Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Όλα τα φώτα σε Τσάτουμα και Χαλκιά

Στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας διεξάγεται αύριο το διεθνές μίτιγκ στίβου «Παπαφλέσεια», που περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Στο μίτιγκ είναι ενταγμένα αγωνίσματα που θα αποτελέσουν κριτήριο για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων σε δύο εβδομάδες στη Σμύρνη, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην προσπάθεια των Ελλήνων πρωταθλητών να πετύχουν όριο για τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγκού.

Από τις ελληνικές παρουσίες που ξεχωρίζουν είναι και αυτή του Λούη Τσάτουμα στο μήκος. Ο πρωταθλητής του Μεσσηνιακού επανέρχεται στο στάδιο της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπου έχει πετύχει και το μεγάλο ρεκόρ των 8.66.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η επανεμφάνιση της Φανής Χαλκιά στα 400μ. μετά τον διετή αποκλεισμό της.

Συναρπαστικός θα είναι ο ακοντισμός, με τους Σπύρο Λέμπέση, Γερβάσιο Φιλιππίδη Γιώργο Ήλτσιο και Γιάνη Σμαλιό να συναγωνίζονται με μεγάλες βολές για το εισιτήριο της Νταεγκού που είναι 80.50.

Το όριο (60.20) θα κυνηγήσει και στον ακοντισμό γυναικών η Σάββα Λίκα. Στο ύψος γυναικών θα δούμε την Τόνια Στεργίου να επιδιώκει άλμα πάνω από 1.93, ενώ στα 100γυναικών θα μονομαχήσουν η Γωγώ Κοκλώνη και η Μαρία Καρασταμάτη.

Από τις ξένες συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές της Βουλγάρας Σταμπόλοβα σε 400 και 400 εμπόδια, της Βένεβα στο ύψος και της Ρψσίδας Ντομπρόβιν στα 800μ..
Στους άνδρες θα δούμε τους Χάλαπτσουκ (Ρουμανία), Οστρόφσκι (Πολωνία), Βολόσιν (Ουκρανία) στα 800μ, Κόνραντ (Βρετανία) στα 400μ, Ρεβένκο (Ουκρανία), Λαβερενένκο (Ρωσία) στο επί κοντώ και Μένκοφ (Ρωσία), Στάρζακ (Πολωνία), Σολντάτκιν (Ουκρανία) στο μήκος.


Τα «Παπαφλέσεια» θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΤ από τις 18:00 έως τις 20:10.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου