Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση- 40 οι ώρες εργασίας στο Δημόσιο

Στη Βουλή κατατέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το επιχειρησιακό σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του νόμου, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τον περιορισμό της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, αλλά και για μία σύγχρονη δημόσια διοίκηση.


Επίσης, όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, από 37,5 σε 40, δηλαδή ό, τι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είχε προαναγγείλει ο κ. Ραγκούσης πριν λίγες εβδομάδες. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=300339&cid=6

Τα μυστήρια του Νείλου και ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια νέα ταινία θόλου με τίτλο τα «Τα μυστήρια του Νείλου», θα παρουσιάσει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 4 Μαΐου και οι προβολές θα συνεχιστούν καθ' όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

«Τα μυστήρια του Νείλου», μία περιπέτεια παραγωγής των Orbita Max και MacGillivray Freeman Films, ταξιδεύουν τους θεατές στην αφρικανική ήπειρο, σε μία περιπετειώδη αποστολή, στον πιο μεγάλο και επικίνδυνο ποταμό του πλανήτη μας, τον Γαλάζιο Νείλο. Πρόκειται για μία εικονική μεταφορά από την Αιθιοπία, τη λίμνη Τάνα και το Σουδάν έως την Αίγυπτο και την Μεσόγειο.

Η ταινία παρακολουθεί για 114 ημέρες μια πραγματική εξερευνητική αποστολή, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με επικίνδυνους κροκόδειλους και ιπποπόταμους, ανταλλαγές πυροβολισμών με ληστές, ασθένειες, όπως η ελονοσία, αμμοθύελλες αλλά και με τον καυτό ήλιο της ερήμου, σε μία προσπάθεια να διανύσει τα 3.250 μίλια του ποταμού και να γίνει έτσι η πρώτη αποστολή στην ιστορία, που κατόρθωσε να διασχίσει κατά μήκος όλο το Γαλάζιο Νείλο, από τις πηγές του ώς τη θάλασσα.

Για την επιτυχημένη αυτή αποστολή οι εξερευνητές Μπράουν και Σκατούρο έλαβαν το 2005 το βραβείο «Αποστολή της Χρονιάς», κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής των βραβείων «Έβερεστ», που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιάσει στους επισκέπτες του, σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, την έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από την μόνιμη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει επιλεγμένες φωτογραφίες από τα πιο χαρακτηριστικά, αλλά και μεγάλης σπουδαιότητας, εκθέματα της Συλλογής και να γνωρίσει καλύτερα τον μεγάλο αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό, που αναπτύχθηκε γύρω από το Νείλο.

Η έκθεση φωτογραφίας θα εγκαινιαστεί στις 3 Μαΐου και θα παραμείνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου έως το τέλος του ίδιου μήνα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/

Η μεγαλύτερη «γιορτή του δρόμου» στη Θεσσαλονίκη

Με ένα μεγάλο πάρτι στο δρόμο γιορτάζει την ερχόμενη Παρασκευή, η Θεσσαλονίκη την υποψηφιότητα για τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας- 2014».

Στο χώρο της νέας παραλίας από το Λευκό Πύργο έως το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, από τις 16.00 το απόγευμα, για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας της πόλης για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.


Στη γιορτή θα συμμετέχουν φορείς νεολαίας, δημιουργικές ομάδες της πόλης, μεμονωμένοι καλλιτέχνες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, σύλλογοι, σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Ενδεικτικά οι δράσεις αφορούν τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, το βίντεο, τον αθλητισμό [με πίστες bmx και skate], το χορό, το θέατρο δρόμου, τις εικαστικές τέχνες, το design, την τέχνη του graffiti, το θέατρο δρόμου, αλλά περιλαμβάνονται και δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά.


Σε μια ειδικά διαμορφωμένη μουσική σκηνή, γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα θα ντύσουν τη γιορτή με τις μουσικές τους. Η Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών καλεί όλους στη μεγαλύτερη γιορτή δρόμου που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην πόλη.


Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας νέος θεσμός που ξεκίνησε το 2009 από το Ρότερνταμ, το 2010 φιλοξενήθηκε στο Τορίνο και φέτος τον τίτλο κατέχει η Αμβέρσα του Βελγίου. Η πόλη της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να κερδίσει το τίτλο για το έτος 2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν στηρίζεται σε χρηματοδότηση από το Δήμο. Το έτος αυτό αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση αλλά και προτεραιότητα στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νεολαία στην πόλη. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=299904&cid=4

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, με εγκαίνια των Εκθέσεων και Αφήγηση από τον Λιβανέζο ξεχωριστό Αφηγητή Τζιχάντ Νταρβίς το αρχίζει 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης & Τεχνών του Λόγου, που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.


 
Αθήνα, 28.3.2011



Επίσημη Έναρξη το Σάββατο 30 Απριλίου στις 19:30
με την ομιλία του συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη
"Η μητρική γλώσσα και οι ξένες λέξεις"


Αρχίζει την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, στις 18:00,  το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου, που διοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου 2011. Φέτος, αφηγητές, συγγραφείς, καλλιτέχνες  και επιστήμονες από 10 χώρες, θα παρουσιάσουν ιστορίες και παραμύθια, βιώματα και αναλύσεις πάνω στο κεντρικό του θέμα "Προσφυγιά, Μετανάστευση, Διασπορά".

Την Παρασκευή 29/4 θα εγκαινιασθούν τέσσερεις ενδιαφέρουσες Εκθέσεις φωτογραφίας : Ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, Διεθνής Αμνηστία και πρόσφυγες, Πορτραίτα προσφύγων από τον Kusha Bahrami  πολιτικό πρόσφυγα από το Ιράν, Φωτογραφίες από τις αποστολές της One Earth (Λίβανος, Σουδάν κ.α.) ενώ ο Σάκης Κουκουμπέσης θα διηγηθεί παλιά Κοζανίτικα παραμύθια και ο  διάσημος Τζιχάντ Νταρβίς θα αφηγηθεί Ιστορίες ζωής μέσα στον πόλεμο από την πατρίδα του το Λίβανο.

Η επίσημη έναρξη του 3ου Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 30 Απριλίου 2011, στις 19:30 με την ομιλία του τιμώμενου καλεσμένου του, συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη "Η μητρική γλώσσα και οι ξένες λέξεις".

Ενώ την Κυριακή 1η Μαΐου σε μία υπαίθρια Πρωτομαγιάτικη Γιορτή οι Γάλλοι Ρομά Κομπανία Audigane, Αρμέλ (αφήγηση) και Πεππό (μουσική) θα ταξιδέψουν τους θεατές-ακροατές τους με Ιστορίες και μουσικές των βαλκάνιων τσιγγάνων.

vimeo.com 22597249



Βιογραφικά στοιχεία

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας  μυθιστορημάτων στα Ελληνικά και τα Γαλλικά Βασίλης Αλεξάκης,  γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1943 και τα έργα του αντλούν και από τους δύο πολιτισμούς ενώ είναι μεστά μιας λεπτής ειρωνείας. Όπως λέει ο ίδιος «Το θεωρώ μεγάλο πλεονέκτημα να ’χει κανείς δυο γλώσσες. Εγώ ελέγχω καλύτερα τα γραπτά μου μέσω της δεύτερης γλώσσας. Π.χ. αποφεύγω κάποιες φλυαρίες ή ευκολίες που χρησιμοποιεί κανείς στη μητρική του γλώσσα παρότι είναι άνευ νοήματος. Η συναναστροφή με τα γαλλικά γράμματα με έκανε αυστηρότερο. Αλλά ούτε τις ευκολίες της γαλλικής γλώσσας δέχομαι. Προσπαθώ να κόβω λέξεις, όχι να προσθέτω. Η δουλειά μου είναι περισσότερο να σβήνω παρά να γράφω.»

Σε ηλικία 17 ετών ο Βασίλης Αλεξάκης έλαβε υποτροφία και έφυγε για τη Λιλ της Γαλλίας για να σπουδάσει δημοσιογραφία. Η υποτροφία του ήταν μικρή και έτσι αναγκάστηκε να δουλέψει σε ένα εστιατόριο. Μετά από τρίχρονες σπουδές επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αλλά γύρισε να εγκατασταθεί στο Παρίσι το 1968 μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα.
Εργάστηκε στη
Monde des livres για δεκαπέντε χρόνια. Όντας σχεδιαστής σκίτσων, ο Αλεξάκης υπήρξε δημοσιογράφος της εφημερίδας Le Monde ενώ έγραψε και ραδιοφωνικά κομμάτια.

 «Είμαστε η χώρα που έχει τη μεγάλη τιμή να έχει επινοήσει τη λέξη διάλογος, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν έχουμε να κάνουμε με τους μετανάστες», επισημαίνει.

 Tο μυθιστόρημά του “Τάλγκο” (1981) βραβεύτηκε από την Γαλλική Ακαδημία και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο με τίτλο «Ξαφνικός έρωτας», το 1984. Άλλα βραβευμένα μυθιστορήματα του είναι: Η Μητρική γλώσσα -βραβείο Médicis-, το Πριν-βραβείο Αλμπέρ Καμύ, οι Ξένες λέξεις -Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2004-, η συλλογή διηγημάτων Ο μπαμπάς -βραβείο διηγήματος της Γαλλικής Ακαδημίας. Το τελευταίο μυθιστόρημα «μΧ» τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας 2007.

Επίσης γνωστά και πολύ αγαπημένα στο κοινό μυθιστορήματα είναι: «Η Καρδιά της Μαργαρίτας», «Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα», και το αυτοβιογραφικό «Παρίσι –Αθήνα». Πολλά από τα βιβλία του, εκτός από τη Γαλλία, κυκλοφορούν στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Αρμενία, στο Ισραήλ και στην Τουρκία. Έχει ασχοληθεί επίσης και με το θέατρο «Εγώ δεν» και «Μη με λες Φωφώ» και με τον κινηματογράφο -η ταινία του Οι Αθηναίοι κέρδισε το Α΄ βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ κωμωδίας του Σανρούς 1990-. Έχει γυρίσει επίσης
τις ταινίες την μικρού μήκους Είμαι κουρασμένος- βραβείο φεστιβάλ Τουρ και Γαλλικού Κέντρου Κινηματογραφίας και ο Νέστωρ Περνά στην Επίθεση.


O Jihad Darwiche  γεννήθηκε το 1951 στο Marwaniyé, ένα μικρό χωριό στο Νότιο Λίβανο. Μεγάλωσε με τα παραμύθια, τις λαϊκές ιστορίες και την ποίηση της Ανατολής που άκουγε από την μητέρα και τις χωριανές.
Το 1961 μετακινούνται στην αρχαία πόλη της Saïda όπου η παράδοση των παραμυθάδων και των ραψωδών είναι ακόμη ζωντανή. Στα στενά δρομάκια οι γείτονες περνούν τον καιρό τους κουβεντιάζοντας από παράθυρο σε παράθυρο και διηγούμενοι τα όνειρα της περασμένης βραδιάς, πίνοντας καφέ με κάρδαμο ….
Σπούδασε στην Βυρηττό και στο Μονπελιέ και εξάσκησε το επάγγελμα του δημοσιογράφου από το 1975 ως το 1983, όταν μετοικεί στην Γαλλία όπου αρχικά διδάσκει αραβικά και το 1984 αφοσιώνεται επαγγελματικά στην προφορική αφήγηση. Από τότε ζωντανεύει νυχτέρια αφήγησης όπου τα θαύματα της Χαλιμάς συνδυάζεται με την σοφία και το γέλιο. Αφηγείται σε θέατρα, φεστιβάλ, βιβλιοθήκες, σχολεία και φυλακές. Διδάσκει σε εργαστήρια αφήγησης και δημιουργικής γραφής.


Οι Ιστορίες ζωής μέσα στον πόλεμο είναι μία παράσταση αφήγησης  όπου  ο μεγάλος Λιβανέζος αφηγητής Jihad Darwiche ξεπερνά την οργή ή την απελπισία και καταφέρνει να αφηγηθεί με τρυφερότητα αληθινές ιστορίες του λαού του κατά την ισραηλινή εισβολή. Η ζωή εξακολουθεί να είναι εύθραυστη και ευάλωτη στη βία αλλά επιμένει να δείχνει την ομορφιά της ακόμα και όταν την κυκλώνει ο φόβος του θανάτου. Μανάδες, γέροντες, γειτόνισσες, αγρότες και αγρότισσες, γιαγιάδες των χωριών και βοσκοί με τις απλές τους πράξεις, με τις απλές λέξεις του αφηγητή φανερώνουν τη μεγαλοπρέπεια των ανθρώπων που δεν απελπίζονται και συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ομορφιά της ζωής και την τρυφερότητα της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Η ηχητική έκδοση αυτής της παράστασης βραβεύτηκε πρόσφατα ως το καλύτερο CD λόγου που εκδόθηκε στην Γαλλία το 2010.
Κομπανία Audigane, Αρμέλ (αφήγηση) και Πεππό (μουσική)

Ένα ζευγάρι στην ζωή και την σκηνή ταξιδεύοντας μας ταξιδεύει. Οι ρίζες της Αρμέλ είναι τσιγγάνικες πολωνέζικες και ρώσικες και του Πεππό ιταλικές από τους
νομάδες των εμποροπανηγύρεων. Μαζί αποφάσισαν να βρουν τον δρόμο των προγόνων του και ο Πεππό άρχισε να κατασκευάζει τα παραδοσιακά πολύχρωμα μεταφερόμενα τροχόσπιτα (roulottes) των τσιγγάνων της Βόρειας Ευρώπης από ξύλο. Από το 2000 μαζί πήραν τους δρόμους και μεγάλωσαν τα παιδιά τους. Οι οικογενειακές μνήμες και η καταγωγή τους ενέπνευσαν τις μουσικές παραστάσεις προφορικής που δημιούργησαν με θέμα τους τσιγγάνους. Τους περιπλανώμενους καλλιτέχνες των πανηγυριών και τους ανθρώπους του τσίρκου

Tcicha. Ιστορίες και μουσικές των βαλκάνιων τσιγγάνων
Αρμέλ (αφήγηση) και Πεππό (ακορντεόν και fujara)

Τα παραμύθια και οι ιστορίες τρέχουν ανάμεσα στα βουνίσια περάσματα της Ανατολικής Ευρώπης, περνούν τα σύνορα, σαν να ’ταν ακόμα ανοιχτά και να μπορούσαν οι άνθρωποι να ζούνε το μεγάλο Ταξίδι. Η μουσική αυτοσχεδιαστική και άχρονη, κάνει την στιγμή πανηγύρι, και προκαλεί την ψυχρότητα της εποχής μας. Κι αν οι τσιγγάνοι σταμάτησαν να ταξιδεύουν δεν πα να πει πως γίναν μπαλαμό και γκατζέ.
Η παράσταση αυτή δημιουργήθηκε πριν τις αποφάσεις του γαλλικού κράτους για τους τσιγγάνους, το καλοκαίρι του 2010, νοσταλγεί τους τσιγγάνικους καταυλισμούς και αναλογίζεται τις εποχές, που ολόκληρες φαμίλιες χάνουν την ελευθερία να ταξιδεύουν όπου τους κάνει κέφι. Τα παραμύθια κι οι λαϊκές ιστορίες διηγούνται την ζωή, κι όταν η φαντασία και η πραγματικότητα ανταμώνουν τραβούν μαζί έναν δρόμο φωτεινό και ανυπότακτο.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα των τριών πρώτων ημερών του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 29 Απριλίου 2011:
18.00  Εγκαίνια φωτογραφικών εκθέσεων στον Εκθεσιακό χώρο Δήμου Κοζάνης
Ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο
Διεθνής Αμνηστία και πρόσφυγες
Πορτραίτα προσφύγων από τον Kusha Bahrami  πολιτικό πρόσφυγα από το Ιράν


Φωτογραφίες από τις αποστολές της One Earth (Λίβανος, Σουδάν κ.α.)
19.30 Παλιά Κοζανίτικα παραμύθια. Σάκης Κουκουμπέσης. Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης
21.00 Ιστορίες ζωής μέσα στον πόλεμο: Τζιχάντ Νταρβίς  Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης (Γαλλ./  ελλ.)

Σάββατο 30 Απριλίου 2011:
11.00 Παιδικά παραμύθια  Βαΐτσα Λαμπροπούλου Φιλοπρόοδος
12.00 Το λεωφορείο με τις ιστορίες: Ταξιδέψτε με 5 ιστορητές μέσα σε ένα λεωφορείο (Αναχώρηση από το ρολόι)
17.30 Χαίρω πολύ κ. Τζιχάντ Νταρβίς. Γνωριμία με τον αφηγητή στο Art Cafe
19.30 Επίσημη έναρξη: Η μητρική γλώσσα και οι ξένες λέξεις. Βασίλης Αλεξάκης. Θεατροδρόμιο
21.30 Χίλιες και μια νύχτες. Τζιχάντ Νταρβίς Θεατροδρόμιο (Γαλλ. Ελλ.)


Κυριακή 1 Μαΐου 2011:
13.00 Υπαίθρια πρωτομαγιά με Τσιγγάνικα παραμύθια και μουσικές των Βαλκανίων.   Αρμέλ Οντιγκάν και Πέπο (ακορντεόν και fujara). (στην Παναγίτσα και σε περίπτωση κακοκαιρίας αναβολή για το βράδυ στις 20:00  στο Θεατροδρόμιο) (Γαλλ/ .ελλ. )


3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης & Τεχνών του Λόγου
"Προσφυγιά, Μετανάστευση, Διασπορά"
Παρασκευή 29 Απριλίου  -  Κυριακή Μαΐου 2011
ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης - Κοζάνη

Πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ: Κούλα Καλογερίδου
Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Ιωάννης  Καραχισαρίδης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ: Στέλιος Πελασγός Δρ

Τιμώμενοι καλεσμένοι οι συγγραφείς:
Βασίλης Αλεξάκης
Γκαζμέντ Καπλάνι

Συμμετέχουν Αφηγητές, Συγγραφείς και Επιστήμονες από: Κύπρο, Αλβανία, Γαλλία, Λίβανο, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Ρομά - Τσιγγάνοι, Αρμενία, Κουρδικό Ιράν, Ελλάδα
Πνευματικός πατέρας του Φεστιβάλ: Μπρουνό ντε λα Σαλ


Σε συνεργασία με:
την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τηλ: 24610 24062
e-mail: info@storytelling.gr,
site: www.kozani-festival.gr , www.storytelling.gr

vimeo.com 22597249


Οι ξενόγλωσσες παραστάσεις παρουσιάζονται στα αγγλικά χωρίς μετάφραση και στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση/αφήγηση στα ελληνικά.

Τιμές εισιτηρίων
Παραστάσεις: 8 €.,  Φοιτητικό - μαθητικό: 6 €
Κάρτα για όλο το φεστιβάλ: 30€
Η είσοδος στις Εκθέσεις, Ομιλίες-Συζητήσεις, Συναντήσεις και Γνωριμία με προσκεκλημένους αφηγητές  είναι ελεύθερη

Με την υποστήριξη:
του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης,
του  Κέντρου Προφορικής Λογοτεχνίας C.LI.O (Γαλλία),
του Φεστιβάλ ΕΠΟΣ (Γαλλία),
του  Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά,
της Αρμένικης Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος,
της Ένωσης Κυπρίων Κοζάνης,
της ανθρωπιστικής οργάνωσης  One Earth


Χορηγός
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Hellenic Postbank


Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΡΤ 3
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,  ΕΨΙΛΟΝ,  ΕΠ7Α
City  Urban Living
Culturenow.gr
Cityportal.gr 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πάρκο Αγ. Δημητρίου, 50100 Κοζάνη
Τηλεφωνικό κέντρο: 24610 24062 • E-mail: dpt-koz@otenet.gr


www.kozani-festival.gr,  www.storytelling.gr

Το ΔΗΠΕΘΕ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού,  το Δήμο Κοζάνης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Χαρά Πετρούνια
Τηλ. 210 52 44 648 & 6972 710 991, e-mail:  x-petrouyia@ath.forthnet.gr


«Αρχίζουμε από το μηδέν»

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ με τον Ηρακλή ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» είναι πανέτοιμοι για την αυριανή πρώτη αναμέτρηση στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Παπάζογλου μίλησε στην ιστοσελίδα του συλλόγου, έδωσε προβάδισμα στον «Γηραιό» λόγω εμπειρίας αλλά εμφανίστηκε σίγουρος για τις δυνατότητες της ομάδας του.


«Τις είκοσι ημέρες που μεσολάβησαν δουλέψαμε πολύ και καλά ώστε να είμαστε έτοιμοι για τους τελικούς. Θα είναι μία σειρά με αμφίρροπους αγώνες. Οποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, θα έχει προβάδισμα. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι όταν παίζουμε καλά δεν έχουμε πρόβλημα απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο Ηρακλής έχει ένα μικρό προβάδισμα όχι λόγω έδρας αλλά λόγω εμπειρίας», τόνισε.


Ο Ανδρέας Φράγκος υποστήριξε πως η σειρά των αγώνων που θα ακολουθήσουν δεν έχουν καμία σχέση με το τι συνέβη στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και στον τελικό Κυπέλλου.


«Σε μία σειρά τελικών αγώνων δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Εμείς θα πρέπει να υπερβάλουμε για ακόμη μία φορά καθώς για να πάρουμε τον τίτλο πρέπει να σπάσουμε την έδρα του Ηρακλή και φυσικά να διαφυλάξουμε τη δική μας. Το γεγονός ότι νικήσαμε τον Ηρακλή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δεν λέει απολύτως τίποτα. Ξεκινάμε από το μηδέν και πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο της σειράς», τόνισε.

http://www.sport-fm.gr

Απόψε ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ


Η Σάλκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθούν απόψε στο Γκεζελκίρχεν με στόχο να βάλουν τις βάσεις της πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ. Η γερμανο-αγγλική μονομαχία θα αποτελέσει το ορεκτικό αφού το κυρίως πιάτο θα σερβιριστεί αύριο στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όπου η κυπελλούχος Ισπανίας Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα, για τέταρτη φορά φέτος.


Η Σάλκε θα έχει στην σύνθεση της ένα δικό μας παιδί αφού ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα αγωνιστεί όπως και η γερμανική ομάδα για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αιχμή του δόρατος για τους "μπλε" θα αποτελέσει ο Ραούλ, ο οποίος έχει πάρει την ομάδα του από το χέρι και την έχει οδηγήσει μέχρι εδώ, ενώ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα έχει στην διάθεση του τον πρώτο σκόρερ των "μπέμπηδων" Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.


Μια μέρα μετά η πρώην ομάδα του Ισπανού άσου Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί τη Μπαρτσελόνα με στόχο να αποδείξει ότι η νίκη της στον τελικό του κυπέλλου δεν ήταν τυχαία. Η ομάδα του εκλεκτού Ζοζέ Μουρίνιο θα προσπαθήσει να πάρει αποτέλεσμα που θα την βάλει στην θέση του οδηγού ενόψει της ρεβάνς, ενώ ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει στην διάθεση του, τους Πουγιόλ και Μιλίτο που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, λύνοντας του τα χέρια όσον αφορά στις επιλογές στην άμυνα.


Στο μεταξύ χθες στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Μπλάκμπερν με γκολ του Ντζέκο στο 75' και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την Τότεναμ, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

http://www.star.gr/sports/89152/

Συναυλία στη μνήμη του Μανώλη Ρασούλη

Στη μνήμη του Μανώλη Ρασούλη θα είναι αφιερωμένη η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, που ξεκινάει στις 4 Ιουλίου.
Όπως έχει ήδη αποφασιστεί η μέρα αυτή θα περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και μία μεγάλη συναυλία.
Σε ό,τι αφορά στις ομιλίες, άνθρωποι που έχουν μελετήσει το στιχουργικό, συγγραφικό και, γενικότερα, την πορεία και το έργο του Μανώλη Ρασούλη θα μιλήσουν σε μία πρωινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ για το βράδυ προγραμματίζεται μία μεγάλη συναυλία.
Υπό εξέταση τίθενται τρεις χώροι για τη διεξαγωγή της συναυλίας (Παγκρήτιο Στάδιο, πλατεία Ελευθερίας, Κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης"), ενώ η τελική επιλογή του χώρου θα εξαρτηθεί από το ποιοι και πόσοι θα δεχθούν να λάβουν μέρος στη συναυλία αυτή.
Στη συναυλία, στη μνήμη του εκλιπόντος, θα συμμετάσχει η ορχήστρα Μ. Ρασούλη, ενώ ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Α.Ε.Π.Ι. (Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), Πέτρος Ξανθόπουλος και ο τηλεοπτικός παραγωγός Γιώργος Σγουράκης έχουν αναλάβει να προσεγγίσουν παλιούς συνεργάτες και φίλους του Μ. Ρασούλη, προκειμένου να έλθουν στο Ηράκλειο και να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 10 άτομα θα τραγουδήσουν στη συναυλία που θα είναι ανοιχτή για το κοινό και την οποία (και μόνο αυτή) θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ηρακλείου.
 Πηγή:cretalive.gr

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=299550&cid=4

Ρούχα με την υπογραφή της Kelly Brook

 Σέξι ακόμα και στην εγκυμοσύνη

Η Kelly Brook και ο σύντροφός της Thom Evans ανακοίνωσαν πρόσφατα πως περιμένουν το πρώτο τους παιδί, προκαλώντας έκπληξη στη showbiz, αφού οι δυο τους βγαίνουν μόλις λίγους μήνες.

Το 31χρονο μοντέλο ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της από τη σελίδα της στο twitter, εκεί όπου συνηθίζει να ενημερώνει τους θαυμαστές της για γεγονότα που την αφορούν.

Έτσι και αυτή τη φορά ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει σειρά ρούχων με το όνομά της η οποία θα απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες που θέλουν να δείχνουν σέξι.

«Σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί η σειρά “μητρότητας” που ετοιμάζω για όλες τις μέλλουσες μητέρες οι οποίες θέλουν να νιώθουν και να δείχνουν σέξι», έγραψε.


http://www.newsbeast.gr/

Η Σάσα Γκρέι αφήνει τα πορνό

 Η ελληνικής καταγωγής σταρ της ροζ βιομηχανίας θα ασχοληθεί με τη φωτογραφία

Ύστερα από 255 ταινίες ερωτικού περιεχομένου, για τις οποίες έχει αποσπάσει τα μεγαλύτερα βραβεία στο χώρο των ερωτικών ταινιών, η ελληνικής καταγωγής Σάσα Γκρέι αποφάσισε να τερματίσει την καριέρα της. «Είναι αρκετά σαφές ότι ο χρόνος μου ως ηθοποιός σε ταινίες για ενήλικες έχει λήξει. Ηρεμήστε, δεν έχω βρει το Χριστό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, είμαι περήφανη για όσα έχω κάνει και δεν μετανιώνω για τίποτα», έγραψε στο προφίλ της στο facebook η κατά κόσμον Μαρίνα- Άννα Χατζή.

http://www.newsbeast.gr/

Θαρραλέος νεαρός έσωσε μωρό που πήγε να πνιγεί στη Σάμο

Ο 20χρονος ήταν περαστικός από το σημείο όταν είδε να πνίγεται το 2,5 ετών κοριτσάκι...

Όταν έφτασαν στο σημείο οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος το ανήλικο είχε ήδη ανασυρθεί από το θαρραλέο νεαρό αλλά δεν είχε τις αισθήσεις της.

Οι πρώτες βοήθειες της παρασχέθηκαν άμεσα από 27χρονο Αξιωματικό, που ήταν εκτός Υπηρεσίας. Το κοριτσάκι  ανέκτησε τις αισθήσεις του και  μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αθηνών για περαιτέρω εξετάσεις.

Η μικρή είχε βγει βόλτα με τους γονείς της στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ και κάποια στιγμή ξέφυγε από την προσοχή τους και έπεσε μέσα στη θάλασσα. Ευτυχώς όμως στάθηκε πολύ τυχερή αφού βρέθηκε στο σημείο ο 20χρονος και στη συνέχεια ο αξιωματικός που της έδωσε το "φιλί της ζωής" και την έσωσαν!



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=75046&catid=6&la=1

"Υποχρεωμένοι να πάρουμε το κύπελλο - Δεν σβήνει η ντροπή της εξάρας από τον Ολυμπιακό"

Οι παίκτες της ΑΕΚ μίλησαν για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ΟΠΑΠ κόντρα στον Ατρόμητο και εξέφρασαν την επιθυμία τους να δώσουν χαρά στον κόσμο με την επιστροφή στους τίτλους.

Τα 9 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά για την ΑΕΚ και το ερχόμενο Σάββατο έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να κατακτήσει το κύπελλο και να σώσει τη χρονιά.

Μάκος, Σάχα και Σκόκο έδωσαν το παρών στο media day της Ένωσης ενόψει του τελικού του κυπέλλου και τόνισαν την κρισιμότητα του αγώνα.

Η διοίκηση της ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον 2.500 εισιτήρια για τον αγώνα και έτσι οι φίλοι της ομάδας θα είναι περισσότεροι από 35.000.

Μάκος: "Αγχωμένες θα είναι και οι δύο ομάδες. Και δεν μας αγχώνει περισσότερο ότι έχουμε τον τίτλο του φαβορί έναντι του Ατρομήτου. Η ομάδα μας θέλει πολύ τον τίτλο. Ακόμη και αν πάρουμε όμως, αυτό δεν σβήνει η ντροπή από το 6-0 από τον Ολυμπιακό."

Σκόκο: "Πρέπει να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Ήταν πολύ άσχημο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στον τελικό του 2009. Έχουν περάσει όμως δύο χρόνια από εκείνο το παιχνίδι. Ανήκει στο παρελθόν Τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στους τίτλους και να υπερασπιστούμε την ιστορία του συλλόγου. Για τους παίκτες, τον κόσμο, την ομάδα, για όλους μας είναι πολύ σημαντικό ματς."

Σάχα:" Η ΑΕΚ έχει παίκτες με προσωπικότητα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια παιχνίδια. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να αποδεχθούμε τον τίτλο του φαβορί και να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Βέβαια απέναντί μας εχουμε έναν αξιοσέβαστο αντίπαλο. Δεν υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, παρά μόνο η ευθύνη που έχουμε για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν έχουμε δώσει χαρές στον κόσμο μας τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να μας καταβάλλει το άγχος. Είμαστε παίκτες με εμπειρία και κάποιοι άλλοι πιο νέοι, όμως όλοι μας θέλουμε το Κύπελλο. Για όσους έπαιξαν στον προπέρσινο τελικό είναι ευκαιρία για εκδίκηση. Είναι μία ευκαιρία για τίτλο. Για μένα είναι η δεύτερη φορά που μου έρχεται η ευκαιρία να πάρω έναν τίτλο με την ΑΕΚ και δεν θέλω να αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με την ΑΕΚ." 


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=75077&catid=1&la=1

Οικογιορτή στο Μαραθώνα

Διαρκεί έως την Πρωτομαγιά

Την ευκαιρία να συνδυάσουν την εκδρομή με την περιβαλλοντική ενημέρωση θα έχουν μικροί και μεγάλοι στην 1η Οικογιορτή Μαραθώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες έως και την Πρωτομαγιά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο αλλά και στον ευρύτερο χώρο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Μία γιορτή οπού η φύση έχει την τιμητική της έρχεται να υπογραμμίσει την σημασία της εναλλακτικής σκέψης και δυνητικά να προτείνει λύσεις μέσα από εργαστήρια, συζητήσεις, προβολές, ξεναγήσεις και πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Ο Μαραθώνας, γνωστός τόσο για την σύνδεση του ονόματός του με το άθλημα του Μαραθωνίου δρόμου όσο και για την ιστορική μάχη που δόθηκε 2500 χρόνια πριν ενάντια στον περσικό στρατό, παραδοσιακά υπήρξε αγροτική περιοχή. Η 1η Οικογιορτή μέσω του περιεχομένου της και του προγράμματος των εκδηλώσεων που τη συνοδεύουν στόχο έχει να δώσει έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός τόπου όπως ο Μαραθώνας και τις δυνατότητες ενίσχυσης της αυτάρκειας της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα συμμετάσχουν βιοκαλλιεργητές της περιοχής του Μαραθώνα αλλά και διοργανωτές σημαντικών εργαστηρίων από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως:

* Αρχιτεκτονική με πηλό 
* Κομποστοποίηση 
* Διαρκής Καλλιέργεια 
* Κεραμική
* Δημιουργία ζωγραφικής και τέχνης για παιδιά με…χώμα και εργαστήρια σαπουνιού, κεριού 
* Κατασκευές με καλάμι 
* Χρήσεις Βοτάνων 
* Εργαστήριο για την αυτοδιαχείριση της ενέργειας

Ανάμεσα σε άλλες δράσεις και εκδηλώσεις θα γίνουν επίσης ανοικτές συζητήσεις με βιοκαλλιεργητές και κοινό, ξεναγήσεις στο Εθνικό Πάρκο και την ευρύτερη περιοχή, ποδηλατικές διαδρομές, προβολές ταινιών, μουσικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα που θα ανακοινωθούν άμεσα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://marathonecofestival.wordpress.com).

Κάθε ημέρα τελειώνει με συζητήσεις, ζωντανή μουσική και δρώμενα…

Η είσοδος είναι δωρεάν. Ενδεικτικό ωράριο: 10:00-20:00
 
Συνδιοργάνωση:
- Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
- ΔΕΝΤΡΟ


http://www.newsbeast.gr/

Η ΟΜΟΡΦΗ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΙΣΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η γνωριμία τους πριν από περίπου εφτά χρόνια στα δημοσιογραφικά έδρανα της σχολής του Aντ1, μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως σωστά είχαν προβλέψει κάποιοι συνάδελφοί τους.
Εκείνη τότε ήταν μόλις 20 χρονών όταν αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Η ψηλόλιγνη σπουδάστρια της δημοσιογραφικής σχολής του αντ1 με την διακριτική παρουσία και τη λεπτεπίλεπτη φωνή της, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει ακόμα και από τους συν σπουδαστές της.



Η ίδια, ωστόσο, γοητεύτηκε από τον καταξιωμένο τότε διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού του Αμαρουσίου, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον σημερινό εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της Ν. Δ, κ. Γιάννη Μιχελάκη. Πρόκειται για τη δεύτερη σύζυγο και μητέρα των δυο εκ των τριών παιδιών του, κυρία Νικόλ Ποφάντη.

“Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά”, λένε οι παλαιότεροι, πράγμα που ταιριάζει “γάντι” στην περίπτωση του ζεύγους Μιχελάκη.


Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στα γραφεία της τηλεόρασης του Aντ1 όταν εκείνη έκανε δειλά – δειλά την προσπάθειά της προκειμένου να αποκτήσει, μέσα από την πρακτική της εξάσκηση, γνώση και εμπειρία για να ενταχθεί στη συνέχεια στον τηλεοπτικό χώρο.

Όμως, λίγους μήνες μετά, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με ένα άλλο μέσο επικοινωνίας αφήνοντας πίσω της τον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης...

Ενθουσιασμένη και συνεπαρμένη από την αμεσότητα, παρά την έλλειψη εικόνας, ενός ραδιοφωνικού παραγωγού με τους ακροατές του, στρέφει το ενδιαφέρον της προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκεί, έμαθε πως να λειτουργεί ως δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα σπούδαζε στη σχολή του αντ1, γεγονός που συντέλεσε στην άμεση ένταξή της στο δυναμικό του σταθμού.

Σήμερα, η κυρία Νικόλ Ποφάντη, λέει καθημερινά την πρώτη “καλημέρα” στους ακροατές του αντ1 ενημερώνοντας τους, μέσα από σύντομα δελτία ειδήσεων, για τις τρέχουσες ειδήσεις της ημέρας. 
 
Το να μετακομίσουν δίπλα στους γονείς της Νικόλ, στην περιοχή του Μοσχάτου, ήταν η καλύτερη λύση για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους.......

kourdistoportocali.com
 
περισσότερα http://thessbomb.blogspot.com/

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ένοπλη ληστεία σε πιτσαρία

Άγνωστος δράστης εισήλθε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σε πιτσαρία στην Καλλιθέα και με την απειλή όπλου αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο δράστης αναζητείται. 

http://www.zougla.gr/

Άνοιξε τις πόρτες του μετά από 618 χρόνια!


Για πρώτη φορά μετά από 618 χρόνια διακοπής οι πολίτες και οι επισκέπτες του Βελίκο Τύρνοβο, της παλιάς πρωτεύουσας της Βουλγαρίας, είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν τη μεγάλη χριστιανική γιορτή της Ανάστασης του Χριστού στον πατριαρχικό ναό Αναβάσεως του Χριστού στο ιστορικό φρούριο Τσάρεβετς.

Η πρωτοβουλία είναι του Δήμου, της Μητρόπολης του Βελίκο Τύρνοβο και της Τουριστικής Υπηρεσίας του Δήμου Tsarevgrad Turnov.


Η Θεία λειτουργία άρχισε στις 11 μ.μ. και τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη του Βελίκο Τύρνοβο Γρηγόριο. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η τελευταία Θεία λειτουργία για το Πάσχα τελέστηκε από τον Πατριάρχη Ευθύμιο πριν από την πτώση της πρωτεύουσας Τύρνοβγκραντ κάτω από τον τουρκικό ζυγό το 1393.


Ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα ο μητροπολίτης Γρηγόριος έβγαλε το Άγιο Φως και διάβασε το πασχαλινό μήνυμα του Βούλγαρου Πατριάχρη Μαξίμ. Οι ευχές για την Ανάσταση του Χριστού συνοδεύθηκαν από τον ήχο όλων των καμπάνων στο Τσάρεβετς και από γιορταστικά πυροτεχνήματα.


Μετά τα μεσάνυχτα μια λιτανεία ξεκίνησε προς τον Ιερό Ναό της Θεοτόκου, όπου η λειτουργία συνεχίστηκε.

Οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει για τους επισκέπτες της τελετής 1.500 κόκκινα αβγά και άλλες τόσες φέτες τσουρέκι.

Πάνω από 4.000 κάρτες με πασχαλινά μοτίβα και μηνύματα μοιράστηκαν στους πιστούς για την γιορτή. Μετά την τελετή μια λιτανεία ξεκίνησε από τα τείχη ως τον Καθεδρικό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου η πασχαλινή λειτουργία συνεχίστηκε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=298892&cid=5

Σε φόρμα η Elen Rivas


 
Η Elen Rivas έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη σχέση της με τον διάσημο ποδοσφαιριστή Frank Lambard με τον οποίο απέκτησε και δύο παιδιά. Το μοντέλο από την Ισπανία πρόσφατα συμμετείχε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε πεντέμισι ώρες, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε…φόρμα.Η πολύ καλή φυσική της κατάσταση πιστοποιήθηκε και μέσω των εμφανίσεών της με μαγιό σε πισίνα ξενοδοχείου στη Βαρκελώνη, από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=298883&cid=11