Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΕΘΕΑ: Διημερίδα ‘Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής’

Η εκπαιδευτική κοινότητα ως χώρος προαγωγής της ψυχοσυναισθηματικής υγείας των παιδιών για την πρόληψη της χρήσης ουσιών και άλλων ακραίων συμπεριφορών είναι το θέμα διημερίδας που συνδιοργανώνουν ΚΕΘΕΑ και ΟΑΕΔ, με τίτλο ‘Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής’ . Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Μαΐου 2011 στην ΕΠΑ.Σ Μοσχάτου, Θεσσαλονίκης 47 (Σταθμός Ηλεκτρικού) και είναι ανοικτή για το κοινό.

Οι δύο φορείς, στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας τους, διαθέτουν πλούσιο υλικό σε σχέση με την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρόληψης που διενεργούνται στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ με τη συμμετοχή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Στη διημερίδα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις παρεμβάσεις πρόληψης στην εκπαιδευτική κοινότητα, καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από το ΚΕΘΕΑ στις σχολές του ΟΑΕΔ και θα μεταφερθεί η εμπειρία των συμμετεχόντων στα προγράμματα.

Το ΚΕΘΕΑ συνεργάζεται με τον ΟΑΕΔ από το 1998, πραγματοποιώντας βραχύχρονα και μακροχρόνια προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και την παροχή συμβουλευτικής και υποστήριξης σε μαθητές που πειραματίζονται με τη χρήση και άλλες παραβατικές συμπεριφορές σε τρεις συμβουλευτικούς σταθμούς στις σχολές του ΟΑΕΔ σε Ηράκλειο, Μοσχάτο και Αιγάλεω, καθώς και στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι σήμερα στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ έχουν συμμετάσχει πάνω 6.000 μαθητές, 500 γονείς και πάνω από 500 εκπαιδευτικοί.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τομέας Πρόληψης ΚΕΘΕΑ, τηλ.: 210 9212961, info@prevention.gr



http://xwrisanaisthitiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου