Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τσάνας: Οι σύλλογοι έχουν την ευθύνη για την εξέλιξη των μικρών

 Ο προπονητής της Εθνικής Νέων μίλησε για την δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να βγάλει ταλέντα το ελληνικό ποδόσφαιρο και έδωσε την μεγαλύτερη ευθύνη στις ομάδες.

Αναλυτικά, ο Κώστας Τσάνας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-τις ευθύνες των συλλόγων για την εξέλιξη των νέων παικτών: «Θα θέλαμε να έχουμε τα παιδιά να έρχονται περισσότερο προετοιμασμένα σε κάποια πράγματα από τις ομάδες τους. Ο χρόνος συμμετοχής είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιβάλουμε, αλλά μπορούν να προετοιμάσουν τα παιδιά, να τα βελτιώσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι έτοιμα γι’ αυτό το επίπεδο. Αν δεν δουλέψεις μακροπρόθεσμα σε αυτό το επίπεδο, δεν μπορείς να καταφέρεις κάποια πράγματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει η Ισπανία δεν είναι αποτέλεσμα 2-3 προπονήσεων, αλλά δουλειάς που γίνεται από τους συλλόγους σε βάθος χρόνων. Οι σύλλογοι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξέλιξη των νεαρών παικτών. Θα πρέπει οι ομάδες στην Ελλάδα να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να δουλέψουν μαζί τους συστηματικά και να το πετύχουν. Δυστυχώς, ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τοαποτέλεσμακαι ένας προπονητής κρίνεται αποκλειστικά από αυτά».

-το αν αισιοδοξεί για την εξέλιξη των παικτών του: «Αισιόδοξοι δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε, αλλά δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το μέλλον. Όταν θα αρχίσουν να μπαίνουν πιο ενεργά στις ομάδες τους, άλλα παιδιά θα αντέξουν το βάρος κι άλλα όχι, κάποια θα παίζουν και κάποια όχι, κάποια θα δοθούν δανεικοί… Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κάποιοι παίκτες θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, αλλά εξαρτάται και από τις ομάδες τους. Δεν είναι κακό για ένα παιδί 18-19 ετών να είναι σε μία υψηλού επιπέδου ομάδα, ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται συνέχεια»

 περισσότερα στο
 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=152054&catid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου