Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μειώθηκαν παγκοσμίως οι πωλήσεις των εφημερίδων το 2010


Σύμφωνα με την παγκόσμια ένωση εκδοτών

Την ετήσια έρευνα για τις τάσεις του Τύπου παγκοσμίως παρουσίασε η παγκόσμια ένωση εκδοτών η οποία κάνει λόγο για σταθερή αιμορραγία των παραδοσιακών εφημερίδων και σημαντική άνοδο των ψηφιακών φύλλων. 

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθιη, οι πωλήσεις των εφημερίδων βρίσκονται σε άνοδο στην Ασία και στη Λατινική Αμερική. Όμως σε κάμψη -2% βρίσκονται οι πωλήσεις στην Ευρώπη ενώ στη Δ. Ευρώπη, η κάμψη έχει φτάσει τα τελευταία πέντε χρόνια το 11,8%. 

Η κύρια μείωση εντοπίζεται στα ημερήσια free press όπου η συνολική διανομή μειώθηκε σε 24 εκατ. αντίτυπα το 2010 από 34 εκατ. το 2008. 

Η απώλεια επανακτάται για από όσους επιλέγουν τις ψηφιακές εκδόσεις των εφημερίδων αν και τα έσοδα από τη διαφήμιση στις ψηφιακές εκδόσεις δεν αντισταθμίζουν τα έσοδα που χάνονται από τη διαφήμιση στις έντυπες εκδόσεις. 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο δυνατοί αναγνώστες εφημερίδων είναι οι Ισλανδοί, καθώς 96% του πληθυσμού διαβάζει καθημερινά εφημερίδα. Ακολουθούν η Ιαπωνία με ποσοστό 92%, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ελβετία με 82%.
http://www.newsbeast.gr/media/arthro/245564/meiothikan-pagosmios-oi-poliseis-ton-efimeridon-to-2010/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου