητών μεταναστών
από την Αμερική στην Κρήτη και τραβάει με την μοναδική του κάμερα
σπάνιες σκηνές του κρητικού βίου.
Τις ταινίες ανακάλυψε μετά από 50 σχεδόν χρόνια ο γιός του και ανέβασε στο youtube.
Στα παρακάτω αποσπάσματα σκηνές από κρητική ταβέρνα με το νεαρό τότε Νίκο Ξυλούρη.


Συντάκτης: Μάνος Λαμπράκης
Κατηγορία: Internet
http://mediasoup.gr/node/21705

H Miley έγινε 18 ετών


Το αγαπημένο κορίτσι του Hollywood Miley Cyrus γιόρτασε τα 18α γενέθλια της στο club Trousdale του Los Angeles.

Η Miley ντυμένη με ένα δερμάτινο σύνολο που αποκάλυπτε το γυμνασμένο της κορμί, έδειχνε πάρα πολύ ευτυχισμένη ανάμεσα στους καλεσμένους της.

«Γιορτάζω όλο το μήνα τα γενέθλια μου» δήλωσε η πανέμορφη ηθοποιός και τραγουδίστρια Miley Cyrus.

Στο πάρτυ παρευρέθηκαν η Demi Moore μαζί με το σύζυγο τυης Ashton Kutcher και την κόρη της Rumer Willis,η Kelly Osbourne, η Kyle Massey και διάφοροι άλλοι σταρ του Hollywood.

«Η Miley ήταν πολύ ευδιάθετη και χόρευε συνεχώς», δήλωσε ένας καλεσμένος.

Υπενθυμίζουμε ότι έγινε παγκοσμίως γνωστή από το τηλεοπτικό show «Hannah Montana».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=209298&cid=11

«Άγγιξέ με»


Το πρώτο της single κυκλοφόρησε η Κατερίνα Στικούδη!

Το νέο της single είναι σε μουσική και παραγωγή του Λεωνίδα Χαντζάρα ενώ τους στίχους έγραψε η Βίκυ Γεροθόδωρου! Όσο για το εξώφυλλο του cd, μπορείτε να διαπιστώσετε από μόνοι σας πως η εκρηκτική Κατερίνα ποζάρει πιο σέξι από ποτέ!

Το «Άγγιξε με» θα περιέχεται στη διπλή συλλογή «Stars 2010», το οποίο θα έχει ένα cd με international hits και ένα cd με Ελληνικές επιτυχίες. Αυτή η διπλή συλλογή θα συνοδεύεται με το ημερολόγιο της Κατερίνας Στικούδη για το 2011.
περισσότερα:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=209312&cid=11

Επανήλθε ο Πάγκαλος για τους ένστολους

Επανήλθε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος στις αιχμές του εναντίον των ένστολων, μετά τις γνωστές δηλώσεις του πως πρόκειται για  «ό,τι  πιο αντιπαραγωγικό υπάρχει στο Δημόσιο».

Αυτή τη φορά οι βολές του κ. Πάγκαλου  είχαν στόχο τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας,   τους οποίους χαρακτήρισε μεν  «ήρωες»,  αλλά πρόσθεσε ότι από οικονομική άποψη είναι … αντιπαραγωγικοί, μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, με  ακροατήριο που  αποτελούσαν μηχανικοί αεροσκαφών,   της Πολεμικής Αεροπορίας επίσης.   «Εσείς είστε παραγωγικοί. Φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγεται έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε, κινδυνεύουν το αναγνωρίζουμε αλλά δεν παράγουν κάτι» υποστήριξε!

Εντωμεταξύ κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων επιχειρηματικότητας «Κούρος 2010» είπε πως «Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο. Όχι για την κακή του πλευρά, αλλά γιατί μας δίνει τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ριζική αναδιάρθρωση».

Στην εκδήλωση της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα βραβεία «Κούρος 2010» παρέστη και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το πρώτο βραβείο, που αφορά στην ανάπτυξη και καινοτομία, απενεμήθη στην εταιρία «MLS πληροφορική», το δεύτερο βραβείο, που αφορά τις επιδόσεις στον διεθνή επιχειρηματικό στίβο δόθηκε στη φαρμακευτική εταιρεία «Φαρματέ», στον πρόεδρό της κ. Βασίλη Κάτσο και στην διευθ. σύμβουλο κ. Νέλη Κάτσου, και το τρίτο βραβείο που αφορά την κοινωνική προσφορά δόθηκε στην Οργάνωση WWF.

http://www.star.gr/politics/69829

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ενδεκάδα κατεβάζουν οι Έλληνες υποψήφιοι στις πολιτειακές εκλογές της Αυστραλίας


Έντεκα είναι οι ομογενείς υποψήφιοι που θα εκτεθούν στην ψήφο των πολιτών στις εκλογές του ερχόμενου Σαββάτου, οπότε και οι Αυστραλοί εκλέγουν τους νέους πολιτειακούς ηγέτες τους στην Βικτώρια.

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση δεν είναι ο αριθμός τους αλλά το γεγονός ότι από τους έντεκα, οι δύο και μάλιστα γυναίκες, κατέρχονται υποψήφιες με το... Κόμμα του Έρωτα (Sex Party). Πρόκειται για ένα καινούριο κόμμα που έχει γεννηθεί στην Αυστραλία υποσχόμενο την πλήρη σεξουαλική απελευθέρωση, στο οποίο φαίνεται ότι συμμετέχουν και ενισχύουν με την παρουσία τους και Ελληνίδες.

Από ελληνικής πλευράς βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επανεκλογή των τριών μελών ελληνικής καταγωγής του απερχόμενου πολιτειακού κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανταζόπουλο που διεκδικεί με τους Εργατικούς την επανεκλογή του στην έδρα του Ντάντενογκ, τον Νίκο Κότσιρα των Φιλελευθέρων στην έδρα του Μπουλίν και της Τζένης Μικάκου με το Εργατικό κόμμα στην περιοχή Νόρδερν Μετροπόλιταν για την Άνω Βουλή.

Στην Άνω Βουλή υποψήφιος του Εργατικού κόμματος στην περιοχή Σάουθ Μετροπολίταν είναι ο Λι Ταρλάμης. Επίσης, υποψηφιότητα βάζει ο Νίκος Βουλινάς, με το Εργατικό Κόμμα στην έδρα του Μάλβερν. Ο Θίο Ζωγράφος κατεβαίνει υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος στην έδρα Όκλι και ο Ανδρέας Κάτος με το ίδιο κόμμα στην έδρα Σάουθ Μπάργουον. Ακόμα, υποψήφια υποψήφια με τους Πράσινους στην έδρα του Περάν είναι η Μένη Χριστοφάκη και ο Γιώργος Γρίγας, υποψήφιος με το συντηρητικό κόμμα Πρώτα η Οικογένεια στην έδρα Όκλι.

Τέλος, οι δύο Ελληνίδες που κατεβαίνουν ως υποψήφιες με το ανατρεπτικό Κόμμα του Έρωτα είναι η Σωτηρία Στρατή στο Μπέιζγουότερ και η Τζόι Μαυρίκου στην έδρα Χέστιγκς. Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν 5.582.232 πολίτες που καλούνται να επιλέξουν υποψήφιους ανάμεσα από δέκα συνολικά αναγνωρισμένα κόμματα. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/69722/

Ποδηλατόδρομοι σε παλιές γραμμές του ΟΣΕ


Να αξιοποιηθούν οι παλιές εγκαταλελειμμένες γραμμές  του σιδηροδρομικού δικτύου και να  μετατραπούν  σε πολιτιστικούς ποδηλατοδρόμους θα εξετάσει αύριο ομάδα εργασίας του υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους του ΟΣΕ και των συναρμόδιων υπουργείων.

Η σύσκεψη έχει στόχο την ανάδειξη διαδρομών ιδιαίτερου φυσικού, ιστορικού ή πολιτιστικού κάλλους (Καλαμπάκα, Κακιά Σκάλα κλπ.) από τις οποίες περνούν σιδηροδρομικές γραμμές,  οι οποίες έχουν παροπλισθεί και θα μπορούσαν να γίνουν διαδρομές που θα χρησιμοποιείται το ποδήλατο.
http://www.star.gr/ellada_kosmos/69753/

«Προίκα» 7 δισ. € στον «Καλλικράτη»...



Τρία πακέτα «δώρων», άλλα μεγάλα και άλλα μικρά, αναμένουν τους νέους περιφερειάρχες άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους.

Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να τα γεμίζει, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να είναι όλα έτοιμα στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τους νέους αιρετούς. Θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα κληθούν στην Αθήνα οι...
13 εκλεγμένοι περιφερειάρχες και οι 325 δήμαρχοι του «Καλλικράτη».Μαζί του θα είναι και ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, που έφερε σε πέρας τη μεγάλη αλλαγή. Είναι πιθανόν ο Γ. Παπανδρέου να καλέσει και άλλα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να γίνει η πρώτη γνωριμία και να δεσμευτούν όλοι μαζί πως θα συνεργαστούν για την υλοποίηση των στόχων της μεταρρύθμισης.

Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στους υπουργούς να προχωρήσουν εντός του Δεκεμβρίου την αναδιοργάνωση των οργανισμών των υπουργείων τους και των εποπτευόμενων οργανισμών.

Τόσο στις κεντρικές υπηρεσίες όσο και στις περιφερειακές, που περνούν πλέον στην αρμοδιότητα των περιφερειαρχών.

Για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, απελευθερώθηκαν ήδη περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από τη Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ. Τα υπουργεία θα πρέπει να γίνουν ηλεκτρονικά και να φροντίσουν να διασυνδεθούν με τις περιφέρειες.

Ακόμη, το μεγαλύτερο κομμάτι από τα 10 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ θα δοθεί στις νέες περιφέρειες (απομένουν 6,5 δισ. ευρώ). Αυτός ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση δεν περιέκοψε κατά 500 εκατ. ευρώ το ΠΔΕ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη εθνική συμμετοχή.

Τα ποσά γίνονται ακόμη μεγαλύτερα από τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα προκληθούν από την ενεργοποίηση των ΣΔΙΤ και των συμβάσεων παραχώρησης.

Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, τόσο για να ανακουφίσει τις πιέσεις στην απασχόληση όσο και για να αυξήσει τη ροή χρήματος στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, επί τάπητος θα τεθούν μεγάλες επενδύσεις, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο νότιος οδικός άξονας στην Κρήτη, η ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ, η Ιόνια Οδός, οι κάθετοι άξονες της Εγνατίας, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και του μετρό, τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, η δημιουργία νέων λιμανιών στα νησιά και μονάδων παραγωγής ενέργειας και διαχείρισης λυμάτων, ανακύκλωσης και απορριμμάτων σε όλη τη χώρα.

Χρηματοδότηση
Ο Γ. Παπανδρέου θα καλέσει τους νέους αιρετούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε τα κονδύλια να απορροφηθούν και να πιάσουν τόπο. Γιατί, αν η αλλαγή δεν φτάσει στην καθημερινότητα των πολιτών, ο «Καλλικράτης» ως μεταρρύθμιση μπορεί να ξεθωριάσει.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την χρηματοδότηση και την εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων για να την αναδιοργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών σε περιφερειακό επίπεδο.

Την ευθύνη της εισήγησης θα έχουν οι υπουργοί που θα επισκεφθούν τις περιφέρειες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η τελική απόφαση, όμως, θα ληφθεί κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις. «Θα αποφασίσουμε πού θα επενδύσουμε, τι θα παραγάγουμε, ποιες υποδομές θα φτιάξουμε», λένε χαρακτηριστικά οι εμπνευστές των επιχειρησιακών σχεδίων.

Το στοίχημα της μεταρρύθμισης
Βασικός στόχος η πράσινη ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός θα θέσει ως βασικό στόχο να καταστεί η Ελλάδα πρωτοπόρα στην πράσινη ανάπτυξη, με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η πρόβλεψη είναι το 20% της παραγωγής ενέργειας να γίνεται το 2020 από ανανεώσιμες πηγές, ενώ για την εγκατάστασής τους θα δοθεί προτεραιότητα στις βραχονησίδες και σε αναξιοποίητες ερημικές περιοχές σε δήμους και περιφέρειες.

Θα ζητήσει από τους νέους αιρετούς να ολοκληρώσουν τους νέους χωροταξικούς σχεδιασμούς, ώστε η ανάπτυξη να γίνει βιώσιμη. Σημαντικά είναι και τα κονδύλια που θα περάσουν στις περιφέρειες για την Παιδεία και την Υγεία. Παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, ο Γ. Παπανδρέου δεν ξεχνά τη δέσμευσή του για αύξηση των δαπανών ως ποσοστό του ΑΕΠ.

«Αν δεν δημιουργηθεί και νέος πλούτος, αν δεν αυξηθεί η παραγωγικότητα, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τότε θα τσακωνόμαστε για το μοίρασμα μιας όλο και μικρότερης πίτας», θα πει ο πρωθυπουργός και θα θέσει τον στόχο: «Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε τι θέλουμε να παράγει η Ελλάδα τα επόμενα πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια, τι θα εξάγει, πού θα επενδύσουμε».

Θα αναφερθεί, ακόμη, στην ανασυγκρότηση της υπαίθρου. «Στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης βρίσκεται ο αγρότης, ο κάτοικος της υπαίθρου», θα πει και θα ζητήσει «μέτρα, ώστε τα αγροτικά προϊόντα να είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, με ταυτότητα και υψηλή αξία». Θα αναφερθεί, τέλος, στον τουρισμό, για την ανάπτυξη του οποίου θα καλέσει τους νέους περιφερειάρχες να εντοπίσουν και να αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Γιάννης Αντύπας ΕΘΝΟΣ.


http://nonews-news.blogspot.com/2010/11/7_20.html

Έρχεται ένας αιώνας χωρίς πετρέλαιο!


Στερεύει σε λίγα χρόνια ο «μαύρος χρυσός» και θα περάσουν 100 χρόνια-εφιάλτης για να βρεθεί αντικαταστάτης του καυσίμου.
 Μια άκρως ανησυχητική πρόβλεψη κάνουν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι σε τριάντα χρόνια από σήμερα θα έχουμε αποστραγγίσει κάθε ίχνος πετρελαίου από το υπέδαφος του πλανήτη χωρίς ταυτόχρονα να έχει βρεθεί ενεργειακή πηγή που να το αντικαθιστά. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας με μια σειρά πολύπλοκους υπολογισμούς και μετρήσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 2041 οι πετρελαιοπηγές του πλανήτη θα έχουν στερέψει, αφού δεν υπάρχει πλέον άλλο πετρέλαιο στο εσωτερικό του. Ωστόσο οι ανησυχητικές προβλέψεις των ερευνητών δεν σταματούν εδώ, αφού, όπως εκτιμούν, ως τότε δεν θα έχει βρεθεί κάποιος αντικαταστάτης του πετρελαίου, τουλάχι στον τέτοιος ώστε να καλύψει τις ήδη τεράστιες αλλά και ταυτόχρονα συνεχώς αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου. Οι ερευνητές έχουν και μια δεύτερη, ελαφρώς πιο αισιόδοξη, εκτίμηση για το πότε θα στερέψει το πετρέλαιο της Γης, τοποθετώντας τον χρόνο στο 2054.

Οπως αναφέρουν, περίπου το 70% του πετρελαίου που εξορύσσουμε από το υπέδαφος χρησιμοποιείται για την παραγωγή βενζίνης και ντίζελ για την κίνηση των οχημάτων. Οι ερευνητές θεωρούν επίσης δεδομένο ότι θα περάσουν 90-100 χρόνια από τη στιγμή που θα καταναλώσουμε την τελευταία σταγόνα πετρελαίου ώσπου να βρούμε κάτι που να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες μας στον ίδιο βαθμό που το επιτυγχάνει σήμερα το πετρέλαιο.

Αν οι εκτιμήσεις των ερευνητών επαληθευθούν, τότε θα μιλάμε για την εμφάνιση μιας εποχής όπου θα δοκιμαστεί σκληρά ο ανθρώπινος πολιτισμός. Σύμφωνα με ειδικούς, η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να αποτελέσει ένα καμπανάκι κινδύνου ώστε να ληφθούν σε παγκόσμιο επίπεδο άμεσα μέτρα και αποφάσεις περιορισμού της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και στροφής σε εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

2041 ή 2054 η τελευταία σταγόνα
Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει μάθει να κολυμπά στο πετρέλαιο, αλλά πιέζει πλέον ο χρόνος για να βρεθεί ένα καύσιμο που θα το αντικαταστήσει, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ο «μαύρος χρυσός» εξαντλείται με γοργούς ρυθμούς
ΒΗΜΑ


ΠΗΓΗ http://exypno.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html#ixzz168T19bPz

Αυτοσυγκράτηση προτείνουν Κίνα - ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ: Γράφημα και βίντεο από το θερμό επεισόδιο μεταξύ Νότιας και Β. Κορέας

 Αυτοσυγκράτηση προτείνουν Κίνα - ΗΠΑ

Η Κίνα συμφωνεί με τις ΗΠΑ ότι ο σημερινός βομβαρδισμός ενός νοτιοκορεάτικου νησιού από τη Βόρεια Κορέα ήταν ένα δυσάρεστο επεισόδιο και ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπόσγουορθ.

Αν και η Κίνα εξέφρασε απλώς την ανησυχία της και απέφυγε να καταδικάσει την επίθεση της Βόρειας Κορέας, από την άλλη η Ιαπωνία, μέσω ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου, δήλωσε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός ήταν ασυγχώρητος.



Δύο νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από τις βορειοκορεατικές οβίδες που έπεσαν στο νησί Γεονπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, στην Κίτρινη Θάλασσα.

Ο αμερικανός απεσταλμένος πραγματοποιεί μία περιοδεία με στόχο την επανάληψη των συνομιλιών των Έξι (Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ρωσία και Νότια Κορέα) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, τις οποίες έχει παγώσει η Πιονγιάνγκ από τον Απρίλιο του 2009.

Δείτε το βίντεο από το νησί που βομβαρδίστηκε:





http://www.newsbeast.gr/world/arthro/79290/autosugratisi-proteinoun-kina-ipa/

Επανεκλογή Φάχεϊ στη WADA

Από Κατερίνα Παλαιάκη 

Επανεκλογή Φάχεϊ στη WADA
Ο Τζον Φάχεϊ παρέμεινε στο τιμόνι της WADA για τρία ακόμη χρόνια, καθώς επανεξελέγη πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του ντόπινγκ, τα ηνία του οποίου ανέλαβε το 2007 αντί του Ντικ Πάουντ.
Ο Αυστραλός πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα βρίσκεται στον προεδρικό θώκο τουλάχιστον μέχρι το 2013, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις σχετικές αρχαιρεσίες ότι ο WADA θα συνεχίσει να δίνει μάχη κατά του ντόπινγκ, ενώ ζήτησε περαιτέρω συνεργασία με τις αθλητικές ηγεσίες των χωρών για την αντιμετώπιση της μάστιγας του αθλητισμού.

«Οι κυβερνήσεις κατανοούν πλέον ότι το θέμα του ντόπινγκ είναι ένα δημόσιο πρόβλημα υγείας, δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο τους πρωτοκλασάτους αθλητές. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο συγκεκριμένο θέμα και μέσω της εκπαίδευσης, να περάσουμε ένα μήνυμα στα παιδιά των προαστίων και στους ανθρώπους που πηγαίνουν στα γυμναστήρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Αρνε Λιούνκβιστ, ο οποίος είναι επικεφαλής και της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ.

http://www.gazzetta.gr/

Ανοίγουν πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία για τους πολίτες

πέντε στρατιωτικά νοσοκομεία για τους πολίτες

Μέγεθος κειμένου


Το “401”, το Ναυτικό Νοσοκομείο,το Νοσοκομείο Αεροπορίας, το ΝΙΜΤΣ και το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα δέχονται καθημερινά 60 πολίτες ασθενείς
























Το “401”, το Ναυτικό Νοσοκομείο και το ΝΙΜΤΣ θα διαθέτουν σε πολίτες από δέκα κλίνες, ενώ το Νοσοκομείο Αεροπορίας και το “424” από 15.
Παράλληλα τα ασθενοφόρα των ενόπλων δυνάμεων θα βρίσκονται στη διάθεση του ΕΚΑΒ, γιατροί των ενόπλων δυνάμεων θα παρέχουν υπηρεσίες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ενώ τα νοσοκομεία θα είναι ανοιχτά στους πολίτες και για εργαστηριακές εξετάσεις.
Αυτά προβλέπονται στην κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52725&catid=3&la=1

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΟΣ"


Για την ακρίβεια ο δίσκος θα έπρεπε να έχει τον τίτλο «Αιτία για επιτυχία» γιατί αυτό ακριβώς είναι!
Ο Δημήτρης Φάκος συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να τον χαρακτηρίσουν ενεργό μέλος της γενιάς που έρχεται…Για την ακρίβεια έφτασε… αυτή των 592 ευρώ…
Στοιχείο πρώτο, λοιπόν, τα μερικά από τα τραγούδια του τα έχουμε ήδη αγαπήσει και τα ακούμε σε όλα τα ραδιόφωνα. Το «Εμένα θες» με τον Σάκη Ρουβά, το «Δεν είμαι η μαμά σου» με την Ελεονώρα Ζουγανέλη, το «Να προλάβω» με την Ραλλία Χρηστίδου, το «Τρέχει τίποτα» με τον Νίκο Μίχα είναι μερικές μόνο από τις ραδιοφωνικές επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του.
Στοιχείο δεύτερο, ο προσωπικός του δίσκος που κυκλοφορεί από την legend με τίτλο «Αιτία για αλητεία» και περιέχει 10 αιτίες για να αγαπηθεί. Τα «Αναδρομικά» με τους STAVENTO σίγουρα είναι μια από αυτές! Υπάρχει ακόμα και μια διασκευή- έκπληξη στις «Θαλασσιές τις χάντρες» του αγαπημένου όλων Μίμη Πλέσσα, καθώς και ένα επίσης πολύ όμορφο ντουέτο με την Δόμνα Κουντούρη.
Στοιχείο τρίτο, last but not least, η ιδιαίτερη χροιά και ερμηνεία του Δημήτρη Φάκου που σφραγίζει τα κομμάτια του με το εντελώς προσωπικό του ύφος.
Με τόσες απτές αποδείξεις για την ιδιαιτερότητα και την προσωπικότητα του συγκεκριμένου album το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι καλή ακρόαση!
http://www.tromaktiko.info/

50.000 μετατάξεις «κόβουν» τις προσλήψεις


Οι μετακινήσεις υπαλλήλων θα προσμετρούνται στην αναλογία μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις όπως προβλέπει το μνημόνιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  
Στον «οδικό χάρτη» που επεξεργάζεται ο κ. Πάγκαλος για τον «Καλλικράτη» στο Δημόσιο που εξήγγειλε ο κ. Ραγκούσης έχουν ενταχθεί 1.500 οργανισμοί, νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες, ενώ ο αριθμός τους ενδεχομένως να υπερβεί τις 5.000
Κλείνει οριστικά η στρόφιγγα των προσλήψεων προσωπικού και καθίσταται ιδιαίτερα επισφαλής η θέση των περίπου 55.000 συμβασιούχων που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες μετά το κύμα των υποχρεωτικών μετατάξεων μόνιμου προσωπικού που έχει ήδη δρομολογήσει η κυβέρνηση και οι οποίες με βάση το μνημόνιο προσμετρούνται στην αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις υπαλλήλων στο Δημόσιο. Κυβερνητικοί κύκλοι ανεβάζουν τον αριθμό των υπό μετάταξη υπαλλήλων με βάση τις υφιστάμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε περίπου 25.000, ενώ ως το τέλος του έτους, οπότε θα τεθούν σε ισχύ οι διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, ο αριθμός τους μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη και στις 50.000. Η εμμονή της τρόικας για απαρέγκλιτη εφαρμογή της σχέσης πέντε προς ένα, μια απαίτηση που διατυπώθηκε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μη ανανεώσεις των συμβάσεων του προσωπικού ορισμένου χρόνου.

Ειδικότερα ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος έκανε γνωστό γύρω από τις μετατάξεις τα εξής: Πρώτον, υπάρχουν οι μετατάξεις τις οποίες προβλέπει ο «Καλλικράτης», οι οποίες γίνονται όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, με τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο αριθμός των υπό μετάταξη υπαλλήλων αυτής της κατηγορίας υπερβαίνει τις 5.000. Σε αυτόν τον αριθμό ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογιστούν και περίπου 15.000 υπάλληλοι που θα μεταταγούν λόγω της κατάργησης ή συγχώνευσης των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ των δήμων το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Δεύτερον, υπάρχουν οι μετατάξεις που επιφέρουν οι αλλαγές στον ΟΣΕ. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος του υπουργείου Υποδομών προβλέπει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μεταταγούν (περίπου 2.900), ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει να εξετάσει ανά νομό τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν. Με βάση την ενημέρωση που θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών θα ζητηθεί από τους υπαλλήλους του ΟΣΕ να επιλέξουν μέσω αιτήσεων τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να μεταταγούν. Η κυβέρνηση ωστόσο προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων εξυγίανσης σε περίπου 17 δημόσιους φορείς και ΔΕΚΟ, όπως έχει δεσμευθεί έναντι της τρόικας, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση του αριθμού των υπό μετάταξη υπαλλήλων.

Τρίτον, οι μετατάξεις που θα προκύψουν από το σχέδιο νόμου που αφορά την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου. Σε αυτή την περίπτωση οι υπάλληλοι των συγχωνευόμενων φορέων θα μεταταγούν σε συναφείς θέσεις του δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα στον νομό στον οποίο εργάζονται.

Αν δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις, θα μεταταγούν σε γειτονικό νομό. Σε αυτή την περίπτωση δίνεται στους υπαλλήλους επαρκές χρονικό περιθώριο για να ολοκληρώσουν την αίτησή τους για μετάταξη και, αφού βγει η απόφαση για τη μετάταξή τους, έχουν την υποχρέωση να εμφανιστούν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (15 ημέρες) στη νέα τους θέση. Ηδη το σχέδιο νόμου για το πρώτο κύμα των καταργήσεων ή συγχωνεύσεων φορέων που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη περίπου 2.000
υπαλλήλων.





Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=368914&dt=23/11/2010#ixzz165ilDHhS

Λιγότερο τσιµέντο στον Βοτανικό


Μικρότερο το εµπορικό κέντρο και περισσότερος χώρος για πράσινο
∆εν κατασκευάζονται το πολυλειτουργικό κέντρο του ∆ήµου Αθηναίων ούτε το γήπεδο µπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενώ µικρότερο... θα είναι και το εµπορικό κέντρο στον Βοτανικό.

Αυτό προβλέπεται στη νοµοθετική ρύθµιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για το πρόγραµµα της ∆ιπλής Ανάπλασης (γήπεδο του ΠΑΟ και η ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας). Η δηµόσια διαβούλευση που άρχισε χθες θα διαρκέσει έως τις 6 ∆εκεµβρίου.

Στόχος της νέας πρότασης του ΥΠΕΚΑ είναι η µείωση της συνολικής δόµησης στην περιοχή κατά 66.000 τ.µ. – µείωση της δόµησης κατά 60% σε σχέση µε τα όσα προέβλεπε η ρύθµιση Σουφλιά – και αύξηση των χώρων πρασίνου κατά 30.000 τ.µ. Σύµφωνα µε τα όσα προβλέπονται, µειώνεται ο συντελεστής δόµησης του εµπορικού κέντρου από 1,6 σε 1,2. Η µείωσή του είχε γίνει γνωστή ήδη από τον περασµένο Μάρτιο, όταν η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρµπίλη είχε καταθέσει συµβιβαστική πρόταση (µετά το «όχι» του Συµβουλίου της Επικρατείας στις εµπορικές χρήσεις του Βοτανικού), µε την οποία µειώνεται η έκταση του εµπορικού κέντρου του κ. Βωβού κατά περίπου 17.000 τ.µ. Με τη νοµοθετική ρύθµιση ξεκαθαρίζει και το θέµα των θέσεων στάθµευσης. Οπως επισηµαίνεται, «οι θέσεις στάθµευσης που προορίζονται αµιγώς για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων περιορίζονται σε περίπου 450, από τις οποίες οι 300 τοποθετούνται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου».

Με βάση τη ρύθµιση µειώνονται οι εµπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου (η µείωση αντιστοιχεί στη δόµηση που θα καταλάµβανε το γήπεδο µπάσκετ το οποίο καταργείται). Ενσωµατώνονται στο κτίριο του γηπέδου και στο εµπορικό κέντρο οι εµπορικές χρήσεις του γηπέδου, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου, ενώ αυξάνονται κατά 50% οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη µε ταυτόχρονο περιορισµό κατά το ήµισυ της κάλυψης της εγκατάστασης – οι χρήσεις ανέρχονται συνολικά σε 7.500 τετραγωνικά µέτρα.

Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρονται στο πρόγραµµα της διπλής ανάπλασης για τον Βοτανικό και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, «απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων – πλην του γηπέδου στον Ελαιώνα – είναι η έκδοση της άδειας κατεδάφισης των υφισταµένων αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση σε διάστηµα 12 µηνών, καθώς και στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρόγραµµα της ανάπλασης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε διάστηµα 24 µηνών από την έκδοση της άδειας κατεδάφισης ανακαλείται η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Ελαιώνα». Οπως επισηµαίνεται από το ΥΠΕΚΑ, «µε την προτεινόµενη ρύθµιση επιδιώκεται: η αποµάκρυνση των εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού από την περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η µετατροπή της έκτασης σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής».

Οι αντιδράσεις
«Η νέα ρύθµιση του ΥΠΕΚΑ είναι όχι µόνο περιβαλλοντοκτόνα και αντικοινωνική αλλά και αντισυνταγµατική», επισηµαίνεται µεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών για τη ∆ιάσωση του Ελαιώνα. «Επιχειρείται παράλληλα για ακόµη µια φορά η παράκαµψη του Συµβουλίου της Επικρατείας καθώς το προβλεπόµενο νέο Π.∆. θα αφορά δευτερεύοντα ζητήµατα, ενώ τα κύρια ζητήµατα των χρήσεων γης και των συντελεστών δόµησης καθορίζονται µε τη νοµοθετική ρύθµιση».

tanea.gr
http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_3532.html

Ακόμη μια φιλανθρωπία από Πιτ-Τζολί


Έκαναν δωρεά στα παιδικά χωριά SOS

Το ότι οι δυο σταρ είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των παιδιών είναι κάτι γνωστό, καθώς έχουν υιοθετήσει παιδιά από διάφορες χώρες του πλανήτη, ενώ έχουν ιδρύσει φιλανθρωπικό οργανισμό. Αυτή τη φορά η δωρεά άγγιξε τα 150.000 δολάρια, ενώ ο οργανισμός ευχαρίστησε τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί για την καλή τους πράξη. Μακάρι το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι πλούσιοι 
http://www.newsbeast.gr/lifestyle/

Προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα


ΔΕΙΤΕ: Βίντεο από το νησί που βομβαρδίστηκε

Να εμποδίσει την κλιμάκωση της ανταλλαγή πυρών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας σε μεγαλύτερης κλίμακας σύρραξη επιχειρεί ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Λι Μγιούνγκ-μπακ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε ότι η Σεούλ προειδοποίησε για ισχυρότερη απάντηση, εάν η Βόρεια Κορέα συνεχίσει τις προκλήσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα βορειοκορεατικά πυρά γύρω από το νησί της Νότιας Κορέας φαίνεται ότι έχουν σταματήσει, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Προηγουμένως, ο στρατός της Νότιας Κορέας ε4ίχε απευθύνει μήνυμα στη Βόρεια Κορέα να παύσει τα πυρά του πυροβολικού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο YTN ότι οι κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί με αλιευτικά σκάφη.

Το γενικό στρατιωτικό επιτελείο της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι ορισμένες από τις βορειοκορεατικές οβίδες έπληξαν το νησί όπου βρίσκεται νοτιοκορεατικό στρατιωτικό απόσπασμα. 

«Μονάδα του βορειοκορεατικού πυροβολικού εκτόξευσε προκλητικά πυρά στις 14.34 (τοπική ώρα) και οι νοτιοκορεατικές δυνάμεις ανταπέδωσαν αμέσως τα πυρά», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έδωσε εντολή στα πολεμικά του αεροσκάφη να πετάξουν επάνω από το νησί.

Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού Γεοπγιεόνγκ περίπου πενήντα οβίδες έπεσαν στο νησί. «Μας έδωσαν εντολή με τηλεβόες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας». Η νοτιοκορεατική τηλεόραση έδειξε εικόνες από το νησί, από όπου υψώνονται στήλες καπνού.

Το νησί βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα, μία ζώνη την οποία διεκδικούν και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/78868/prospathoun-na-prolavoun-ta-heirotera/