Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Έντονο το ενδιάφερον του διεθνούς Τύπου «Ο Παπανδρέου κέρδισε και ψάχνει κυβέρνηση ενότητας» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ

Άμεσα μετέδωσαν την «επιβίωση», όπως αναφέρουν, του Γ. Παπανδρέου από την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τα ξένα ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας πως το «ναι» εξασφαλίστηκε με τη δέσμευση ότι θα ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες για νέα κυβέρνηση συνεργασίας. 

Το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου ήταν εξαιρετικά έντονο, με τις ιστοσελίδες των ξένων ΜΜΕ να ενημερώνονται τα κείμενά τους με τις εξελίξεις στην Αθήνα σχεδόν ζωντανά, ενώ τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα CNN καιBBC διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν απευθείας την ομιλία του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή και την ίδια την ψηφοφορία.

Οι ξένες εφημερίδες στέκονται ιδιαίτερα στο ότι η ψήφος εμπιστοσύνης ξεκινά μία διαδικασία σχηματισμού νέας κυβέρνησης, στεκόμενες ιδιαίτερα στην αποστροφή του Γ.Παπανδρέου πως δεν τον ενδιαφέρει η παραμονή του στην εξουσία.

O Γ.Παπανδρέου «θριαμβεύει στην κρίσιμη ψηφοφορία, και οι συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας ξεκινούν το Σάββατο» γράφει ο βρετανικόςGuardian. Η εφημερίδα παράλληλα επικαλείται πληροφορίες από το περιβάλλον του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τις οποίες «ο Ευ.Βενιζέλος θα αναλάβει».



περισσότερα στο http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4670715

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου