Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Τώρα οι ξανθές έχουν το δικό τους συνέδριο!


Από ξανθές γυναίκες θα «πλημμυρίσει» η Σόφια, στις 21 Οκτωβρίου, καθώς περισσότερες από 1.000 αναμένεται να είναι οι συμμετέχουσες στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ξανθών, που θα φιλοξενήσει για ένα τετραήμερο η βουλγαρική πρωτεύουσα.

Στις 23 Οκτωβρίου, οι ξανθές υπάρξεις θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας πορεία στους δρόμους της Σόφιας, με στόχο να είναι οι περισσότερες ξανθές που μαζεύτηκαν σε μία περιοχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Ξανθών Βουλγαρίας.

Ο στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές, είναι να βελτιωθεί η θέση των ξανθών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό για την καλύτερη ξανθή παρουσία, αλλά και βραβείο για την πιο... έξυπνη ξανθιά! Όσο για τα ρούχα που θα φορεθούν στο συνέδριο είναι ροζ μπλουζάκι και λευκό παντελόνι σε συνδυασμό με ροζ αξεσουάρ.

Φυσικά, από το συνέδριο δεν θα λείψει ο διαγωνισμός για το καλύτερο ανέκδοτο, που αφορά τις ξανθές!

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181821&cid=25


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ»«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ»
13 Οκτωβρίου 2010






ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΜΟΣΧΑΤΟΥ –ΤΑΥΡΟΥ 
ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΜΟΣΧΑΤΟΥ.

«Οραματιζόμαστε μία πόλη σοβαρή και σύγχρονη!»
Την «ραχοκοκαλιά του δήμου» -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τον τομέα της καθαριότητας- επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης [13/10], όπου και συνομίλησε με τους εργαζομένους κατά την έναρξη της βάρδιας εργασίας τους, ο υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Βασίλης Σπανάκης.
Συζήτησε μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν και άκουσε με προσοχή τις σκέψεις και τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό του τομέα τους και των υποδομών του.Ο κ. Σπανάκης ζήτησε και έλαβε τις προτάσεις των εργαζομένων ώστε αυτές αφ’ ενός μεν να ληφθούν υπ’ όψιν και αφ’ ετέρου δε, να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό του συνδυασμού για την επίτευξη του στόχου της σε όσον το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο καθαριότητας στην πόλη.«Σήμερα επισκεφθήκαμε τον τομέα καθαριότητας του δήμου Μοσχάτου, την ραχοκοκαλιά του δήμου μας. Οι απαιτήσεις της σημερινής εποχής για βελτίωση του τομέα καθαριότητας είναι πολλές και εμείς ως νέα δημοτική Αρχή θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτό. Η πόλη του Μοσχάτου αναπτύσσεται.
Η πόλη του Μοσχάτου έχει πρόσθετες ανάγκες. Επισκεφθήκαμε τους εργαζομένους, μιλήσαμε μαζί τους, αφουγκραστήκαμε τα προβλήματά τους. Από την 1η Ιανουαρίου, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με το σωματείο των εργαζομένων, θα δώσουμε μία νέα πνοή στην καθαριότητα, θα δώσουμε έναν νέο τρόπο εξυπηρέτησης στους πολίτες. Η καθαριότητα για την παράταξή μας είναι πρώτη προτεραιότητα και απαραίτητη προϋπόθεση για μία καλύτερη και πιο ποιοτική καθημερινότητα για τους δημότες μας, για την εικόνα μίας πόλης σοβαρής και σύγχρονης που οραματιζόμαστε.», είπε-μεταξύ άλλων- κατά το πέρας της επίσκεψής του ο κ. Βασίλης Σπανάκης.
 Δελτίο Τύπου     απο τους "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"-
Ταύρος, 14/10/2010

H δημοτική σύμβουλος Ταύρου και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ειρήνη Καλουμένου συμμετέχει στο συνδυασμό «Πολίτες Μπροστά» ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Η εξέλιξη αυτή βασίζεται στη συμφωνία επί των πολιτικών αρχών και θέσεων του συνδυασμού μας.
Στόχος μας διαρκής, να οδηγήσουμε το νέο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου σε δρόμους δημιουργικούς, σε δρόμους αναπτυξιακούς, σε δρόμους που θωρακίζουν την κοινωνική μας συνοχή.Σε δρόμους που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, ως κοινωνικό αγαθό, ως αυτονόητη υποχρέωση της δημοτικής αρχής προς τους δημότες.Σε δρόμους που υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της Τ.Α αλλά και θέτουν τα δημόσια αγαθά στην υπηρεσία της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Από το Γραφείο Τύπου
Πολίτες Μπροστά

Ισχύς εν τη ενώσει

Μπαίνεις στο Facebook και μιλάς από το Skype!

 
 
Η συνεργασία Facebook και Skype είναι πλέον γεγονός.

Από εδώ και στο εξής, οι φίλοι του Facebook θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους με τηλεφωνικές κλήσεις και οι χρήστες του Skype θα μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype.

"Συνεργαζόμαστε με εταιρίες όπως το Skype για να διευκολύνουμε τη σύνδεση σας με τους φίλους σας όποτε θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους", ανέφερε υπάλληλος του Facebook.

Με την αναβάθμιση του Facebook και την δυνατότητα ομαδικών κλήσεων πλέον, το Skype θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλές.

Το νέο Skype για τα Windows, θα συμπεριλαμβάνει εφαρμογή του Facebook, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τα νέα στο προφίλ τους την ώρα που συνομιλούν μέσω Skype.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καλούν τους φίλους τους στο Facebook με ένα μόνο κλικ.

Συγκριμένα, μόλις ο χρήστης πληκτρολογήσει τους κωδικούς του και συνδεθεί στο Facebook, θα εμφανίζεται στην οθόνη του ένας «τηλεφωνικός κατάλογος» ο οποίος θα περιλαμβάνει πληροφορίες επικοινωνίας για κάθε έναν από τους φίλους του στο Facebook που έχουν συμπληρώσει στα στοιχεία τον τηλεφωνικό τους αριθμό.

Ο χρήστης θα μπορεί με ένα μόνο κλικ να καλέσει μέσω Skype ή να στείλει SMS σε όποιον  επιθυμεί.

Προτού κάνετε αυτό το κλικ όμως, θυμηθείτε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις σε κινητά και τα SMS δεν είναι δωρεάν.
 
http://www.protothema.gr/

ΓΙΑΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ!

Στοιχεία - σοκ!

» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Αλέξης Τσατσούλης 

Αθλητής βαρέων αθληµάτων µέσης ηλικίας είναι σε κρίσιµη κατάσταση σε νοσοκοµείο της Θεσσαλονίκης! Αλλος συνάδελφός του µε παρόµοια χαρακτηριστικά περιµένει καρτερικά σε άλλο θάλαµο, αναζητώντας συµβατό µόσχευµα καρδιάς. Το ντόπινγκ θερίζει!
Το συµπέρασµα επιβεβαιώθηκε µε χειροπιαστά παραδείγµατα που ανακοινώθηκαν από το βήµα της ηµερίδας «Η µάστιγα των αναβολικών».

«Αθλητής είναι ακόµη σε µεγάλο νοσοκοµείο της Θεσσαλονίκης, περιµένοντας να βρεθεί µόσχευµα καρδιάς, γιατί πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια. Είναι αθλητής βαρέων αθληµάτων. Αρα, αναβολικά», είπε ο πρώην πρόεδρος και διοικητής του Πανεπιστηµιακού Νοσοκοµείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ Δηµήτρης Γάκης, µιλώντας για τις επιπτώσεις του ντόπινγκ στο ακροατήριο της ηµερίδας που διοργάνωσαν η αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισµός χωρίς αναβολικά»(ΑΧΩΑ) και ο Δήµος Θεσσαλονίκης στο Ολυµπιακό Μουσείο.

«Πρόκειται για αθλητή περίπου 45 ετών. Δεν µου είχε πει κάτι σχετικό µε ντόπινγκ. Πάντως, µην περιµένετε από οποιονδήποτε αθλητή να παραδεχθεί κάτι τέτοιο», είπε στην «ΟΜΑΔΑ» ο κ. Γάκης, επιστήµονας εξοικειωµένος µε τον αθλητισµό, καθώς διετέλεσε δεκαθλητής και µπασκετµπολίστας.

Η οµιλία του πρώην διοικητή του ΑΧΕΠΑ ήταν σκληρή: «Πριν από λίγο καιρό χειρουργήσαµε παλιό αθλητή βαρέων αθληµάτων µε καρκίνο του ήπατος. Αναγκαστήκαµε να κάνουµε µεταµόσχευση. Μετά από λίγους µήνες αισθάνθηκε πόνους στη σπονδυλική στήλη. Υποθέσαµε ότι ήταν κήλη. Οµως, ήταν µεταστατική εστία»!

Μιλώντας στην «ΟΜΑΔΑ» ο κ. Γάκης συνέχισε: «Μη φανταστείτε ότι ντοπάρονται κυρίως οι πρωταθλητές. Οι πρωταθλητές συνήθως είναι άτοµα µε φυσικές ικανότητες. Θα σας πω ότι ντοπάρονται πολύ λιγότερο από τους δευτεραθλητές».

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
Λύση για την αντιµετώπιση της µάστιγας πρότεινε στην οµιλία της µία µεγάλη πρωταθλήτρια: «Είµαι τόσα χρόνια στον χώρο του αθλητισµού και διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας συγκεκριµένος νόµος: ο νόµος της ανοµίας των ισχυρών», τόνισε στον πρόλογό της η Βούλα Πατουλίδου. «Πατάνε όλοι πάνω στην επιθυµία του αθλητή να βγει πρώτος, προκειµένου να τον έχουν υποχείριο, να πληρώνεται ο αθλητής και να κερδοσκοπούν όλοι οι άλλοι. Εκείνο που λείπει είναι η απόλυτη εξειδίκευση στον πρωταθλητισµό, διαδικασία που είναι µία κατηγορία µόνη της.

Από τον πρωταθλητισµό, λοιπόν, λείπει µία οµάδα µε εξειδικευµένο προσωπικό, ένα ινστιτούτο εξειδικευµένων στο αίµα, την ψυχολογία, την ορθοπεδική, µία οµάδα ανθρώπων στην οποία – γιατί περιουσία του κράτους θεωρείται ο πρωταθλητής – επενδύεις. Λείπει ένα ακοµµάτιστο ινστιτούτο µε απόλυτα εξειδικευµένους πολλούς επιστήµονες πολλών ειδικοτήτων. Τότε ο αθλητής δεν θα έχει ανάγκη κανέναν, γιατί κανένας δεν θα µπορεί να τον “ψήσει” ότι είναι ένα τίποτε κι ότι αυτός – ο τυχαίος, ο τυχάρπαστος, ο τυχοδιώκτης – θα είναι ο θεός του, που θα τον κάνει και τον ίδιο τον αθλητή θεό», πρόσθεσε η χρυσή Ολυµπιονίκης.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ο πρόεδρος του ΑΧΩΑ, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και επίτιµος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Κατσιµπάρδης, εντόπισε τη γενεσιουργό αιτία του ντόπινγκ στην εµπορευµατοποίηση του αθλητισµού και κατήγγειλε: «Οι κυβερνήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τον παράδεισο των καταθέσεων της FΙFΑ στην Ελβετία και άλλων διεθνών οµοσπονδιών. Καµία κυβέρνηση δεν µπορεί να ελέγξει τη FΙFΑ, είναι εντελώς ανεξέλεγκτη».

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Αµυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, παρατήρησε: «Δυστυχώς υπάρχει εσφαλµένη εξοικείωση µε το θέµα του ντόπινγκ.

Οι µεγάλες αθλητικές οµοσπονδίες είναι πια οντότητες της διεθνούς πραγµατικότητας που κινούνται πέρα από τα όρια της κρατικής και διακρατικής έννοµης τάξης». Καταλήγοντας ο υπουργός Εθνικής Αµυνας διαβεβαίωσε πως θα αποταχθούν οι αθλητές - αξιωµατικοί που έχουν καταδικαστεί µε κατηγορία για ντοπάρισµα. Ο δικηγόρος, Αριστείδης Καµάρας, διεθνής ποδοσφαιριστής, µέλος του ΑΧΩΑ τόνισε: «Επιτέλους στην Ελλάδα δηµιουργήθηκε το Εθνικό Συµβούλιο Καταπολέµησης Ντόπινγκ µε απεριόριστες αρµοδιότητες. Οµως, πρόβληµα δηµιουργεί ότι το ΕΣΚΑΝ δεν µπορεί να λειτουργήσει αποτελεσµατικά από τις υπάρχουσες συνθήκες διότι απευθύνεται στις Οµοσπονδίες κι από αυτές κινείται η διαδικασία των ελέγχων.

Ολα γίνονται χάρη στη φιλοτιµία και το κουράγιο των ασχολούµενων, γιατί οι Οµοσπονδίες δεν έχουν τα οικονοµικά µέσα για την κινητοποίησή τους».

ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ
Πατάνε όλοι πάνω στην επιθυµία του αθλητή να βγει πρώτος, προκειµένου να τον έχουν υποχείριο, να πληρώνεται ο αθλητής και να κερδοσκοπούν όλοι οι άλλοι

http://www.tanea.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ»«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑΥΡΟ»
                                                                                                          
  13 Οκτωβρίου 2010


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥΜΟΣΧΑΤΟΥ –ΤΑΥΡΟΥΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ,ΣΤΟΝ «ΑΙΟΛΟ» ΤΑΥΡΟΥ.

Ο Β. Σπανάκης στον «Αίολο»,“όχι για τους τύπους, αλλά, για την ουσία!”
Το «μελίσσι του αθλητισμού» -τον «Αιόλο Ταύρου»- επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης [13/10], υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Βασίλης Σπανάκης.Στο «Τιμόθεος Ευγενικός», ο κ. Σπανάκης συνομίλησε με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «ΑΙΟΛΟΥ», από τους οποίους ζήτησε να του εκθέσουν τα προβλήματα και τους τρόπους που τα αντιμετωπίζουν.Μετά την ενημέρωση αυτή, αφ’ ενός μεν ο υποψήφιος δήμαρχος τους έδωσε συγχαρητήρια για το αποτελεσματικό τους έργο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αφ’ ετέρου δε, προχώρησε σε μία σειρά προγραμματικών δηλώσεων, δια των οποίων θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες τους.Στις εξαγγελίες του ο κ. Σπανάκης, είπε ότι ως νέα δημοτική Αρχή, θα εισηγηθεί ο δήμος να καλύψει τα κόστη των γυμναστών και να ληφθεί η απόφαση να μην καταβάλλονται συνδρομές για την συμμετοχή των αθλουμένων στα προγράμματα του σωματείου. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην άμεση βελτίωση των εγκαταστάσεων του κλειστού.
Μετά το πέρας της επίσκεψης στο κλειστό του «Αιόλου», ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Σπανάκης, είπε ότι «Σήμερα επισκεφθήκαμε και είχαμε την τύχη να μιλήσουμε με το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού σωματείου της πόλης του Ταύρου, του «Αιόλου», στο γήπεδο «Τιμόθεος Ευγενικός». Συζητήσαμε με τους παράγοντες της ομάδας, είδαμε τις ελλείψεις που υπάρχουν και στις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν για το σωματείο και δεσμευτήκαμε για συγκεκριμένες ενέργειες που θα κάνουμε ως δημοτική αρχή από 01/01. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ πραγματικά τους ανθρώπους του σωματείου, που με τις δικές τους ενέργειες μπορούν να το κρατούν ζωντανό και να είναι ένα ζωντανό κύτταρο που φέρνει την νεολαία στο γήπεδο, που φέρνει τη νεολαία κοντά στον αθλητισμό, με όποιες θετικές συνέπειες έχει αυτό. Σήμερα κάναμε μία επίσκεψη, όχι για τους τύπους, αλλά, για την ουσία. Εδώ στο γήπεδο «Τιμόθεος Ευγενικός» είδαμε τους χώρους αναλυτικά, είδαμε τις ανάγκες του σωματείου αυτού και κυρίως συζητήσαμε για τις προτεραιότητες που πρέπει να βάλουμε ως δημοτική Αρχή -με το νέο ξεκίνημα- σε λίγες εβδομάδες.»

Τρεις πλανήτες για τις ανάγκες της Ελλάδας!

Νέα ανάλυση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF δείχνει ότι οι απαιτήσεις της ανθρωπότητας σε φυσικούς πόρους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς οι απαιτήσεις μας ξεπερνούν κατά 50% την παραγωγική ικανότητα του πλανήτη.
Το οικολογικό αποτύπωμα, ένας από τους δείκτες που
χρησιμοποιούνται στην έκθεση, δείχνει ότι η ζήτηση της ανθρωπότητας για φυσικούς πόρους διπλασιάστηκε το διάστημα 1966-2007 και ισοδυναμεί πλέον με 1,5 πλανήτες.
Αυτό σημαίνει ότι ο πλανήτης μας χρειάζεται ενάμισι χρόνο για να παραγάγει τους πόρους που η ανθρωπότητα καταναλώνει σε ένα χρόνο και δείχνει ότι τουλάχιστον το 1/3 τις κατανάλωσής μας αφορά μη-ανανεώσιμους φυσικούς πόρους και μεταφράζεται σε μόνιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Η υπερκατανάλωση είναι επικεντρωμένη στις «ανεπτυγμένες» χώρες, τη στιγμή που οι κάτοικοι της ΕΕ-27 (7% του παγκόσμιου πληθυσμού) καταναλώνουν σχεδόν διπλάσιους φυσικούς πόρους από τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Αν οι ρυθμοί αυτοί συνεχιστούν , το 2030 η ανθρωπότητα θα απαιτεί για την επιβίωσή της το ισοδύναμο της παραγωγικής ικανότητας δύο πλανητών. Ενώ αν υποθέσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι ζουν όπως ο μέσος ευρωπαίος πολίτης, τότε θα χρειάζονταν 2,8 πλανήτες για να καλύψουν τις απαιτήσεις τους.
Η έκθεση χρησιμοποιεί επίσης τον παγκόσμιο δείκτη «Ζωντανού Πλανήτη», ο οποίος καταμετρά την παγκόσμια κατάσταση των ειδών και των οικοτόπων και ο οποίος παρουσιάζει ραγδαία διαχρονική μείωση της τάξης του 30% από το 1970. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληθυσμοί των τροπικών ειδών γλυκού νερού έχουν μειωθεί την περίοδο 1970-2007 κατά σχεδόν 70%.
«Καταγράφεται ένας ανησυχητικός ρυθμός απώλειας της βιοποικιλότητας σε περιοχές του πλανήτη με χαμηλά εισοδήματα, συχνά σε βιολογικά πλούσιες τροπικές χώρες, ενώ οι πολίτες του οικονομικά αναπτυγμένου κόσμου ζούμε σε έναν ψεύτικο παράδεισο που τροφοδοτείται από την υπερβολική κατανάλωση και τις υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», τονίζει ο Τζιμ Ληπ, Γενικός Διευθυντής του διεθνούς WWF.
Η αύξηση του οικολογικού αποτυπώματος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανθρακικό αποτύπωμα, δηλαδή στις εκπομπές CO2, το οποίο είναι κατά 11 φορές αυξημένο σε σχέση με το 1961.
Οι 10 χώρες με το υψηλότερο οικολογικό αποτύπωμα ανά άτομο είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, η Δανία, το Βέλγιο, οι ΗΠΑ, η Εσθονία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Κουβέιτ και η Ιρλανδία. Εξίσου, οι 31 χώρες του ΟΟΣΑ, οι οποίες περιλαμβάνουν τις πλουσιότερες οικονομίες του κόσμου, ευθύνονται για περίπου το 40 % του παγκόσμιου αποτυπώματος.
Η Ελλάδα κατατάσσεται 20η στη λίστα των 154 κρατών, των οποίων το οικολογικό αποτύπωμα παρουσιάζεται στην έκθεση, με τον σημερινό τρόπο ζωής μας να απαιτεί τους φυσικούς πόρους 3 πλανητών.
Ενώ η χώρα παρουσιάζει υπερκατανάλωση όλων των φυσικών πόρων, το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο εθνικό αποτύπωμα άνθρακα, όπου οι κατά κεφαλήν εκπομπές CO2 καταλαμβάνουν την 12η θέση ανάμεσα στις 35 ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνονται στην έκθεση, ενώ είναι διπλάσιες του παγκόσμιου μέσου όρου.
«Το υψηλό οικολογικό αποτύπωμα της χώρας τροφοδοτείται κυρίως από την αδιαφορία με την οποία εξαντλούμε τους φυσικούς μας πόρους, παράλληλα με την εμμονή μας στην χρήση ρυπογόνων μορφών ενέργειας, όπως ο λιγνίτης. Η αξιολόγηση των επιδόσεων της Ελλάδας καταδεικνύει την άμεση ανάγκη για στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας Αντιθέτως, οποιαδήποτε «βρώμικη» επένδυση, όπως π.χ. η δημοπράτηση νέων λιγνιτικών πεδίων, θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το οικολογικό αποτύπωμα της χώρας», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.


nooz.gr


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_3752.html#ixzz12JDEYWqY

Ο Μιχάλης Ασλάνης μετανάστης στη Βραζιλία!

Ο Μιχάλης Ασλάνης σκοπεύει να αφήσει την Ελλάδα και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Βραζιλία. Φαίνεται ότι κουράστηκε να ζει στην Ελλάδα που τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα από την...
οικονομική κρίση.
Όπως γράφει το Tlife o γνωστός σχεδιαστής παρόλο που έχει επιχειρήσεις στην χώρα μας θέλει να αγοράσει σπίτι στην Βραζιλία, όπως αποκάλυψε σήμερα στο Κους Κους, γιατί θεωρεί ότι είναι μια μαγευτική χώρα!
Φυσικά δεν θα ξεχάσει ούτε τους φίλους του και ούτε θα παρατήσει την δουλειά του απλά αποφάσισε να περνάει μεγάλο μέρος της ζωής του στη Βραζιλία όπου είναι ο μεγάλος του έρωτας και η μεγάλη του αγάπη. «Δεν θα αφήσω τη δουλειά μου, δυστυχώς ή ευχτυχώς είναι το άλφα και ωμέγα της ζωής μου. Θα έρχομαι εδώ για τις collection μου αλλά θα περνάω μεγάλο μέρος της ζωής μου στη Βραζιλία που πήγα πρόσφατα και ξετρελάθηκα», δήλωσε ο σχεδιαστής στη μεσημεριανή εκπομπή.


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7830.html#ixzz12JCKZ7dC

Αλλάζει το σύστημα σχολιασμού στο Facebook;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα, το Facebook ετοιμάζεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα φέρουν τα πάνω-κάτω στο σύστημα σχολιασμού που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μεταξύ άλλων, φαίνεται να εγκαταλείπεται ο...
επίπεδος σχολιασμός (flat commenting) και να δίνει τη θέση του στο thread commenting που υπάρχει σε πολλά blogs.
Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει αν θα απαντήσει στην αρχική δημοσίευση ή σε ένα από τα σχόλια που ήδη έχουν αναρτηθεί. Το αποτέλεσμα είναι μια δενδροειδής διάταξη, η οποία καθιστά αμέσως σαφές ποιο comment ανήκει πού. Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μπορεί να κάνει ο χρήστης στα επιμέρους comments είναι να ξεχωρίσει αυτά που θέλει πατώντας Like.
Άλλες αλλαγές είναι η αναφορά των δικτύων στα οποία συμμετέχει ο κάθε χρήστης, καθώς και ο αριθμός των σχολίων που έχει συνεισφέρει στη συγκεκριμένη συζήτηση. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα για βαθμολόγηση του κάθε comment. Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο μέλλον, αν το Facebook επιλέξει να εφαρμόσει ένα σύστημα comment moderation.
Βέβαια, όλα αυτά μεταφέρονται με πάσα επιφύλαξη, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο αν πρόκειται για σχεδιαζόμενες αλλαγές ή για ευσεβείς πόθους κάποιου χρήστη.


pcmagazine


Διαβάστε περισσότερα στο: http://tro-fodo-tiko.blogspot.com/2010/10/facebook_14.html#ixzz12JBgcPsU
Λύτρωση, δάκρυα και αγωνία στη Χιλή
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων που εδώ και 69 ημέρες ήταν εγκλωβισμένοι στα έγκατα της γης, 700 μέτρα κάτω από το έδαφος. Με την βοήθεια της ειδικής κάψουλας, έχουν ήδη βγει στην επιφάνεια περισσότεροι από τους μισούς, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι την ανάσυρση και του τελευταίου.

O πρώτος που είδε το φως ήταν ο 31χρονος Φλορέντσιο Άβαλος, πατέρας δύο παιδιών, που εργαζόταν στο μοιραίο ορυχείο τα τελευταία τρία χρόνια. Μάλιστα, αναγκάστηκε να δουλέψει εκεί προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να στείλεί τα παιδιά του στο πανεπιστήμιο.

Η ανάσυρση του πρώτου μεταλλωρύχου έδωσε το σύνθημα για χειροκροτήματα, επευφημίες και δάκρυα... Συγγενείς των εγκλωβισμένων που εδώ και μήνες βρίσκονται στο σημείο, αλλά και απλός κόσμος, ξέσπασαν μόλις αντίκρισαν τους ανθρώπους τους.

Αγωνία, χαμόγελο, λυγμοί, αγκαλιές συνθέτουν το σκηνικό στην έρημο Ατακάμα. Κάθε ανάσυρση φέρνει ανακούφιση στην οικογένεια του συγκεκριμένου μεταλλωρύχου, αλλά και αισιοδοξία στους οικείους όσων παραμένουν ακόμα στις στοές.

Κάθε μεταλλωρύχος βγαίνει στην επιφάνεια με την βοήθεια της ειδικής κάψουλας Phoenix, έκτασης 50 τετραγωνικών  που έχει ρόλο ασανσέρ και κινείται περίπου με ταχύτητα 30 μέτρα το λεπτό. Κάθε άνδρας φορά ειδικά γυαλιά για να προσαρμοστεί καλύτερα η όρασή του έπειτα από τόσες μέρες στο σκοτάδι.

Αφού βγουν, χαιρετούν τους δικούς τους και οφηγούνται σε ένα μικρό νοσοκομείο στον περιβάλλοντα χώρο του ορυχείου προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθούν στις πρώτες εξετάσεις. Εν συνεχεία θα περάσουν λίγες ώρες με τις οικογένειές τους και, όταν η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρωθεί, θα μεταφερθούν για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο.

Η επιχείρηση διακόπηκε για περίπου μία ώρα ώστε να γίνει μηχανικός έλεγχος της κάψουλας, ενώ θα διεξάγεται συνεχώς μέχρι να απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η διαδικασία -που συνεχίζεται απρόσκοπτα, θα ολοκληρωθεί εντός της Πέμπτης.

Παρών είναι και ο πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινιέρα, που έκανε λόγο για θαύμα. «Ας μείνει πάντα μαζί μας το παράδειγμα των μεταλλωρύχων», πρόσθεσε και δεσμεύτηκε πως η κυβέρνησή του θα επιδιώξει την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών εργασιακής ασφάλειας.

Την επιχείρηση απεγκλωβισμού μετέδωσαν ζωντανά όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου, που είναι συνδεδεμένα με τη Χιλή έχοντας ανατρέψει προγράμματα. CNN, BBC, Sky News, Al Jazeera αλλά και κάθε άλλο μικρό και μεγάλο κανάλι βρίσκεται σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με τη Χιλή, κανόνα από τον οποίο δεν εξαιρούνται και όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα. Μάλιστα, εκτιμάται πως την επιχείρηση παρακολουθούν πάνω από 1 δισ. εκατομμύριο άνθρωποι ανά τον κόσμο.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/64080
Κλειστή μέχρι νεωτέρας… η Ακρόπολη
Την απόφαση να μην ανοίξουν τις πόρτες της Ακρόπολης και σήμερα πήραν οι συμβασιούχοι, μετά την ολονύκτια παραμονή τους έξω από τον Ιερό Βράχο.

Παρά την χθεσινή μεσολάβηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ν Γύζη οι συμπασιούχοι παραμένουν αμετανόητοι, αφήνοντας εκτός αρχαιολογικού χώρου τους χιλιάδες αγανακτισμένους τουρίστες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για business, προκειμένου να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η απογοήτευση των τουριστών, βέβαια, είναι η καλύτερη… δυσφήμιση.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/64247

Θετικό τεστ HIV αναστατώνει τη βιομηχανία «ροζ» ταινιών


Την αναβολή των γυρισμάτων ανακοίνωσαν δύο αμερικανικές εταιρίες παραγωγής ερωτικών ταινιών μετά το θετικό τεστ HIV ενός ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε τέτοιου είδους ταινίες.

Πρόκειται για τις εταιρίες Wicked Pictures και Vivid Entertainment οι οποίες έλαβαν την απόφαση αυτή για προληπτικούς λόγους.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής που εντόπισαν το θετικό δείγμα προσπαθούν να εντοπίσουν τις παρτενέρ του ηθοποιού.

http://www.zougla.gr/

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Υπάρχει όχι ενα αλλά πολλά νησιά που μέχρι σήμερα κάποιοι ζούσαν την μεγάλη ζωη χωρίς να δώσουν λογαριασμό...


2.411 µεγαλοοφειλέτες που χρωστούν χρόνια και χρόνια στο Δηµόσιο 50,83 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν στην κατοχή τους... ακίνητα αντικειµενικής αξίας πάνω από 1 δισ. ευρώ,πρέπει να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους.

Μέσα στις τελευταίες 40 µέρες έβγαλε 6 ακίνητα στο σφυρί και προχώρησε σε 70 κατασχέσεις ακινήτων και 36 κατασχέσεις µισθωµάτων σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κολωνάκι, Σύνταγµα και Μοναστηράκι. Η αρχή έγινε από όσους έχουν ακίνητα - φιλέτα στις πιο ακριβές περιοχές της επικράτειας και σταδιακά η καµπάνα των διασταυρώσεων θα… χτυπήσει για όλη την Ελλάδα.

Οι απειλές και οι κατασχέσεις φαίνεται να έχουν τα πρώτα ορατά αποτελέσµατα, όπως δείχνουν οι εισροές εσόδων στα ταµεία του Δηµοσίου. Από τους 2.411, οι 677 είτε εξόφλησαν εφάπαξ είτε προχώρησαν σε ρύθµιση των χρεών τους για να αποφύγουν την κατάσχεση των ακινήτων τους. Κατέβαλαν συνολικά 2,213 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο µπορεί να αποτελεί το 1/25 της συνολικής τους οφειλής, όµως εκτιµάται από αρµόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονοµικών ότι θα διευρυνθεί σηµαντικά το επόµενο διάστηµα.

Αρχισαν να πληρώνουν
Αναλυτικά, σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα το υπουργείο Οικονοµικών:

n 410 οφειλέτες µε ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη ξόφλησαν εφάπαξ 885.450 ευρώ και επιπλέον 178 έκαναν ρυθµίσεις καταβάλλοντας 641.925 ευρώ. Από τις αρχές Σεπτεµβρίου, δροµολογήθηκαν 23 κατασχέσεις ακινήτων εκ των οποίων 10 ολοκληρώθηκαν έως το τέλος του περασµένου µήνα, ενώ 7 οφειλέτες ξόφλησαν για να σώσουν το ακίνητο. Συνολικά στα δίχτυα των διασταυρώσεων Μυκόνου και Σαντορίνης έχουν πιαστεί 990 οφειλέτες µε ληξιπρόθεσµες οφειλές 6,75 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειµενικής αξίας 288,39 εκατ. ευρώ µόνο σε Μύκονο και Σαντορίνη. Η συνολική τους περιουσία ανά την επικράτεια φτάνει τα 567,89 εκατ. ευρώ. n 48 οφειλέτες µε ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας ξόφλησαν καταβάλλοντας 135.600 ευρώ και 41 προχώρησαν σε ρυθµίσεις καταβάλλοντας έναντι κεφαλαίου 550.639 ευρώ. Από τις αρχές Σεπτεµβρίου δροµολογήθηκαν 36 κατασχέσεις µισθωµάτων και 47 κατασχέσεις ακινήτων, υπό την απειλή των οποίων 18 οφειλέτες προχώρησαν σε διακανονισµό και 2 εξόφλησαν. Σε τέσσερις περιπτώσεις έχουν δοθεί εντολές έκδοσης προγράµµατος πλειστηριασµού. Συνολικά, 279 οφειλέτες µε ληξιπρόθεσµα χρέη 2,68 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειµενικής αξίας 175,48 εκατ. ευρώ στο τρίγωνο Κολωνάκι, Σύνταγµα, Μοναστηράκι έχουν πιαστεί στα δίχτυα των διασταυρώσεων.

Ρυθµίστε και ξενοιάστε
Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασµοί επιστρατεύονται δυναµικά σε µία περίοδο όπου από την άλλη πλευρά δίδεται η ευκαιρία ρύθµισης των ληξιπρόθεσµων οφειλών (32 δισ. ευρώ συνολικά) µε ευνοϊκούς όρους. Οι οφειλέτες έχουν την ευκαιρία να αναστείλουν κατασχέσεις και πλειστηριασµούς ακόµα κι αν έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι σχετικές διαδικασίες. Μπορούν να υπαχθούν στη ρύθµιση ληξιπρόθεσµων οφειλών που «τρέχει» έως τις 29 Οκτωβρίου µε διαγραφή ακόµα και του 100% των προσαυξήσεων ή ρύθµιση από 2 έως 45 δόσεις (οι προσαυξήσεις µειώνονται αντιστρόφως ανάλογα του πλήθους των δόσεων από 40% έως και 95%). Στην περίπτωση υπαγωγής στη ρύθµιση, αναστέλλονται κατασχέσεις ακινήτων και πλειστηριασµοί, όχι όµως και κατασχέσεις καταθέσεων που συµψηφίζονται µε τις οφειλές.
tanea

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_6638.html

Αντιρρήσεις για την ταινία της Α.Τζολί



"Υποβαθμίζει τα εγκλήματα"
Την αντίθεσή της στα γυρίσματα της νέας ταινίας της διάσημης ηθοποιού Ατζελίνας Τζολί, εξέφρασε η ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου», που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες...
... έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας.

Η ένωση υποστηρίζει ότι το σενάριο της ταινίας θα υποβαθμίσει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών, που έγιναν στη Βοσνία από το 1992 μέχρι το 1995, όπως ανέφεραν βοσνιακά ΜΜΕ.

Η πρόεδρος της ένωσης, Μπακίρα Χάσετσιτς, δήλωσε ότι η ένωση ζήτησε από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και από το Σεράγεβο να δώσουν εξηγήσεις για το ποιος έδωσε την άδεια στην ηθοποιό να κάνει γυρίσματα στη χώρα.

Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, πως οι "Γυναίκες- Θύματα Πολέμου" έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες ότι η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε...

Η κα. Χάσετσιτς δήλωσε στην εφημερίδα του Σεράγεβο “Oslobodjenje” ότι ο βιασμός της ίδιας, καθώς και οι βιασμοί άλλων γυναικών της ένωσης είναι τα τραύματα της ζωής τους και όχι μία ιστορία αγάπης. Η Τζολί ήδη έχει ξεκινήσει γυρίσματα στην Ουγγαρία και αναμένεται να μεταβεί και στη Βοσνία, από όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή της στη βαλκανική αυτή χώρα ότι η ταινία διαπραγματεύεται μια ιστορία αγάπης και δεν έχει πολιτικά μηνύματα.

Η ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου» ζήτησε να συναντηθεί με την Τζολί ώστε να την ενημερώσει για τις αντιρρήσεις της σχετικά με το σενάριο και η ηθοποιός φέρεται να συμφώνησε για τη συνάντηση.

skai.gr

http://sarotiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_5805.html
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΑΕΔ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010


Στα 587.213 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Σεπτέμβριο.  Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  3,16% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Αύξηση κατά 5,84% καταγράφεται σχετικά και με τους μακροχρόνια ανέργους.
Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 197.922 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 3,27% (6.269 άτομα) σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010 ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας εμφανίζονται αυξημένες 3.348 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 90.657, αυξημένες κατά 72,16% από τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο  και  μειωμένες κατά –7,38% σχετικά με τον Σεπτέμβριο  του 2009.  Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 31.570, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 40.998 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 33.886.    Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου κατά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται σε 72.568, το 56,50% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.  Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά  13,20% σε σχέση με τον  Σεπτέμβριο   του 2009 (64.106).
Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε 15.797 έναντι –6.550 τον Σεπτέμβριο του 2009, ακολουθώντας μια τάση που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο μήνα σε όλη την προηγούμενη 5ετία.  

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11743
Ανασφάλιστα όσα Ι.Χ. δεν περνούν από ΚΤΕΟ


Και υποχρεωτική η Κάρτα Ελέγχου Θορύβου για όλα τα δίκυκλα
Στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχηµάτων (ΚΤΕΟ) οδηγούνται άρον άρον πάνω από 2,7 εκατοµµύρια οχήµατα σε όλη τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ιδιοκτήτες τους δεν θα µπορούν πλέον να τα ασφαλίζουν.
Αυτό προβλέπει το νοµοσχέδιο-σκούπα για την Οδική Ασφάλεια που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων Δηµήτρης Ρέππας, το οποίο υποχρεώνει πλέον και άλλα περίπου 1,4 εκατ. δίκυκλα να εφοδιαστούν για πρώτη φορά µε Κάρτα Ελέγχου Θορύβου (ΚΕΘ). Ειδικότερα, σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, στο εξής δεν θα επιτρέπεται η ασφάλιση των οχηµάτων που ενώ έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειµένου να εκδώσουν πλέον καινούργιο ασφαλιστήριο συµβόλαιο, θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήµατος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.

Σε όλη τη χώρα κυκλοφορούν σήµερα περίπου 4,6 εκατ. οχήµατα, τα οποία εµπίπτουν στις διατάξεις περί υποχρεωτικού περιοδικού τεχνικού ελέγχου από τα ΚΤΕΟ. Ωστόσο, στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (57 δηµόσια και 102 ιδιωτικά), σύµφωνα µε τα στοιχεία των ίδιων των κέντρων, προσέρχεται για ελέγχους µόνο το 55% των οχηµάτων. Το υπόλοιπο 45% αποφεύγει συστηµατικά τον τεχνικό έλεγχο.

Μείωση στο πρόστιµο
Αλλαγές περιλαµβάνει το νοµοσχέδιο και για το ύψος και τη διαδικασία πληρωµής του προστίµου για όσους δεν περνούν τα οχήµατά τους από ΚΤΕΟ. Συγκεκριµένα, µειώνεται το πρόστιµο των 400 ευρώ για τη µη έγκαιρη προσέλευση σε ΚΤΕΟ, καθώς πλέον ορίζεται ότι αν ο οδηγός εντός δεκαηµέρου προσκοµίσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου θα µπορεί να καταβάλει το 1/8 του προστίµου, δηλαδή 50 ευρώ.

Με το ίδιο νοµοσχέδιο υλοποιείται παλαιότερη εξαγγελία του υπουργείου για την εφαρµογή της Κάρτας Ελέγχου Θορύβου (ΚΕΘ) για τα δίκυκλα - τρίκυκλα. Ο στόλος των δικύκλων υπολογίζεται σήµερα σε περίπου 1,4 εκατοµµύρια, εκ των οποίων περίπου 550.000 κυκλοφορούν στην Αττική. Σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, ο ειδικός έλεγχος εκποµπών θορύβου θα γίνεται σε δηµόσια ή ιδιωτικά ΚΤΕΟ ή σε ειδικά – εξουσιοδοτηµένα από τις υπηρεσίες µεταφορών των περιφερειών της χώρας – συνεργεία µοτοσυκλετών έναντι αµοιβής. Το προσεχές διάστηµα αναµένεται να ανακοινωθεί και το ειδικό τέλος για την έκδοση της ΚΕΘ, το οποίο πάντως δεν αποκλείεται να είναι και µηδενικό για την πρώτη φορά και ο µοτοσυκλετιστής να πληρώνει µόνο για τον υποχρεωτικό επανέλεγχο.

Με το ίδιο νοµοσχέδιο απλοποιείται η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων και συνεργείων αερίων καυσίµων (υγραερίου και φυσικού αερίου).

Ειδικότερα, καταργείται η έως τώρα ισχύουσα απόσταση των 200 µέτρων µεταξύ των πρατηρίων υγρών καυσίµων και διατηρείται µόνον η απόσταση των 50 µέτρων λειτουργίας τους από χώρους µαζικής προσέλευσης και συνάθροισης.
ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ!
Στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (57 δηµόσια και 102 ιδιωτικά) προσέρχεται για ελέγχους µόνο το 55% των οχηµάτων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: TA NEA, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010
 http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11712
 

Έσπασαν κάθε ρεκόρ οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία...

Μεγαλύτερες από όλες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης ήταν οι χθεσινές στη Γαλλία. Πρόκειται για τις τέταρτες μέσα σε ένα μήνα και τα εργατικά συνδικάτα υπολογίζουν ότι 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στις χθεσινές πορείες, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 1,2 εκατομμύρια.
Οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων αποφασίζουν σήμερα αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ...
 ήδη χθες οι εργαζόμενοι στο δίκτυο συγκοινωνιών του Παρισιού ψήφισαν υπέρ της συνέχισης.
Στο Παρίσι, εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από τον Πύργο του Άιφελ, καθώς οι υπάλληλοι συμμετείχαν στην απεργία από το απόγευμα. Για πρώτη φορά συμμετείχαν επίσης στις κινητοποιήσεις φοιτητές και μαθητές.
Πάντως ο  Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν χαρακτήρισε τις απεργίες «ανεύθυνες», προσθέτοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση». 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_1510.html

Αποσύρθηκε υποψήφιος σύμβουλος του Σγουρού...

Απέσυρε την υποψηφιότητά του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου του Γιάννη Σγουρού, ο Αντώνης Αρώνης, νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών Πειραιά, μετά την κοινοποίηση ότι στην αντιπεριφέρεια δεν θα κατέλθει ως υποψήφιος ο Παναγιώτης Φασούλας.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Στις 6 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα στην αντιπεριφέρεια Πειραιά του δημάρχου, Παναγιώτη Φασούλα. Με αυτό το σκεπτικό και τις διαβεβαιώσεις του κ. Σγουρού, αποδέχθηκα την...
 πρόταση να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Στη χθεσινή ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών, με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο κ. Φασούλας κόπηκε από υποψήφιος. Μετά από αυτή την εξέλιξη, αποσύρω την υποψηφιότητά μου από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου».

http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_6732.html
 

Εκλογές 2010 - Ο Γιάννης Σγουρός στο "tro-ma-ktiko"

O νυν Νομάρχης Αθηνών και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μιλάει στο Tro-ma-ktiko.blogspot.com και απαντάει στα ερωτήματα που εσείς του θέσατε.


ΕΡΩΤΗΣΗ:
Θα ήθελα να ρωτήσω τον Κ. Σγουρό για ποιο λόγο κατεβαίνει στις εκλογές στηριζόμενος απο το ΠΑΣΟΚ ενώ είναι αντίθετος απο όσο γνωρίζω με το Μνημόνιο άρα και με την πολιτική Παπανδρέου. Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Οι εκλογές για την Περιφέρεια δεν έχουν εθνικό χαρακτήρα, παρ'όλο που οι περισσότεροι εκ των συνυποψηφίων μου επιχειρούν να τους δώσουν τέτοιο ρόλο, κάτι που προσωπικά θεωρώ άκρως παραπλανητικό και δεν συμμετέχω. Προσωπικά θα μιλήσω για τη μεγάλη μεταρύθμιση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ γιατί αφορά τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Θα προσπαθήσω να πείσω τους πολίτες να πάνε στις κάλπες και να μας κρίνουν όλους, όχι με βάση το χρώμα, αλλά με βάση το έργο  και την πρόταση του καθενός. Αυτό λοιπόν επιδιώκω,και όχι να πείσω για την ορθότητα ή μη της κυβερνητικής πολιτικής. Μετά από 8 χρόνια από τη θέση του Νομάρχη μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πω αυτό που ξέρουν, ότι δηλαδή δούλεψα πάρα πολύ σκληρά, και δεν τους δούλεψα. Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και οι λύσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Το γεγονός ότι σε εναμιση χρόνο δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε τα σκουπίδια που μαζεύουμε είναι ένα πρόβλημα μεγάλο που δεν θα το λύσει ούτε το μνημόνιο αλλά δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως και ορισμένους από τους συνυποψηφίους που έχουν κάνει στις εκλογές σημαία την εναντίωσή τους στο μνημόνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/2010-tro-ma-ktiko_13.html
Μεταφορά σκόνης από την Αφρική αναμένουν για σήμερα στη νότια Ελλάδα οι μετεωρολόγοι.

Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Στην πρωτεύουσα, αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών, άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ την παρουσία της αναμένεται να κάνει αισθητή και η σκόνη από την Αφρική.

Στη Θεσσαλονίκη, από την άλλη, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και άνεμοι 3-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-19 βαθμούς Κελσίου.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=64066
Υπό κατάληψη η... Ακρόπολη

Σε αποκλεισμό ακόμα και της Ακρόπολης προχώρησαν τα ξημερώματα οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι συμβασιούχοι ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, αίτημα στο οποίο έχουν την συμπαράσταση και του μόνιμου προσωπικού.

Εξαιτίας της κινητοποίησης, δεν θα είναι ανοιχτός ο πιο γνωστός αρχαιολογικός χώρος της χώρας. Οι τουρίστες που θα ανηφορίσουν προς τον ιερό βράχο θα αντικρύσουν μια ωραιότητα εικόνα, αλλά τον Παρθενώνα δεν θα μπορέσουν να τον δουν... 

http://www.star.gr/ellada_kosmos
Κλείνει η Αθηνών – Κορίνθου λόγω κατεδάφισης γέφυρας

Σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν στην κυκλοφορία των οχημάτων της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, καθώς θα κλείσει για αρκετές ώρες λόγω εργασιών κατεδάφισης στην παλιά γέφυρα της Πάχης.

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 3.00 σήμερα το μεσημέρι έως τις 7.00 το πρωί της Πέμπτης και εξαιτίας τους θα γίνουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που θα φτάσουν μέχρι και στον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων, μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Μεγάρων και Κινέττας.

Από τη 1.00 έως τις 2.30 το μεσημέρι η κυκλοφορία προς Κόρινθο ή Αθήνα θα διεξάγεται από τους κλάδους του ανισόπεδου κόμβου.

Από τις 2.30 έως περίπου τις 6.00 το απόγευμα θα γίνει ολικός αποκλεισμός. Η κυκλοφορία προς Κόρινθο θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κινέττας. Η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εκτρέπεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κινέττας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Μεγάρων. Στο διάστημα αυτό, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο προς Αθήνα στο Πανόραμα.

Από τις 6.00 το απόγευμα περίπου έως τις 7.00 το επόμενο πρωί, η κυκλοφορία προς Κόρινθο ή Αθήνα θα διεξάγεται από τους κλάδους του ανισόπεδου κόμβου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, από τη 1.00 το μεσημέρι της Τετάρτης έως τις 7.00 το πρωί της Πέμπτης, η κάθετη οδός Πάχης - Μεγάρων, που διέρχεται από τη νέα γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου Πάχης, θα είναι κλειστή και η κυκλοφορία μεταξύ Μεγάρων και Πάχης θα διεξάγεται από τοπικές παρακαμπτήριες οδούς.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=64105

Η αισθησιακή φωτογράφηση της Renee Zellweger


Πιο όμορφη από κάθε άλλη φορά φωτογραφήθηκε η Renee Zellweger για λογαριασμό του περιοδικού Harper's Bazaar.

Το τεύχος του εν λόγω περιοδικού θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, και οι θαυμαστές της ηθοποιού θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν αν πρόκειται να ανέβει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της Bradley Cooper.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181300&cid=11

Από την Κόλαση στον Παράδεισο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010, 21:29


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

Ύστερα από 68 ημέρες παραμονής στα έγκατα της Γης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 06:15 ώρα Ελλάδος ο απεγκλωβισμός του πρώτου εκ των 33 μεταλλωρύχων, οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου στο ορυχείο San Jose, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.

Στις 06:15 ώρα Ελλάδας (00.15 τοπική ώρα) απεγκλωβίστηκε μέσω της ειδικής κάψουλας Φοίνιξ, σώος και αβλαβής, ο πρώτος μεταλλωρύχος, Φλορένσιο Αβάλος. Κατά την έξοδό του, ο θαρραλλέος μεταλλωρύχος δήλωσε: «Η πίστη κίνησε βουνά».

Το video διάσωσης του πρώτου μεταλλωρύχου



Δείτε καρέ-καρέ τον απεγκλωβισμό του πρώτου μεταλλωρύχου

   
   
   

 

Έπειτα από λίγα λεπτά τον παρέλαβε ιατρική ομάδα προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι πρώτες εξετάσεις και να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για όλους τους διασωθέντες, οι οποίοι θα διακομισθούν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του Κοπιάπο. Εν τω μεταξύ κάθε φορά που ανελκύεται ένας μεταλλωρύχος στην επιφάνεια της γης, ηχούν οι σειρήνες.

Σύζυγοι, παιδιά, γονείς και φίλοι των εργαζόμενων περιμένουν με ανυπομονησία έξω από το ορυχείο, ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορικής διάσωσης από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Στην περιοχή βρίσκονται και 1.500 δημοσιογράφοι από 39 χώρες.

Λίγη ώρα αργότερα στις 07:10 εξήλθε και ο δεύτερος μεταλλωρύχος, o 39χρονος Μάριο Σεπούλβεδα.

Το video διάσωσης του 2ου μεταλλωρύχου



Ακολούθησαν οι Χουάν Ιλάνες, 52 ετών και ο μοναδικός μη Χιλιανός, ο Βολιβιανός Κάρλος Μαμάνι, 23 ετών.

Το video διάσωσης του 3ου μεταλλωρύχου



Επόμενος ήταν ο νεότερος όλων των μεταλλωρύχων, ο 19χρονος Τζίμι Σάντσεζ, o οποίος έγινε πατέρας ενός υγιέστατου κοριτσιού ενώ ήταν παγιδευμένος στο ορυχείο. Ακολουθεί ο έκτος στη σειρά, Οσμάν Αράγια.

Το video διάσωσης του 4ου μεταλλωρύχου



Αν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, όλοι οι παγιδευμένοι εργάτες θα έχουν διασωθεί μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 23.15 τοπική ώρα Τρίτης (5.15 ώρα Ελλάδος Τετάρτης) με τον μηχανικό Μανουέλ Γκονζάλες να κατέρχεται στα 624 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης με την ειδική κάψουλα Φοίνιξ προκειμένου να ελέγξει ότι όλα δουλεύουν σωστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:http://www.zougla.gr/

Φόβοι ότι μετά την Ελλάδα έρχεται η κρίση και στην Πορτογαλία

Φέτος και του χρόνου η πορτογαλική οικονομία σύμφωνα μόνον με την κυβέρνησή της θα αναπτυχθεί με ένα αναιμικό +0,5%.Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, που ηγείται κυβέρνησης κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, αντιμετωπίζει άμεσα μία σοβαρή πρόκληση, επιχειρώντας να ψηφιστεί...
παρά τις αντιρρήσεις των Σοσιαλδημοκρατών, ο κρατικός προϋπολογισμός 2011, με τον οποίο αναμένεται να ενταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην πορτογαλική οικονομία, όπως θέλουν και το ΔΝΤ και η ευρωζώνη.
Η υπερχρέωση της Πορτογαλίας και η ληθαργική της οικονομική ανάπτυξη κάνουν τους οικονομικούς παράγοντες να εκφράζουν φόβους, μήπως μετά την Ελλάδα, προκύψει και μία πορτογαλική δημοσιονομική κρίση --με όλες τις επιπτώσεις για την ευρωζώνη και το ευρώ.
Φέτος και του χρόνου η πορτογαλική οικονομία σύμφωνα μόνον με την κυβέρνησή της θα αναπτυχθεί με ένα αναιμικό +0,5% , αφού το 2009 συρρικνώθηκε με -2,7% .
Στο μεταξύ, ξένοι επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν και για του χρόνου μία συρρίκνωση -1,8%, με κρατικό έλλειμμα της τάξης του -9,3% του ΑΕΠ, κρατικό χρέος στο 85% του ΑΕΠ κι ανεργία στο 10% του 'ενεργού' πληθυσμού.

Δομικού χαρακτήρα ανωμαλίες
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι όλοι αυτοί οι 'αρνητικοί' οικονομικοί δείκτες απορρέουν από μία 10ετία ισχνής ανάπτυξης της πορτογαλικής οικονομίας (κατασκευές, τουρισμός, τράπεζες, ηλεκτρονικά, ναυτιλία κ.λπ.), τις δομικές ανωμαλίες της και επίσης από τον υφεσιακό κύκλο της γειτονικής ισπανικής οικονομίας--όχι από τη διεθνή οικονομική κρίση.

-Πληθαίνουν, ολοένα, οι φωνές, "η Πορτογαλία να εξέλθει εθελούσια από την ευρωζώνη και τα 'στενά' οικονομικά κριτήριά της", εν μέσω επικρίσεων, ότι η πολιτική λιτότητας, τελικά θα 'παραλύσει' την εθνική οικονομία.

Το φοβερά πιεστικό δίλημμα που έχει, λοιπόν, μπροστά της η κυβέρνηση Σόκρατες, σήμερα, είναι να παραιτηθεί, άμεσα, ή να καταφέρει μεν να ψηφίσει έναν ακόμα προϋπολογισμό λιτότητας, που θα είναι όμως η 'αφετηρία' για ατελείωτες απεργίες με την προτροπή των πανίσχυρων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών και πολλή κοινωνική αναταραχή, δηλαδή δύο μεγάλα εμπόδια στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην εθνική οικονομία της Πορτογαλίας...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_8365.html

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Πραγματικότητα έγινε το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά, το οποίο παρουσίασαν η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και ο διοικητής του γειτονικού νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασάββας. To ογκολογικό νοσοκομείο εγκαινιάζεται την Πέμπτη...

Το νοσοκομείο βρίσκεται σε έκταση 14.930 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από πέντε κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους όπως και με το «Αγία Σοφία». Εχει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο. Το νοσοκομείο θα ενταχθεί διοικητικά και λειτουργικά στο «Αγία Σοφία», ωστόσο ο Σύλλογος «Ελπίδα» θα αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών και την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού στο Χάρβαρντ και σε άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού. «Σκύψαμε πάνω από τα σχέδια και τις μελέτες του νοσοκομείου με αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά, με κυριότερο μέλημά μας την πρόσβασή τους στις υψηλότερα προηγμένες μεθόδους θεραπείας» ανέφερε στην ομιλία της η κ. Βαρδινογιάννη. Ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββας έκανε λόγο για πρότυπο νοσηλευτικής και θεραπευτικής μονάδας. Αποκάλυψε επίσης ότι η οικογένειά της κ. Βαρδινογιάννη κάλυψε με δικά της χρήματα μεγάλο μέρος των δαπανών ανέγερσης της μονάδας καθώς και της δαπάνης προμήθειας και εγκατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Οπως είπε ο κ. Παπασάββας, η μετεγκατάσταση των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στο νέο νοσοκομείο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010. Ιδιαίτερη είναι η διακόσμηση του νοσοκομείου, με κεντρικό θέμα ένα κορίτσι, την Ελπίδα, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Κάθε κτίριο παραπέμπει σε μια διαφορετική ήπειρο και κάθε τομέας σε διαφορετική χώρα με εικόνες και μνημεία. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/blog-post_8703.html

ΣΟΚ:ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ''LIVE'' ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο Σουηδός Μάρκους Χ... μετέδωσε την αυτοκτονία του μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με την εφημερίδα της Στοκχόλμης Expressen. Ο 21χρονος ενεργοποίησε την web camera και ξεκίνησε να γράφει στην ιστοσελίδα Flashback για τα σχέδιά του να κρεμαστεί. Ο νεαρός ανέφερε ότι δεν είχε κοινωνικές ικανότητες και ήταν μόνος, ενώ πρόσθεσε ότι υπέφερε από το σύνδρομο Άσπεργκερ και από αυτισμό. «Έχω αποφασίσει να αυτοκτονήσω», έγραψε. ...
Τα σχόλιά του προσέλκυσαν εκατοντάδες άλλους χρήστες του Flashback. Ορισμένοι δεν τον πίστεψαν, ενώ κάποιοι άλλοι που συνειδητοποίησαν ότι ο 21χρονος ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τις αρχές. Στο μεταξύ, η αδελφή του Σουηδού η οποία ενημερώθηκε από έναν φίλο της για το περιστατικό, έσπευσε στο διαμέρισμα του Μάρκους αλλά δεν μπόρεσε να μπει μέσα. Η αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στο διαμέρισμα, αλλά δεν πρόλαβαν να τον σώσουν. 

http://fimotro.blogspot.com/2010/10/live.html

Μήνυμα Νίκης από τον Ταύρο

Μήνυμα Νίκης έδωσαν με τη συμμετοχή τους οι κάτοικοι του Ταύρου στη  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από την παράταξη “Ενωμένοι Πολίτες για την Αλλαγή σε Μοσχάτο - Ταύρο” με επικεφαλή τον Υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Σπανάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Σπανάκης επισήμανε τα προβλήματα της περιοχής και τόνισε ότι με μεθοδικότητα και προγραμματισμό ο Ταύρος μπορεί να αλλάξει σελίδα. Παρουσίασε τους εφτά άξονες του πολιτικού προγράμματος των Ενωμένων Πολιτών. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα της περιοχής και επέμεινε στα έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης των κοινόχρηστων χώρων. Υπογράμμισε τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να παίξει η νέα δημοτική αρχή, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε σήμερα, και παρουσίασε αναλυτικά το Κοινωνικό Πακέτο Μέτρων που έχει συντάξει η παράταξή του για την ελάφρυνση των νοικοκυριών σε Μοσχάτο και Ταύρο. Δεσμεύτηκε για τη διεκδίκηση της άμεσης λειτουργίας του Προαστιακού και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή.

Για το θέμα της υψηλής ανεργίας στην περιοχή ο κ.  Σπανάκης ανέφερε ότι όλα τα μικροέργα, με αυτεπιστασία και με συμβάσεις του Δήμου, θα γίνουν αποκλειστικά με ανέργους και με αγορές υλικών από τα τοπικά καταστήματα της περιοχής, για να τονωθεί η καταναλωτική τους κίνηση.

Σχετικά με το μείζον θέμα της καύσης των καλωδίων και των σκραπατζίδικων, που επηρεάζουν σοβαρά τη δημόσια υγεία των κατοίκων του Ταύρου, ο υποψήφιος Δήμαρχος εμφανίστηκε σίγουρος για το ότι θα υπάρχουν διεκδικήσεις ουσίας και με την εκλογή του τα συγκεκριμένα προβλήματα θα λυθούν σύντομα και με απτά αποτελέσματα.

 Όσο πλησιάζει ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εκλογών τόσο παγιώνεται η αντίληψη ότι ήρθε η ώρα ο νέος Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου να αλλάξει σελίδα. Οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στις σκιές του παρελθόντος και απορρίπτουν τις λογικές γυάλας και τις αποτυχημένες πολιτικές που οδήγησαν την περιοχή μας στο αδιέξοδο. Επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα, τις φρέσκες ιδέες, το ήθος και την αξιοπιστία των Ενωμένων Πολιτών.

Η σύνθεση του συνδυασμού των Ενωμένων Πολιτών απαρτίζεται από ανθρώπους όλου του πολιτικού φάσματος καθώς και ανένταχτους πολίτες. Στην προσπάθειά τους συντάσσονται έμπειρα στελέχη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου καθώς και νέες υποψηφιότητες, άνθρωποι επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, με γνώσεις, φρέσκες ιδέες και έντονη διάθεση για προσφορά στα κοινά. Βασικά κριτήρια για την επιλογή τους είναι η εντιμότητα και το ήθος τους, η ικανότητά τους να προτείνουν λύσεις και να διεισδύουν στην κοινωνία.

Στην ομιλία δυναμικό παρόν έδωσε ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ταύρου κ. Δρόσος Μακρής, προλογίζοντας και στηρίζοντας έμπρακτα το Βασίλη Σπανάκη στην προσπάθεια που κάνει για την αλλαγή στο νέο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Ο κ. Σπανάκης ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους δημότες για τη δυναμική τους παρουσία και την ανταπόκριση που έδειξαν στο κάλεσμά του για τη νέα πορεία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ποια της πήρε την πρωτιά;


Ήταν η Νο1 γυναίκα στη λίστα των «πιο ισχυρών Βρετανίδων γυναικών» στο «The National Magazine Company»…

Η πρώην τραγουδίστρια και νυν σχεδιάστρια ρούχων, Βικτόρια Μπέκαμ, έχει «πέσει» δυστυχώς -λόγω του ότι ήταν αρνητικό πρότυπο για τις έφηβες- στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε η 45χρονη συγγραφέας του «Χάρι Πότερ», Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, η οποία, πριν από 15 χρόνια, ήταν μία άνεργη single μητέρα.



Την τρίτη θέση κατέχει η 84χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ μέσα στη δεκάδα βρίσκονται η 27χρονη τραγουδίστρια Σέριλ Κόουλ και η 36χρονη Κέιτ Μος.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=181144&cid=11

«Financial Times»
Οι ΗΠΑ πίεσαν την Ευρώπη να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα

 
Οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη δημιουργία πακέτων στήριξης τόσο της Ελλάδας όσο και γενικότερα των μελών της ζώνης του ευρώ οφείλονται εν μέρει και στις ισχυρές πιέσεις των ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχούσε έντονα για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης από την αδυναμία της Ευρώπης να αναλάβει γρήγορα δράση, όπως τουλάχιστον αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Financial Times».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα με τον τίτλο «Πώς η Ουάσινγκτον πίεσε την Ευρώπη να σώσει το ευρώ», ανώτατοι αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις-«κλειδιά» στην Ουάσινγκτον, στα τέλη Απριλίου, στις οποίες καθόρισαν το πλαίσιο για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Οι Αμερικανοί γινόντουσαν όλο και πιο ανήσυχοι. Σε απλούς όρους, άρχισαν να λένε: "Τι διάολο συμβαίνει εκεί πέρα; Οι άνθρωποι σας είναι απίστευτα αδιάφοροι"», θυμάται ο τότε υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Άλιστερ Ντάρλινγκ, που ήταν παρών σε αυτές τις συναντήσεις.

«Οι Αμερικανοί έλεγαν: "Πρέπει να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να καθησυχάσετε τις αγορές, αλλιώς η κρίση θα επεκταθεί σαν πυρκαγιά"», προσθέτει.

Η πρώτη συνάντηση έγινε στην καναδική πρεσβεία, στην Ουάσινγκτον, στις 22 Απριλίου, δύο ημέρες πριν την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Παρόντες ήταν πολλοί υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες από τις χώρες της G-7, ο Ντομινίκ Στρος-Καν του ΔΝΤ και ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=359841&dt=11/10/2010#ixzz129BShMFJ

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί από σύγκρουση τρένου με λεωφορείο


Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα 37 άνθρωποι σε σύγκρουση τρένου με μικρό λεωφορείο στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ, διευκρίνισε αστυνομικός εκπρόσωπος.

http://www.zougla.gr/

H XΩΡΑ ΗΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

H Ελλάδα ήταν πτωχευμένη από το 1990 υποστήριξε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημειώνοντας πως ευθύνες έχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Πρόσθεσε δε ότι «όλοι», περιλαμβανομένου του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, ήξεραν για την κατάσταση της οικονομίας. «Είναι ανάγκη, χάριν της ιστορίας, να πούμε μία πολύ απλή αλήθεια: Φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα, με τη διαφορά ότι δεν είναι ίσες οι ευθύνες. Η πραγματικότητα είναι ότι το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου εισήγαγε για πρώτη φορά την πολιτική των ελλειμμάτων. Για να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά, οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία,. Όπως...

λέει ο Γιούνκερ, το 1990 η Ελλάδα ήταν μία πτωχευμένη χώρα», είπε ο Κ.Μητσοτάκης. Στην ίδια συνέντευξη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. «Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο τελευταίος πολιτικός που έγινε πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ οξύτατοι ήταν οι χαρακτηρισμοί του για τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Όσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε το υπάρχουν λεφτά, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λέει ότι μπορεί να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα στο 2011. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε ερώτηση μάλιστα για το αν υπονοεί ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «Συ είπας». Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι φωτογράφισε ως συνομιλητή του κ. Γιούνκερ τον Κώστα Καραμανλή, επεσήμανε όμως πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα. Αναφερόμενος στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως έχουν και αυτές μεγάλο μέρος της ευθύνης. «Η ΝΔ με απογοήτευσε», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας πως είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον Κώστα Καραμανλή ότι η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, κάτι που όπως είπε «γνώριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κριτικάρω αρνητικά την περίοδο Καραμανλή γιατί ήταν μια περίοδος που η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τα πράγματα... Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει εκλογές, έπρεπε να πάρει τα μέτρα και αν ήταν να βουλιάξουμε ας βουλιάζαμε με τη σημαία ψηλά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα «Αρκετά έχει διασυρθεί η χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε σε συμφωνία τα προβλήματα. Όσον αφορά το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βελτιωθεί, μεταξύ άλλων, και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Πρέπει να αποφασίσουμε πως η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός καλώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει τις ευθύνες του ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι δεν ασχολείται ουσιαστικά με το Υπουργείο Οικονομικών. «Κάνει τραγικά λάθη με τη φορολογική πολιτική, η οικονομική πολιτική με διαρροές αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία» δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας να υπάρξουν ριζικές αλλαγές και επαναφέροντας θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο. 
 
http://fimotro.blogspot.com/2010/10/h-x-1990.html

Η αντίστροφη μέτρηση για τον απεγκλωβισμό...

Η αντίστροφη μέτρηση για τον απεγκλωβισμό των 33 εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων έχει αρχίσει με τα συνεργεία να πραγματοποιούν τις τελευταίες προετοιμασίες για τη διάσωσή τους. Όπως ανακοινώθηκε από...
 τον τοπικό βουλευτή Κάρλος Βίτσες, η σήραγγα σωτηρίας για τους 33 μεταλλωρύχους που έχουν εγκλωβιστεί από τις αρχές Αυγούστου σε βάθος 700 μέτρων, ήταν έτοιμη σήμερα μετά και από την ενίσχυση του φρεατίου με ειδικούς μεταλλικούς σωλήνες, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να αρχίσει η επιχείρηση για να ανέβουν στην επιφάνεια. 
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4475.html

Παραιτήθηκε ο Συγγελίδης από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/

Ραγδαίες εξελίξεις υπήρξε στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, καθώς ο πρόεδρος Γιάννης Συγγελίδης παραιτήθηκε από την θέση του. Το ίδιο θα πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» στα αλλά αθλήματα των Πειραιωτών, έβλεπε πως είχε «χάσει την μπάλα» κα πήρε την αυτήν την απόφαση.
 
 
 
 
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ:http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_644.html
 
 

Το τέλος των ειδησεογραφικών πρακτορείων;...

Από το http://thestinis.blogspot.com/

Οι συνδρομητές τους λιγοστεύουν γιατί πολλές τοπικές εφημερίδες κλείνουν από την άνοδο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Ο λόγος για τα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων που μετά από ενάμιση αιώνα επικράτησης βλέπουν το Internet που απειλεί να περιορίσει το ρόλο τους ή και να τον ακυρώσει.
Πριν από λίγο καιρό το CNN ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνδρομή του με το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press εκτιμώντας ότι μπορεί να καλύπτει την επικαιρότητα από το δικό του μηχανισμό. Ξέσπασε διαμάχη με κατηγορίες από το AP ότι το CNN αντιγράφει τις ειδήσεις του χωρίς να πληρώνει…
Το 2001 στον πόλεμο στο Αφγανιστάν οι συντάκτες του εξωτερικού δελτίου ενός ελληνικού ενημερωτικού ραδιοφώνου προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την περιορισμένη πρόσβαση για όσα διαδραματίζονταν στο εσωτερικό της χώρας αυτής, έψαχναν στο Internet. Βρήκαν δύο αγγλόφωνα πακιστανικά sites. Διαπίστωσαν ότι...
 είχαν σημαντικές πρωτογενείς ειδήσεις και πολλές απ’ αυτές μεταδίδονταν από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετά από 24 ώρες! Οι Πακιστανοί είχαν εξαιρετική ροή πληροφοριών από το Πεσαβάρ, πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Από τότε πέρασαν 9 χρόνια και μέσα σ’ αυτά το διαδίκτυο έφερε στους χρήστες δημοσιογράφους αμέτρητες πηγές για τα μικρά και μεγάλα γεγονότα σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Για εκείνους που ξέρουν να ψάχνουν σ’ αυτή την τεράστια δεξαμενή που λέγεται Internet, δεν είναι πια σίγουρο ότι τα πρακτορεία ειδήσεων αποτελούν βασικό εργαλείο. Και αν αυτό ισχύει σε διεθνές επίπεδο, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα την κατάσταση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο με τις δυνατότητες που έχουν οι χρήστες από τις αμέτρητες ιστοσελίδες και τα μπλόγκς.
Οι δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο ενημερωτικές ιστοσελίδες για τους χρήστες δημοσιογράφους είναι ένα μεγάλο υποκατάστατο των πρακτορείων. Η ροή των ειδήσεων στο BBC στο CNN και στα άλλα μεγάλα ενημερωτικά portals, δεν έχει πια διαφορά, σε ταχύτητα και αξιοπιστία, από τα παραδοσιακά πρακτορεία ειδήσεων.
H απόφαση του CNN να διακόψει τη συνδρομή του από ένα ιστορικό και μεγάλο οργανισμό ειδήσεων, όπως είναι το Associated Press, δείχνει τι θα επακολουθήσει αν οι μεγάλοι πελάτες των πρακτορείων κάνουν το ίδιο…
 
http://press-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_4398.html