Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλείουν μαθήτρια απο τις Πανελλαδικές λόγω λάθους...Διευθυντών! γράφει και το NEWSIT.GR


Τυπολάτρες εκπαιδευτικοί βάζουν ταφόπλακα στα όνειρα μιας μαθήτριας λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις για ένα λάθος που έκαναν ο πρώην και ο νυν Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου. Στο πλευρό της μαθήτριας οι συμμαθητές της και ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.

Η μαθήτρια Σταυρούλα Κωστίδου τελείωσε την Α΄και τη Β΄ Λυκείου στη Σιβιτανίδειο στην Καλλιθέα που είναι ΕΠΑΛ. Για να τελειώσει την Γ΄ Λυκείου πήρε μετεγγραφή στο 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου. Και εδώ αρχίζει η οδύσσεια της νεαρής μαθήτριας και της οικογένειά της.

Βλέπετε δεν ήξεραν πως όταν προέρχεσαι από ΕΠΑΛ δεν μπορείς να γραφτείς στην επόμενη τάξη ενός γενικού λυκείου. Δηλαδή εάν κάποιος εχει βγάλει 2 τάξεις στο ΕΠΑΛ δεν μπορεί να πάει στην Γ΄Λυκείου του Γενικού αλλά στην Β' Λυκείου του Γενικού. Αυτό όμως δεν το ήξερε και δεν όφειλε να το ξέρει η μαθήτρια και οι γονείς της. Επρεπε ομως να το ξέρει ο πρώην διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου που έκανε τη μετεγγραφή και ο νυν Διευθυντής του σχολείου που παρέλαβε δίχως να ενημερώσει την οικογένεια για το λάθος.

Τώρα λοιπόν και λίγο πριν τις Πανελλαδικές ζητάνε απο τη μαθήτρια όχι μόνο να μη δώσει εξετάσεις αλλά να επιστρέψει στη Β' Λυκείου και να δώσει εξετάσεις για να προβιβαστεί στη Γ ' Λυκείου γεγονός που σημαίνει πως πρακτικά ζητούν στο παιδί να χάσει 2 σχολικές χρονιές.

Oπως δήλωσε στο Newsit η μητέρα της μαθήτριας κυρίας Πόπη Πολίτου "μας ρωτάνε εάν έχουμε λεφτά για άλλα φροντιστήρια. Δεν μπορει να την πληρώσει το παιδί μου για λάθος άλλων".

To Newsit επικοινώνησε και με τον  Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Μοσχάτου ο οποίος δεν ήθελε να κάνει καμία δήλωση.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ
Ο Δήμαρχος της Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό και αφού εξακρίβωσε πως όσα αναφέρει το Νewisit  στο ρεπορτάζ του αποδεικνύουν πως δίκιο έχει η μαθήτρια ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο του Δήμου και σήμερα το πρωί επισκέφτηκε τον Διευθυντή προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ ετοιμάζει και επιστολή με την οποία θα ζητά παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας που θα κατοχυρώνει νομικά τη μαθήτρια.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου