Κυριακή 18 Ιουλίου 2010


Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - video


Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ύστερα από τις ολονύκτιες προσπάθειες της πυροσβεστικής. Σε ε εξέλιξη βρίσκονται μόνο κάποιες μικροεστίες φωτιάς στο Μικροχώρι της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά εκτιμάται θα τεθούν υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.
http://img.protothema.gr/63F271966781C77AB5F8E8F2F4815130.jpg

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ωστόσο , το τίμημα είναι βαρύ, καθώς  περισσότερα από 15.000 στρέμματα δάσους σε Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Κάλαμο και Λαύριο, έγιναν στάχτη.

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν 340 πυροσβέστες, με 60 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου, η ΔΕΗ προχώρησε προληπτικά σε διακοπές ρεύματος για λόγους ασφαλείας. Πάντως, ο υπεύθυνος Τύπου της ΔΕΗ δήλωσε ότι τα συνεργεία της έχουν αποκαταστήσει ζημίες στο Λαύριο, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια της πυρκαγιάς

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στη Βορειοανατολική Αττική σήμερα το μεσημέρι.

Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπισθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς  την Κυριακή 

Η Αττική και η νότια Εύβοια αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή, σύμφωνα με  την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και σε όλη την Κρήτη εκτός από το νομό Χανίων



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου