Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται ο απεργιακός πυρετός

Αρκετά προβλήματα θα δημιουργήσει και σήμερα ο απεργιακός πυρετός σε όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και σήμερα όποτε θα έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Όπως και τις προηγούμενες μέρες οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν καταβολή των υπερωριών και των αποζημιώσεων για τα εκτός έδρας.

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία όλων των συμβασιούχων στο Νομό Αττικής αποφάσισε για σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου και η Εκτελεστική Επιτροπή τηςΠ.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή της, σε απάντηση, όπως αναφέρει, στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και της απρόκλητης επίθεσης των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους στο Κολωνάκι.

Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης θα υπάρξει συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας - πλατεία Κοτζιά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της, και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προβλήματα στις πτήσεις θα έχουν και όσοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα κάποιο ταξίδι, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας με αίτημα την άμεση πρόσληψη πενήντα ελεγκτών, κατ' εξαίρεση του νόμου περί προσλήψεων στο δημόσιο.

Η στάση εργασίας ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν και σήμερα την απεργία που ξεκίνησαν από την Κυριακή, από την οποία είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα τις επόμενες ημέρες. Η απεργία θα κρατήσει έως και τις 12 Απριλίου σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων.

Στη διάρκεια της απεργίας θα σταματήσει η λειτουργία των διυλιστηρίων, ενώ τα βυτιοφόρα δεν θα φορτώνουν καύσιμα από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Αιτήματα των εργαζομένων, η στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 



http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=115424

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου