Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 26 Μαρτίου-6 Απριλίου 2013 Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του Παχέος Εντέρου




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    21/3/2013


          Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με αφορμή τον μήνα πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας-Μάρτιος 2013), διοργανώνουν  «2 εβδομάδες Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου». Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έχει την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού  και την χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ.
        Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 25 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2013 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒιοΙατρικΗ στην Αττική.
        Οι ενδιαφερόμενοι, καλώντας στο τηλέφωνο 210-6966100, μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.
        Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των εθνικών προγραμμάτων πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον 3ο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.
       
       
                                                                 
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου