Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Η παραίτηση της υφυπουργού Πολιτισμού Αντζελας Γκερέκου φουντώνει τα σενάρια ανασχηματισμού (τα οποία επί της ουσίας δεν "κόπασαν" ποτέ). Αν ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε δεκτή την παραίτηση με το που πάτησε το πόδι του στην Ισπανία όπου βρίσκεται, δεν προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση της κυρίας Γκερέκου το ξαναμοίρασμα της τράπουλας στα υπουργεία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβλέπουν πίσω από την αποφυγή άμεσης αντικατάστασης της κυρίας Γκερέκου σκέψεις για ανασχηματισμό της κυβέρνησης αν όχι από την ερχόμενη εβδομάδα, τότε μέσα στον Ιούνιο.
Τη φημολογία ενισχύει και η δημοσιοποίηση της νέας «βαθμολογίας» του αντιπροέδρου κ. Πάγκαλου, όπου έχουν διαπιστωθεί καθυστερήσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κυβέρνησης.
Στη σκιά της παραίτησης Γκερέκου ο πρωθυπουργός συμμετέχει στην 6η Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Το βράδυ της Δευτέρας συμμετείχε σε δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Οι εργασίες της συνόδου ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης και το αντικείμενο είναι κυρίως οι κλιματολογικές αλλαγές και τα περιθώρια εμπορικών συμφωνιών μεταξύ ΕΕ και Λατινικής Αμερικής καθώς και η απελευθέρωση του εμπορίου. Αρκετές είναι οι συμμετοχές πολιτικών ηγετών από τις δύο άκρες του Ατλαντικού στη Σύνοδο ωστόσο υπάρχουν και ηχηρές απουσίες όπως αυτές του Νικολά Σαρκοζί και του Ούγκο Τσάβες
Η σύνοδος τελειώνει το βράδυ της Τρίτης οπότε και ο πρωθυπουργός επιστρέφει Αθήνα και στη συνέχεια μεταβαίνει στον Λίβανο, όπου πρόθεσή της ελληνικής αποστολής είναι να συνάψει σειρά εμπορικών συμφωνιών δεδομένης της παραδοσιακά άριστης σχέσης που έχει με τον αραβικό κόσμο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://kaptenkouk.blogspot.com/2010/05/blog-post_1350.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου