Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΜΟΟDY'S: ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ'

Δεν επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας, επισήμανε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο αντιπρόεδρος της Moody's, Thomas Byrne: «Δεν νομίζουμε ότι επίκειται χρεοκοπία της Ελλάδας, ειδικά με τη ‘μαζική’ βοήθεια που έχει λάβει από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. η οποία της επιτρέπει να χρηματοδοτεί τα ελλείμματά της για τα επόμενα τρία χρόνια χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει στις αγορές»...


«Ωστόσο υπάρχουν σίγουρα προκλήσεις για την Ελλάδα μακροπρόθεσμα, οι οποίες είναι εξαιρετικά σοβαρές», πρόσθεσε ο ίδιος. «Λαμβάνουμε σοβαρά κάθε αξιολόγηση, είτε πρόκειται για μικρή, είτε για μεγάλη χώρα».

Richter: Εκτός ατζέντας η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πιθανότατα δε θα πέσουν στο τραπέζι πριν από το τέλος του 2011, δίνοντας έτσι στη χώρα την ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει την υποστήριξη που έχει λάβει, υποστηρίζει μιλώντας στους FT η Anke Richter, executive director στην Conduit Capital Markets. 

Η Richter μάλιστα θεωρεί πως αν η χώρα μας δείξει πως αξίζει τη στήριξη, θα λάβει και άλλη βοήθεια από τους δανειστές της, οδηγώντας έτσι τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης εκτός ατζέντας. «Είναι σίγουρο πως η Ελλάδα θα κάνει πρόοδο στη δημοσιονομική της εξυγίανση, αν και είμαστε λιγότερο βέβαιοι πως θα πετύχει τους στόχους τους,» ανέφερε, και δήλωσε πως δεν είναι πεπεισμένη ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ πιστεύουν πως το πακέτο διάσωσης θα οδηγήσει στη δημοσιονομική βιωσιμότητα.

«Πιστεύουμε πως το βλέπουν ως μια δοκιμαστική περίοδο για την Ελλάδα, η οποία καλείται να αποδείξει πως αξίζει την στήριξη…πιστεύουμε πως η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω στήριξη αν αποδείξει πως την αξίζει,» τονίζει και προσθέτει πως η επιλογή της αναδιάρθρωσης θα συζητηθεί μόνο αν η δημοσιονομική πρόοδος φαίνεται πως δεν έχει ελπίδα. Σε αυτή την περίπτωση, προβλέπει haircut 40-50% και πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη.

http://fimotro.blogspot.com/2010/07/dys_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου