Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Ανοίγει στη Χιλή ο δρόμος για τον απεγκλωβισμό των 33 μεταλλωρύχων που παραμένουν παγιδευμένοι εδώ και δυο μήνες 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης. Το ειδικό γεωτρύπανο, κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου έχουν εγκλωβιστεί και η είδηση προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμό σε συγγενείς αλλά και απλούς πολίτες. Με δάκρυα χαράς και συγκίνηση υποδέχτηκαν στη Χιλή, την είδηση ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων...
  Έξω από τον καταυλισμό Esperanza (ελπίδα), άρχισαν να ηχούν σειρήνες και ακολούθησαν φωνές χαράς και ζητωκραυγές. «Η πίστη κινεί βουνά» δήλωσε συγγενής ενός μεταλλωρύχου ενώ μόλις έγινε γνωστό το νέο σε ένα γήπεδο όπου διεξαγόταν ποδοσφαιρικός αγώνας, όλοι οι φίλαθλοι άρχισαν να φωνάζουν ενθουσιώδη συνθήματα για τη χώρα τους.
 Τα επόμενα βήματα. Το γεωτρύπανο Schramm T-130 έφθασε στο σημείο που είναι εγκλωβισμένοι οι μεταλλωρύχοι λίγο μετά τις εννέα το πρωί. Σύμφωνα με την Χιλιανή ανταποκρίτρια του CNN, Κατρίν Ιβανιές οι αρχές καλούνται πλέον να επιλέξουν αν θα επιχειρήσουν να σταθεροποιήσουν τα τοιχώματα όλου του τούνελ, ή μόνο των πρώτων 150 μέτρων του. Αν επιλέξουν να σταθεροποιήσουν τα τοιχώματα όλης της σήραγγας θα χρειαστεί σαφώς περισσότερος χρόνος για τον απεγκλωβισμό των μεταλλωρύχων (οκτώ ημέρες). Αντίθετα, η δεύτερη επιλογή μειώνει το χρόνο απεγκλωβισμού στο μισό. Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν κάνει γνωστή την απόφασή τους. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_5348.html
 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου