Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Ολυμπιακός γύρισε το 2-0 σε 3-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό που έκανε ξανά... χαρακίρι, πέρασε από την Γλυφάδα και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος!
Αν τα παιχνίδια στο βόλεϊ τελείωναν στα δύο σετ, ο Παναθηναϊκός θα έκανε περίπατο στα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως για τους «πράσινους» αυτό το άθλημα ολοκληρώνεται στα τρία νικηφόρα με τους «ερυθρόλευκους» να είναι τελικά αυτοί π[ου στο τέλος πανηγυρίζουν. Είναι κάτι σαν το ποδόσφαιρο, όπου παίζουν 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία!!!
Μετά τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ένα για την κανονική διάρκεια και ένα για τα πλέι οφ, όπου οΠαναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 και είδε τον Ολυμπιακό να κερδίζει, το σενάριο αυτό επαναλήφθηκε και στη Γλυφάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μία ακόμα ολική ανατροπή, επικράτησαν με 3-2 (25-18, 25-20, 17-25, 19-25, 14-16) και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του πρωταθλήματος.

Ιδανικό «πράσινο» ξεκίνημα

Όχι ότι είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά και σε αυτό το παιχνίδι. Πήρε το πρώτο σετ με το άνετο 25-18 και το δεύτερο με 25-20, δείχνοντας πως αυτή την φορά μπορούσε να κάνει το 3-0 και να πάρει τη πρώτη του νίκη για φέτος. Στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακόςπου στο μεγαλύτερο διάστημα αγωνίστηκε χωρίς τον Ντεσπέιν δεν ήταν καλός, κάτι που ωστόσο συμβαίνει σχεδόν σε όλες του τις αναμετρήσεις με το «τριφύλλι».

Τους κόπηκαν τα πόδια και τέλος

Εκεί που ο κόσμος είχε ζεσταθεί και φαινόταν όπως προαναφέραμε πως οι παίκτες του Γιάννη Λάιου θα έκαναν το 3-0, ήρθε η απόλυτη και ανεξήγητη σε μεγάλο βαθμό, κατάρρευση. Και λέμε ανεξήγητη γιατί ουσιαστικά δεν υπήρξε κούραση, μιας και τα δύο σετ οι «πράσινοι» τα είχαν κερδίσει με άνεση. Από το τρίτο ήταν σαν να μπήκε στο γήπεδο άλλη ομάδα. Ο Σάκι από ασταμάτητος έγινε τραγικός, ενώ συνολικά όλων η απόδοση έπεσε κατακόρυφα. Σαν να τους έβαλαν στα πόδια 100 κιλά βαρίδια. Αυτό φυσικά το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός που πήρε με άνεση τα δύο σετ κάνοντας το 2-2.

Ντέρμπι με… ντόπες κόσμου

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» βλέποντας να επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο, πριν την έναρξη του πέμπτου σετ πήγε στον πάγκο και εμψύχωσε τους παίκτες. Στο τάι μπρέικ υπήρξε και το μοναδικό σετ που ήταν ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με μπλοκ του Παπάζογλου στον Γιορντάνοφ.

Ομάδα με τα όλα της…

Στο προηγούμενο διάστημα, οι περισσότεροι έλεγαν πως ο Ολυμπιακός στηριζόταν σε τρεις παίκτες, κάτι που σήμερα φάνηκε πως δεν ισχύει. Ακόμα και χωρίς τον Ντεσπέιν οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Γιαμπλόνσκι, Τζούριτς, Φράγκο, Φιλίποφ και τους κεντρικούς Εστράδα και Παπάζογλου, πήραν μια αντρίκεια νίκη που τους έφερε στον τελικό για να διεκδικήσουν την 3η συνεχόμενη κούπα. 



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου