Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Χαμός σε Facebook και Twitter με το δημοψήφισμα


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, άναψαν και οι συζητήσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα του δημοψηφίσματος είναι το κυρίαρχο ζήτημα συζήτησης και μάλιστα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Για την ώρα η συζήτηση έχει να κάνει με το αν είναι ορθό ή όχι που οδηγείται η χώρα σε δημοψήφισμα παρά σχετικά με το τι θα ψηφίσει ο κόσμος σε αυτό. Ωστόσο μπαίνουν και ορισμένα διλήμματα. Γράφει σχετικά ένας χρήστης στον τοίχο του στο facebook: «Αν ψηφίσω ναι είναι σαν να συμφωνώ μαζί τους, αν προτιμήσω το όχι θα υπογράφω ουσιαστικά την καταδίκη μου να βγω από το ευρώ και αν δεν πάω θα αποφασίσουν άλλοι για εμένα, όπως τόσα χρόνια έκαναν».

Για «ωμό εκβιασμό» κάνουν λόγο και άλλοι χρήστες στα προφίλ τους στο facebookή στα τιτιβίσματά τους στο twitter. Ενδιαφέρον προκαλεί μάλιστα ότι το θέμα άρχισε να απασχολεί και τους ξένους που αναρωτιούνται αν αυτό είναι η αρχή για την διάλυση του ευρώ και της Ευρώπης γενικότερα.

Ένας βρετανός σχολίασε: «Η χώρα που εφηύρε την δημοκρατία ίσως είναι και η τελευταία μας ελπίδα για να την επανακτήσουμε. Καλή τους επιτυχία!». Και ένας άλλος πρόσθεσε: «Δείτε την θετική όψη του νομίσματος. Αν ψηφίσουν όχι θα πεταχτούν έξω από την Ευρώπη, που θα συμβεί και αν τους ακολουθήσουν και άλλες χώρες μετά, δεν θα διεξαχθεί ξανά διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον!»...

http://www.star.gr/ellada_kosmos/113953

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου