Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Φέργκιουσον: Η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα ποτέ!

Στην παραδοχή της ανωτερότητας της Μαρτσελόνα προχώρησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Γκουαρδιόλα: “Θα βελτιωνόμαστε συνεχώς”.


"Είναι η κορυφαία ομάδα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Καμία άλλη δεν μας έχει παίξει έτσι. Περίμενα να τα πάμε καλύτερα, αλλά στο τέλος πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι νικηθήκαμε από μία καλύτερη ομάδα. Ηταν μια καλή σεζόν για εμάς με 2 παρουσίες στο 'Γουέμπλεϊ' (σ.σ. αναφέρεται στα ημιτελικά του κυπέλλου Αγγλίας). Είναι κρίμα που καταλήγει με τόσο απογοητευτικό τρόπο. Ομως δεν είναι ντροπή να χάνεις από την Μπαρτσελόνα. Αποδείξαμε ότι είμαστε μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά κάθε λίγο μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος με μία καλύτερη ομάδα από εσένα, όπως συνέβη. Σε αφήνουν ζαλίζουν με τις πάσες τους. Ποτέ δεν ελέγξαμε τον Μέσι, αλλά πολλές ομάδες τις τελευταίες σεζόν μπορείς να πεις ότι έχουν πάθει το ίδιο. Ο στόχος μας τώρα είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Την επόμενη σεζόν ίσως βελτιωθούμε κι άλλο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις στο Champions League. Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι. Επέστρεψαν στο ματς από το πουθενά, μόνο με τη δύναμη της φανέλας. Γνωρίζαμε ότι δεν θα ήταν εύκολο απέναντι σε έναν αντίπαλο με τόσο σπουδαία ιστορία. Είχαμε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλά και αυτό μας κράτησε ήρεμους. Ο κόσμος είδε ότι κερδίσαμε δίκαια. Ηταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Είναι αδύνατο για έναν προπονητή να κερδίσει χωρίς καλούς παίκτες. Πριν λίγο καιρό δεν είχαμε κανένα Κύπελλο Πρωταθλητριών και τώρα έχουμε 4 και φέρνουμε ακόμα 1 πίσω. Θα μείνω ένα χρόνο ακόμα. Μετά θα δούμε. Εάν χάσω το πάθος μου, θα πάω σπίτι, θα ξεκουραστώ και θα προσπαθήσω να το βρω ξανά. Στην Ισπανία δεν μπορείς να μείνεις προπονητής σε μία ομάδα όσο στην Αγγλία".

"Εάν είμαστε η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών; Υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν είδα, οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Η Ρεάλ του ντι Στέφανο, η Σάντος του Πελέ, ο Άγιαξ του Κρόιφ. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Ο Μέσι είναι μοναδικός. Ας ελπίσουμε να μην χάσει τη φιλοδοξία του και ο σύλλογος να φροντίσει και να τον περιβάλει με τους καλύτερους. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει και ο καλύτερος που θα δω ποτέ Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε το κάτι παραπάνω σε ποιότητα. Είναι τιμή αυτό που είπε ο Φέργκιουσον για εμάς (πως δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοια ομάδα). Ο Πουγιόλ άξιζε να σηκώσει το τρόπαιο, αλλά αποφάσισε να το σηκώσει ο Αμπιντάλ".
newsit

http://sarotiko.blogspot.com/2011/05/blog-post_7675.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου