Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Το τελευταίο post ενός αγανακτισμένου blogger..

 
Εξωτερικός συνεργάτης του pswnio.gr, που η βοήθεια του ήταν πολύτιμη , μας έστειλε το συγκερκιμένο άρθρο..
Ασχολούμε με το blogging εδώ και 3 χρόνια, αρχικά ήμουν πολύ χαρούμενος καθώς έφτασα σε ένα σημείο που το μπλόγκ μου είχε γίνει αρκετά δημοφιλές με πάνω από 5.000 καθημερινούς επισκέπτες !
Αργότερα έβαλα και κάποιες
διακριτικές διαφημίσες φίλων μου , οι οποίες δεν ενοχλούσαν στην ανάγνωση των άρθρων .
Δεν κέρδιζα κάτι με όλο αυτό απλά το έκανα για μένα .. να νιώθω ότι κάποιοι θα διαβάσουν αυτά που γράφω!
Το τελευταίο καιρό όμως τα πράγματα άλλαξαν καθώς όλοι οι άχρηστοι και τεμπέληδες , έκαναν ένα free μπλογκ και αρχίζουν να κάνουν copy-paste ότι βρεθεί μπροστά τους για να γεμίσουν το μπλόγκ τους!
Το τίγκαραν και με εμπορικές διαφημίσεις και προσπαθούν να βγάλουν κέρδος εις βάρος των πραγματικών μπλόγκερς που ξοδεύουν ώρες ατελείωτες για γράψουν ένα άρθρο της προκοπής , ενώ οι τεμπέληδες μπλόγκερς με ένα copy-paste που δεν τους παίρνει πάνω από μισό λεπτό, δημοσιεύσουν ένα νέο άρθρο! Και μετά λένε συνεχή ροή …
Επίσης χαίρονται σε κάθε δημοσίευση ενός άρθρου , το οποίο ξαφνικά γίνεται δικό τους .. ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν γράψει ούτε μια δικιά τους λέξη στο μπλόγκ τους ! Όλα είναι αναδημοσιεύσεις από άλλα μπλόγκς! Νευριάζω όταν βλέπω ένα μπλόγκ που δεν έχει ούτε ένα δικό του άρθρο , τον δικό του τρόπο σκέψης , την δικιά του ιδεολολογία .. υπάρχουν τόσα πολλά μπλογκς αλλά και τόσοι λίγοι bloggers!! Κάθε μέρα και ένας ακόμη άχρηστος .. φτιάχνει ένα μπλόγκ και το λέει δικό του .. ενώ στην πραγματικότητα δεν του ανήκει τίποτα από όσα έχει γράψει.. 5 λέξεις αν του δώσεις , δεν θα μπορέσει να τις βάλει στη σωστή σειρά..
Φυσικά υπάρχουν και οι πραγματικοί bloggers που επιλέγουν και διαβάζουν αυτά που αναδημοσιεύουν , σέβονται την πήγη και την αναφέρουν καθαρά , χωρίς διάφορες εξυπνάδες και με ενεργό link που οδηγεί στην αρχική πηγή και όχι στο άλλο τους μπλογκ που το έχουν για να καλύπτουν τις βρωμοδουλιές τους ή στο μπλόγκ του φίλου τους! Νομίζουν ότι αναφέροντας μια οποιαδήποτε πηγή.. είναι καλυμμένοι ! Έτσι μετά την 3 αναδημοσίευση, η πραγματική πηγή του άρθρου έχει χαθεί στο κόσμου του ιντερνετ και δεν ξέρει κανένας ποιος το έχει γράψει .. έτσι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουν την πηγή! Το άρθρο από εδώ και πέρα ανήκει σε όλους ..
Απορώ πως όλοι εσείς μπορείτε με τόση άνεση να κλέβετε πνευματικά δικαιώματα και να νιώθετε και περήφανοι για αυτό! Είμαι σίγουρος ότι.. αν έστω κάνατε μια προσπάθεια να γράψετε κάτι δικό σας .. θα αποτυνχάνατε και κανείς δεν θα πατούσε στο αποτυχημένο μπλόγκ σας!
Τώρα θα σας απαντήσω για ποιο λόγο είμαι αγανακτησμένος και γιατί αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ, το οποίο έγραψα στο pswnio.gr και όχι στο μπλόγκ μου για ευνόητους λόγους!
Είμαι αγανακτησμένος επειδή κάθε φορά που μπαίνω σε κάποιο μπλογκ τύπου «****iko»
στο blogspot, βλέπω και ένα δικό μου άρθρο, τις περισσότερες φορές με αναφορά λάθος πηγής , χωρίς καν πηγή .. και λίγες φορές με την πραγματική πηγή!
Αποφάσισα από εδώ και πέρα να μην μπαίνω καν στα μπλόγκς για να μην συγχίζομαι με την αρπαγή που βλέπω! Και φυσικά θα σταματήσω να γραφώ γιατί δεν υπάρχει λόγος να γράφεις κάτι που ξέρεις ότι θα το χάσεις και δεν θα σου ανήκει πια.. είναι ανώφελο! Και μάλιστα κάποτε είδα σχόλιο από αναγνώστη που έλεγε ότι έκλεψα άρθρο από άλλο μπλόγκ , ενώ το άρθρο ήταν δικό μου και το μπλογκ εκείνο το είχε πάρει από μένα! Δηλαδή η κατάσταση είναι να σκίζεις τα ρούχα σου..
Τέλος πάντων, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το blogging: Να στηρίζονται στα πόδια τους αν θέλουν να μην είναι ίδιοι με όλους τους άλλους.. γιατί από μπλόγκς έχει γεμίσει ο τόπος..
Με φιλικούς χαιρετισμούς!
Ο Τελευταίος Blogger !

 http://Pswnio.gr/


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/post-blogger.html#more#ixzz121J0I6SQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου