Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Έφτασε η ώρα της μάχης του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΑ (Φωστήρας-Αθηναϊκός)

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα με βαριές φανέλες και ιστορία κατάφεραν να φτάσουν ως τον φετινό τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΑ για να διεκδικήσουν το τρόπαιο της Ένωσης! Αθηναϊκός και Φωστήρας, με αθροιστικά 181 χρόνια παρουσίας στους κόλπους της ΕΠΣ Αθηνών μπορεί να μην έχουν πολλούς τοπικούς τίτλους να επιδείξουν αφού τα περισσότερα χρόνια αγωνίζονταν στις εθνικές κατηγορίες, είναι όμως δύο σύλλογοι που έκαναν ξακουστές στον πανελλήνιο τις περιοχές στις οποίες εδρεύουν!

Ο Αθηναϊκός μπορεί να ιδρύθηκε στο κέντρο της Αθήνα (Πλάκα), όμως από το 1952 κατοικοεδρεύει στον Βύρωνα και έφτασε στο απόγειο της ιστορίας αγωνιζόμενος μέσα στο Όλντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο Κυπελλούχων! Ακόμη, σε εθνικό επίπεδο έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Β’ Εθνικής (1990, 2000) ενώ το 1991 ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος όπου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Όσον αφορά τις διοργανώσεις της ΕΠΣΑ, οι λόρδοι έχουν κατακτήσει δύο Κύπελλα, το 1980 (2-0 το Κορωπί) και το 1981 (2-1 τον Χολαργό). Τη φετινή χρονιά η ομάδα του Βύρωνα ξαναβρέθηκε στα τοπικά πρωταθλήματα κλείνοντας ένα κύκλο σχεδόν 30ετούς συνεχούς παρουσίας σε εθνικές κατηγορίες και ήδη φαίνεται να έχουν χάσει το τρένο της ανόδου, ως εκ τούτου, έχοντας ήδη αποκλείσει Άγιαξ Ταύρου και ΑΟ Περιστερίου, στοχεύει στο τρίτο σκαλπ ομάδας Δ’ Εθνικής που οδηγεί στο Κύπελλο της Ένωσης.

Ο Φωστήρας από την πλευρά του, η ομάδα των Σφαγείων όπως έγραφαν οι παλιές εφημερίδες, έχει να υπερηφανεύεται για το παρατσούκλι «φονέας των γιγάντων» που απέκτησε τη δεκαετία του ’50! Οι κιτρινόμαυροι αποτελούσαν μέχρι και τα μέσα της επόμενης δεκαετίας (του ’70) μία από τις ισχυρότερες ομάδες της Αθήνας προσθέτοντας στη συλλογή του δύο πρωταθλήματα Β’ Εθνικής (1960, 1970)! Στις διοργανώσεις της ΕΠΣΑ ο φονέας έχει να επιδείξει την κατάκτηση δύο Κυπέλλων, το 2006 (2-0 τον ΠΑΟ Ρουφ) και 2007 (4-0 τη Νέα Ιωνία) όταν αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Κατά τη φετινή περίοδο διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες και ασφαλώς είναι το μεγάλο φαβορί του τελικού έχοντας πετάξει έξω ήδη τρεις ομάδες της κατηγορίας του, την Αγία Παρασκευή, τους Τράχωνες και τον πολύ δυνατό Ελπιδοφόρο, τον τελευταίο μάλιστα με δύο νίκες!

Ο φετινός τελικός θα ξεκινήσει στις 6μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου στο οποίο αναμένεται κοσμοσυρροή, ενώ το διαιτητικό τρίο αποτελείται από τους Ευαγγέλου Α., Χριστοδούλου Π. και Μπαμπά Αν.
x
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ:
x
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

x
Πλήρης Ονομασία :
ΑΣ Αθηναϊκός
Πόλη :
Βύρωνας
Πρόεδρος Συλλόγου :
Γιώργος Φλαμπούρης
Προπονητής :
Ηλίας Καλοπήτας
Έτος Ίδρυσης :
1917
Χρώματα :
Κόκκινο/Κίτρινο
Έδρα :
Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα
Χωρητικότητα :
4340
x
Η πορεία για τον τελικό:
3ος Γύρος:
Αθηναϊκός
Άτλας Κυψέλης
4ος Γύρος:
Αθηναϊκός
Διάνα Ηλιούπολης
5ος Γύρος:
Αθηναϊκός
Ειρήνη Πετρούπολης
Προημιτελικοί:
Άγιαξ Ταύρου
Αθηναϊκός
Ημιτελικοί:
Αθηναϊκός
ΑΟ Περιστέρι
Ημιτελικοί:
ΑΟ Περιστέρι
Αθηναϊκός
x
ΦΩΣΤΗΡΑΣ

x
Πλήρης Ονομασία :
ΑΠΟ Φωστήρ
Πόλη :
Ταύρος
Πρόεδρος Συλλόγου :
Σταμάτης Καζάντζης
Γενικός Αρχηγός :
Δημήτρης Βασιλακάκης
Προπονητής :
Κώστας Ψυρρόπουλος
Έτος Ίδρυσης :
1926
Χρώματα :
Κίτρινο/Μαύρο
Έδρα :
Σπύρος Γιαλαμπίδης
Χωρητικότητα :
4000
x
Η πορεία για τον τελικό:
3ος Γύρος:
ΑΕ Αιγάλεω
Φωστήρας
4ος Γύρος:
Φωστήρας
Π.Φάληρο
5ος Γύρος:
Αγία Παρασκευή
Φωστήρας
Προημιτελικοί:
Τράχωνες
Φωστήρας
Ημιτελικοί:
Φωστήρας
Ελπιδοφόρος
Ημιτελικοί:
Ελπιδοφόρος
Φωστήρας
x
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου