Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Προς αποκωδικοποίηση το γονιδιακό ντόπινγκ


Προσεχώς τέλος στη νέα μάστιγα του αθλητισμού

Δύο ανεξάρτητες επιστημονικές έρευνες, βρίσκονται σε εξέλιξη, οι οποίες αναμένεται να βάλουν τέλος στη νέα μάστιγα του αθλητισμού, το γονιδιακό ντόπινγκ. Σύμφωνα με αυτές οι αιματολογικές εξετάσεις ενός αθλητή θα είναι ικανές να οδηγήσουν στην εξακρίβωση του γονιδιακού ντόπινγκ, για αρκετό διάστημα μετά την πραγματοποίηση του.

Οι δύο έρευνες στηρίζονται οικονομικά από τη WADA. Τη μια πραγματοποιούν Γερμανοί επιστήμονες, ενώ στη δεύτερη συνεργάζονται Γάλλοι και Αμερικανοί. Οι έρευνες των δύο ομάδων έχουν επικεντρωθεί σε ποντίκια και πιθήκους. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αφού από αιματολογικές εξετάσεις οι επιστήμονες μπόρεσαν να ανιχνεύσουν γονιδιακό ντόπινγκ για πολλούς μήνες μετά την πραγματοποίηση του.

Η έρευνα που πραγματοποιείται από τη δεύτερη επιστημονική ομάδα θα εφαρμοστεί άμεσα και σε ανθρώπους, με την ελπίδα να ανιχνεύεται χρήση της ένεσης και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ θα επιδιώξει να συγχωνευτούν οι δύο μέθοδοι ώστε με μια απλή εξέταση να διαπιστώνεται το γονιδιακό ντόπινγκ.

πηγή: sportfm
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου