Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Νέα μορφή προσλήψεων στους Δήμους


Βάσει πολυνομοσχεδίου που θα ψηφίσει σύντομα η Βουλή

Καθιέρωση μιας νέας μορφής προσλήψεων στους δήμους προβλέπεται από το άρθρο 209 του πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», που αναμένεται να ψηφίσει σύντομα η Βουλή.

Μάλιστα, προβλέπονται δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις, που θα γίνουν στους δήμους, συνδέσμους και τα νομικά τους πρόσωπα τα επόμενα χρόνια για τις έκτακτες ανάγκες έργων, που εκτελούνται με αυτεπιστασία.

Συγκεκριμένα, θα αφορά πρόσληψη προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνεχούς ή διακεκομμένης απασχόλησης, κατά ημέρα, εβδομάδα ή μήνα και έως 135 ημέρες ετησίως, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου, με εμπλοκή του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Οι προσλήψεις θα γίνονται με απόφαση του δηµάρχου ή του προέδρου του συνδέσµου ή του προέδρου του νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου, χωρίς να απαιτείται η έγκριση της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής.

Παράλληλα, η επιλογή του προσωπικού αυτού θα γίνεται µετά από αίτηµα του οικείου δηµάρχου ή προέδρου συνδέσµου ή νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου προς την αρµόδια Υπηρεσία Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ στην αρµοδιότητα του οποίου ανήκει ο δήµος ή ο σύνδεσµος ή το νοµικό πρόσωπο δηµοσίου δικαίου αυτού, βάσει Κυλιόµενου Πίνακα Κατάταξης, ανά ειδικότητα που τηρεί το ΚΠΑ2 του Οργανισµού.

Οι άνεργοι θα κατατάσσονται ανά ειδικότητα σε Κυλιόμενους Πίνακες Κατάταξης ετήσιας διάρκειας µε βάση τα εξής ιδίως κριτήρια: α) το χρονικό διάστηκα της συνεχόμενης εγγεγραµµένης ανεργίας όπως αποτυπώνεται στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, β) την ηλικία, µε πρόβλεψη για αυξηµένη µοριοδότηση σε νέους έως 29 ετών και ανέργους άνω των 55 ετών, γ) την οικογενειακή κατάσταση και δ) την ανεργία του/της συζύγου.

Η διαδικασία και ο χρόνος έκδοσης της δημόσιας πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ για την κατάρτιση του Πίνακα, ο τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ανέργων για πλήρωση των αιτούµενων θέσεων ανά ειδικότητα από τους φορείς για την εκτέλεση των έργων, ο τρόπος σύνταξης των Πινάκων, η µοριοδότηση καθενός από τα κριτήρια για την κατάταξη των ανέργων στους Πίνακες, η διαδικασία επικαιροποίησης των Πινάκων από τον ΟΑΕΔ, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια για την εφαρµογή του παρόντος, θα γίνεται με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας και µετά από σύµφωνη γνώµη του ΑΣΕΠ.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/252013/nea-morfi-proslipseon-stous-dimous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου