Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.... Μουσική πλάι στο δάσος


Τον πολιτισμό και την οικολογία συνδυάζει το Music and Cultural Festival που αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη (27 Ιουλίου) στην Αρχαία Ολυμπία. Θα φιλοξενήσει τρεις σκηνές με 250 καλλιτέχνες απ' όλον τον κόσμο. 

Θα ακουστούν οκτώ διαφορετικά είδη μουσικής. Επίσης θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα δρώμενα. Οσον αφορά την οικολογία, θα ενημερώνονται οι επισκέπτες για διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, για την οικολογία και τη βιοποικιλότητα της περιοχής, ενώ θα παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.
Τέχνη και έκφραση
Ωραία η οικολογική συνείδηση και άκρως απαραίτητη, αλλά η αλήθεια είναι πως στα φεστιβάλ αυτά πηγαίνεις βασικά για τη μουσική και τις... διακοπές. Τα κατασκηνωτικά φεστιβάλ προσφέρουν μια ευκαιρία απόδρασης. Εξ ου και οι ωραίες τοποθεσίες διεξαγωγής τους. Το Music and Cultural Festival θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανης Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στο αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και στους ναούς του Πανός και της Αρτέμιδος.
Και στο line up του περιέχονται ονόματα όπως οι Ozric Tentacles, Burger Project, Distance, King Cannibal, Tristan, Kox Box, Absolum talamasca, Zion Train, Palyrria Soundsystem κ.ά. Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, όσοι θέλουν όμως μπορούν να στήσουν τις σκηνές τους και να ξεκινήσουν... διακοπές από τη Δευτέρα.
«Το ξεχωριστό στοιχείο του Music and Cultural Festival είναι ότι θα συγκεντρώσει πολλά είδη τέχνης και έκφρασης σε ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος», λέει ο Ηρακλής Ησαΐας, ένας από τους διοργανωτές. «Ομάδες ανθρώπων φαινομενικά διαφορετικές θα βρεθούν στον ίδιο χώρο, θα ψυχαγωγηθούν, θα χαλαρώσουν, θα δημιουργήσουν, θα ανταλλάξουν απόψεις, ανακαλύπτοντας διαφορετικές κουλτούρες, με μοναδικό μέσο αυτό που μας λείπει περισσότερο στην εποχή που ζούμε, την ελευθερία της έκφρασης». 

περισσότερα ttp://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου