Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργούν οι δάσκαλοι 5 και 19 Οκτωβρίου


Καταγγέλλουν «αρπαγή» των εισφορών τους

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου 2011, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ΔΟΕ.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι δάσκαλοι αναφέρονται «στις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».

Επίσης, διαμαρτύρονται για τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι.

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει τη νέα δραματική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά (20%-40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους και υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν, ήδη, χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.

Τέλος, οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35-και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/235515/apergoun-oi-daskaloi-5-kai-19-oktovriou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου