Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τι θα γίνει με τις κρίσεις Αρχηγών.Τι εισηγούνται στον Μπεγλίτη.

Η αγωνία στο ΥΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία είναι μία:θα γίνουν κρίσεις Αρχηγών τον Αύγουστο;
Κι όμως όλοι μ΄ αυτό ασχολούνται κι ας το παίζουν δήθεν …αδιάφοροι.

Η μία και μοναδική φορά που ο Β.Μεϊμαράκης έκανε κρίσεις τον Αύγουστο για να “φάει” τον Δ.Γράψα, έχει δημιουργήσει προηγούμενο και κάθε καλοκαίρι πλέον έχουμε και θα έχουμε το ίδιο σενάριο.

Ποια είναι η αλήθεια;

Στο επιτελείο του ΥΕΘΑ υπάρχουν δύο “στρατόπεδα” .Το ένα εισηγείται κρίσεις τώρα γιατί θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης ανασύνταξη των Γενικών Επιτελείων ώστε οι νέοι Αρχηγοί να έχουν χρόνο μπροστά τους για να δουλέψουν σ΄ αυτά που θα τους ζητηθούν άμεσα. Και ποια είναι αυτά; Πλήρης αναδιοργάνωση και μεγάλες περικοπές παντού. Από μονάδες μέχρι οπλικά συστήματα.

Αν επικρατήσει αυτή η εισήγηση,τότε δεν αποκλείεται να δούμε αντικατάσταση του Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμος να προχωρήσει σε περικοπές έτσι όπως τουλάχιστον σχεδιάζονται και ζητούνται . Δεν είναι μυστικό ότι όσο ο Π.Μπεγλίτης ήταν ΑΝΥΕΘΑ ,είχε διαφωνήσει αρκετές φορές με τον Α/ΓΕΣ.Τα νεύρα και η απώλεια ψυχραιμίας του Α/ΓΕΣ αυτές τις ημέρες οφείλονται στη φημολογία περί κρίσεων και γι΄ αυτό ακόμη και ...μονόστηλο εναντίον του ΓΕΣ ερμηνεύεται από τους επιτελείς του ως προσπάθεια...αποκαθήλωσής του!

Ως γνωστόν ο σημερινός Α/ΓΕΣ θεωρείται σε περίπτωση παραμονής του ,φαβορί για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Αν φύγει ποιος παίρνει αυτό το ρόλο; Ο Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζας μάλλον όχι,άρα μένει ο Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης.Βέβαια υπάρχουν και σενάρια που θέλουν τον Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο να παραμένει στη θέση ,σπάζοντας όλα τα ρεκόρ και να υπάρξουν αλλαγές σ΄όλα τα άλλα Επιτελεία.

Για την ΠΑ θα υπάρξουν πάρα πολλές σκέψεις για να ξεκαθαρίσει μία δια παντός το τοπίο που κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν, έχοντας γυρίσει την ΠΑ στη σκληρή δεκαετία του 80.

Όλα αυτά αν επικρατήσει η άποψη για κρίσεις τον Αύγουστο. Γιατί αν τελικά εισακουστούν οι εισηγήσεις για κρίσεις κανονικά το Μάρτιο,θα πρέπει να δούμε πρώτα απ΄ όλα ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος ο ΥΕΘΑ για να αρχίσουμε να συζητάμε για Αρχηγούς.



http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6788

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου