Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

1-0 στην παράταση την Μπαρτσελόνα στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας. Στο θρόνο με Ρονάλντο η Ρεάλ!

 Μετά από 18 χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και πάλι Κυπελλούχος Ισπανίας! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του “Κόπα ντελ Ρέι” που διεξήχθη στο “Μεστάγια” της Βαλένθια και έφτασε συνολικά τα 18 τρόπαια στην ιστορία της. Σκόρερ του “χρυσού” τέρματος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 102'. 
Ο Ζοσέ Μουρίνιο σχεδόν με την ίδια συνταγή με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, χρησιμοποίησε τον Πέπε στα χαφ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο προωθημένο. Ο Πορτογάλος άλλαζε συνεχώς θέσεις με τον Μεσούτ Οζίλ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Μπασρτσελόνα. Στο πρώτο μέρος, μάλιστα, η Ρεάλ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν ο Πέπε “σημάδεψε” το δοκάρι δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 45 πρώτα λεπτά.
 
Από την άλλη πλευρά, η Μπαρτσελόνα ήταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από τα νερά της, εγκλωβισμένη στην τακτική του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Λιονέλ Μέσι αναγκάζονταν να γυρίσει πίσω για να πάρει μπάλα, με αποτέλεσμα να κλείνεται από τα χαφ της “βασίλισσας”. Μάλιστα, υπήρχαν πάντα δύο παίκτες έτοιμοι να πέσουν πάνω του, με αποτέλεσμα να είναι εκτός ρυθμού αγώνα. Η απόδοση των “μπλαουγκράνα” ανέβηκε στο δεύτερο μέρος, που δημιούργησαν και κάποιες πολύ καλές στιγμές. Όποτε χρειάστηκε, όμως, ο Ίκερ Κασίγιας έδειξε την κλάση του, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επεμβάσεις και στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
 
Τελευταία φορά που κρίθηκε τελικός Κυπέλλου Ισπανίας στην παράταση ήταν το 2005, όταν η Μπέτις είχε επικρατήσει της Οσασούνα με 2-1, ενώ τελευταία φορά που Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έπαιξαν έξτρα ημίωρο ήταν στις 18 Μαΐου 1985, στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, που η Ρεάλ επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Αυτή τη φορά δε χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι τα πέναλτι, καθώς η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τον τρόπο να νικήσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα, στο 102'. Μετά από συνεργασία του Μαρσέλο με τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά έγραψε το 1-0, φτάνοντας τα 47 φετινά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 121' ο Ντι Μαρία δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μέσι και αποβλήθηκε.
 
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Πίντο, Ντάνι Άλβες, Αντριάνο, Πικέ, Μαστσεράνο, Μπουσκέτς (108' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο, Βίγια (106' Αφελάι)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Καρβάλιο (119' Γκαράι), Ράμος, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (104' Γκρανέρο), Οζίλ (70' Αντεμπαγιόρ), Ντι Μαρία, Ρονάλντο


http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου