Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Βεστερβέλε: Η Γερμανία αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες της Ελλάδας

Η Ελλάδα κέρδισε σήμερα τον έπαινο του Βερολίνου για την προσπάθεια της στην περιστολή των κρατικών δαπανών της και τη χαλιναγώγηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της, μετά την ενημέρωση που έκανε για τα θέματα αυτά ο υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Λαμπρινίδης που επισκέπτεται τη χώρα.

"Η Γερμανία αναγνωρίζει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση του με τον Λαμπρινίδη στο Βερολίνο.


Ο κ. Λαμπρινίδης δήλωσε ότι η Αθήνα εκτιμά την "αλληλεγγύη" της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι ούτε ένα ευρώ που επενδύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα του δεν θα πάει χαμένο. Είπε επίσης στο Βερολίνο ότι "η ευθύνη και η αλληλεγγύη" αποκαθιστούν "τις χαμένες αξίες της ΕΕ".


Αναφερόμενος στην αυξανόμενη οργή της ΕΕ για τους οίκους αξιολόγησης οι οποίοι αυτή την εβδομάδα προκάλεσαν σάλο στη Λισσαβόνα με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, ο Βεστερβέλε δήλωσε ότι υπάρχει "ανάγκη για θεσμική μεταρρύθμιση", και ζήτησε να δημιουργηθούν οίκοι αξιολόγησης που θα εδρεύουν στην Ευρώπη.


"Αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να είναι ένας στόχος για τον οποίο πρέπει όλοι να δουλέψουμε σκληρά", δήλωσε στους δημοσιογράφους με τον Λαμπρινίδη στο πλευρό του. Τόνισε τέλος ότι οι υφιστάμενοι οίκοι αξιολόγησης έχουν πάρα πολλές συγκρούσεις συμφερόντων.


Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 
http://www.protothema.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου