Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

«Ψηφίστε ελεύθερα»


Για την επαναληπτική ψηφοφορία της προσεχούς Κυριακής τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος συνδυασμός «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ-ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο συνδυασμός «σέβεται απόλυτα την ωριμότητα και την ακηδεμόνευτη συνείδηση των πολιτών της Αττικής και για την επιλογή τους στην κάλπη της προσεχούς Κυριακής και τους προτρέπουμε να πάνε να ψηφίσουν ελεύθερα». Τάσσεται, μάλιστα, υπέρ της συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή ενισχύει τη δημοκρατία και η αποχή την αποδυναμώνει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συνδυασμού έχει ως εξής:

• Από την πρώτη στιγμή επικοινωνίας μας με τους πολίτες της Αττικής, κατά την προεκλογική περίοδο, τονίσαμε ιδιαίτερα: Τον ανεξάρτητο, ακομμάτιστο και αντισυστημικό χαρακτήρα του συνδυασμού μας. Και τον σεβασμό μας στην αυτόνομη συνείδηση των πολιτών.

• Η έντονη πολιτική πόλωση που καλλιεργήθηκε και τα διλήμματα που τέθηκαν, προφανώς επεδίωξαν βιασμό επιλογών.

• Ο πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός πολιτών που επέλεξαν να μην προσέλθουν στην κάλπη και το ότι, από όσους προσήλθαν, σεβαστός αριθμός υπερψήφισε τον ανεξάρτητο συνδυασμό μας, δίνοντας μας τη δύναμη του 16%, ήταν οι τρόποι που οι πολίτες επέλεξαν να στείλουν το αυστηρό αντισυστημικό μήνυμά τους.

• Σεβόμαστε απόλυτα την ωριμότητα και την ακηδεμόνευτη συνείδηση των πολιτών της Αττικής και για την επιλογή τους στην κάλπη της προσεχούς Κυριακής και τους προτρέπουμε να πάνε να ψηφίσουν ελεύθερα. Η συμμετοχή ενισχύει τη δημοκρατία και η αποχή την αποδυναμώνει.

• Εμείς, από τις θέσεις που μας έταξε η λαϊκή ψήφος, θα αγωνισθούμε αταλάντευτα και θα συμβάλλουμε δημιουργικά, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Περιφέρεις Αττικής και των πολιτών της.

• Ο Aνεξάρτητος Συνδυασμός «ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ – ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», με την παρουσία του και την ανταπόκριση εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων στα μηνύματά του, έθεσε γερές ρίζες στην αναγκαία προσπάθεια, για την αλλαγή των κακώς κειμένων στη χώρα μας. Και για την ριζική μεταβολή του πολύμορφου και παρακμιακού πολιτικού, οικονομικοεπιχειρηματικού και κοινωνικού «Συστήματος», που έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και στο επαχθές για τους πολίτες «Μνημόνιο».

• Συνεχίζουμε τον αγώνα μας...
http://www.zougla.gr/

«Κατεβάζει ρολά» η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή


«Κατεβάζει ρολά» η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.), συμμετέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ο.Μ. Α.ΜΕ.Α.) για το τριήμερο 23 - 25 Νοεμβρίου στον χώρο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η διοίκηση της Ε.Π.Ε. σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ολόκληρο το Παραολυμπιακό Κίνημα εκπροσωπούμενο από αθλητές, σωματεία απ` όλη την Ελλάδα, συγγενείς αθλητών με αναπηρία κ.ά., θα συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της Βουλής, την ίδια στιγμή που οι Έλληνες παραολυμπιονίκες προτίθενται να καταθέσουν τα μετάλλιά τους στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση του έργου που επιτελείται».

«Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή θα στηρίξει ενεργά τις κινητοποιήσεις της Ε.Α.Ο.Μ. Α.ΜΕ.Α., αφού οι επιπτώσεις της απαξίωσης από πλευράς πολιτείας αγγίζουν όλο το ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικού και οικονομικού μαρασμού.

Ήδη τα σωματεία βάζουν λουκέτο το ένα πίσω από το άλλο, αφού δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ και εμείς από την πλευρά μας αδυνατούμε να τα βοηθήσουμε, αφού και η επιτροπή δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από την ετήσια τακτική επιχορήγηση του 2010» εξηγεί ο πρόεδρος της Ε.Π.Ε., Γιώργος Φουντουλάκης.

Και συνέχισε: «Η αντιμετώπιση της Πολιτείας μάς υποχρεώνει να αντιδράσουμε, αλλά και να δράσουμε, ώστε να αποφύγουμε να βρεθούμε σε ένα - μη αντιμετωπίσιμο - οικονομικό τέλμα. Ολόκληρο το παραολυμπιακό κίνημα θα βρεθεί έξω από τη Βουλή, σε μια διαμαρτυρία διαρκείας, αντιδρώντας στην αδιαφορία που επιδεικνύει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Βρισκόμαστε περίπου δύο χρόνια πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα προβλήματά και τις αγωνίες μας. Αγνοούν τις επιτυχίες που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τελευταία εξ αυτών την 3η θέση στο ομαδικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο, που διεξάγεται στο Παρίσι.

Θα μας βρουν όμως απέναντί τους, αφού ουδείς άνθρωπος του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα χέρια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για το κίνημα».
http://www.zougla.gr/

Ο µέσος Έλληνας καταναλώνει 100 κιλά κρέας το χρόνο

Σύµφωνα µε στοιχεία του Ιδρύµατος «Αριστείδης ∆ασκαλόπουλος», ο µέσος Έλληνας καταναλώνει ετησίως 100 κιλά κρέας, δηλαδή 3 ½ φορές πάνω από τις συστάσεις των οργανισµών!
Όµως το τίµηµα της κρεατοφαγίας, ιδίως της προτίμησης στο κόκκινο κρέας, είναι βαρύ τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον.
Ο διαιτολόγος - διατροφολόγος και επιστηµονικός συνεργάτης της Μονάδας ∆ιατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόρης Ρίσβας σημειώνει, «έχουµε συνδέσει τις ευχάριστες στιγµές µε το φαγητό και κυρίως µε την κατανάλωση κρέατος – βραδινές έξοδοι σε ταβέρνες, γιορτές, γαµήλιες δεξιώσεις. Συνεπώς, είναι δύσκολο να αλλάξει κανείς τη διατροφική του ρουτίνα, µπορεί όµως να περιορίσει (σε ποσότητα) τα τρόφιµα που βλάπτουν την υγεία του. Αυτό που ωστόσο διαχωρίζει τους λαούς της Μεσογείου από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι πως οι δεύτεροι τρώνε μεγάλες ποσότητες κατεργασμένου κρέατος, κάτι που δεν συνηθίζεται στη χώρα µας».


Τις επιπτώσεις της κρεατοφαγίας περιγράφει µε τον πλέον ζοφερό τρόπο δεκαετής µελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που δηµοσιεύτηκε στο επιστηµονικό περιοδικό «The Archives of Internal Medicine».
Οι ερευνητές μελέτησαν τις αιτίες θανάτου, την ηλικία αλλά και το διαιτολόγιο 500.000 ανθρώπων. Σημειώνεται πως από αυτούς, οι περίπου 71.000 πέθαναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Από τα ευρήµατα οι επιστήμονες κατέληξαν πως όσοι έχουν καθημερινή όρεξη για κόκκινο κρέας (καταναλώνουν κατά µέσο όρο 120 γρ. ημερησίως) και αλλαντικά, έχουν κατά 20% - 40% πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.


OXI ALLO KAPBOYNO
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/100_2516.html

Το πρώτο «πράσινο» σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Στα ράφια του να υπάρχουν τα ίδια ακριβώς προϊόντα που βρίσκει κανείς σε ένα οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Διαφέρει όμως ουσιαστικά
στον τρόπο λειτουργίας του, αφού έχει υιοθετήσει σχεδόν όλες τις «καθαρές» τεχνολογίες για ηλεκτροπαραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας...
Η κατασκευή του πρώτου «πράσινου» σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα που άνοιξε στη Σταμάτα κόστισε 30% περισσότερο από ένα συμβατικό κατάστημα ανάλογου μεγέθους. Όμως χάρη στην καλύτερη ενεργειακή του απόδοση, το συγκεκριμένο κόστος θα αποσβεστεί σε βάθος χρόνου.
Η εξοικονόμηση ενέργειας στο κατάστημα είναι της τάξης του 35 – 40%.
Εγκαταστημένα φωτοβολταϊκά στην ταράτσα αλλά και στα παράθυρα, σε συνδυασμό με μια ανεμογεννήτρια, συμπληρώνουν τις ενεργειακές ανάγκες του καταστήματος.
Μεγάλες εξοικονομήσεις στην θέρμανση και ψύξη του εσωτερικού χώρου επιτυγχάνονται χάρη στην λειτουργία ενός γεωθερμικού συστήματος που αντλεί θερμότητα και ψύξη από το έδαφος.
Αυτόματα ηλεκτρονικά συστήματα στα παράθυρα ρυθμίζουν το ποσοστό ηλίου που μπαίνει στο κατάστημα. Όλα αυτά τα συστήματα ρυθμίζονται αυτόματα από έναν κεντρικό εγκέφαλο επιτρέποντας την βέλτιστη λειτουργία τους.
Ακόμα και η είσοδος, αλλά και τα ψυγεία είναι σχεδιασμένα ώστε να μειωθούν οι ενεργειακές απώλειες. Αντί για φρέον ως ψυκτικό τα ψυγεία λειτουργούν με διοξείδιο του άνθρακα που δεν είναι επιβλαβές για το στρώμα του όζοντος.
Και το νερό που πέφτει στο κατάστημα δεν πάει χαμένο, αφού υπάρχει μία δεξαμενή συλλογής όμβριων υδάτων, χωρητικότητας 170 τετραγωνικών μέτρων. Το νερό που συλλέγεται χρησιμοποιείται για την άρδευση, στο σύστημα πυρόσβεσης, καθώς και για τον καθαρισμό στον περιβάλλοντα χώρο.
 http://clikare.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html#ixzz14vouJ1F2

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_3093.html


Στα χέρια των πολιτών το Τατόι


Θέμα ημερών είναι η δημιουργία ενός Φορέα Πολιτών με στόχο την αποκατάσταση και την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου, το οποίος έχει περιέλθει στην κυριότητα του κράτους από τον Μάρτιο του 2003 και έχει κριθεί διατηρητέο από τον Σεπτέμβρη του ιδίου έτους.

Οι Φίλοι του Τατοΐου θα αναζητήσουν πόρους από τον ιδιωτικό τομέα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού στοχεύουν στο να δώσουν ζωή στο εγκαταλειμμένο πρώην βασιλικό κτήμα.
http://www.zougla.gr/

Ποδήλατα για όλους στα πάρκα της Αττικής


Τεστ για τον... μεγάλο ποδηλατόδρομο- Θα νοικιάζονται για άθληση και βόλτα σε ειδικές διαδρομές

Ανοιχτοί χώροι, όπως το Πεδίον του Αρεως, το Αττικό Αλσος και άλλοι πνεύμονες πρασίνου, όπως τα άλση της Νέας Σμύρνης και της Φιλαδέλφειας, δύο...
πεταλιές μακριά από το κέντρο της Αθήνας, θα φιλοξενήσουν στις αρχές του νέου έτους ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές ποδηλάτου. Εκεί οι πολίτες θα χρησιμοποιούν δημοσίας χρήσης δίτροχα για να κάνουν τη βόλτα τους ή να αθληθούν.

Στα άμεσα σχέδια του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η δημιουργία ειδικών διαδρομών για ποδήλατα. Οι διαδρομές θα χαραχθούν σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους της Αττικής, απ΄ όπου οι πολίτες με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας θα νοικιάζουν τα ποδήλατά τους. Στόχος είναι η προαγωγή της καθημερινής άθλησης μέσα στην πόλη. Οι πολίτες όλων των περιοχών της Αθήνας θα μπορούν να κάνουν τις διαδρομές με ποδήλατα δημοσίας χρήσης για την καθημερινή τους άσκηση ή για να ζήσουν μια μικρή περιπέτεια με φίλους και συγγενείς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρ. Αηδόνη, η δράση αυτή θα λειτουργήσει σαν τεστ για το μεγάλο σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο δεν είναι άλλο από την «ποδηλατοδρόμηση» του κέντρου της Αθήνας.

Το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς όμως είναι μια ιδέα που έχει γίνει ήδη πράξη στα Χανιά. Εκεί η ομάδα «Ποδηλάτρεις» διαθέτει δωρεάν 25 ποδήλατα δημοσίας χρήσης σε στρατηγικό σημείο της πόλης. Τα ποδήλατα είναι κληροδότημα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς από το 2006 μέσω του προγράμματος «Η πόλη μου με το ποδήλατο». Μετά τη λήξη του προγράμματος τα δίτροχα δεν διεκδικήθηκαν από κανέναν και έτσι παρέμειναν στην κατοχή των «ποδηλατολατρών».

Με έναυσμα την Παγκόσμια ημέρα Μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου) άρχισε η δωρεάν διάθεση ποδηλάτων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Κ., μέλος των «Ποδηλατρών», η κίνηση έχει μεγάλη απήχηση στους δημότες, οι οποίοι και τη χρηματοδοτούν ουσιαστικά. Διάσπαρτα σε όλη την πόλη έχουν τοποθετηθεί «σημεία ενίσχυσης», όπου οι δημότες χρηματοδοτούν την ενέργεια της ομάδας.

Ηδη αναζητείται συνεργασία με τη νέα αρχή στην Αυτοδιοίκηση με στόχο την επέκταση της δράσης. Μεγαλύτερος αριθμός ποδηλάτων και ένα νέο σύστημα ασφαλείας θα δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους κατοίκους να χρησιμοποιήσουν το μέσο δωρεάν και καθημερινά.

«Δυστυχώς,σχεδόν τα μισά ποδήλατα έχουν κλαπεί και γι΄ αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε νέα συστήματα ασφαλείας» επισημαίνει στο «Βήμα» η ποδηλάτισσα Δέσποινα Α. Η δράση αυτή αποτελεί ένα ποδηλατικό αλλά και κοινωνικό πείραμα. «Θέλαμε να δούμε πώς καβαλά ο πολίτης ένα ποδήλατο για καθημερινή χρήση» επισημαίνει ο Γιάννης Κ. και συμπληρώνει: «Βασικός στόχος ωστόσο ήταν να δούμε πώς διαχειρίζονται οι δημότες την κοινή περιουσία».


Δωρεάν με ηλεκτρονική κάρτα


Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους που θα βρίσκονται στις εισόδους των πάρκων θα παρέχεται μια ειδική ηλεκτρονική κάρτα- σχεδιασμένη βάσει ευρωπαϊκών προτύπων- με την οποία θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να «ξεκλειδώσουν» τα ποδήλατα. Σύμφωνα με το υπουργείο, η δημιουργία των χώρων αλλά και η εγκατάσταση των ποδηλάτων δεν αποτελούν σημαντικά έξοδα.

Αυτό συνεπάγεται ότι τα «μέσα διαφυγής» θα παρέχονται στους πολίτες δωρεάν ή με μια ελάχιστη τυπική χρέωση.


tovima.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/11/blog-post_627.html

Κινηματογραφική καταδίωξη ληστών στο Ελληνικό


Αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγο στην περιοχή του Ελληνικού, όταν δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα "Practiker" που βρίσκεται στην περιοχή και κατάφεραν να αρπάξουν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι οι ληστές έφτασαν στο κατάστημα με κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ με το που ολοκλήρωσαν το έργο τους, ο ένας από τους δύο έφυγε με το ίδιο όχημα και ο άλλος έκλεψε αυτοκίνητο από πελάτη και εξαφανίστηκε.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές εξαπέλυσαν κινηματογραφική καταδίωξη επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Ένας από τους δράστες έκανε αναστροφή με αποτέλεσμα να συγκρουστεί το όχημα του με δύο διερχόμενες μοτοσυκλέτες και ένα ποδήλατο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις επιβάτες των άλλων αυτοκινήτων , ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Ωστόσο ο έτερος ληστής δεν έχει εντοπιστεί ακόμα με τις αρχές να διεξάγουν έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν το δράστη και να τον συλλάβουν.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/20863

Tα παίρνει πίσω τώρα για τις δωροδοκίες της Siemens o Σίκατσεκ...

Ανακάλεσε την κατάθεσή του ενώπιον του κλιμακίου της Eξεταστικής Eπιτροπής της Βουλής, ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ.
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, κατά τη δεύτερη επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών στο Μόναχο προχθές, τους γνωστοποιήθηκε από την εισαγγελέα κ. Μπόιμλερ ότι με γραπτή του δήλωση ο Σίκατσεκ, τέσσερις ημέρες μετά την κατάθεσή του, υποστήριξε πως παρερμηνεύτηκαν όσα κατέθεσε και ότι...
 ο ίδιος ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι η Siemens είχε γνώση των δωροδοκιών.
Παίρνει πίσω, όσα εννοούσε για τις μυστικές πληρωμές στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Βαλυράκης, κρίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό φαίνεται να έχει θορυβηθεί η γερμανική πλευρά από τις διαδικασίες περί οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος που έχει κινήσει η ελληνική πλευρά.
H Επιτροπή θα ζητήσει από την Ολομέλεια της Βουλής παράταση ενός μηνός για να καταλήξει ως τις 15 Δεκεμβρίου σε πόρισμα, ενώ για την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο νέο ταξίδι στο Μόναχο για την εξέταση του τελευταίου μάρτυρα, του συνδιαχειριστή των «μαύρων ταμείων» Μίχαελ Κουτσενόϊτερ. Ακολούθως η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα 15 του μηνός.

http://press-gr.blogspot.com/2010/11/t-siemens-o.html

Στο 9,3% το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010


Στο επίπεδο του 9,3% του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα του τρέχοντος έτους, υπό το φως της υστέρησης στα έσοδα του προϋπολογισμού αλλά και της αναθεώρησης των στοιχείων ελλείμματος για το προηγούμενο έτος, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

"Το εφετινό έλλειμμα θα αναθεωρηθεί ανοδικά στα επίπεδα του 9,2%-9,3% του ΑΕΠ. Τα στοιχεία δεν είναι ακόμη τελικά και μπορεί να υπάρξουν μικρές αλλαγές", ανέφερε προς το Ρόιτερ η κυβερνητική πηγή, υπό τον όρο ανωνυμίας.
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2011, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, προέβλεπε έλλειμμα 7,8% του ΑΕΠ έναντι 13,8% το 2009, ενώ το περυσινό έλλειμμα αναμένεται να αναθεωρηθεί από την Eurostat στο επίπεδο του 15% του ΑΕΠ, μεταδίδει το Ρόιτερ.

"Υπολογίζουμε ότι το έλλειμμα του 2009 θα ανέλθει περίπου στο επίπεδο του 15,5% του ΑΕΠ μετά την αναθεώρηση της Eurostat, με πιθανότητα απόκλισης 0,1-0,2%", επεσήμανε ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Η επίπτωση στο φετινό έλλειμμα θα είναι της τάξης του 0,3-0,4% του ΑΕΠ. Θα υπάρχει επίσης επίπτωση και από την υστέρηση εσόδων που εκτιμάται περί τα 2 δις ευρώ, εφέτος", σημείωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ.
http://www.zougla.gr/

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Συνδημότισσες και συνδημότες,


Φίλες και φίλοι 

Με τους Πολίτες Μπροστά καταγράψαμε το ισχυρό μήνυμα.

Μήνυμα πολιτών για νέα προοπτική, για νέα πολιτική, για νέα πρόσωπα, για ανεξάρτητη δημοτική αρχή.

Μήνυμα πολιτών για δημοτική αρχή που θα θέτει όρια και όρους για να επιτευχθεί η αρμονία ανάμεσα στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη.

Μήνυμα πολιτών για δημοτική αρχή ανεξάρτητη, διεκδικητική, μακριά από κομματικά ιερατεία, μακριά από κάθε είδους μηχανισμούς, μακριά από σκοπιμότητες που παραβιάζουν την ταυτότητα και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μήνυμα πολιτών για ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου, με ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, με οργάνωση των τεχνικών υποδομών, με προστασία της κοινωνικής συνοχής.

Μήνυμα πολιτών για πολιτικές καθαρές, για πολιτικές που δε συναλλάσονται, που δεν υποτάσσονται.

Μήνυμα πολιτών για πολιτικό προσωπικό άφθαρτο, με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, με ισχυρή πολιτική βούληση, με συγκροτημένο σχέδιο δράσης.

Μέσα στις πλέον δύσκολες συνθήκες, αρνούμενοι κάθε επίσημο βόλεμα, αρνούμενοι να αποτελούμε το μακρύ χέρι κανενός στην τοπική κοινωνία, αρνούμενοι τη σκιά της κομματικής ομπρέλας, συγκροτήσαμε ένα ισχυρό μέτωπο πολιτών, με ξεκάθαρες θέσεις, με αρχές και κυρίαρχες δεσμεύσεις, με αιχμή την προστασία των δημοσίων αγαθών και την προστασία των πολιτών από την άκρως επιθετική οικονομική πολιτική.

Συγκροτήσαμε μια νέα συλλογικότητα.

Αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή, η αφετηρία, που μας έδωσε μια τεράστια ωστική δύναμη για την επόμενη τετραετία.

Από εδώ και πέρα κάθε ημέρα θα είναι ημέρα δικαίωσης των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν.

Κάθε ημέρα θα είναι ημέρα σκληρής διεκδίκησης στη βάση των αρχών και των θέσεών μας.

Κάθε ημέρα θα είναι ημέρα αγώνα για την πρόοδο του νέου Δήμου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Κάθε ημέρα, μαζί θα πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας, μαζί θα πολλαπλασιάζουμε τις κατακτήσεις μας.

«Με τους πολίτες μπροστά» θα αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν και με κανέναν τρόπο να προσβάλλει την ελεύθερη βούληση των δημοτών, ώστε να μην παραχαράξει το περιεχόμενο της λαικής εντολής.


Η ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΛΕΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ



http://www.facebook.com/group.php?gid=40883542195

Μονογαμία=Μακροζωία
Αν θέλει ένας άνδρας να ζήσει περισσότερο θα πρέπει να ξεχάσει τις… «λαδιές» και τα… ξενο… κοιτάγματα.

Η επιστήμη έρχεται και βάζει τα πράγματα στη θέση τους και προειδοποιεί. Το «μυστικό» για να κερδίσει κάποιος χρόνια ζωής είναι η μονογαμία. Γιατί αν ένας άνδρας έχει ερωμένη δεν θα απολαύσει την προστασία της  τεστοστερόνης, καθώς θα ζει επικινδύνως.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του Τμήματος Κλινικής Φυσιοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Οι επιστήμονες εξέτασαν σε δείγμα 4.000 ανδρών,  τη σεξουαλική δυσλειτουργία και τα επίπεδα τεστοστερόνης.
Διασταύρωσαν τα αποτελέσματα με εκείνα των μητρώων για καρδιαγγειακά επεισόδια και βρήκαν ότι οι άπιστοι άνδρες είχαν μεγαλύτερο άγχος, περισσότερες συγκρούσεις με την νόμιμη σύντροφο και ενοχές.  Οι πιστοί από την άλλη, απολάμβαναν τα οφέλη της τεστοστερόνης με την προϋπόθεση βέβαια ότι έκαναν συχνά σεξ με την σύντροφο τους.

Πάντως και δεύτερη έρευνα που έγινε κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα, ενώ παράλληλα έδειξε ότι σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, η ερωτική πράξη αποτελεί και ένα είδος σωματικής άσκησης, που βοηθάει τον μεταβολισμό του σακχάρου στο αίμα.

Για να προλάβουμε τις σκέψεις κάποιων ανδρών με…πλούσια δραστηριότητα τις έρευνες ΔΕΝ τις έκαναν γυναίκες επιστήμονες!   

http://www.star.gr/ellada_kosmos/67913/
Με στόχο την νίκη ο Ολυμπιακός
Την βελγική Σαρλερουά υποδέχεται απόψε ο Ολυμπιακός (21:00, Novasports 1), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Προσοχή συνέστισε στους παίκτες του ο Ίβκοβιτς, ενώ ο τεχνικός των αντιπάλων ζήτησε από τους δικούς του περιορισμό των λαθών.

Αν και ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μάλαγα, η εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο κάνει τους πάντες συγκρατημένους. Ενδεικτική, άλλωστε, ήταν η δήλωση του κόουτς: «δεν ήμασταν καλοί. Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την επαγγελματικότητα που έδειξαν οι παίκτες μου. Είχαν κακούς αριθμούς στη στατιστική και αυτό είναι κακό. Είδαμε τα λάθη μας, προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε».

Παράλληλα, ο Ίβκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να πάει στο γήπεδο: «θέλουμε τη βοήθεια τους τώρα που η ομάδα προσπαθεί να στρώσει. Η αγάπη που θα μας δώσουν θα επιστραφεί στο μέλλον με καλά παιχνίδια», είπε χαρακτηριστικά.

Η Σαρλερουά προέρχεται από 3 κατά σειρά ήττες (Μάλαγα, Βίρτους Ρόμα και Μπάμπεργκ), ενώ η δύναμή της έγκειται στην περιφέρεια. Πιο γνωστός παίκτης της είναι ο Πορτορικανός σέντερ Ντανιέλ Σαντιάγκο, που ξεχωρίζει από... μακριά μιας και είναι 2.16!

«Δεν πρέπει να δώσουμε εύκολα καλάθια και ελεύθερα σουτ στους αντιπάλους, ενώ σημαντικό είναι επίσης να περιορίσουμε τα λάθη και να παλεύουμε σε όλα τα ριμπάουντ. Ελπίζω σε μία καλή εμφάνιση από την ομάδα μου, αν και γνωρίζω πως δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμεστον Πειραιά μία από τις πιο διάσημες ομάδες στην Ευρώπη», δήλωσε ο τεχνικός της βελγικής ομάδας, Τζιοβάνι Πότσι.


Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας

1ος όμιλος
Παρτιζάν Βελιγραδίου - Προκόμ Τρεφλ
Κάχα Λαμποράλ - Ζαλγκίρις Κάουνας

2ος όμιλος
Μάλαγα - Βίρτους Ρόμα

3ος όμιλος 
Φενερμπαχτσέ - Σιένα

4ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολίμπια Λιουμπλιάνα


Αγώνα με ελληνικό ενδιαφέρον έχουμε και την Πέμπτη (21:45), οπότε και ο Παναθηναϊκόςαντιμετωπίζει την Έφες Πίλσεν.

http://www.star.gr/sports/67894

Σέξι εργαζόμενες αναστατώνουν το νοσοκομείο του Ρίου





Αίσθηση προκαλεί στην κοινή γνώμη η πληροφορία για άγριο σεξ ανάμεσα σε πέντε γυναίκες μέσα στο νοσοκομείο του Ρίο. Την πληροφορία μεταφέρει η εφημερίδα «Κόσμος» της Πάτρας και βασίζεται σε καταγγελίες ασθενών αλλά και εργαζομένων.

Όπως έγινε γνωστό, οι γυναίκες εργάζονται σε διαφορετικά τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ η μία από αυτές είναι γιατρός. Προ ημερών, δύο εξ αυτών είχαν κλειστεί σε δωμάτιο κλινικής και οι φωνές τους αναστάτωσαν το νοσοκομείο, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από συνάδελφό τους, που έμεινε να παίρνει... μάτι κάνοντας πως δεν βλέπει.

Ανάμεσα στις πέντε ομοφυλόφιλες γυναίκες, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις καταγγελίες, πιο προκλητική θεωρείται η γιατρός της παρέας, η οποία συχνά μπαίνει στο στόμα των συναδέλφων της για τη συμπεριφορά και τις πράξεις της, ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο Ρίου γίνεται θέμα αυτό το διάστημα στις τοπικές εφημερίδες. Πριν από λίγες μέρες είχε «συλληφθεί» η καθαρίστρια να κάνει άγριο σεξ με εργαζόμενο σε αποθήκη. Ωστόσο η συγκεκριμένη δεν είναι μόνιμη υπάλληλος αλλά ανήκε σε ιδιωτικό συνεργείο και δεν εργάζεται πλέον στο νοσοκομείο...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/67908

Όλα τα' χε η Μαριορή η αφρικανική σκόνη της έλειπε


Photo for this article
Σήμερα η Αθήνα
Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που επικρατούν στα πελάγη εντάσεως 8 με 9 μποφόρ ευνοούν τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης στον ελλαδικό ουρανό.
Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις.
 Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού αύριο με τοπικές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και αφρικανική σκόνη.
(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/20801

Συγχαρητήρια Παπανδρέου στους πρωταθλητές κωπηλασίας


Photo for this article
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σχετικά με την κατάκτηση τριών μεταλλίων, ενός ασημένιου και δύο χάλκινων, από την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών και Γυναικών, που διεξάγεται στη λίμνη Καραπίρο, της Νέας Ζηλανδίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα της επιβράβευσης των κόπων και των προσπαθειών για την ευόδωση των στόχων μας.
Με μεγάλη χαρά και περηφάνια βλέπουμε ότι μεγαλώνει ο κύκλος των νέων ανθρώπων που κοινωνούν τις αξίες μας, τα ιδανικά μας και τις αρετές μας, για τα οποία όλοι μας, αλλά πολύ περισσότερο οι νέοι, πρέπει να αγωνιζόμαστε.

Μας ενθαρρύνουν για το καλύτερο και μας γεμίζουν αισιοδοξία και σιγουριά για το μέλλον.

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για νέες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον".

   

(Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi)

http://mediasoup.gr/node/20806

Απειλή και για τις φάλαινες η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία






Οι φάλαινες έχουν ανάγκη να βγουν συχνά στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν και να ταϊσουν τα μικρά τους, με συνέπεια να εκτίθενται πολύ στον ήλιο.

Οι φάλαινες αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκαυμάτων, λόγω της έκθεσής τους στον ήλιο, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο φαίνεται πως διατρέχει η ανοιχτόχρωμη μεγαλοπρεπής γαλάζια φάλαινα, το μεγαλύτερο θηλαστικό του κόσμου, καθώς οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ζωολογίας του Λονδίνου και του πανεπιστημίου του Λονδίνου, εκτιμούν ότι μεταξύ των ετών 2007 - 2009 εμφάνισε αύξηση 56% στα περιστατικά βλαβών στο δέρμα, με ανησυχητικές επιπτώσεις για την υγεία της.
Αντίθετα, τα μικρότερα δερματικά προβλήματα εμφανίζουν οι πτεροφάλαινες, που έχουν πιο σκούρο δέρμα και περισσότερη μελανίνη, συνεπώς ο οργανισμός τους μπορεί να αντικαταστήσει πιο γρήγορα τα κατεστραμμένα δερματικά κύτταρα με τη διαδικασία της απόπτωσης.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στους ανθρώπους, γι' αυτό οι μελαχρινοί κινδυνεύουν λιγότερο να καούν στον ήλιο, σε σχέση με τους ξανθούς.
Οι φάλαινες έχουν ανάγκη να βγουν συχνά στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν και να ταϊσουν τα μικρά τους, με συνέπεια να εκτίθενται πολύ στον ήλιο. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι γιατί τα τελευταία χρόνια τα εγκαύματα στο δέρμα των φαλαινών αυξάνουν.
Μια πιθανή εξήγηση είναι η αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας λόγω των μεταβολών στην προστατευτική ασπίδα που παρέχουν τόσο το στρώμα του όζοντος, όσο και τα σύννεφα.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες -που τραβούν συνεχώς φωτογραφίες και παράλληλα παίρνουν δείγματα δερματικών ιστών για ανάλυση στο εργαστήριο- έχουν γενικότερα παρατηρήσει μια αύξηση στις δερματικές βλάβες των θαλάσσιων θηλαστικών.
Πάντως ακόμα δεν έχουν παρατηρηθεί περιστατικά καρκίνου του δέρματος στις φάλαινες, παραμένει όμως άγνωστο αν το DNA τους υφίσταται μεταλλάξεις υπό την επίδραση της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας, κάτι που τώρα θα ερευνήσουν οι επιστήμονες, για να δουν ποιος είναι ο βαθμός μακροπρόθεσμου κινδύνου για τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά.
Η έρευνα, υπό τη Λόρα Μαρτίνεθ, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of Royal Society B», της Βασιλικής Εταιρίας επιστημών της Βρετανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1895036

ΚΥΑ για την προστασία του Ασωπού από ρύπανση γεωργικής προέλευσης

ΥΠΕΚΑ: Ολοκληρώνεται η θεσμική θωράκιση του Ασωπού


Την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την προστασία του Ασωπού από ρύπανση γεωργικής προέλευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου στην περιοχή, ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ.
Στόχος της ΚΥΑ, με την οποία ολοκληρώνεται η θεσμική θωράκιση της περιοχής του Ασωπού, είναι ο χαρακτηρισμός της λεκάνης απορροής του Ασωπού ως ευπρόσβλητης σε νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης ζώνης και η υιοθέτηση του αναγκαίου προγράμματος μέτρων, που συμπεριλαμβάνουν την εφαρμογή Κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ρύπανση από δραστηριότητες γεωργικής προέλευσης και ειδικότερα η ρύπανση με νιτρικά.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που εξήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, τον Φεβρουάριο του 2010 στα Οινόφυτα, βασικοί στόχοι του οποίου είναι:
- Η θεσμική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής
- Ο αποτελεσματικός έλεγχος των πηγών ρύπανσης (βιομηχανικών, αστικών, αγροτικών) με στόχο την ελαχιστοποίηση των απορριπτόμενων φορτίων
- Η εξασφάλιση ασφαλούς νερού
- Η εντατικοποίηση των ελέγχων
- Η διερεύνηση έργων αποκατάστασης της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει συσσωρευτικά δημιουργηθεί
Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακόλουθες δράσεις :
Εκδόθηκε η ΚΥΑ υπ. αριθμ.20488/ 19-05-2010 (ΦΕΚ 749 Β/31-05-2010) "Καθορισμός Ποιοτικών Περιβαλλοντικών Προτύπων στον ποταμό Ασωπό και Οριακών Τιμών Εκπομπών υγρών βιομηχανικών αποβλήτων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού", με την οποία καθορίζονται αυστηρά ποιοτικά όρια τόσο για τον Ασωπό όσο και για τις εκπομπές των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων της περιοχής.
Εκδόθηκε Ερμηνευτική Εγκύκλιος Υπουργού ΠΕΚΑ: "Διευκρινήσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή της ΚΥΑ 20488/19-05-20140", με στόχο την ουσιαστική και ορθή εφαρμογή των επιταγών της εν λόγω ΚΥΑ.
Εκδόθηκε η εν λόγω ΚΥΑ χαρακτηρισμού της περιοχής του Ασωπού ως ευπρόσβλητης ζώνης.
Με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ συστήθηκε Επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου, η οποία, υπό τον συντονισμό των Ειδικών Γραμματέων της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνεργάζεται με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών ΣΕΒ , με σκοπό την προώθηση και παρακολούθηση των απαραίτητων δράσεων και ενεργειών, ώστε να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα απορρύπανσης και να επιτευχθεί η συμμόρφωση των βιομηχανιών της περιοχής με τις επιταγές της ΚΥΑ υπ. αριθμ.20488/ 19-05-2010.
Με απόφαση της Υπουργού ΠΕΚΑ συστήθηκε Ομάδα Εργασίας από στελέχη του Υπουργείου, έργο της οποίας είναι η άμεση καταγραφή των λειτουργικών προβλημάτων της Εγκατάστασης Επεξεργασίας αστικών Λυμάτων Οινοφύτων-Σχηματαρίου και η σύνταξη σχετικής Έκθεσης με πορίσματα και προτάσεις για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών.
Από τον Απρίλιο του 2010, σε στενή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ [EYDr.AT] Σχετικά άρθρα , την Περιφέρεια και τις τοπικές Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και τους ΟΤΑ έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό και έχουν εξασφαλισθεί οι απαιτούμενοι για το σκοπό αυτό πόροι.
Ειδικότερα:
-Τα Οινόφυτα ήδη τροφοδοτούνται με νερό του Μόρνου.
-Ολοκληρώνονται εντός του έτους από την ΕΥΔΑΠ οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για τα απαιτούμενα έργα αναβάθμισης του διυλιστηρίου των Οινοφύτων και μεταφοράς νερού από τον Μόρνο, μέσω του διυλιστηρίου Θηβών, σε κοινότητες περιοχής (Νεοχωράκι, Ελαιώνας).
-Με την ολοκλήρωση των μελετών και τευχών δημοπράτησης η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα δημοπρατήσει τα απαιτούμενα έργα. Η χρηματοδότηση των έργων θα γίνει από το ΥΠΕΚΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" και οι σχετικές πιστώσεις έχουν ήδη εκχωρηθεί στην Περιφέρεια
-Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και το ΥΠΕΚΑ εξετάζει τη δημιουργία ειδικού γραφείου επιθεωρητών στην περιοχή (Γραφείο Οινοφύτων)
-Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να προωθήσει το δύσκολο εγχείρημα της σταδιακής αποκατάστασης της περιβαλλοντικής υποβάθμισης που έχει προκληθεί. Για το σκοπό αυτό ήδη διερευνά την έκταση της υποβάθμισης και τη δυνατότητα εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων αποκατάστασης. Εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η προκαταρκτική σχετική επεξεργασία, στόχος της οποίας είναι ο προσδιορισμός και ιεράρχηση των σκόπιμων ενεργειών και η διαμόρφωση συγκεκριμένων και εφικτών προγραμμάτων αποκατάστασης, τα οποία εν συνεχεία θα ενταχθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1895073