Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ορθοπεταλιές σε όλη την Αττική Οι πολίτες ελπίζουν ότι το σχέδιο για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων μήκους 226 χιλ. δεν θα μείνει στα χαρτιά


Οι «κορυφές» του δικτύου των ποδηλατοδρόμων στην Αττική τοποθετήθηκαν από τους ερευνητές της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ στα κέντρα της Αθήνας, του Πειραιά, του Αμαρουσίου, του Περιστερίου, της Γλυφάδας, της Κηφισιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και στον Φαληρικό Ορμο. Αυτοί οι οκτώ πόλοι καθόρισαν και τις ζώνες ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Δικτύου Ποδηλάτου. Επιδίωξη ήταν να συνδεθούν όλοι οι πόλοι μεταξύ τους, εκτός εάν δυσκολίες τοπογραφίας και αναγλύφου δεν το επέτρεπαν (π.χ. σύνδεση Ζωγράφου - Γλυφάδας). Για τον προσδιορισμό των πόλων και των ζωνών προηγήθηκε πολεοδομική και κυκλοφοριακή ανάλυση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δρα Δ. Μηλάκη, βασικό συντελεστή της έρευνας, στόχος ήταν οι ποδηλατόδρομοι να διατρέχουν απ΄ άκρου εις άκρον την Αθήνα, να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες διασταυρώσεις, οι ποδηλάτες να έχουν προτεραιότητα και να μπορούν να αναπτύσσουν κάποια ταχύτητα. Ο σχεδιασμός του δικτύου έγινε σε συνεργασία με τους ανθρώπους που θα το χρησιμοποιήσουν. «Εμπλέξαμε και τους ποδηλάτες στον σχεδιασμό. Ετσι, εντάχθηκαν διαδρομές οι οποίες προτάθηκαν από αυτούςστο πλαίσιο του δικτύου που είχαν διαμορφώσει βασισμένοι κυρίως σε μια βιωματική προσέγγιση. Εναλλακτικές διαδρομές διαμορφώθηκανεπίσηςκαι μέσω συναντήσεων εργασίας με ομάδα έμπειρων ποδηλατών» επισημαίνει ο κ. Βλαστός τονίζοντας ότι το Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου είναι ένα στοίχημα.

Ως σήμερα το στοίχημα αυτό έχει μπει επανειλημμένως και έχει αποδειχθεί χαμένο. Από το 2000 παρουσιάζονται ποδηλατόδρομοι στα χαρτιά οι οποίοι ουδέποτε έχουν φτιαχτεί.«Είναι άγνωστο πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να γίνει πραγματικότητα. Ισως να συναντήσει μεγάλες δυσκολίες. Αλλες φορές τα βήματα πάνε μπροστά και άλλες προς τα πίσω.Οσοι συμμετείχαν στον σχεδιασμό αυτής της πρότασης έβαλαν στο χαρτί κάποια από τα όνειρά τους για την Αθήνακαι το χάρηκαν» αναφέρει ο ίδιος.

Τις τελευταίες δεκαετίες το περπάτημα έχει περιθωριοποιηθεί, το ποδήλατο σχεδόν εκτοπίστηκε και το ποσοστό χρήσης της δημόσιας συγκοινωνίας κατέρρευσε. Παρ΄ όλα αυτά το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τον κ. Βλαστό, «έχει μια παράδοση εξαιρετικάαρνητική σε οτιδήποτε είναι διαφορετικό από το αυτοκίνητο. Περιμένουμε,ανταποκρινόμενοι στις σημερινές ανάγκες και στα οράματα της νέας γενιάς για την Αθήνα και γνωρίζοντας το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, να αλλάξει την παραδοσιακή στάση του και να συμβάλει στην προώθηση αυτής της εκστρατείας, η οποία θα οδηγήσει σε μια Αθήνα διαφορετική». Ο ΟΡΣΑ στο δίκτυο που προτάθηκε από τους ερευνητές του ΕΜΠ προσέθεσε επιπλέον τρεις άξονες: τη Συγγρού, τη λεωφόρο Κηφισιάς και την Πειραιώς. Στο μέλλον θα προστεθούν και τρεις υπεραστικοί ποδηλατόδρομοι, οι οποίοι θα συνδέουν το Λεκανοπέδιο με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Ο πρώτος θα ακολουθεί την Ιερά οδό έως την Ελευσίνα, ο δεύτερος μέσω της παραλιακής θα φθάνει στο Σούνιο και ο τρίτος θα ακολουθεί τη μαραθώνια διαδρομή μέχρι τον Τύμβο Μαραθώνα.

Τις τελευταίες δεκαετίες, το περπάτημα έχει από καιρό περιθωριοποιηθεί, το ποδήλατο σχεδόν εκτοπίστηκε και το ποσοστό χρήσης της δημόσιας συγκοινωνίας κατέρρευσε.
Ζωή-ποδήλατο σε «άγριους» δρόμους
Αν και μεσούσης της οικονομικής κρίσης κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, τα ποδηλατάδικα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.«Εχει πλέον πολλούς ποδηλάτες στην Αθήνα. Υπάρχει “μπουμ” στην ποδηλασία. Οι νέοι κάνουν την επανάστασή τους. Αυτό που γίνεται κάθε Παρασκευή με την ποδηλατοβόλτα Freeday είναι κάτι σαν επανάσταση»λέει ο 63χρονος ποδηλάτης κ.Ράλλης Γερμανός. Παραμένει ωστόσο ζητούμενο, όπως λέει ο ίδιος, η μέριμνα του κράτους για τους ποδηλάτες, αλλά και η ευσυνειδησία των πολιτών, ώστε να μη γίνονται οι ποδηλατόδρομοι πάρκινγκ αυτοκινήτων.«Η πόλη είναι αφιλόξενη για τους ποδηλάτες. Οι αθηναϊκοί δρόμοι είναι “άγριοι”, αν και τελευταία οι οδηγοί δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία.

Χρησιμοποιώ ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου τα τελευταία 30-35 χρόνια. Πριν από κάποια χρόνια ο ποδηλάτης στην Αθήνα ήταν παρείσακτος. Ηταν “νούμερο” και τον πείραζαν ακόμη και οι αστυνομικοί. Τώρα είναι διαφορετικά»επισημαίνει ο κ. Ράλλης.

Η άποψή του βρίσκει σύμφωνη και την 32χρονη καθηγήτριαΜαριάνα Σάντος, η οποία χρησιμοποιεί ποδήλατο για όλες τις μετακινήσεις της.«Τελευταία, ειδικά με τις τελευταίες μεγάλες απεργίες των δημόσιων μέσων μεταφοράς, οι ποδηλάτες στους δρόμους αυξήθηκαν»τονίζει η κυρία Σάντος. Δεν έχουν μειωθεί όμως τα προβλήματα, όπως αναφέρει η ίδια. «Οι οδηγοί αυτοκινήτωνκυρίως οι γυναίκες- είναι πολύ αγενείς. Παραδόξως, μου έχει τύχει αρκετές φορές οι ταξιτζήδες να μπαίνουν σαν “ασπίδα” πίσω από το ποδήλατό μου και να με προστατεύουν, ειδικά στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Οσο για τους ποδηλατοδρόμους, πολλές φορές λειτουργούν σαν πάρκινγκ αυτοκινήτων, όπως π.χ. στο Χαλάνδρι. Παρ΄ όλα αυτάτο Νέο Ψυχικό, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι και τα Βριλήσια είναι περιοχές “φιλικές” για τους ποδηλάτες»λέει η κυρία Σάντος, η οποία καθημερινά πηγαίνει με...

ορθοπεταλιές από το Θησείο όπου μένει στη δουλειά της στο Μαρούσι.

Οι δημότες «σπρώχνουν» το ποδήλατο
Μόνο θετικά έχει να καταλογίσει ο δήμαρχος Βριλησίων κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης(φωτογραφία) στους ποδηλάτες. Η κατασκευή των 6,5 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμου, ο οποίος διατρέχει τα κυριότερα σημεία της πόλης, ώθησε περισσότερους δημότες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους. «Πολλοί φοιτητές πηγαίνουν πλέον με ποδήλατο ως το μετρό και από εκεί συνεχίζουν ως τις σχολές τους. Τα Σαββατοκύριακα η κίνηση των ποδηλάτων αυξάνεται από οικογένειες που κάνουν ποδηλατάδα» λέει ο δήμαρχος. Οπως επισημαίνει, ο ποδηλατόδρομος δεν εξυπηρετεί μόνο τους ποδηλάτες. «Είναι ευεργετικός και για το μικροκλίμα καθώς κατασκευάστηκε με βιοκλιματικά υλικά που έχουν μικρή απορροφητικότητα ηλιακής ενέργειας. Επιπλέον, τα διαχωριστικά φυτεύθηκαν με θάμνους και δένδρα» σημειώνει.

Στο Μοσχάτο τελευταία ξεκίνησε η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου.

Εως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί μόλις 800 μέτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης κ. Ανδρέα Ευθυμίου, όπως φάνηκε από τη διαβούλευση που προηγήθηκε της κατασκευής, οι πολίτες του δήμου ήταν πολύ θετικοί. «Υπήρχαν και υπάρχουν βεβαίως μεμονωμένες αντιδράσεις από πολίτες που χάνουν θέσεις στάθμευσης.Οι γειτονιές όμως αναβαθμίζονται, όπως και ο φωτισμός των δρόμων. Οταν ολοκληρωθεί το δίκτυο, η πόλη θασυνδέεται με το θαλάσσιο μέτωπο.Το Μοσχάτο είναι ιδανικό για ποδήλατο, διότι είναι επίπεδο και έχει μεγάλους δρόμους» λέει ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος μπορεί να μην είναι ποδηλάτης, έχει όμως τρεις στην οικογένεια, τους δύο γιους του και την αδελφή του.

Στην Κηφισιά οι πολίτες με 10 χλμ. ποδηλατοδρόμου στη διάθεσή τους (στην Παλαιά Κηφισιά, στην Ερυθραία και στην Εκάλη) έχουν... βγει στους δρόμους. Οπως λέει ο δήμαρχος του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, «έχειαρχίσει μια στροφή του κόσμου προς το ποδήλατο.Ισως όχι τόσο θεαματική,αλλά σταθερά ανοδική. Οι δημότες δεν χρησιμοποιούν ακόμη το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, διότι δεν υπάρχει συνέχεια του δικτύου σε άλλους γειτονικούς δήμους,αλλά κυρίως για αναψυχή και άσκηση». Παραδέχεται πάντως ότι υπάρχουν παράπονα, κυρίως από όσους διατηρούν καταστήματα, όσον αφορά τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Στη Νέα Σμύρνη η μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο, έχει αναρτηθεί και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης. Ωστόσο, όπως τονίζει ο δήμαρχος της πόλης κ. Σταύρος Τζουλάκης, δεν αρκεί η δημιουργία ποδηλατοδρόμων μόνο σε έναν δήμο. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και στους γειτονικούς.«Ο ποδηλάτης από τη Νέα Σμύρνη για να φθάσει στη θάλασσα θα πρέπει να περάσει από το Παλαιό Φάληρο» αναφέρει ο δήμαρχος και επισημαίνει ότι απαιτείται συνεργασία για τη χάραξη ενιαίου δικτύου.
Της ΜΑΧΗΣ ΤΡΑΤΣΑ
http://www.tovima.gr/

Μοσχάτο-Άρης Αμφιάλης 4-2


Όμορφο θέαμα και πολλά έκρυβε το παιχνίδι στο Μοσχάτο, όπου η τοπική ομάδα κέρδισε με 4-2 τον Άρη Αμφιάλης.
Οι γηπεδούχοι σκόραραν από δύο τέρματα και στα δύο ημίχρονα. Την αρχή έκανε ο  Παπαδόπουλος (34' και  42'), ενώ στο Β’ ημίχρονο τα γκολ πέτυχαν ο Λιόσης (56') και ο Σαλάμης (89').
Για τον Άρη Αμφιάλης τα γκολ σημείωσαν ο Μηνόγιαννης (63') και ο Σταματάκης (67').
ΜΟΣΧΑΤΟ: Κουρεπίνης, Τυράκης, Μωραϊτης (60' Κοκόλης), Λαλιάνι, Σιμιτσής, Λιόσης (60' Καρδαράς), Ντάφλας, Επιτροπάκης, Παπαδόπουλος, Σαλάμης, Ανδρουλιδάκης (55' Ποπάι)
ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ: Λαρεντζάκης, Φιλόπουλος, Ντουτσούλης (46' Καζαλάς), Δρόσος, Μηνόγιαννης, Μέξης, Γαγλίας (55' Πολιάς), Βιδάλης, Σταματάκης, Τρίμπος, Κοντομανώλης (70' Ράπτης).
http://www.onsports.gr/Podosfairo/D-Ethnikh/D%CE%84Ethnikh-9os-Omilos/item/49609-Moschato-Arhs-Amfialhs-4-2

«Έφυγε» ο Νίκος Παπάζογλου


Την τελευταία του πνοή άφησε μετά από μάχη με την επάρατο νόσο ο αγαπημένος μουσικός, Νίκος Παπάζογλου.

Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο από όπου πήρε εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες. Τελικά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε σήμερα.

Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας, η γειτονιά όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.

Τη θλίψη της για το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Η επίδρασή του υπήρξε καθοριστική στην πορεία του ελληνικού τραγουδιού. Τα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και η φωνή του αποτελούν πολύτιμο θησαυρό της μουσικής μας κληρονομιάς και ειδοποιό στοιχείο της μουσικής μας ψυχοσύνθεσης», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.



περισσότερα http://www.zougla.gr/

Παρουσίαση cd Δημήτρη Φάκου και Γιώργου Καπνίση

Το νέο τους cd παρουσίασαν ο Δημήτρης Φάκος και ο Γιώργος Καπνίσης. Τους δυο καλλιτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους οι Τριημητόνιο, ο Νίκος Μίχας, η Πατρίσια Μίλικ Περιστέρη με τον αγαπημένο της, Γιώργο Σαμπάνη, οι Stavento, η Μπέσυ Αργυράκη, ο Λάκης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.




http://www.gossip-tv.gr/
http://www.gossip-tv.gr/story/96340/parousiase-cd-demetre-phakou-kai-giorgou-kapnise

Κλειστοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας


Αρκετοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου θα κλείσουν και την Κυριακή στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, αφού μόνο στο κέντρο της Αθήνας η διαδρομή θα γίνει 12 φορές!

Το σπουδαίο αθλητικό γεγονός ξεκινά στις 10:00 το πρωί μέχρι τον τερματισμό και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Στάδιο Μαραθώνα - λεωφ. Μαραθώνος - λεωφ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - λεωφ. βασιλίσσης Σοφίας - Σύνταγμα - Φιλελλήνων - Αμαλίας - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Απ. Παύλου - Ερμού - Αθηνάς - πλ. Κοτζιά - Ομόνοια - Σταδίου - πλ. Κολοκοτρώνη - Αγ. Κων/νου - Πειραιώς - Γκάζι.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

- Λεωφ. Μαραθώνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου έως τη συμβολή της με την οδό Φλέμινγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 11.30-12.00

- Λεωφ. Μαραθώνος, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη διασταύρωση Ραφήνας έως την Πλ. Αγίας Παρασκευής (Λ.Μεσογείων), κατά τις ώρες 11.50-12.45

- Λεωφ. Μεσογείων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την Πλ. Αγίας Παρασκευής έως τον κόμβο Κατεχάκη, κατά τις ώρες 12.10-13.00

- Λεωφ. Μεσογείων, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Λ. Βασ. Σοφίας, και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Λεωφ. Βασ. Σοφίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της από την Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Αμαλίας, σε όλες τις καθέτους αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Πλατεία Συντάγματος, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος

- Βασ. Γεωργίου Α', στο τμήμα της από τη Λ. Αμαλίας έως την οδό Σταδίου, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Λεωφ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Βούρβαχη έως την Δ. Αρεοπαγίτου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Λεωφ. Β. Όλγας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

- Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο τμήμα της από την Λ. Αμαλίας έως τον Κόμβο Ακροπόλεως, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Αποστόλου Παύλου, στο τμήμα της από τον Κόμβο Ακροπόλεως έως την οδό Ερμού, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Ερμού, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, έως την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, έως την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Πλατεία Ομονοίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Αιόλου, στο τμήμα της από την Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) έως την οδό Σταδίου, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την Λ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως την Λ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Μαρασλή, στο τμήμα της από την οδό Ι. Πατέρα έως την Λ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Ρηγίλλης, στο τμήμα της από την Βασ. Γεωργίου Α΄ έως την Λ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Λεωφ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα της από την οδό Πανόρμου έως την Λ. Κηφισίας

- Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Τσόχα, στο τμήμα της από την οδό Σούτσου έως τη Λ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 10.00 έως το τέλος του αγώνα

- Ανώνυμη Πάρκου Ελευθερίας, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 10.00 έως τον τερματισμό

http://www.star.gr/ellada_kosmos/88172/


Ξαναχτυπούν οι ημίγυμνες ακτιβίστριες


Θέλουν να δώσουν το δικό τους στίγμα με αφορμή την επέτειο από την έκρηξη του Τσέρνομπιλ

Ημίγυμνες διαδηλώσεις έχουν προγραμματίσει για τις 26 Απριλίου ουκρανές ακτιβίστριες, ώστε να συμμετάσχουν με τη σειρά τους στις εκδηλώσεις για την επέτειο της έκρηξης του Τσέρνομπιλ.

Οι ουκρανές που δημιούργησαν κίνημα διαμαρτυρίας το 2008 ενάντια στην έκρηξη της πορνείας στη χώρα τους, διαδηλώνουν αρκετά συχνά με τόπλες εμφάνιση για να προκαλέσουν.

Στις επετειακές εκδηλώσεις της 26ης Απριλίου θα επισκεφτούν τη χώρα και Ρώσοι πολιτικοί ενώ έχει γίνει μεγάλη εκστρατεία και στο διαδίκτυο.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/155815/xanahtupoun-oi-imigumnes-aktivistries/

Πέναλτι με... κωλοτούμπα


Βλέποντας ότι πολύ δύσκολα θα γινόταν γνωστός, λόγω των ποδοσφαιρικών του ικανοτήτων, ένας παίκτης της ελβετικής Μπαάρ, αποφάσισε να κεντρίσει το ενδιαφέρον με τις... κωλοτούμπες του.
Ο λόγος γίνεται για τον Γιόνας Γιοκίνεν, ο οποίος εκτέλεσε πέναλτι, στο ματς με την Σεμπάχ, κάνοντας παράλληλα εναέρια κωλοτούμπα!
Απολαύστε τον…
http://www.zougla.gr/

Μεγάλες αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές - Διαβάστε αναλυτικά

-Ξεκινούν στις 12 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά
- Για λιγότερες θέσεις από άλλες χρονιές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα διαγωνιστούν 115.000 υποψήφιοι
- Καταργείται η κατοχύρωση βαθμολογία
- Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση των γραπτών

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αλλαγές.
1.Φέτος τα μηχανογραφικά δελτία μπορούν να υποβάλλονται και μέσω Ίντερνετ. Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα υποβληθούν ωστόσο θεωρείται ότι αυτό θα γίνει μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

2.Με πολύ αυστηρά κριτήρια θα γίνονται πλέον οι μετεγγραφές, όπου μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια. Οι θέσεις που θα προβλέπονται για τους φοιτητές αυτούς στις σχολές θα είναι φέτος πολύ περιορισμένος -20% του αριθμού των εισακτέων- και θα μπουν βαθμολογικά κριτήρια.

3.Από φέτος θα δίνεται ισότιμο απολυτήριο και σε εκείνους τους αποφοίτους λυκείου που δεν θα δώσουν πανελλαδικές. Όσοι πάρουν αυτό το απολυτήριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν στις εξετάσεις όταν το επιλέξουν.

4.Καταργείται η κατοχύρωση βαθμολογίας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το υπουργείο περίπου 10.000 υποψήφιοι κρατούσαν μαθήματα. Από φέτος ωστόσο ο υποψήφιος πρέπει να τα ξαναδίνει όλα από την αρχή.

5.Ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινώνεται τουλάχιστον ένα μήνα πριν την υποβολή των μηχανογραφικών από κάθε τμήμα.

6.Αλλαγές θα έχουμε και στη βαθμολόγηση των γραπτών. Η βαθμολογία θα βγαίνει από το σύνολο των μορίων που προκύπτουν από το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης και των βαθμών από τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας. Για τις σχολες που απαιτούν εξέταση σε ειδικά μαθήματα στο σύνολο θα προστίθενταικαι τα μόρια από τα μαθήματα αυτά.

7.Για πρώτη φορά οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα διαγωνιστούν κι αυτά το πρωί, πράγμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς λόγω κρίσης δεν είναι εύκολο γι' αυτά να πάρουν άδεια για δέκα ημέρες. Το υπουργείο αναφέρει ότι θα δοθεί βεβαίωση για τους εργοδότες.

newsit
http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_8457.html

Στην πυρά οχήματα στο Σ.Ε.Φ.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον του Σ.Ε.Φ. λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα.
Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ για την κατάσβεσή τους έσπευσαν στη περιοχή έξι άνδρες της Πυροσβεστικής με δύο οχήματα.

Τα Ι.Χ. καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ έρευνα πραγματοποιεί η πυροσβεστική.



newsbomb
http://sarotiko.blogspot.com/



Θα πάρει απολυτήριο στα ογδόντα του χρόνια


Δεν είχε καταφέρει να τελειώσει το σχολείο λόγω δουλειάς

Μαθήματα ήθους και δύναμης παραδίδει ογδοντάχρονος μαθητής που αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να καθίσει πάλι στα θρανία. 

Ο Μανώλης Κανελλίδης ήταν σε όλη του τη ζωή μαραγκός. Όπως και ο πατέρας του. Το σχολείο το άφησε νωρίς γιατί οι ανάγκες ήταν άλλες εκείνα τα χρόνια. 

Κάθισε, όμως, πάλι στα θρανία πριν από λίγα χρόνια και σε δύο μήνες θα πάρει και το απολυτήριο του από το 1ο επαγγελματικό λύκειο Περιστερίου. 

Ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί να καθίσει ξανά στα θρανία. Κατά τύχη βρέθηκε σε ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας κι εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο. Τώρα δεν αλλάζει το σχολείο του με τίποτα.

Στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο επαγγελματικό λύκειο Περιστερίου για τις πυραμίδες της Αιγύπτου, παρουσιάστηκε και η εργασία που έκανε. 

Πρόκειται για ένα ακριβές αντίγραφο της πυραμίδας του Χέοπα, που κατασκεύαζε με μεράκι για μήνες. Ο ίδιος λέει ότι η πίστη του ανθρώπου στον εαυτό του είναι το μεγαλύτερο όπλο για να αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις.
http://www.newsbeast.gr/

Ώρα για φιέστα


Ο Ολυμπιακός γιορτάζει απόψε το... 38ο

Το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στην πρώτη εθνική κατηγορία γιορτάζει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λάρισα, στον αγώνα που ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος. Τελευταίος αγώνας για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος «κρεμάει» τα γάντια του και σπάει παράλληλα το ρεκόρ του γηραιότερου παίκτη που αγωνίστηκε σε ματς πρωταθλήματος.

Στις φιέστες επιστρέφει σήμερα ο Ολυμπιακός, ύστερα από ένα διάλειμμα ενός έτους, αφού στην αναμέτρηση κόντρα στη Λάρισα, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θα πανηγυρίσει τον 38ο τίτλο του. Εκτός όμως από τη γιορτή για το ιστορικό πρωτάθλημα, με το οποίο ξεπερνάει το σύνολο των υπολοίπων μαζί, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» θα γιορτάσουν και για άλλους τρεις λόγους.

Αρχικά, με νίκη οι Πειραιώτες θα φτάσουν τις 15 εντός έδρας επιτυχίες σε ισάριθμους αγώνες, επίδοση που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία τους, ενώ από τις υπόλοιπες ομάδες το έχουν πετύχει μόνο ο Άρης (1978-1979) και η ΑΕΚ (1992-1993).

Δεύτερον, η παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε για μία ακόμα σεζόν στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού, κάτι που θα ανακοινωθεί και από τα μεγάφωνα του γηπέδου κατά τη διάρκεια της φιέστας, είναι ένας λόγος για να το γιορτάζουν και οι οπαδοί της ομάδας και η διοίκηση, αλλά και ο ίδιος ο Ισπανός.

Τέλος, εκτός από το ομαδικό ρεκόρ το οποίο κυνηγούν οι «ερυθρόλευκοι», θα υπάρξει και ένα ατομικό που θα επιτύχει σίγουρα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας θα σταματήσει το ποδόσφαιρο στα 40 του με ένα ακόμα πρωτάθλημα με την ερυθρόλευκη φανέλα και ταυτόχρονα θα σπάσει και το ρεκόρ ως ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία.

Πηγή: sport-fm.gr
http://www.newsbeast.gr/

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η sexy αθλήτρια Victoria Pendleton καβαλάει… το ποδήλατό της!

Η πρωταθλήτρια στη ποδηλασία Victoria Pendleton, που ευελπιστεί να βρεθεί στη πρώτη θέση της Ολυμπιάδας του 2012 στο Λονδίνο, φωτογραφίζεται στο περιοδικό ES και μας δείχνει ότι εκτός από μια επιτυχημένη αθλήτρια, είναι και μια sexy γυναίκα! Η όμορφη αθλήτρια φοράει καυτά εφαρμοστά κορμάκια και ποζάρει με προκλητικό ύφος μαζί με το ποδήλατό της. Στην συνέντευξη που φιλοξενεί το περιοδικό, η Pendleton αποκαλύπτει ποτέ δεν ένιωσε πίεση να κρύψει τη θηλυκότητάς της, τώρα χαίρεται πιο πολύ από ποτέ που είναι μια γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξης.
«Υπάρχει ένα στερεότυπο στον αθλητισμό, όσον αφορά τις γυναίκες. Όταν ξεκίνησαν να ασχολούμαι με την ποδηλασία, έβλεπα άλλες αθλήτριες και σκεφτόμουν ‘Θεέ μου θα πρέπει να κόψω και εγώ τα μαλλιά μου και να αποκτήσω τόση μυϊκή μάζα για να αποδείξω ότι είμαι αφοσιωμένη;’» λέει η κοπέλα και συμπληρώνει: «Με έβλεπαν άλλοι άνθρωποι και έλεγαν ότι είμαι πολύ μικροσκοπική, πολύ κοριτσίστικη και νόμιζαν ότι δεν έπαιρνα στα σοβαρά τον αθλητισμό».
Η 30χρονη Victoria παραλίγο να πέσει σε κατάθλιψη, όταν βγήκε 9η στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. «Καταρρακώθηκα. Ποτέ μου δεν έχω κλάψει τόσο πολύ» εξομολογείται. Πλέον, αυτή η εμπειρία της έχει δώσει δύναμη και δηλώνει έτοιμη να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την επόμενη χρονιά. «Είναι πολύ μεγάλη η πίεση, αλλά και οι προσδοκίες. Έχω εργαστεί πάρα πολύ γι’ αυτό».



http://www.gossip-tv.gr/



Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου


Πρόγραμμα φεστιβάλ Αθηνών

Κέβιν Σπέισι, Σταμάτης Φασουλής, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Πέτρος Φιλιππίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Συλβί Γκιγιέμ είναι μερικοί μόνο από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχουμε ραντεβού το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ο Γιώργος Λούκος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, παρουσίασε χθες στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού, κυρίου Γερουλάνου.

Η άφιξη του Kevin Spacey στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 29 και 30 Ιουλίου με τον ”Ριχάρδο Γ”’ σε σκηνοθεσία του Sam Mendes, είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα του καλοκαιριού. Μία κορυφαία τραγωδία του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστή έναν σημαντικό ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Ακόμη μια σκηνοθετική απόπειρα του Σταμάτη Φασουλή στην Επίδαυρο, μετά την ”Ηλέκτρα”.Οι ”Σκηνοβάτες” του, μία σύνθεση από τραγωδίες και κωμωδίες Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, υποστηρίζονται από έναν θίασο, που περιλαμβάνει τη Νένα Μεντή, τη Σοφία Φιλιπίδου, τον Νίκο Κουρή, την Τάνια Τρύπη, την Ελένη Κοκκίδου, τον Θανάση Αλευρά και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς.

H Mόνικα εμφανίζεται στην Μικρή Επίδαυρο στις 8 και 9 Ιουλίου η ταλαντούχα τραγουδοποιός θα παρουσιάσει καινούρια και παλιότερα τραγούδια της.

Η ”Μέδουσα” του Θωμά Μοσχόπουλου από τις 13 έως τις 17 Ιουνίου 16 ταλαντούχοι δημιουργοί και ερμηνευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα αυτοσχέδιο συλλογικό έργο που προκύπτει από τη θεατρική διαδρομή που ακολουθούν οι συντελεστές της.

Μία από τις σημαντικότερους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου, που επί 50 χρόνια υπηρετεί την θεατρική τέχνη με όχημα το φημισμένο Θέατρο του Ήλιου στο Παρίσι έρχεται ξανά στη χώρα μας. Η Ariane Mnouckhine θα παρουσιάσει το έργο ”Οι ναυαγοί της τρελής ελπίδας” από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουνίου και από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ακόμη ένας ”Άμλετ”. Αυτή τη φορά δια χειρός Nikolai Kolyada. Από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου στο
Πριν έρθει στην χώρα μας για να σκηνοθετήσει την ”Οδύσσεια” του Ομήρου για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου τον μεθεπόμενο χειμώνα, ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Robert Wilson παρουσιάζει τη ”Λούλου” του Wedekind.

Sylvie Guillem. Δεν έρχεται πρώτη φορά, αλλά κάθε φορά είναι μοναδική. Η super star του κλασικού μπαλέτου έχει χιλιάδες fans στην χώρα μας και θα τους συναντήσει στο Ηρώδειο στις 19 και 20 Ιουλίου.


ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Εκτός από τους ”Σκηνοβάτες” του Φασουλή και τον ”Ριχάρδο τον Γ”’ με τον Spacey την αυλαία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σηκώνει την 1η Ιουλίου ο Πέτρος Φιλιππίδης με την ”Ειρήνη” του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Διαδρομή.

Στις 8 και 9 Ιουλίου τη σκυτάλη παραλαμβάνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τα ”Μικρά Διονύσια”.

Στις 22 και 23 Ιουλίου το Απλό Θέατρο επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια (ακόμα θυμόμαστε τις εξαιρετικές Τρωάδες του) στην Επίδαυρο με τη ”Μήδεια” του Ευριπίδη και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο, ενώ τον ρόλο του Ιάσονα κρατά ο Χρήστος Λούλης.

Τέλος, στις 6 Αυγούστου πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ με τη δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, τον ”Ηρακλή Μαινόμενο” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού, με τον Νίκο Καραθάνο την Καρυοφιλλιά Καραμπέτη και τον Θοδωρή Αθερίδη

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Εκτός από τη Μόνικα, στο μουσικό πρόγραμμα της Μικρής Επιδαύρου συμμετέχουν φέτος ο Νίκος Πορτοκάλογλου (1-2 Ιουλίου), η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos από τους Raining Pleasure (15 και 16 Ιουλίου) και η Μάνια Παπαδημητρίου σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (22 – 23 Ιουλίου).



http://www.zougla.gr/

«Η επιβράβευση των κόπων μας»



Δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά της η Ευαγγελία Χαντάβα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Απάντηση σε όσους τις αμφισβήτησαν ήταν σύμφωνα με την Ευαγγελία Χαντάβα, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία δεν σταμάτησε να κλαίει, δείχνοντας τη συγκίνησή της. «Είναι η επιβράβευση και η δικαίωση των κόπων μας, γιατί πολύς κόσμος μας έχει αμφισβητήσει. Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, περάσαμε δύσκολα, το αξίζαμε και το πήραμε», ήταν τα λόγια της Χαντάβα. Διαβάστε περισσότερα στο 
onsports.gr
http://www.gossip-tv.gr/

Η πρώτη θρυλική κούπα!



Από ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε τον πρώτο τίτλο στο γυναικείο βόλεϊ. Η ιστορία τελικά γράφτηκε με κόκκινα γράμματα καθώς οΟλυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ 3-2 σε έναν συγκλονιστικό τελικό! 
Από την στιγμή που στον τελικό είχαν προκριθεί οι Ολυμπιακός και ΑΕΚ, ήταν δεδομένο πως σήμερα θα γραφόταν ιστορία, καθώς καμία ομάδα από τις δύο δεν είχε κερδίσει τίτλο. Τελικά αυτή η ιστορία είχε ερυθρόλευκο χρώμα. Τα κορίτσια του Γιάννη Νικολάκη σε έναν τελικό διαφήμιση για το άθλημα, επικράτησαν της ΑΕΚ με 3-2 (25-22, 17-25, 19-25, 25-18, 15-10) και κατέκτησαν το Κύπελλο, ένα Κύπελλο που όπως αναφέραμε είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος και δικαίως πανηγυρίστηκε έξαλα.

Χαντάβα, Γκίμπσον και ματ Νικολάκη

Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, στηρίχθηκε σε τρία πράγματα. Αρχικά στην φοβερή απόδοση της Ευαγγελίας Χαντάβα η οποία δικαίως αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού. Εκτός όμως από την διεθνή ακραία, αλλά και συνολικά τις συμπαίκτριές της, ξεχώρισε με την παρουσία της η Γκίμπσον. Η Αμερικανίδα που αμφισβητήθηκε στο διάστημα που βρέθηκε στην χώρα μας, μπήκε στο τέταρτο σετ και ουσιαστικά άλλαξε την εικόνα του ματς. Φυσικά ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στον Γιάννη Νικολάκη, τον αρχιτέκτονα αυτής της επιτυχίας, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο βόλεϊ. Ο έμπειρος προπονητής και πάλι ανακάτεψε όσο μπορούσε την τράπουλα και με την είσοδο της Γκίμπσον έκανε το ματς στον Καμπερίδη, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη μεγάλη νίκη.

http://www.gazzetta.gr/

Μας τα χαλάει φέτος ο καιρός: Υπό βροχή το ψήσιμο του οβελία;

- Με συννεφιά και βροχές μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα
- Δυσκολία για όσους ταξιδέψουν με πλοίο καθώς στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί άνεμοι
- Ενδεχόμενο το ψήσιμο του οβελία να γίνει φέτος με.. ομπρέλα
- Διαβάστε όλη την πρόγνωση του καιρού αναλυτικά


Συννεφιασμένο το φετινό Σάββατο του Λαζάρου με βροχερό καιρό και πιθανά χιόνια στα βόρεια ορεινά της χώρας. Στο Ιόνιο περιμένουμε καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι ως 7 μποφορ και τοπικά στα νοτιονατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχερό το σκηνικό και την Κυριακή των Βαΐων. Οι άνεμοι από τα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες και θα φτάσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Συννεφιασμένος ο καιρός και τη Μεγάλη Δευτέρα με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις ίδιες περιοχές μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Ο καιρός επιδεινώνεται από το μεσημέρι και μετά. Θα έχουμε νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια περιμένουμε στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση μέχρι και οκτώ μποφόρ.

Τη Μεγάλη Τρίτη, θα έχουμε νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά ωστόσο οι άνεμοι δεν κοπάζουν και θα πνέουν με ένταση ως οκτώ μποφόρ στα πελάγη.

Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και την Μεγάλη Τετάρτη, στα ηπειρωτικά της χώρας. Σε όλη τη χώρα ωστόσο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Τα νέα δεν είναι καλά για όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί ως οκτώ μποφόρ.

Μικρή βελτίωση θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση από την ΕΜΥ από τη Μ. Πέμπτη και θα συνεχιστεί και τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Ο καιρός θα καθαρίσει στα ηπειρωτικά και πάλι ωστόσο προβλέπονται κατά τόπους βροχές ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κατά δύο με τρεις βαθμούς. Σε ορισμενες περιοχές θα φτάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Βελτιωμένος κατά τόπους προβλέπεται ο καιρός και για την Κυριακή του Πάσχα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_858.html