Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Όλοι στην «Αιώνια Πόλη»


Τα σπουδαιότερα ονόματα του στίβου θα συγκεντρωθούν στις 26 Μαΐου στη Ρώμη για το διεθνές μίτινγκ «Diamond League», που θα είναι το τρίτο από 14 συνολικά της σειράς της IAAF.


Δεν θα είναι μόνο ο Γιουσέιν Μπολτ που θα κοσμήσει με την παρουσία του τη διοργάνωση της ιταλικής πρωτεύουσας, κάνοντας πρεμιέρα στα 100μ για τη φετινή περίοδο. Τον Τζαμαϊκανό χρυσό Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή θα πλαισιώνουν αρκετοί αστέρες στα αγωνίσματά τους. Στα 100μ ο Μπολτ θα έχει αντιπάλους τον συμπατριώτη του Ασάφα Πάουελ, αλλά και το ανερχόμενο αστέρι των σπριντ, Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ, ο οποίος «σάρωσε» τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης το περασμένο καλοκαίρι.

Στην κούρσα των 200μ στην εκκίνηση θα βρεθούν ο Αμερικανός, Σον Κρόφορντ, ο Βρετανός Κρίστιαν Μάλκομ, αλλά και ο Ιταλός Άντριου Χάουι που αποφάσισε να ασχοληθεί πιο δυναμικά με τα σπριντ. Στο επί κοντώ ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Γάλλων Ρενό Λαβιλενί, Ρομάν Μεσνίλ, των Γερμανών Μάλτε Μορ, Ράφαελ Χολτσντέπε και του Ιταλού Τζιουζέπε Τζιμπιλίσκο, ενώ στο τριπλούν θα λάβει μέρος ο Βρετανός παγκόσμιους πρωταθλητής Φίλιπς Αϊντόγου, ο Σουηδός Κρίστιαν Όλσον, ο Ρουμάνος Μαριάν Οπρέα και ο Πορτογάλος Νέλσον Εβόρα.

Στη σφαιροβολία θα μετάχουν οι Ραλφ Μπάρτελς (Γερμανία), Κρίστιαν Κάντγουελ (ΗΠΑ), Ρίις Χόφα (ΗΠΑ), Ανταμ Νέλσον (ΗΠΑ), Τόμας Μαγέφσκι (Πολωνία), ενώ στα 800μ θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Άσμπελ Κίπροπ (Κένυα), Μπουλαένι Μουλαουντζί (Νότια Αφρική), Αντόνιο Μανουέλ Ρέινα (Ισπανία), ενώ στα 400μ εμπόδια θα λάβουν μέρος οι Αντζελο Τέιλορ (ΗΠΑ), Ρίις Γουίλιαμς (Βρετανία) και Λουίς φαν Ζιλ (Νότια Αφρική).

Εξαιρετικές είναι και οι γυναικείες παρουσίες., καθώς στα 100μ θα μετάσχουν οι Αλισον Φέλιξ (ΗΠΑ), Ντέμπι Φέργκιουσον ΜακΚένζι (Μπαχάμες), Σάνια Ρίτσαρντς Ρος (ΗΠΑ), Κερόν Στιούαρτ (Τζαμάικα), στα 200μ οι Φέλιξ, Αντονίνα Κριβοσάπκα (Ρωσία), Ρίτσαρντς Ρος και στα 1.500μ οι Γκελέτε Μπούρκα (Αιθιοπία), Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ (Μπουρούντι), Τζάνετ Γεπκοσγκέι (Κένυα). Στα 200μ θα τρέξουν η Αμερικανίδα, Λόλο Τζόουνς, η συμπατριώτισσά της Ντάνιελ Κάρθερς, η Καναδή Πεντίτα Φελσιέν, η Κριστίνα, στο ύψος θέση θα πάρει η Μπλάνκα Βλάσιτς από την Κροατία, η Ισπανίδα, Ρουθ Μπεϊτία, η Ιταλίδα Αντονιέτα ντι Μαρτίνο, η Ουκρανή Βίτα Στιόπινα και η Ρωσίδα Σβετλάνα Σκόλινα.

Στο μήκος θα κοντραριστούν οι Τατιάνα Κότοβα (Ρωσία), Κονσεπσιόν Μοντανέρ (Ισπανία), Ινέτα Ραντέβιτσα (Λετονία) και η Ιβάν Σπάνοβιτς (Σερβία), ενώ στα 3.000 στιπλ θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, η Ρωσίδα Γκουλνάρα Σαμίτοβα-Γκάλκινα, η οποία έφερε πέρυσι στον κόσμο το πρώτο παιδί της, στη σφαιροβολία υπάρχουν οι συμμετοχές των Γιαρέλις Μπαριός (Κούβα), Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία), Γιανφένγκ Λι (Κίνα), Ναντίν Μέλερ (Γερμανία), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία) και τέλος στον ακοντισμό των Κριστίνα Όμπεργκφολ (Γερμανία), Μαρτίνα Ρατέι (Σλοβενία), Λίντα Σταλ (Γερμανία) και αυτή της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ Μπαρμπόρα Σποτάκοβα (Τσεχία).



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου