Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Νεβάδα


9.500 χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Οι αρχές των ΗΠΑ διέταξαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους περίπου 9.500 άνθρωποι μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς κοντά στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα που απειλεί το κοντινό θέρετρο Ρίνο, όπου υπάρχουν πολλά καζίνο, στην πολιτεία Νεβάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Reno Gazette, η πυρκαγιά ξέσπασε αργά την Πέμπτη και είχε εξαπλωθεί σε περίπου 810 εκτάρια ως το μεσημέρι χθες. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 20 σπίτια καταστράφηκαν καθώς οι φλόγες εισέβαλαν σε προάστια της πόλης παρά τις προσπάθειες 450 πυροσβεστών. Άλλα περίπου 4.900 κτίρια απειλούνται από τις φλόγες, σύμφωνα με δημοτικούς αξιωματούχους.

Οι «ομάδες μας. . . εργάζονται χωρίς διακοπή για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο», ανέφερε η πυροσβεστική στο Ρίνο. Στην περιοχή κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 4.100 άνθρωποι πλήττονται από διακοπή της ηλεκτροδότησης, ανέφερε ο δήμος στον ιστότοπό του στο Διαδίκτυο.

Η πυρκαγιά στο Ρίνο, μια πόλη 225.000 κατοίκων, είναι μια από τις χειρότερες που έχουν αναφερθεί εφέτος στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η τρέχουσα περίοδος στην οποία ο κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές χαρακτηρίζεται αυξημένος ήταν σχετική ήρεμη, λόγω των βροχοπτώσεων που διήρκεσαν για μεγάλο μέρος της άνοιξης και τις χαμηλότερες από τις συνήθεις θερμοκρασίες.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/262399/mainetai-i-purkagia-sti-nevada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου