Σάββατο 22 Μαΐου 2010

100 δήμαρχοι ξάπλωσαν σε... πλατεία



Οι περικοπές που εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση στους δήμους οδήγησε τους δημάρχους σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία...


Ένα ασυνήθιστο θέαμα φιλοξένησε την Πέμπτη η ιστορική Πιάτσα ντελα Σινιορία της Φλωρεντίας. Εκατό δήμαρχοι της κεντρικής Ιταλίας συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο, ξάπλωσαν όλοι μαζί στο έδαφος και παρέμειναν ακίνητοι για τρία λεπτά. Το μήνυμά τους, «οι περικοπές ξαπλώνουν τους δημάρχους»...
Οι κεντροαριστεροί κυρίως δήμαρχοι που πήραν μέρος στην πρωτότυπη διαμαρτυρία κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη μείωση των κρατικών δαπανών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αυστηρούς όρους που επιβάλλουν τη μείωση του ελλείμματος σε κάθε δήμο.
Μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο του Παλάτσο Βέκιο οι διαμαρτυρόμενοι έστρωσαν πορτοκαλί πλαστικά ταπέτα και μόλις ήχησε η σειρήνα ξάπλωσαν και έμειναν ακίνητοι για τρία λεπτά. Το σύνθημα του χάπενιγκ ήταν «οι περικοπές ξαπλώνουν τους δημάρχους σου».
Η ασυνήθιστη διαδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των περιοχών Μάρκε, Τοσκάνης, Ούμπρια και Λατίου της κεντρικής Ιταλίας.
Παρόντες ήταν και δήμαρχοι υποστηριζόμενοι από κόμματα της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας.
Εκεί βρέθηκε και ο επικεφαλής του δήμου της Φιορεντσουόλα, Κλάουντιο Σκαρπέλι, ο οποίος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και είναι σαφές ότι τα προβλήματά μας δεν γνωρίζουν πολιτικές διαχωριστικές γραμμές».
Δεκάδες τουρίστες παρακολούθησαν έκπληκτοι την ασυνήθιστη διαμαρτυρία.
Στόχος των δημάρχων ήταν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι την περίοδο κατά την οποία αποφασίζονται οι λεπτομέρειες των οικονομικών μέτρων με περικοπές συνολικού ύψους 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2011-2012...........
http://lefterakos.blogspot.com/2010/05/100.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου