Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σήμερα η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας


Με την τελετή αφής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί στον Ναό της Ηρας στην Ολυμπία ξεκινά το ταξίδι της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο.
Η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη θα ανάψει την Ολυμπιακή Φλόγα απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου και στη συνέχεια, μετά το τελετουργικό που έχει ετοιμάσει η χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, το ιερό Φως θα παραδοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη.
Δεύτερος λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Βρετανός, ελληνικής καταγωγής, Αλέξανδρος Λούκος.
Θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία οκτώ ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Μαΐου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 19.00 το απόγευμα θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο.
Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Ολυμπιονίκες, Πύρρος Δήμας και Λι Νινγκ.
Συνολικά η Φλόγα θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Ειδικότερα, πρόκειται να διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.
περισσότερα στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου