Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΜΗΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ-Το μαθητικό Φεστιβάλ 2012 και το Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής θα διεξαχθούν στην πόλη μας τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
11/5/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-

 ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΜΗΝΟ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ 

Το μαθητικό Φεστιβάλ 2012 και το Διαδημοτικό Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Δήμων της Αττικής θα διεξαχθούν στην πόλη μας
τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012. 


        Ένα πλούσιο πολιτιστικό δίμηνο Μαΐου και Ιουνίου θα υποδεχθούν οι κάτοικοι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, με τη διεξαγωγή στο Δήμο δύο πολιτιστικών Φεστιβάλ. Πρόκειται για το Μαθητικό Φεστιβάλ 2012 και το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, δύο θεσμοί με πολύχρονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
        Το μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου διοργανώνεται για 21η συνεχή χρονιά και μάλιστα φέτος ισχυροποιείται με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των σχολείων του Δήμου. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει πλήθος μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, παραδοσιακών δρώμενων, θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αγωγής υγείας και τεχνολογίας. Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται την Κυριακή 13 Μαΐου 2012. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο Λυκείων Ταύρου (Ν. Τεμπονέρα) στον Ταύρο και στο Πολιτιστικό Κέντρο (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού) στο Μοσχάτο. Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου, www.dimosmoschatou-tavrou.gr.
        Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει στον Ταύρο το 5ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής. Πρόκειται για ένα αξιόλογο Φεστιβάλ που έχει ήδη αγαπηθεί από τους πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου, στο οποίο παρουσιάζονται τα έργα των ερασιτεχνικών Δημοτικών θεατρικών ομάδων, στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Σινέ-Νέα Μασκώτ”, με ελεύθερη είσοδο. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και το θεατρικό του εργαστήρι “Εν Δράσει” στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχει με δύο θεατρικές παραγωγές. Θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή “Του Κουτρούλη ο Γάμος” και η παιδική σκηνή του εργαστηρίου το έργο με τίτλο “ο Πολυροβιθάς”. Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί  στο Μοσχάτο, τον Σεπτέμβριο του 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο (Κωνσταντινουπόλεως, Σολωμού και Ομήρου).
        Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για τα φεστιβάλ του Δήμου μας: “Παρά την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό. Στηρίζουμε τον πολιτισμό και τη νέα γενιά, πιστεύουμε στις προσπάθειες των νέων για την καλλιτεχνική έκφραση μέσω της δημιουργίας, γι αυτό το λόγο και προσκαλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφτούν τα δύο Φεστιβάλ του Δήμου μας, να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες και να απολαύσουν δωρεάν ένα ποικίλο θέαμα που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο.”


                                       Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου