Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ και ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.


   
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, το απόγευμα, μια ομάδα κατοίκων, που δραστηριοποιούνται ως ερασιτεχνικό κινηματογραφικό εργαστήρι, πήγαν στην παραλία του Μοσχάτου για  να  τραβήξουν φωτογραφίες.  Ο εντεταλμένος όμως φύλακας του χώρου - από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης- τους το απαγόρευσε. Τους τόνισε, με αυστηρό ύφος, ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός και πρέπει να πάρουν άδεια από την «Ολυμπιακά Ακίνητα» ΑΕ. (προφανώς εννοούσε την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου» ΑΕ στην οποία έχει ενσωματωθεί η «Ολυμπιακά Ακίνητα» ΑΕ.)  
Καταγγέλλουμε την υπό κρατικό έλεγχο ανώνυμη εταιρεία και την κυβέρνηση, υπό τον έλεγχο της οποίας υπόκειται η ΑΕ «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου», για την απαράδεκτη στάση τους. Η παραλία του Μοσχάτου – οι παραλίες – δεν είναι ιδιωτικά οικόπεδα του δημοσίου, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι κοινόχρηστοι χώροι με αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να έχουν ανεμπόδιστα ελεύθερη πρόσβαση και χρήση τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μάς ζητούν διαβατήριο, για να κάνουμε χρήση της παραλίας μας. 
    Ζητάμε από το Δήμαρχο και τις Δημοτικές παρατάξεις στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουμε σε :
 απόφαση διαμαρτυρίας  για την παρεμπόδιση των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση στην παραλία,
 απόφαση διεκδίκησης  από τον Α΄και Β΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης της διαχείρισης του χώρου της παραλίας ως κοινόχρηστου χώρου ,σύμφωνα με το Σύνταγμα,
 Απόφαση στήριξης των πολιτών και των κινημάτων που διεκδικούν και προτείνουν ελεύθερες κοινόχρηστες παραλίες.  
Οποιαδήποτε στάση ολιγωρίας τους είναι σαν να αποδέχονται την αυθαιρεσία.   Το παιχνιδάκι παράκαμψης της πολιτείας και των αιρετών της εκπροσωπήσεων από ανώνυμες εταιρείες, ΝΠΙΔ, εταιρείες ειδικού σκοπού κ.α. είναι πρώτα και κύρια αντιδημοκρατικό και οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων.     

                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ