Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ..Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00 6 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ (Shadows) χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη και Yumiko Yoshioka



Η χορευτική ομάδα Indigo Fera παρουσιάζει την παράσταση χορού
«6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα» σε χορογραφία Ρένας Κωνσταντάκη και Yumiko Yoshioka για τρεις μόνο παραστάσεις στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00,
στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Από τις σημαντικές παρουσίες στο χώρο του butoh διεθνώς, η Yumiko Yoshioka συνεργάζεται σταθερά με την Indigo Fera Art Productions και τη Ρένα Κωνσταντάκη, από το 2007. Αυτή τη φορά το ενδιαφέρον των δύο χορογράφων στρέφεται στις 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα, την ώρα που έχουμε το λυκόφως η το λυκαυγές, στην αρχή και το τέλος της ημέρας. Είναι μια στιγμή ποιητική, ονειρική, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση με την ομορφιά της φύσης, άρα και της ζωής. Αυτήν ακριβώς την ώρα που είναι χαρακτηριστική η απουσία σκιών. Οι μορφές είναι δυσδιάκριτες, επιτρέποντας έτσι να φανερωθεί καθαρά μια καινούργια μορφή, προερχόμενη από την επαναληπτική διεργασία των εμπειριών του καθενός.

Το έργο πραγματεύεται την αγωνιώδη αναζήτηση επαφής με τους άλλους και τον ίδιο μας τον εαυτό. Έμφαση δίδεται στην ανακάλυψη και μάχη με τις σκιές των άλλων και της δικής μας σκιάς, η οποία, ως αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπου συμβολίζει τις άγνωστες πλευρές των άλλων και του εαυτού μας. Χορός, φως, βίντεο, ενταγμένα σε ένα λιτό - μίνιμαλ σκηνικό περιβάλλον, που παραπέμπει σε Γιαπωνέζικη αισθητική, συνομιλούν και δημιουργούν το χώρο του έργου.

Σε μία παράσταση διάρκειας 60' η Yumiko Yoshioka μεταμορφώνεται από παιδί σε ενήλικα και στη διαδρομή αυτή περνάει από την αφέλεια στο πόνο και τελικά στη συμφιλίωση χορεύοντας με σκιές που εμφανίζονται και χάνονται. Ο Ruben Antoniano Villalobos βγαίνει από τη σκιά, τη συνοδεύει σε ένα ντουέτο και χάνεται πάλι σαν σκιά.

Εμπνευσμένο από το Γερμανικό εξπρεσιονισμό, το σουρεαλισμό και το κίνημα dada, το butoh δεν έχει προκαθορισμένη μορφή ή φόρμα. Χρησιμοποιεί το σώμα σαν ένα ζωντανό εξελισσόμενο υλικό, που δημιουργός του είναι η ίδια η ζωή. Ο χορός ενυπάρχει. Το σώμα, ένα μεταβαλλόμενο γλυπτό, διαμορφώνεται από τη ζωή και ειδικότερα από την ατομική ζωή καθενός. Αναζητά την καθαρή συνείδηση, την ατομική αναγκαιότητα. Παράγει το δικό του χώρο και χρόνο, προβάλλοντας τις εσωτερικές, προσωπικές και αρχέγονες ποιότητες που κρύβονται στον καθένα.

Η Ρένα Κωνσταντάκη και η Yumiko Yoshioka έχουν συνεργαστεί για άλλες δύο παραστάσεις, το "ΕΝ ΟΝ" και "ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ".
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΣΥΛΛΗΨΗ:
Ρένα Κωνσταντάκη
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ:
Ρένα Κωνσταντάκη / Yumiko Yoshioka
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:
Σοφία Κουμπλή
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:
Μαρία Χανιωτάκη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ:
Τάσος Παπαϊωάννου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:
Αντώνης Βολανάκης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ:
Νίκος Βλασόπουλος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ VIDEO:
Λουίζος Ασλανίδης/ Φάνης Καραγιώργος

ΧΟΡΟΣ:
Yumiko Yoshioka/ Ruben Antoniano Villalobos
Παραγωγή:
Indigo Fera Art Productions

Από Παρασκευή 2 έως Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, στις 21:00
6 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ
χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη και Yumiko Yoshioka
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 60'
Τιμές εισιτηρίων 15€                   
                                10€ (Φοιτητικό/ μέλη Σωματείου Χορογράφων, (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ), Σ.Ε.Η.,
                                    σπουδαστές δραματικών σχολών και χορού, κάτοχοι Κάρτας                                  Ανεργίας (ΟΑΕΔ), Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ), Ευρωπαϊκής Κάρτας                            Νέων, Κάρτας Πολιτισμού, ΑμΕΑ, άνω των  65 ετών )
***
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην
Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.
****
Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

ΤΑ ΝΕΑ               METROPOLIS              Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84          BHMA FM 99.5
Ως 3
ελculture.gr         clickatlife.gr        culturenow.gr
mediasoup.gr      monopoli.gr       in2life.gr
camerastyloonline.wordpress.com

Γραφείο Τύπου ΙΜΚΧαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου