Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ασύλληπτο ρεκόρ, αλλά όχι παγκόσμιο

Για λίγο κράτησε η χαρά του Τζέφρεϊ Μουτάι μετά τον εκπληκτικό χρόνο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Καλύτερος από το παγκόσμιο ρεκόρ του Γκεμπρεσελασιέ, όμως η επίδοσή του πήρε την... κατηφόρα.Ο Κενυάτης δρομέας με καταπληκτική εμφάνιση έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού σε 2 ώρες 03:01, χρόνος που αν επιβεβαιωνόταν θα ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 2:03.:59 που κατέχει ο «Γκέμπρε» από το 2008 στο Βερολίνο.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίδοση, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές δεν μπορεί να λογιστεί ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ, λόγω της ιδιαιτερότητας του Μαραθωνίου της Βοστώνης, καθώς έχει κατηφορική πορεία, ενώ και ο ευνοϊκός άνεμος βοήθησε ιδιαίτερα τους αθλητές.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μόσες Τσερουγιότ που τερμάτισε στη δεύτερη θέση είχε επίδοση 2:03:06. Τρίτος ήταν ο Αμερικανός, Ράιαν Χολ με 2:04:58.


Στις γυναίκες κυριάρχησε και πάλι η Κένυα, με την Καρολάιν Τσεπτανούι Κίλελ να τερματίζει πρώτη με 2:22:36. Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Ντεζάιρι Νταβιλά με 2:22:38 και τρίτη η επίσης Κενυάτισσα, Σάρον Τσέροπ με 2:22:42.


http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου