Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Συλλήψεις για βιασμό

Δύο λαθρομετανάστες, ένας Σουδανός και ένας Παλαιστίνιος, 23 και 21 χρόνων αντίστοιχα, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, ως ύποπτοι για τον βιασμό μιας Πολωνέζας. Η γυναίκα βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση από κάτοικο της περιοχής, σε γιαπί στο Λαδοχώρι και στην Αστυνομία που ειδοποιήθηκε έδωσε τα χαρακτηριστικά των δραστών, που γρήγορα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η γυναίκα είχε φθάσει το πρωί στην Ηγουμενίτσα με πλοίο από την Ιταλία και αναζητούσε μεταφορικό μέσο για να συνεχίσει το ταξίδι της για την Αθήνα. Οι δύο αλλοδαποί προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν αλλά την οδήγησαν σε ερημική περιοχή, σε ένα γιαπί, όπου την βίασαν. Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
http://www.athina984.gr/node/101004

Δωρεάν άθληση στο πάρκο του Αττικού Άλσους

Προγραμματική Σύμβαση με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπέγραψε η Υπερνομαρχία Αθηνών προκειμένου να δοθεί για δωρεάν άθληση στους πολίτες το αθλητικό πάρκο του Αττικού Άλσους, στα Τουρκοβούνια.Τα συνολικά 10 γήπεδα (4 τένις, 2 βόλεϊ, 2 μπάσκετ και 2 ποδοσφαίρου 5Χ5) ανακαινίστηκαν, αναβαθμίστηκαν και εντάχθηκαν στο καταπράσινο περιβάλλον του μεταμορφωμένου πλέον Αττικού Άλσους, που ήδη μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα των πολιτών και σφύζει καθημερινά από επισκέπτες.

Για καλύτερα αποτελέσματα η Υπερνομαρχία αποφάσισε την από κοινού διαχείριση. Σε ότι αφορά μάλιστα τη χρήση των γηπέδων τένις η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπεη κατά την ανακοίνωση της Σύμβασης είπε ότι θα λειτουργεί δωρεάν για τους πολίτες και Ακαδημία εκμάθησης με ευθύνη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

«Τα γήπεδα πληρούν όλες στις σύγχρονες προδιαγραφές για ασφαλή, ποιοτικό και μαζικό αθλητισμό και είμαι βέβαιη ότι με την εποπτεία της Γ.Γ.Α. θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την άθληση των κατοίκων του Λεκανοπεδίου» τόνισε η υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε σήμερα με τον γ. γ. Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή.

http://www.athina984.gr/node/101010

Συνεχίζει την απεργία πείνας o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών


MEXΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

Μέχρι και την Κυριακή συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόγιας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που «έχει στρατοπεδεύσει» έξω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομίας Φίλιππου Σαχινίδη...



...Οι περιπτερούχοι ζητάνε απελευθέρωση της τιμής των τσιγάρων, ώστε να μπορούν να πουλάνε σε τιμή που θα καθορίζουν οι ίδιοι. Ακόμη να συγκεκριμενοποιηθεί το περιθώριο κέρδους τους από τα τσιγάρα στο 8,2%.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_7195.html

Πλασματικά χρόνια υπολογίζουν σε άλλες χώρες για την 40ετία- μάχη για την 37ετία

Με πλασματικά χρόνια- που συνυπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης- ισχύουν σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης τα «40 χρόνια δουλειάς για πλήρη σύνταξη», για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας με το μνημόνιο για την παροχή δανειακής στήριξης από την τρόικα Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ΔΝΤ.

Oι έλληνες ειδικοί- αλλά και το υπουργείο Εργασίας- θεωρούν ανέφικτο το να επιβληθούν και στη χώρα μας τα 40 έτη ασφάλισης για να δοθεί πλήρη σύνταξη, ρύθμιση που αποτελεί το κλειδί της διαπραγμάτευσης για το νέο Ασφαλιστικό με τους εκπροσώπους της Κομισιόν που βρίσκονται από χτες στη χώρα μας. Η σταδιακή αύξηση της ελάχιστης ανταποδοτικής περιόδου για συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη από τα 37 στα 40 έτη, έως το 2015-και να επιβάλλεται ποινή 6% για κάθε έτος σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα- περιλαμβάνεται στο μνημόνιο. Ωστόσο στις .... χώρες της Ε.Ε. όπου ισχύει, στα 40 έτη οι συντάξεις είναι μεγάλες ενώ περιλαμβάνονται πλασματικοί χρόνοι όπως της ανατροφής των παιδιών, χρόνια σπουδών και η στρατιωτική θητεία.

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης επισημαίνει ότι τα ισχύοντα 37 χρόνια έτη ασφάλισης στην Ελλάδα είναι χρόνια πραγματικής ασφάλισης ενώ στις άλλες χώρες στα 40 χρόνια περιλαμβάνονται πλασματικοί χρόνοι όπως της ανατροφής των παιδιών, χρόνια σπουδών ή στρατιωτική θητεία. Εδώ πρέπει να γίνει μια συζήτηση, είπε, για το τι μπορεί να περιλαμβάνει για τα 40 χρόνια γιατί μπορεί να είναι ευνοϊκότερο το καθεστώς με τα 40 αν συμπεριληφθούν πλασματικοί χρόνοι. Στα 37 χρόνια δεν συνυπολογίζονται ούτε καν ο χρόνος που έχει κάποιος σε ταμεία ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων. Δεν είναι το ασφαλιστικό στην Ελλάδα ίδιο με άλλες χώρες, παρατήρησε ο υφυπουργός Εργασίας.

Κουτρουμάνης: Για δύο λόγους...
Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης: 1 Τόνισε ότι αν κάποιος δεν έχει τα 37 χρόνια και έχει 35, τότε θα μειώνεται κατά 30% η σύνταξή του αν δεχτούμε ότι πριν από τα 40 θα υπάρξει μείωση 6% τον χρόνο. Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν υπάρχουν σε άλλη χώρα. Το σύστημα αναπτύχθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Μέχρι το 1998 είχαν εξαιρεθεί οι αγρότες, επομένως δεν μπορούν να υπάρξουν 40 χρόνια ασφάλισης. Είναι ένας χρόνος ασφάλισης που θα μπορούσαμε να δούμε μελλοντικά, συμπλήρωσε.

2 Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει μέσο χρόνο ασφάλισης για συνταξιοδότηση τα 26 χρόνια ενώ τα 2/3 των εργαζομένων σήμερα δεν παίρνουν πλήρη σύνταξη κάτω από τα 65 ακόμα και αν συμπληρώσουν 37 χρόνια. Μιλούμε λοιπόν- διευκρίνισε ο κ. Κουτρουμάνης- για 37-40 και για τους παλιούς ασφαλισμένους. Οι πριν από το 1993 έχουν λιγότερα χρόνια ασφάλισης. Εχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης ως προς τον μεταβατικό χρόνο. Πώς μπορούμε να πάμε δηλαδή από το ένα σύστημα στο άλλο. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε έτσι ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση και όχι ανατροπές, είπε.

Τέλος και η σύνταξη στους άγαμους γιους

ΤΕΛΟΣ στη χορήγηση σύνταξης στους άγαμους γιους υπαλλήλων του Δημοσίου, μετά τον θάνατο του πατέρα ή της μητέρας τους, δίνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προχώρησε στην ανατροπή του καθεστώτος που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, όταν, κατ΄ εφαρμογή της συνταγματικής αρχής της ισότητας, κρίθηκε πως και οι άγαμοι γιοι δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη, όπως συμβαίνει με τις άγαμες θυγατέρες.

Ηλίας Π. Γεωργάκης / TA NEA
http://dparatiritirio.blogspot.com/2010/05/40_27.html

Ψηφίστηκε με... εκπλήξεις o "Καλλικράτης'



ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ψηφίστηκε επί της αρχής, ο "Καλλικράτης", κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας την οποία ζήτησε η ΝΔ. «Ναι» ψήφισαν 160 βουλευτές μαζί και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου. «Όχι» ψήφισαν 124 βουλευτές από την ΝΔ, το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ. «Παρούσα» δήλωσε...



... η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_334.html

Καφές με θερμίδες... χάμπουργκερ!


Πόσες θερμίδες έχει ο καφές που πίνετε; Μη βιαστείτε να απαντήσετε: κοιτάξτε πρώτα καλά πόσο μεγάλο είναι το φλιτζάνι σας και τι περιέχει. Αν είναι καφές - σοκολάτα, με ζάχαρη, πλήρες γάλα και μπόλικη κρέμα γάλακτος, μπορεί εύκολα να φτάνει τις... 550 θερμίδες - όσες δηλαδή και ένα χάμπουργκερ ή ένα μεγάλο κομμάτι παστίτσιο! ...

Αυτό τονίζει η Αμάντα Ουρσέλ, διαιτολόγος της εφημερίδας «Τάιμς» του Λονδίνου, η οποία προ ημερών ασχολήθηκε με τις θερμίδες, τα λίπη και τα άλλα συστατικά διαφόρων ευρύτατα διαδεδομένων ειδών καφέ. Η ετυμηγορία της προκαλεί έκπληξη, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως μερικοί από τους καφέδες που πίνουμε είναι πιο παχυντικοί και από τα κλασικά... σουβλάκια! Απίστευτο; Ιδού:

* Εσπρέσο macchiatο. 7 θερμίδες, 0,5 γραμμάρια λίπος, 75 mg καφεΐνη.
Το κλασικό «εσπρεσάκι» χρησιμοποιείται από πολλούς για να «ανοίξει το μάτι» το πρωί. Μια χαρά επιλογή είναι, κατά την Αμάντα Ουρσέλ, ακόμα κι αν περιέχει γάλα (είθισται να προστίθεται λίγο λίγων λιπαρών ή άπαχο γάλα απ' όσους θέλουν να «διώξουν» την πικρή γεύση του καφέ).

* Καπουτσίνο grande με άπαχο γάλα. 82 θερμίδες, 0,2 γραμμάρια λίπος, 150 mg καφεΐνη.
Σερβίρεται σε μεγάλο φλιτζάνι (των 470 ml) και μοιάζει τεράστιος, αλλά επειδή το γάλα είθισται να είναι άπαχο, οι θερμίδες του είναι λίγες. Παρέχει επίσης σχεδόν 8 γραμμάρια πρωτεϊνών (όσες περίπου περιέχονται και σε ένα αυγό), γεγονός που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος καφές μάς... χορταίνει κιόλας (έως έναν βαθμό). Προσέξτε μόνο πόση ζάχαρη προσθέτετε....

* Καπουτσίνο grande με γάλα σόγιας. 92 θερμίδες, 3,2 γραμμάρια λίπος, 150 mg καφεΐνη.
Σε ορισμένα καταστήματα σερβίρεται καπουτσίνο με γάλα σόγιας, αντί για αγελάδας. Κατά την κ. Ουρσέλ, αυτό σημαίνει πως ο οργανισμός τροφοδοτείται με λίγες ισοφλαβόνες _ θρεπτικά συστατικά της σόγιας με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην υγεία των οστών. Οι πρωτεΐνες της σόγιας, εξάλλου, πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.

* Καπουτσίνο grande λάτε με βανίλια.
199 θερμίδες, 0,3 γραμμάρια λίπος, 35 γραμμάρια σάκχαρα, 150 mg καφεΐνη.
Μπορεί να μοιάζει «αθώο» να ζητήσετε έναν «καπουτσίνο βανίλια», αλλά το σιρόπι της βανίλιας παρέχει 17 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων (περισσότερα από 4 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη). Η Αμάντα Ουρσέλ λέει πως καλύτερα είναι να επιλέγετε τον στάνταρ λάτε καπουτσίνο, ο οποίος περιέχει λάιτ γάλα (αυτός παρέχει 188 θερμίδες και πολύ λιγότερα σάκχαρα).

* Καφές σοκολάτα grande με πλήρες γάλα και κρέμα γάλακτος. 556 θερμίδες, 33,5 γραμμάρια λίπος (τα 20 γρ. κορεσμένο), 48 γραμμάρια σάκχαρα, 20 mg καφεΐνη.
Αν περιμένετε να ξυπνήσετε με αυτόν τον καφέ, ατυχήσατε! Χώρια που αν τον πιείτε πρωί πρωί θα έχετε καταναλώσει σχεδόν το... ένα τέταρτο των ημερήσιων θερμίδων σας, συν τα μισά από τα λίπη! Αν σας αρέσει ο καφές με γεύση σοκολάτα, προτιμήστε τη μικρή «εκδοχή» του (περίπου 240 ml) και με άπαχο γάλα, αντί για κρέμα.
πηγή tanea.gr
http://oreokastrosalad.blogspot.com/2010/05/blog-post_3166.html 

Κ. Σημίτης: Ολη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα

27 Μαϊ 2010
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την ομολογία του πρώην υπουργού του και εκ των στενών συνεργατών του, Τ. Μαντέλη, ότι χρηματίστηκε από τη Siemens

«Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σημίτης, κάνοντας λόγο για πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας και αμαυρώνουν το έργο της κυβέρνησής του.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού:

«Η Βουλή ανταποκρίθηκε με την σύσταση των Εξεταστικών Επιτροπών στην αυτονόητη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για διαλεύκανση σειράς υποθέσεων που δηλητηρίασαν την πολιτική ζωή του τόπου, έβλαψαν την λειτουργία της δημοκρατίας, ζημίωσαν δημόσια περιουσία και σκίασαν πρόσωπα.

Η πρόοδος των εργασιών των εξεταστικών επιτροπών φέρνει στο φως παρανομίες και αθλιότητες για το επιβαλλόμενο ήθος σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς όσο και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Όλη η Ελλάδα δεν είναι μια διεφθαρμένη χώρα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Με θάρρος και επιμονή πρέπει να αποκαταστήσουμε την ποιότητα μιας κοινωνίας που επιδιώκει ο ελληνικός λαός και κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του.

Θέλω να πιστεύω ότι η διαδικασία των Εξεταστικών Επιτροπών θα ενισχύσει το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και το κράτος δικαίου και δεν θα αφήσει περιθώρια για αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και συμψηφισμούς σκοπιμοτήτων».

www.naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/05/blog-post_3912.html#ixzz0p8helerY

Πεταλωτής για «Καλλικράτη» και Πετσάλνικo


«Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί, κρυμμένος πίσω από τοπικιστικά και μικροκομματικά συμφέροντα, τις πραγματικά ριζικές αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο, απλά βλέπει το δέντρο χάνοντας το δάσος και η πραγματικότητα θα τον ξεπεράσει. Εκεί κρίνεται και η υπευθυνότητα των πολιτικών κομμάτων».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά με τον "Καλλικράτη".

Κληθείς να....
σχολιάσει χτεσινή σχετική τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι εάν ανατρέξει κανείς και στις δηλώσεις του κ. Πετσάλνικου αλλά και των βουλευτών που ίσως είχαν αντιρρήσεις για το χωροταξικό μέρος, δεν θα βρει διαφωνίες επί της τεράστιας σημασίας του "Καλλικράτη".

Επεσήμανε δε ότι ακόμη και σήμερα ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε ότι ο "Καλλικράτης" είναι ένα άλμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τα εμπρός.

«Εάν σε κάποιες περιοχές υπάρχουν αμφισβητήσεις ως προς τη χωροθέτηση και την ονομασία κάποιων δήμων, αυτά είναι θεμιτά, είναι στο πλαίσιο του ρόλου του βουλευτή που βλέπει διαφορετικά τα πράγματα στην εκλογική του περιφέρεια», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Υπογράμμισε δε ότι κανείς δεν αμφισβήτησε την αξία του "Καλλικράτη", η οποία αναγνωρίζεται από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει ότι ο Γιάννης Ραγκούσης και οι συνεργάτες του έκαναν μια εξαιρετική δουλειά χωρίς εκπτώσεις.

«Υπήρξε μια σταθερή γραμμή του υπουργείου Εσωτερικών ώστε το μείζον εγχείρημα αυτό να αποδώσει και να μην υποβαθμιστεί η αξία του από θέματα χωροθέτησης συγκεκριμένων»,πρόσθεσε.

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o_2438.html
 

Πέμπτη, 27 Μάιος 2010 15:34
Αμέσως μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει τις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων ενώ ήδη αναμένεται τις επόμενες ημέρες να φτάσει στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος και η σχετική εγκύκλιος.
Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες και τα σχετικά δημοσιεύματα των ημερών που φέρουν το Κίνημα να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία μόλις εβδομάδα και θα στηριχθεί στις προτάσεις ή αυτοπροτάσεις των ενδιαφερομένων μέσω του διαδικτύου σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την Ιπποκράτους, πρώτοι θα κόψουν το νήμα τις επιλογής το αμέσως επόμενο διάστημα οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Βασικό κριτήριο για την επίσημη στήριξη του κόμματος αναμένεται να αποτελέσει η αναγνωρισιμότητα των ενδιαφερομένων, όχι μόνο στον τόπο καταγωγής τους αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς τους, καθώς επίσης και η εμπειρία τους, μιας και θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα όπως το ΕΣΠΑ, οι νέες επενδύσεις και τα έργα.

Σε ότι αφορά τους υποψηφίους Δημάρχους, στους δήμους που δεν αλλάζουν τα διοικητικά όρια και ο νυν δήμαρχος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι κατοχυρώνει την εκ νέου υποψηφιότητα του στο νέο θεσμό.

Στις περιπτώσεις συνενούμενων δήμων (στους περισσότερους δηλαδή), που επίσης οι νυν δήμαρχοι τους προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα θα ανοίξει διαδικασίες αξιολόγησης, είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με αποφάσεις των οργάνων περιφερειακά και κεντρικά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ειδικές αποφάσεις αναμένονται για τους Δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη συνεργασία του Συνασπισμού.

Το «Ξεσκαρτάρισμα» κάθε αίτησης θα αναλάβει επιτροπή αξιολόγησης την ευθύνη της οποίας θα έχει ο Βουλευτής Θανάσης Τσούρας. Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Λάμπρος Μίχος, Ρεγγίνα Βάρτσαλη, Δημήτρης Στεφάνου και Σωκράτης Ξυνίδης.

«Οι διαδικασίες θα προχωρήσουν είτε με προκριματικές, είτε με σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους οργάνων του κόμματος και στη συνέχεια θα επικυρωθούν από τα κεντρικά», επισημαίνει σχετικά ο Γιώργος Σιδέρης ο οποίος παράλληλα εκτιμά ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα έχουν βγει πριν από τις 30 Ιουνίου.
 diavima.gr
http://www.amfissapress.gr/epikairotita/17-2009-11-02-15-17-29/1760---30-------------

Κλειστό το λιμάνι του Πειραιά στις 31 Μαΐου λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Απεργία για τις 31 Μαΐου κήρυξε η ΠΝΟ, ημέρα κατά την οποία αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Zenith. Η ΠΝΟ είχε συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, κατά την οποία υπήρξε διάσταση απόψεων. Οι ναυτικοί κατόπιν αυτών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

http://ellas24.info
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Τ. Μαντέλη
Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, διετάχθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Η διάταξη εκδόθηκε απο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλακο στις 2μ.μ..
Nωρίτερα, «έφοδο» στα γραφείας της Siemens Hellas έκανε το ΣΔΟΕ μετα απο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του κ. Μαντέλη.
Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών απήγγειλε την κατηγορία με βάση τόσο τη χθεσινή κατάθεση του κ. Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όσο και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ως ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.
Η διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1822111

Την Παρασκευή στο ξενοδοχείο Βυζαντινό


Το Βιβλιοπωλείο... Discover – Παπασωτηρίου και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη διοργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντώνη Ν. Βγόντζα με τίτλο “Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 20 χρόνια μετά την παραπομπή”. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010, στις 19:30, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Κατσικόπουλος, Νομάρχης Αχαΐας,
Ανδρέας Καράβολας, Πρώην Δήμαρχος Δήμου Πατρέων
Νίκος Νικολόπουλος, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας,
Σπύρος Πολίτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων.

Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Νίκος Σύφαντος.

http://ipovrixia.blogspot.com/2010/05/blog-post_6302.html
beijing airport
Αυτό ειναι το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου...  είπατε κάτι;;;

Για δειτε και τις υπολοιπες φωτογραφίες...

http://netofline.blogspot.com/2010/05/m.htmlbeijing airport
beijing airport
beijing airport
beijing airport
beijing airport

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Η νέα φανέλα του Ολυμπιακού..





















http://valaoritoy.blogspot.com/2010/05/blog-post_7784.html

Παράλληλη επετηρίδα για τους αξιωματικούς

 

Θα προβλέπονται προαγωγές «κατ΄ απόλυτο εκλογή» με βάση τη θητεία σε επιτελικές θέσεις
O θεσμός της παράλληλης επετηρίδας αναμένεται να αποτελέσει τη βασικότερη αλλαγή στον νέο νόμο περί ιεραρχίας και προαγωγών που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η παράλληλη επετηρίδα θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος τρόπος για να προωθηθούν σε επιτελικές και κρίσιμες θέσεις άτομα που το αξίζουν και «να σπάσουν» τα στεγανά στην προαγωγή υπαξιωματικών και αξιωματικών. Για τον λόγο αυτόν θα προβλέπονται προαγωγές «κατ΄ απόλυτο εκλογή», είτε σε τακτικές είτε σε έκτακτες κρίσεις.

Το σχετικό σχέδιο νόμου επεξεργάζεται ειδική ομάδα εργασίας και ο στόχος είναι να
παρουσιαστεί πριν από το καλοκαίρι. Με την προαγωγή κατ΄ απόλυτο εκλογή θα επιλέγονται για την πλήρωση κενών θέσεων αυτοί που έχουν τα ουσιαστικά προσόντα και θα προάγονται προσπερνώντας τους αρχαιοτέρους τους. Κρίσιμη στο σημείο αυτό είναι η επιλογή των κριτηρίων εισόδου στην παράλληλη επετηρίδα. Η πείρα σε δύσκολες διοικητικές και επιτελικές θέσεις, κυρίως στο εξωτερικό (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΕΕ) και ιδιαίτερα για τους αξιωματικούς όπλων, θα θεωρείται κομβικό κριτήριο. Το ίδιο θα θεωρείται και η συμμετοχή τους σε στρατιωτικά «σχολεία». Ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστικά αποφασιστεί αν η παράλληλη επετηρίδα θα ξεκινά από τον βαθμό του ανθυπολοχαγού ή από εκείνον του συνταγματάρχη.

Ωστόσο οι ρυθμίσεις για την ιεραρχία και τις προαγωγές στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι ανεξάρτητες από εκείνες για το Ασφαλιστικό των ενστόλων και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας ώστε οι σχετικές ρυθμίσεις να ενταχθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Π ηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν χθες προς «Το Βήμα» ότι «στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση των ορίων ηλικίας. Ωστόσοστις Ενοπλες Δυνάμεις υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Αλλο θα είναι το καθεστώς που αφορά π.χ. τους ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλο αυτό των γιατρών. Κατά πάσα πιθανότητα, τα όρια για τους δεύτερους θα είναι υψηλότερα».

Στο νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών προωθείται ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία για τον υπολογισμό της 35ετούς πραγματικής υπηρεσίας θα περιλαμβάνεται:

1. Η προϋπηρεσία που πραγματικά διανύθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις και στις λοιπές δημόσιες υπηρεσίες.

2. Η προϋπηρεσία που διανύθηκε σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

3. Ο χρόνος σπουδών σε ΑΕΙ. Ωστόσο εξακολουθούν να εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν τα χρόνια σπουδών πρέπει να συνυπολογίζονται ως συντάξιμα.
ΒΗΜΑ
http://sourta-ferta.blogspot.com/2010/05/blog-post_5805.html


Δείτε, ποιά πόλη έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής..

Σε ποιά θέση είναι η Ελλάδα στην  παγκόσμια κατάταξη...

Η Βιένη είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής,  σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη.
  Η Αθήνα έρχεται 75η ανάμεσα σε 221 πόλεις.
Μπροστά από τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, βρίσκεται πρώτη η Βιένη,  ενώ η Αθήνα καταλαμβάνει την 75η θέση του σχετικού καταλόγου, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού.
Το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας μοιράζονται την τέταρτη θέση,  της κατάταξης που περιλαμβάνει 221 μεγάλεις πόλεις απ' όλο τον κόσμο.
  Η Βαγδάτη βρίσκεται στην τελευταία θέση για πολλοστή χρονιά.
Οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριαρχούν στις 25 πρώτες θέσεις.
Ως βάση αξιολόγησης,  η κατάταξη λαμβάνει υπόψη της τη Νέα Υόρκη,  που παίρνει 100 βαθμούς.
Η Βιένη πήρε 108,6, ενώ η Βαγδάτη μόνο 14,7. 
Η έρευνα χρησιμοποίησε συνολικά 39 κριτήρια, όπως για παράδειγμα πολιτικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, ή ακόμα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις δημόσιες υπηρεσίες της κάθε πόλης.πηγη:http://www.newsit.gr/ 
http://solidaritymit.blogspot.com/2010/05/blog-post_2373.html

Σενάρια συγχώνευσης Eurobank με Εμπορική Τράπεζα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία», ο βασικός μέτοχος της Eurobank, Σπύρος Λάτσης, συζητά με την Credit Agricole το ενδεχόμενο συνεργασίας, στα πλαίσια μίας συγχώνευσης με την Εμπορική Τράπεζα, η οποία θα...μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές.
Οι πληροφορίες ενισχύονται από το γεγονός, ότι κ. Σπ. Λάτσης διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον γαλλικό όμιλο. Το σενάριο που έχει τεθεί προς εξέταση αφορά την απορρόφηση της Εμπορικής από τη Eurobank, εξαιρουμένων ορισμένων θυγατρικών, όπως π.χ. η Credicom, τις οποίες προτίθεται να διατηρήσει κατ' αρχάς αυτόνομες πλέον η Credit Agricole.
Αναμένονται οι επίσημες τοποθετήσεις των διοικήσεων των δύο τραπεζών.


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/05/eurobank.html#ixzz0p7pUQhK1

Εξαρθρώθηκε σπείρα πορτοφολάδων

Περισσότερα από 70 μέλη απαριθμούσε η σπείρα πορτοφολάδων που δρούσε στους συρμούς των ΗΣΑΠ και η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα είχαν διαπραχθεί περισσότερες από 250 αρπαγές πορτοφολιών από επιβάτες. Σε λίγη ώρα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Είναι σε όλους γνωστό ότι διανύουμε μια μεγάλη και διαρκή κρίση. Η κρίση αυτή αφορά τόσο την οικονομία όσο και τους θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Στο επίπεδο της οικονομίας οι πολίτες υφίστανται μια βίαιη πτώση του βιωτικού τους επιπέδου.
Στο επίπεδο των θεσμών υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στα πολιτικά κόμματα και στους εκφραστές τους.
Με άλλα λόγια, για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση παρουσιάζεται κρίση αντιπροσώπευσης και αξιοπιστίας στο σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας.
Οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που γίνονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, δηλαδή το σχέδιο «Καλλικράτης», οφείλουν να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν την κρίση αυτής της αντιπροσώπευσης.
Με βάση όλα αυτά που προανέφερα, οι παραδοσιακές διαδικασίες απονομής του χρίσματος, αυτές που ήταν αποτέλεσμα της κομματικής γραφειοκρατίας των κομμάτων της χώρας μας, έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη από τους δημότες μας.
Οι πολίτες αποστρέφονται και γυρίζουν το πρόσωπό τους σε μεθόδους και πρακτικές που εξελίσσονται χωρίς τη συμμετοχή τους, που είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και της γραφειοκρατίας των κομμάτων και των προσωπικών φιλοδοξιών των στελεχών.
Θα το πω απλά και καθαρά να το καταλάβουν όλοι:
Χρίσματα και επιλογές χωρίς τους πολίτες αποφασιστικά συμμετέχοντες δε με αφορούν και θέλω να πιστεύω ότι δεν αφορούν και την παράταξη που ιστορικά ανήκω.
Άλλωστε, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι αυτό που καθιέρωσε την καθολική συμμετοχή των πολιτών για την εκλογή του Προέδρου του και σημερινού Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως επανηλειμμένα έχω δηλώσει, δεν αρκεί ο καθένας από μας να καταθέτει μόνο την ατομική του φιλοδοξία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, εάν ταυτόχρονα δεν καταθέτει το όραμά του για την πόλη αλλά και πρόταση για την ανάδειξή του ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Για τον λόγο αυτό θέλω να είμαι καθαρός, όχι μόνο απέναντι σε εσάς και τους αναγνώστες σας, αλλά σε όλους τους πολίτες και δημότες του νέου Δήμου μας, Μοσχάτου - Ταύρου:
Η επιλογή και όχι το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου, οφείλει να γίνει με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών μας, δηλαδή με προκριματικές εκλογέσ και ανοιχτή συμμετοχή όλων των δημοτών.

 Μόνο έτσι διασφαλίζεται η σύνθεση ,η ενότητα και η βελτιστη επιλογή.

Με αυτές τις απόψεις δηλώνω ότι θα είμαι παρών στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Θα συμμετάσχω δε όποιο ψηφοδέλτιο επιλεγεί με τη συμμετοχή των πολιτών είτε ώς επικεφαλής, είτε ως στρατιώτης.

Και καλώ όλους όσους επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, να απαντήσουν στα μεγάλα και κρίσιμα διλήμματα:
  •         Επιθυμούν ή όχι την συμμερτοχή των πολιτών 
  •        Η επιλογή της υποψηφιότητας θα είναι προιόν συναλλαγής και κομματικής γραφειοκρατικής αντίληψης ή ανοιχτή συμμετοχική διαδικασία;
  •       Θά ανεχθούμε διαδικασίες απονομής δαχτυλιδιών ή θα καθορίσουμε μόνοι μας το μέλλον μας;
Kείνοντας,θέλω να δηλώσω τα εξής;
  • Καθαρές κουβέντες
  • Καθαρές σχέσεις
  • Καθαρές επιλογές 
  

                                                                                                        Ντερέκας Αθανάσιος
                                                                                             Εκπαιδευτικός
                                                                                                        Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                                                        Δήμου Μοσχάτου





πηγή:email απο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΝΤΕΡΕΚΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ. Ίσως ο «Καλλικράτης» να δημιουργήσει αποσχιστικά φαινόμενα.


Μέχρι σήμερα η διοικητική διαίρεση της χώρας βασιζόταν στο Νομό. Μάλιστα ο θεσμός του εκλεγμένου Νομάρχη, είναι σχετικά πρόσφατος. Μην ξεχνάμε ότι παλιότερα οι μόνοι αιρετοί τοπικοί άρχοντες ήταν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.
Άσχετα με το γεγονός ότι ο αιρετός Νομάρχης ήταν ένα διακοσμητικό στοιχείο, εντούτοις η βασική μονάδα της διοικητικής διαίρεσης της χώρας ήταν ο Νομός.
Η διοικητική διαίρεση με βάση τους νομούς, ακόμα και με εκλεγμένους νομάρχες, δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα ή οποιονδήποτε φόβο για εμφάνιση αποσχιστικών βλέψεων ή τάσεων ή ακόμα και μειονοτικά προβλήματα. Όμως με το τωρινό σχέδιο...
του ΠΑΣΟΚ για την διοικητική διαίρεση της χώρας σε περιφέρεις με εκλεγμένους και ισχυρούς Περιφερειάρχες, που θα χειρίζονται μείζονα ζητήματα και μεγάλα κονδύλια, τα πράγματα γίνονται διαφορετικά. 
Ταυτόχρονα η ελληνοποίηση τόσων χιλιάδων λαθρομεταναστών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι ή Αλβανοί, δημιουργεί τον κίνδυνο επιλεκτικής μεταφοράς των εκλογικών δικαιωμάτων σε συγκεκριμένες περιφέρειες. Έτσι, υπάρχει για παράδειγμα μια πιθανότητα, στην ενιαία Περιφέρεια της Θράκης  να παρουσιαστεί μουσουλμανική παράταξη η οποία μπορεί να μην κερδίσει φυσικά την Περιφέρεια, μπορεί όμως να συλλέξει ένα  ισχυρό ποσοστό, τέτοιο που ίσως να αρχίσει να δημιουργεί μειονοτικά ή αποσχιστικά προβλήματα στη Θράκη ή ακόμα και ισχυρό μουσουλμανικό κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων. Και μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία καραδοκεί.
Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σκέψη της κυβέρνησης. Δεν το έλαβε άραγε αυτό υπόψη της; Η Δημοκρατία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αντίθετα ο συγκεντρωτισμός υπήρξε πάντα αιτία πολλών δεινών.
Το απαγορευτικό όριο του 3% μας μάρανε. Αυτό δεν μας νοιάζει;;
Τόσα χρόνια η ανεπίσημη προπαγάνδα του πολιτικού συστήματος μας έλεγε ότι δεν πρέπει να καταργήσουμε το όριο του 3% που απαγορεύει νέα και υγιή κόμματα να μπουν στη Βουλή, επικαλούμενη τον κίνδυνο δημιουργίας μειονοτικών κομμάτων. Τώρα άραγε, δεν υπάρχει ο αντίστοιχος κίνδυνος με τις Περιφέρειες;;
Βέβαια, η αλήθεια για το απαγορευτικό όριο του 3% είναι πως αυτό έγινε και υπάρχει για να αποκλείει το σάπιο πολιτικό σύστημα να μπουν στη Βουλή νέες και ακηδεμόνευτες πολιτικές φωνές της κοινωνίας και όχι φυσικά για άλλους λόγους.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html

Αποτελέσματα πρυτανικών εκλογών Α.Π.Θ.


Τελικά αποτελέσματα του Α' γύρου των Πρυτανικών εκλογών στο Α.Π.Θ.
Οι 7 συνδυασμοί έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:



1.«Συμμετοχικό, Ανοιχτό και Δημιουργικό ΑΠΘ», AΝΕΣΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ= 23,83%

2.«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο Επιμένει Ακαδημαϊκά», ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ= 19,62%

3.«Ακαδημαϊκή Κίνηση ΑΠΘ», ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ= 18,18%

4.«Ένα βιώσιμο, δημόσιο Πανεπιστήμιο», ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ= 10,65%

5.«Αδέσμευτο πανεπιστημιακό Ψηφοδέλτιο», ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-ΚΟΥΙΜΤΖΗ= 10,31%

6.«Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση ΑΠΘ», ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ= 9,92%

7.«Το πανεπιστήμιο ως ιδέα και ως πράξη», ΔΕΛΗΒΟΓΙΑΤΖΗΣ= 4,59%


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_868.html#ixzz0p7KBYqXW

Κλειστοί δρόμοι σε Ακράτα - Κρήτη


Κλειστή από διαμαρτυρόμενους πολίτες γαι τον "Καλλικράτη" η Εθνική οδός Αθηνών - Πάτρας στο ύψος της Ακράτας και η Εθνική οδός στην Κρήτη στο ύψος της Χερσονήσου



http://dealnews-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_118.html


Συνελήφθη κολομβιανή βασίλισσα της ομορφιάς για εμπορία ναρκωτικών






Μια κολομβιανή βασίλισσα της ομορφιάς συνελήφθη στην Αργεντινή με την κατηγορία λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Η Angie Sanclemente Valencia, 31 ετών, κατηγορείται ότι έπειθε νεαρές κοπέλες να μεταφέρουν λαθραία κοκαΐνη από την Αργεντινή στην Ευρώπη μέσω του Μεξικού. Η αστυνομία της Αργεντινής την αναζητούσε για περισσότερο από πέντε μήνες προτού την ανακαλύψει σε ένα ξενώνα του Μπουένος Άιρες.
Η Sanclemente κέρδισε τον δημοφιλή τίτλο Coffee Queen, το 2000, αλλά αναγκάστηκε να τον επιστρέψει όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν παντρεμένη, κατά παράβαση των κανόνων των καλλιστείων. Οι εισαγγελείς λένε ότι είχε προσλάβει κι άλλα νεαρά μοντέλα να ταξιδεύουν, συχνά στην πρώτη θέση, από την Αργεντινή στην μεξικανική πόλη του Κανκούν και έπειτα για την Ευρώπη με σκοπό την μεταφορά κοκαΐνης.
Ο Τύπος της Αργεντινής, που την έχει βαπτίσει «Narco Queen», λέει ότι μετακόμισε στο Μεξικό το 2005, όπου έκανε δεσμό με έναν έμπορο ναρκωτικών, γνωστό ως The Monster.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/17599


Φωτιά στο διαδίκτυο























Έχει καεί το διαδίκτυο με το διάσημο κουνελάκι του playboy Kέντρα Γουίλκινσον που έγινε γνωστό μέσα από το ρίαλιτι "το κορίτσι της διπλανής πόρτας" ενώ τώρα ως σύζυγος, του παίκτη των Φιλαδέλφια Ίγκλς Χάνκ Μπάσκετ (NFL) και μητέρα, πρωταγωνιστεί στο δικό της σόου στο κανάλι E!

Οι πολυπληθείς θαυμαστές της θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν σε άκρως προσωπικές στιγμές, αφού σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει, από εταιρεία παραγωγής πορνοταινιών, ένα καυτό dvd με προσωπικές στιγμές της.Το πιπεράτο έργο γυρίστηκε πριν από τρία χρόνια, όταν η...
Kέντρα είχε δεσμό με μια κοπέλα, η οποία εμφανίζεται κι αυτή στο dvd μαζί με άλλους άντρες.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.enimerwsi.com/2010/05/blog-post_9162.html#ixzz0p6wYLD3V