Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Διαμαντοπούλου: «Ο υπ. Οικονομικών πρέπει να προσέξει την πλάτη του»

«Να προσέξει την πλάτη του», καλεί τον υπ. Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα και διευκρινίζει πως «το πρόβλημα δεν είναι η ευθεία κριτική και τα επιχειρήματα, αλλά η υπονόμευση της εφαρμογής του πιο δύσκολου εγχειρήματος, που επιχείρησε ποτέ υπουργός Οικονομικών».
Για το ενδεχόμενο να υπάρχουν υπουργοί, που αμφισβητούν το μνημόνιο, η υπουργός τονίζει πως «οι υπουργοί δεν είναι λοχίες. Συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν πολιτικές σε ένα πολιτικό πλαίσιο συνυπευθυνότητας. Η κυβέρνηση έχει συλλογική ευθύνη για τις αποφάσεις της και κάθε υπουργός οφείλει να έχει γνώση της αποστολής και της ευθύνης του. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφίσημες τοποθετήσεις και μειωμένες αποδόσεις. Επιλογή, λοιπόν, για τους υπουργούς μπορεί να συνιστά μόνον η «πρώτη γραμμή» και όχι οι «δεύτερες σκέψεις"».
Αναφερόμενη στις «βολές», που δέχεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η κ. Διαμαντοπούλου υπογραμμίζει: «δεν θυμάμαι ποτέ οικονομικό επιτελείο, που να μη βάλλεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απαιτείται σαφής συντονισμός και κοινός βηματισμός, προκειμένου να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά προς την ανάπτυξη. Οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας συνιστούν τη λυδία λίθο της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αυτά τα κρίσιμα μέτωπα, δεν χρειάζεται απλά συντονισμός, αλλά συγχρονισμός μπαλέτου».
Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες του δικού της πολιτικού αντικειμένου προς την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η υπουργός Παιδείας αναφέρει πως: «ως υπουργείο, έχουμε ξεκινήσει ήδη την κινητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών κεφαλαίων, προκειμένου να επιτύχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα, τα οποία θα συνεισφέρουν θετικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην ενδυνάμωση της ανάπτυξης και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Στρέφουμε τις προτεραιότητές μας και κονδύλια πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε ερευνητικούς τομείς, οι οποίοι μπορούν να αποδώσουν στην οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς σχετίζονται με την πληροφορική, την ενέργεια, την αγροτοβιοτεχνολογία, τα χημικά υλικά και τις υπηρεσίες υγείας. Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου