Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Από 30 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου

Δεκάδες καλλιτεχνών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα γεμίσουν την Αθήνα θέατρο, κουκλοθέατρο, χορό, μουσική, εικαστικές παρεμβάσεις και πολλά happenings από τις 30 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δρόμου. Η γιορτή θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος και οι 60 Έλληνες και 10 ξένοι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν, θα βάλουν τα δυνατά τους να τη διαδώσουν σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας.

Το τελικό πρόγραμμα και οι συμμετοχές δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά το θέατρο δρόμου «HELIX» υπόσχεται, κόντρα στα σημεία των καιρών, ένα μοναδικό Φεστιβάλ γεμάτο εκπλήξεις, με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών.

Το πολυ-πολιτισμικό ψηφιδωτό θα αποτελέσουν καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, με εξασφαλισμένες συμμετοχές μέχρι στιγμής από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία.

Φέτος το Φεστιβάλ θα υποστηριχθεί για πρώτη φορά από το Ίδρυμα Κακογιάννη και μία από τις καινοτόμες εκπλήξεις που μας ετοιμάζει είναι το «Art Market». Ο νέος αυτός θεσμός του Φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα σε ομάδες και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν στους χώρους του ιδρύματος Κακογιάννη τη δουλειά τους ζωντανά, με παραστάσεις, έντυπο υλικό, προγράμματα, videos, workshops και διαλέξεις.
Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, «Όλη η πόλη, όλη μέρα, μια σκηνή», αναφέρεται στους άγνωστους καθημερινούς θεατρίνους των δρόμων και σε μια Αθήνα διαφορετική και ίσως ξεχασμένη. Είναι αφιερωμένο σε έναν αξέχαστο «καλλιτέχνη του δρόμου» και της «δράσης», τον απόλυτο κλόουν και θεατρίνο, Θανάση Βέγγο.

Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα προβληθούν τέσσερις σημαντικές ταινίες: 1) «Η Μαγική Πόλη» του Ν. Κούνδουρου, που είναι και η πρώτη ταινία του Θ. Βέγγου, 2) η μικρού μήκους ταινία του Π. Βούλγαρη «Τζίμης ο Τίγρης», 3) η ταινία του Α. Αλεξανδράκη «Συνοικία το Όνειρο» και 4) η ταινία του μεγάλου Φεντερίκο Φελίνι «La Strada».

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Δρόμου συνδιοργανώνεται με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ολυμπιακών Ακινήτων, καθώς και με την αιγίδα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Στις 1, 2 και 3 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα θεάματα σε όλο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, περιλαμβάνοντας και κάποιες παραστάσεις περιφερειακά, καθώς και το «Art Market» στο Ίδρυμα Κακογιάννη και τέλος, στις 4 Ιουλίου, το μεσημέρι, στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα γίνει η απονομή των Βραβείων και το βράδυ, στην Καπνικαρέα και στην Πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Φεστιβάλ.



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου