Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αφίξεις για το «Σπάρταθλο»


Με την άφιξη στην Ελλάδα του μεγαλύτερου μέρους των ξένων αποστολών, άρχισε την Τετάρτη (28/9) η αντίστροφη μέτρηση για τον εφετινό αγώνα δρόμου «Σπάρταθλον» που θα διεξαχθεί 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, συνολικής απόστασης 246 χιλιομέτρων.
Οι αφίξεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Πέμπτης (29/9), οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές από 39 χώρες, μεταξύ των οποίων 41 είναι γυναίκες. Η Ελλάδα συμμετέχει με 43 δρομείς.

Το "29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ" ξεκινά στις 07:00 την Παρασκευή, από τους πρόποδες της Ακρόπολης μπροστά από το Ηρώδειο. Σημείο τερματισμού, είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, έως τις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης), ώστε o αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες.

Το έπαθλο των αθλητών που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.
http://www.gazzetta.gr/article/item/227883-aphixeis-gia-spartathlo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου