Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στην τέταρτη θέση του...κόσμου η εθνική ομάδα μπάσκετ


Την παγκόσμια κατάταξη των εθνικών ομάδων, η οποία προκύπτει, βάσει των αποτελεσμάτων της τελευταίας οκταετίας, έδωσε στη δημοσιότητα η FIBA, μετά και την ολοκλήρωση του Ασιατικού Πρωταθλήματος. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι η πρώτη δεκάδα έμεινε αναλλοίωτη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η Εθνική μας κρατάει για άλλη μία χρονιά την 4η στον κόσμο με 488 βαθμούς.

Πρώτες παραμένουν φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες που από το 2008 έχουν επιστρέψει στο "θρόνο" τους, δεύτερη η κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα, Ισπανία και τρίτη η παραδοσιακή δύναμη της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή. Εκτός δεκάδας παραμένουν η Γαλλία(12η) αλλά και η Ρωσία (11η). Η Κροατία, τέλος που δεν έχει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται μόλις στη 19η θέση.

http://www.star.gr/sports/108829/

Ανοιχτά Σχολεία: Ναι, αλλά Πώς;..

Τον τελευταίο καιρό γίνεται κάποιος λόγος για ανοικτά στους μαθητές σχολεία τις απογευματινές ώρες.
Το εγχείρημα είναι αρκετά σοβαρό και θα προσφέρει αρκετά στους μικρούς μαθητές και όχι μόνο.
Το θέμα όμως είναι τι εννοούμε όταν λέμε ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
Εννοούμε ότι ένας γυμναστής με τη βοήθεια από κάποιον ή κάποιους γονείς ανοίγει ένα σχολείο, βάζει μέσα καμμιά 20αριά παιδιά και ασχολείται με κάποιο άθλημα;
Αν εννοούμε αυτό, εγώ το θεωρώ πολύ λίγο και δυστυχώς πρόχειρο.
Όταν στο δικό μου μυαλό έρχεται η σκέψη του ανοικτού σχολείου, αναλογίζομαι πολλά πράγματα, τα οποία και θα προτείνω παρακάτω.
Σήμερα στα σχολεία το μάθημα τελειώνει στις 4.15 μμ, άρα το όποιο πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 4.30 μμ.
Κατά τους χειμερινούς μήνες με τον άστατο και κρύο καιρό τα αθλητικά προγράμματα συνήθως δεν ευδοκιμούν μιας και η δουλειά γίνεται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και η διάρκεια τις ημέρας είναι πολύ μικρή (μετά βίας μία ώρα κάτω από το φως της ημέρας για το όποιο πρόγραμμα).
Η νύχτα θα προλαβαίνει τα παιδιά στο προαύλιο, γεγονός που κάθε άλλο παρά βοηθά την επιτυχία του προγράμματος.
Αντίθετα θα ήταν πολύ πιο ευδόκιμα άλλα προγράμματα τα οποία θα ωφελούσαν τα μέγιστα τους μαθητές και θα προωθούσαν τη δημιουργική απασχόληση.
Με αυτές λοπόν τις σκέψεις έχω να προτείνω διάφορα προγράμματα τα οποία πιστεύω ακράδαντα ότι θα ευδοκιμήσουν τους χειμερινούς μήνες και θα προσφέρουν τα μέγιστα στα παιδιά.
1. Πρόγραμμα θεατρικής αγωγής με έμφαση στο θεατρικό παιχνίδι, μια φορά την εβδομάδα, για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 16 ώρες.
2. Πρόγραμμα εικαστικών (ζωγραφική, κατασκευές, πηλός) μια φορά την εβδομάδα, για τους μήνες Νοέμβρη,Δεκέμβρη,Γενάρη,Φλεβάρη,Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 16 ώρες.
3. Προγραμμα νέων τεχνολογιών, μια φορά την εβδομάδα για τους μήνες Οκτώβρη, Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 22 ώρες.
4. Πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών δυο φορές την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 40 ώρες.
5. Πρόγραμμα εκμάθησης σκάκι μια φορά την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 16 ώρες.
6. Πρόγραμμα μουσικής παιδείας, με έμφαση στην εκμάθηση κάποιου οργάνου, δυο φορές την εβδομάδα,για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη. Συνολική διάρκεια προγράμματος 40 ώρες.
7. Άφησα τελευταίο το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, γιατί είναι το πρόγραμμα εκείνο το οποίο βοηθά πολλούς αδύνατους μαθητές, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν κάποιο φροντιστήριο σε αντίθεση με άλλους, έχοντας έτσι δυο μέτρα και δυο σταθμά, στις ίσες ευκαιρίες, που προέρχονται από την ανικανότητα του κράτους, να δώσει ίσες ευκαιρίες,αφού τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι ανύπαρκτα στα δημοτικά.
Πρόγραμμα λοιπόν ενισχυτικής διδασκαλίας δυο ωρών την εβδομάδα για τους μήνες Νοέμβρη, Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη, Μάη. Συνολική διάρκεια 46 ώρες.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος όλων αυτών των προγραμμάτων που θα επιβαρύνει το δήμο, χωρίς καμμιά συμμετοχή του γονέα, θα φθάσει περίπου στα 7.000 ευρώ ποσό το οποίο θεωρώ ότι είναι αρκετά μικρό αν αναλογιστούμε ότι θα επιφέρει μεγάλη ψυχολογική κυρίως ανακούφιση στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Βέβαια δεν αποκλείεται καθόλου η ιδέα στο να βρεθεί και κάποιος χορηγός που θα συνεισφέρει στο δήμο για τα συγκεκριμένα προγράμματα, ή εθελοντές καθηγητές, με αποτέλεσμα η επιβάρυνση του δήμου να είναι ακόμα χαμηλότερη ή ανύπαρκτη.
Το κόστος για το δήμο πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου απαγορευτικό, το αντίθετο μάλιστα μπρος στο έργο το οποίο θα έχει επιτευχθεί.
Οι προτάσεις αυτές αποτελούν προτάσεις προς το δήμο και το δήμαρχο προσωπικά και ευελπιστώ στην μελέτη τους, και την υλοποίησή τους με τις όποιες μετατροπές ή προσθήκες.
Τέλος τα όποια αθλητικά προγράμματα θα μπορούν να γίνουν από τον Μάρτη και έπειτα μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, που, και ο καιρός το επιτρέπει και το φως της ημέρας διαρκεί πολύ περισσότερο.

Ο δάσκαλος



http://mosxatoupolis.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

Επειδή σας αρέσουν! Άλλο ένα αφιέρωμα με αστείες φωτογραφίες!

Δείτε και τις υπόλοιπες πιο κάτω...






Περισσότερα στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/blog-post_1510.html






Ανακοίνωσε Νοσέκοβα ο Ολυμπιακός

Την απόκτηση της Σλοβάκας ακραίας, Μαρτίνα Νοσέκοβα ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.ανακοινώνει τη συμφωνία του με τη βολεϊμπολίστρια Martina Nosekova.

Η διεθνής με τη Σλοβακία ακραία γεννήθηκε στις 1/4/1985 και έχει ύψος 1.82.

Η καριέρα της:
2010 – 2011 Azerrail Baku (AZE) (από 18 Φεβρουαρίου 2011)
2010 -2011 Infote Forli A2 ΙTA (έως 17 Φεβρουαρίου 2011)
2009 – 2010 Sl Supermercati Emmedata Loreto A2 (ITA)
2008 -2009 Brno (CZE)
2002 – 2008 Slavia Bratislava (SVK)
1998 – 2002 Giov SSK Bilkova Bratislava (SVK)».



http://www.gazzetta.gr/article/item/227266-anakoinose-nosekova-o-olubiakos

Απεργούν οι δάσκαλοι 5 και 19 Οκτωβρίου


Καταγγέλλουν «αρπαγή» των εισφορών τους

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου 2011, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ΔΟΕ.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι δάσκαλοι αναφέρονται «στις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».

Επίσης, διαμαρτύρονται για τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι.

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει τη νέα δραματική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά (20%-40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους και υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν, ήδη, χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

Τέλος, οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35-και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/235515/apergoun-oi-daskaloi-5-kai-19-oktovriou/

AΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Εξαιρετικά δύσκολη η αυριανή ημέρα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με βασικό αίτημα να μην προχωρήσει ο θεσμός της...
εργασιακής εφεδρείας στις επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών, από τις οποίες, όπως διατείνονται, έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες υπάλληλοι, στο πλαίσιο των μετατάξεων, κατ' εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

Έτσι, αύριο ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία, Τρόλεϊ και προαστιακός, ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον όμιλο του ΟΣΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, κάλεσε τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες να επιδείξουν υπευθυνότητα και να σταθμίσουν τη στάση τους με βάση το γενικό συμφέρον. Παράλληλα, τόνισε ότι ο τομέας των αστικών συγκοινωνιών συνεχίζει να παράγει ελλείμματα, που για το 2011 θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι οριακή.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από αύριο και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αρχίζουν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.



http://fimotro.blogspot.com/2011/09/blog-post_3063.html

Παρανάλωμα του πυρός κέντρο υποδοχής μεταναστών

Πέντε κτήρια στην περιοχή του Έβρου, τα οποία θα λειτουργούσαν ως κέντρο πρώτης υποδοχής μεταναστών, παραδόθηκαν στις φλόγες, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει λόγο για εμπρησμό.

Ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε ότι προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου ενώ θα προχωρήσει άμεσα και η κατασκευή του φράχτη στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=387788&cid=4

Η Ε. Τσαλιγοπούλου το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Βεάκειο!

Με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της θα βρεθεί η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά...

Με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της θα βρεθεί η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Βεάκειο θέατρο του Πειραιά, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην τελευταία της συναυλία για αυτό το φθινόπωρο.

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβάλ Πειραιά και δίνει το φινάλε στις φετινές εκδηλώσεις που φεστιβάλ, ενώ έρχεται ως επίλογος στις πετυχημένες της καλοκαιρινές εμφανίσεις.

περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98095&catid=10

Χανιά: Αφηνιασμένο άλογο στην εθνική οδό-Σκοτώθηκε σε σύγκρουση με αυτοκίνητο!

Το άτυχο ζώο, άγνωστο πως, έφυγε από το σημείο που ήταν δεμένο και βρέθηκε στην Εθνική Οδό...

Με άλογο τράκαρε ένας ανυποψίαστος οδηγός στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου με αποτέλεσμα να το σκοτώσει άθελά του. Το άτυχο ζώο, βρέθηκε στην εθνική οδό και αφηνίασε.

Διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν τις αρχές προκειμένου να το απομακρύνουν το ταχύτερο δυνατόν από τη μέση του δρόμου αλλά δεν πρόλαβαν το κακό. Σύμφωνα με το flashnews.gr, ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στο σημείο δεν πρόλαβε να αποφύγει το άλογο και έπεσε πάνω του.


Από τη σύγκρουση το ζώο πέθανε ενώ το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός του.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=98089&catid=21

Στην Ινδία η Paris Hilton

Η διάσημη κληρονόμος Paris Hilton ταξίδεψε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ινδία, για τις ανάγκες της προώθησης της νέας της σειράς από τσάντες και αξεσουάρ.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε διάφορες περιοχές της Βομβάης, έτσι ώστε να προωθήσει αποτελεσματικά τη νέα της σειρά.Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο της ταξίδι στην συγκεκριμένη χώρα.

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=387470&cid=11

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία, η οποία καθορίσθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.


Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=387572&cid=5

Έτρεξαν με τα εσώρουχά τους

Έβγαλαν τα ρούχα τους για να απαλλαγούν από τα στερεότυπα

Οι χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στους δρόμους του Salt Lake City δεν ήθελαν απλά να σπάσουν κάποιο ρεκόρ… στο τρέξιμο!

Φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους έτρεξαν για να διαδώσουν το μήνυμα ότι πρέπει ο κόσμος να απαλλαγεί από τις στερεότυπες αντιλήψεις.

Το Salt Lake City θεωρείται ως η «πατρίδα» των Μορμόνων, το προπύργιο του συντηρητισμού, καθώς αντιτίθενται στους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων.

«Σκοπός μου είναι να αλλάξω τη Utah» είπε ο διοργανωτής του «γυμνού» αγώνα Nate Porter.

Ο ετήσιος αυτός αγώνας, που ονομάζεται «Utah Undie Run» (Αγώνας με εσώρουχα της Utah) ενθάρρυνε τη συμμετοχή ανθρώπων να… «γράψουν» μερικά χιλιόμετρα τους δρόμους της πόλης φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, ενώ τους παρότρυναν ακόμη να γράψουν πάνω στα κορμιά τους συνθήματα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν περίπου 3.000 άνθρωποι, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ αριθμούσε μόλις… 55!


περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/world/arthro/234978/etrexan-me-ta-esorouha-tous/

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κανονικά ο ηλεκτρικός και το τραμ αύριο


Χωρίς, μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Μεγάλη θα είναι η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό αύριο αφού οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το τελεσίγραφο του Γ. Ραγκούση. 
Κανονικά θα κινηθούν αύριο ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ, ενώ αντιθέτως ακινητοποιημένο θα παραμείνει το Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτό αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία.

Την Τετάρτη, δεν θα κινηθεί κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, αφού θα ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ για 48 ώρες, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει και αυτοί 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη λίστα η οποία θα περιλαμβάνει έστω κι έναν εργαζόμενο στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών για εργασιακή εφεδρεία, την επομένη μέρα θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/235092/kanonika-o-ilektrikos-kai-to-tram-aurio/

Όρεξη για... δουλειά είχε αλλοδαπός ληστής


Έκανε δύο ληστείες μέσα στο ίδιο πρωινό

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα στην Καλλιθέα, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Ξενοφώντος, για κλοπές.

Συγκεκριμένα, οι δράστες με χρήση σωματικής βίας έκλεψαν από έναν άνδρα την τσάντα του, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα - αντικείμενα. Το θύμα μεταφέρθηκε για παροχή Α΄ βοηθειών σε νοσοκομείο. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας εκ των συλληφθέντων εμπλέκεται και σε άλλη ληστεία νωρίτερα σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/235058/orexi-gia-douleia-eihe-allodapos-listis/

Δελτίο Τύπου .... Ο Σεπτέμβριος 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης άνοιξε με Κινηματογράφο και κλείνει με Θέατρο





Ένα αληθινό - ιδιότυπο Τρίκυκλο - Σκηνή, επί σκηνής
Πρώτη Παρουσίαση του νέου Θεάτρου Τρίκυκλο
Παράσταση: ''TRICKY''
Από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011,
στις 21:30
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος


Το Θέατρο Τρίκυκλο είναι εμπνευσμένο από την ιδέα της αυτάρκειας: ένα θέατρο με πλήρη υποδομή σε μικρογραφία πάνω σε ένα τρίκυκλο. Οι πλευρές του αποτελούν κρυμμένες επιφάνειες που ξεδιπλώνονται για να το μεταμορφώσουν. Οι κρυφοί φωτισμοί και μια πληθώρα μηχανισμών του επιτρέπουν να σταθεί σε οποιονδήποτε χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό ως ολοκληρωμένο σκηνικό.
Στην πρώτη παραγωγή του Θεάτρου: ''TRICKY'',  τρεις γυναίκες περφόρμερς, πάνω σε ένα τρίκυκλο,  ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες της Τέχνης. Θέατρο, Χορός και Εικαστικά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενοποιούνται και διακρίνονται. Οι ερμηνεύτριες εμπνέουν και εμπνέονται από το εύρος των δυνατοτήτων του Τρικύκλου και προσεγγίζουν τον εαυτό τους στο σήμερα, δημιουργώντας μια παράσταση με ποικιλία εκφραστικών μέσων.  

Το τρίκυκλο υπηρετεί τη συνθήκη της ταχύτητας, της συμπύκνωσης και της λιτότητας, προσανατολισμένο πάντοτε στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα και είναι δημιουργία του σκηνογράφου Γκάυ Στεφάνου ο οποίος με το Θέατρο Τρίκυκλο επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μεγεθυντικό φακό καλλιτεχνικής αναζήτησης, πρωτοποριακό για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα.  "Η ευελιξία του Τρικύκλου να παρουσιάζει κάθε είδους καλλιτεχνικό δρώμενο, σε οποιοδήποτε σημείο μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε και να αγγίξουμε ένα ευρύτατο κοινό και να γιγαντώσουμε έτσι την απήχηση του μηνύματός μας. Επιπλέον, η εμπειρία μιας παράστασης στο Τρίκυκλο, επειδή ξεφεύγει από τις συμβάσεις του θεατρικού κατεστημένου και ξαναφέρνει το θέατρο κοντά στο θεατή, επιδρά πάνω στο κοινό με τρόπο άμεσο και καταλυτικό, δημιουργώντας αναμνήσεις που μένουν".
 Ο Γκάυ Στεφάνου είναι σκηνογράφος. Έχει δούλεψε για πολλά χρόνια στη θεατρική κατασκευή και παραγωγή και έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες (Λ. Βογιατζής, Α. Μπρούσκου, Β. Θεοδωρόπουλος) καθώς και με θεατρικές ομάδες του εξωτερικού, όπως οι Rimini Protokoll («Ο Προμηθέας στην Αθήνα» στο Ηρώδειο). Δουλειές του έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Θέατρο Παλλάς και στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου. Με το Θέατρο Τρίκυκλο επιχειρεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα μεγεθυντικό φακό καλλιτεχνικής αναζήτησης, πρωτοποριακό για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδομένα.
"TRICKY''
Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική:  Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος
Κοστούμια: Τατιάνα Σουχορούκοφ
Βοηθός Σκηνοθέτη:  Ελισσαίος Βλάχος
Επικοινωνία:  Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Ερμηνεύουν:  Μαρία Λάππα, Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Νάνσυ Μπούκλη

"TRICKY''
από Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, στις 21:30
Αίθουσα: Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος
Διάρκεια:  60'
Εισιτήριο: 10€ Γενική Είσοδος
                 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ         METROPOLIS
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoly.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

Δελτίο Τύπου ... Ο Σεπτέμβριος 2011 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης άνοιξε με Κινηματογράφο και κλείνει με Θέατρο


  Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2011
 



                                                                                             
Θεατρική Παράσταση

"ΑΣΚΗΤΙΚΗ"
θεατρική προσαρμογή  του φιλοσοφικού έργου 
του Νίκου Καζαντζάκη
από τον  Πάνο Αγγελόπουλο, σκηνοθέτη της παράστασης
Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, 
στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο



ΑΣΚΗΤΙΚΗ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή
σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου

http://youtu.be/tVBmPKRUipo

Ν' αρνηθείς όλες τις παρηγοριές, ν' απομείνεις μόνος με μονάχα τη δύναμή σου, σε ένα κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου ...
 Ασκητική
Ν. Καζαντζάκης

Το φιλοσοφικό έργο “ΑΣΚΗΤΙΚΗ” είναι από τα πιο διάσημα και διαβασμένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη. Αποτελεί τη Βίβλο των ιδεών του συγγραφέα. Ο Καζαντζάκης άρχισε να γράφει την Ασκητική στη Βιέννη και την τελείωσε στο Βερολίνο, τέλος του 1922, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά εποχή. Στο φιλοσοφικό -δοκιμιακό κείμενό του ο διάσημος συγγραφέας μιλά για το Θεό και τον άνθρωπο, την επιθυμία και τα όνειρα, το πνεύμα και την ύλη, τον στοχασμό και την πράξη, τη ζωή και το θάνατο,
"Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός· κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.  Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή· κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία". (από το Πρόλογο του έργου)
 Η παράσταση, που ανεβαίνει για τρεις μόνο βραδιές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,  αποτελεί μια τολμηρή απόπειρα να παρουσιαστεί ο φιλοσοφικός λόγος του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να έχει μια διαφορετική, ουσιώδη και ξεκάθαρη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και τα ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος "η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» αποδεικνύεται ένα προφητικό έργο των καιρών μας, που μας παροτρύνει να σιωπήσουμε ώστε να αφήσουμε τον αληθινό εσωτερικό μας κόσμο να ακουστεί ενώ, παράλληλα, μάς εξοικειώνει με τις μεγάλες αγωνίες που μας οδηγούν στα λυτρωτικά συλλογικά οράματα. Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στις παραινέσεις και τις προκλήσεις του Νίκου Καζαντζάκη".

http://youtu.be/tVBmPKRUipo

Συντελεστές

Θεατρική προσαρμογή - Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Συνεργάτης Σκηνοθέτις: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Σκηνικά- Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου
Κίνηση:  Όλια Λυδάκη
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Πουλίδης

Παίζουν: Γιάννης Θωμάς, Θάλεια Αργυρίου, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Σοφία Κομινέα, Λευτέρης Βλάχος, Εύη Καραδήμα  

Συμμετέχει:  πενταμελής Ομάδα χορού

Βοηθός σκηνοθέτη: Μ. Παπαχαραλάμπους
Video montaz: Ν. Μυλωνάς
Σχέδιο εξωφύλλου:  Ντέμη Καΐα
Επικοινωνία: Κ. Πανταζοπούλου

"Ασκητική"
Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011,  στις 21:00
Αίθουσα:  Θέατρο
Διάρκεια:  85'
Εισιτήριο: 15€
                  10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων
                         (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ

Χορηγοί Επικοινωνίας
Mega
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
Τρίτο Πρόγραμμα
Βήμα FM 99,5
Αθήνα 9,84
***

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****


Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ         METROPOLIS
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoly.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr