Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο Αθλητικός όμιλος Μοσχάτου ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον αγιασμό του συλλόγου

Ο Αθλητικός όμιλος Μοσχάτου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο αγιασμό που έγινε στο γήπεδο του Μοσχάτου την Παρασκευή 7/10.

 Το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής Αθλητών, γονέων, φίλων, τοπικών φορέων και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής μας έκανε όλους πολυ χαρουμενους και μας γέμισε αισιοδοξία.
 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κο Ευθυμίου, τον Προεδρο του δημοτικού συμβουλίου κο Ντερέκα, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Αναστόπουλο, Χατζηαντωνίου, Μπούτση. Ευχαριστούμε επίσης τους κ.κ Κρεμύδα, Μελιστα, Τουφεξίδη, Ζώταλη και τον κο Πηνιώτη.Ευχαριστούμε τον κο Σίωκα Πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου.
 Ευχαριστούμε πολύ το Moschato live, το Moschato tavros life, την Mosxatoupoli, to xekiname Gia ena kalytero Moschato που ως εκπροσωποι της ενημέρωσης πάντα  με προθυμία και αντικειμενικότητα προβάλουν τις δραστηριότητες μας.Ευχαριστούμε για την παρουσία του τον κο Στέφανο Μπιζάνη (του οποίου η παρουσία μας συγκίνησε ιδιαίτερα)τον κο Βασίλη Οικονόμου και τον κο Σπύρο Χριστόπουλο.
 Σας ευχαριστόυμε όλους.
 Θα θέλαμε να πούμε σε όλους τους συμπολίτες μας ότι σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι πολυ όμορφο να αισθανόμαστε ενωμένοι.Να βρίσκουμε πράγματα, ¨δομικά υλικά¨για ένα κοινωνικό ιστό που τείνει να αποσυνδεθεί. Να έχουμε αλληλεγγύη και αλληλουποστηριξη και να ανακαλύπτουμε νέες αξίες, να ξαναδούμε την ζωή μέσα απο την συλλογικότητα.
 Προς αυτήν την κατεύθυνση ελπίζουμε να συνδράμουμε ως σωματείο και να μην φτιάχνουμε μόνο αθλητές αλλα να υποστηρίζουμε το δυσκολότερο έργο των γονιών. Όλοι μας, Διοικητικό Συμβούλιο, Τεχνική ηγεσία, αθλητές, Ακαδημίες και γονείς είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Συμμετέχουμε στις αγωνίες όλων και θέλουμε μέσα απο τις δραστηριότητες του συλλόγου να βοηθάμε τα παιδια να εντάσσονται ομαλά στην κοινωνικοτητα, το ομαδικό πνεύμα και να συμβάλλουμε όχι μόνο στην δημιουργία καλών αθλητών αλλα και χρήσιμων ανθρώπων.
 Σας χρειαζόμαστε κοντά μας καθημερινά να επιβραβευουμε τις προσπάθειες όλων των παιδιών.
 Υπενθυμίζουμε σε όλους την εκδήλωση για να τιμήσουμε το ¨Χαμογελο του Παιδιού¨ την Κυριακή 9/10 10.30 πριν τον αγώνα του Α.Ο.Μ με τους Νέους Ευγενείας.
 Σας περιμένουμε όλους εκεί.
 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, τοπικούς φορείς και σωματεία που με απίστευτη διάθεση και αποτο υστέρημα τους βοήθησαν να συγκεντρώσουμε για τους σκοπούς αυτής της εκδήλωσης τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα.
 Θα αναφερθούμε αναλυτικά μετα το τέλος της εκδήλωσης.

 Ευχαριστόυμε όλους για την συμμετοχή σας και με την βοήθεια του Θεού ευχόμαστε να έχουμε μια καλή χρονιά σε όλους τους τομείς.

 Μετα τιμής

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Μοσχάτου
 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο Α.Ο.ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΔΕΙΤΕ VIDEO&FOTO)


Στον αγώνα με αντίπαλο τους Νέους Ευγενείας η ομάδα  του Α..Ο.ΜΟΣΧΑΤΟΥ τίμησε το "Χαμόγελο του Παιδιού" και πρόσφερε τρόφιμα και εκπαιδευτικά παιχνίδια. 


















Ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος… 26 χρόνια αργότερα!

Οι «Chicago Bears» είχαν στεφθεί πρωταθλητές Η.Π.Α. στο αμερικανικό ποδόσφαιρο το 1985 ωστόσο παρόλη τη δόξα και τη φήμη που απέκτησαν εκείνη τη χρονιά, κάτι έλειπε προκειμένου να ολοκληρωθεί ο θρίαμβό τους: μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο.

Η τελευταία ήταν προγραμματισμένη να γίνει, οι διοικούντες όμως την ομάδα λογάριαζαν χωρίς το… «Challenger». Δύο ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη της ομάδας στον Λευκό Οίκο, το διαστημόπλοιο εξερράγη στον ουρανό παρασέρνοντας στον θάνατο όλο το πλήρωμα.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, δεν μπορούσε να αφήσει αυτό το… κενό και έτσι αποφάσισε, 26 χρόνια μετά, να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση στον Λευκό Οίκο. Και για να τον ευχαριστήσουν γι αυτή του την πρωτοβουλία, τα στελέχη της αγαπημένης του ομάδας τού χάρισαν μια φανέλα με το όνομά του.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=395237&cid=10

Τριήμερο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Από το βράδυ η ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Σφοδρές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ, από το βράδυ του Σαββάτου και για τις επόμενες τρεις ημέρες. 

Η μεταβολή του καιρού θα αρχίσει από τα δυτικά το βράδυ του Σαββάτου και θα επηρεάσει σταδιακά την Κυριακή όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα για το Σάββατο, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις βραδινές ώρες και κυρίως τη νύχτα προς την Κυριακή θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Κυριακή

Προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Δευτέρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
http://www.newsbeast.gr/

Η σέξι γυμνάστρια τράβηξε τα βλέμματα με το μαύρο μπικίνι της


Άφωνοι έμειναν οι λουόμενο στο Μαϊάμι αντικρίζοντας την Jennifer Nicole Lee

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι αντίκρισαν σε παραλία του Μαϊάμι, την γκουρού της γυμναστικής Jennifer Nicole Lee.

Η σέξι γυμνάστρια τράβηξε τα βλέμματα με το  μαύρο μπικίνι της στο πίσω μέρος του οποίου αναγραφόταν η φράση: «γλουτοί που σας χαιρετούν».
περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/241837/esteile-hairetismous-me-tous-gloutous-tis/

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Θράσος χωρίς όρια από τους ληστές με τα καλάσνικοφ


Λήστεψαν σούπερ μάρκετ γεμάτο με κόσμο

Μέρα μεσημέρι «χτύπησαν» οι ληστές με τα Καλάσνικοφ και μάλιστα σε κατάμεστο σούπερ μάρκετ! 
Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι στο Mega AB, το οποίο βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Εκάλης. 

Οι δύο δράστες, με την απειλή των όπλων και μπροστά στους εμβρόντητους πελάτες και τους υπαλλήλους, πήραν από τα ταμεία άγνωστο ποσό και διέφυγαν με αυτοκίνητο μάρκας Audi.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/241778/thrasos-horis-oria-apo-tous-listes-me-ta-kalasnikof/

Έρευνα Οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ ...Πιο μαύρα παρά ποτέ τα βλέπουν ακόμα οι Έλληνες

Πιο απαισιόδοξοι σε όλη την Ευρώπη, “παρέα” με τους Πορτογάλους, παραμένουμε οι Έλληνες καταναλωτές, με βάση την μελέτη για την οικονομική συγκυρία του Σεπτεμβρίου που εκπόνησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Η απαισιοδοξία για την οικονομική κατάσταση, ο φόβος για την ανεργία και οι εκτιμήσεις για νέα άνοδο στις τιμές κυριαρχούν. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, μετά από την καταγραφή δύο διαδοχικών, ιστορικά ελάχιστων επιδόσεων τους θερινούς μήνες, τον Σεπτέμβριο διορθώνεται, πάντως,  ελαφρά και διαμορφώνεται στις -73,6 μονάδες (από -76,8 μονάδες). Το ΙΟΒΕ σημειώνει ότι “στο δημόσιο διάλογο του Σεπτεμβρίου κυριάρχησε και πάλι η συζήτηση για την πτώχευση της χώρας, την εξασφάλιση ή όχι της 6ης δόσης του δανείου, αλλά και τις επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις. Αλλά και στο τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων, παρά την πλούσια σχετική ρητορική, οι εξελίξεις εξακολουθούν να είναι φτωχές. Έτσι οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν εξαιρετικά ανασφαλείς ως προς την εξέλιξη της οικονομίας, των οικονομικών του νοικοκυριού τους και την ανεργία και μαζί με τους Πορτογάλους παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη”.

Πάντως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται σε πτωτική τροχιά, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο, μόλις σε τρεις χώρες (Δανία, Φινλανδία, Σουηδία) καταγράφονται θετικοί δείκτες.
Αναλυτικότερα για την Ελλάδα:

Μικρή ανάκαμψη στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών
Οι αρνητικές προβλέψεις των Ελλήνων καταναλωτών για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τους προσεχείς 12 μήνες περιορίζονται τον Σεπτέμβριο, με το σχετικό δείκτη να διορθώνει την ιστορικά χαμηλή επίδοση του Ιουλίου και να διαμορφώνεται στις -66,3 μονάδες (από -70,7). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που κρίνει ότι το επόμενο διάστημα η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί αισθητά βρίσκεται στο 57%, ενώ ένα 5% αναμένει ελαφρά βελτίωση. Οι σχετικοί δείκτες της ΕΕ και της Ευρωζώνης διαμορφώνονται αντίστοιχα στις –8,9 και -8,8 μονάδες.

Οριακή πτώση στις προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας


Οι προβλέψεις των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο κινούνται οριακά κατώτερα του προηγούμενου ιστορικά χαμηλού επίπεδου του Ιουλίου, στις -77,5 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικά χαμηλό ρεκόρ. Το ποσοστό των καταναλωτών που προβλέπουν ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση παραμένει στο 83%. Οι σχετικοί αρνητικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη διευρύνονται στις -26,7 και -27,2 μονάδες αντίστοιχα.

Βελτιώνεται η πρόθεση για αποταμίευση, παραμένοντας σε πολύ χαμηλά επίπεδα

Τον Σεπτέμβριο, η πρόθεση για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες ανακάμπτει ελαφρά για δεύτερο μήνα, με το σχετικό δείκτη να φθάνει στις -65,6 μονάδες (από -71,9 μονάδες), παραμένοντας όμως σε επίπεδα πολύ χαμηλά. Το 69% (από 72%) των ελληνικών νοικοκυριών δεν θεωρεί καθόλου πιθανή την αποταμίευση το επόμενο 12μηνο, ενώ ανέρχεται στο 16% (από 14% τον Ιούλιο και 12% τον Ιούνιο) το ποσοστό εκείνων που την κρίνει ως αρκετά ή πολύ πιθανή. Οι σχετικοί δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη επιδεινώνονται στις -8,6 και -10,6 μονάδες αντίστοιχα.

Διάχυτος ο φόβος για την ανεργία, παρά την ήπια βελτίωση
Ο δείκτης πρόβλεψης των καταναλωτών για την εξέλιξη της ανεργίας τους προσεχείς 12 μήνες τον Σεπτέμβριο βελτιώνεται ήπια για δεύτερο κατά σειρά μήνα, παραμένοντας όμως ο πιο δυσμενής από τους υπόλοιπους δείκτες (στις 85 από 88,2 μονάδες). Η συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών αναμένει σε ποσοστό 81% (από 85%) και πάλι αισθητή άνοδο της ανεργίας εντός 12μήνου, ενώ ένα 2% αναμένει ελαφρά μείωση. Οι αντίστοιχοι δείκτες σε ΕΕ και Ευρωζώνη αυξάνονται αισθητά στις +32,1 και +29,8 μονάδες.
   
Ελαφρά άνοδος και της πολύ χαμηλής πρόθεσης για μείζονες αγορές

Η πρόθεση των καταναλωτών για σημαντικές αγορές τους προσεχείς 12 μήνες (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, κλπ.) ενισχύεται ήπια τον Σεπτέμβριο, με το σχετικό δείκτη να παραμένει όμως χαμηλά, στις -66,1 μονάδες (από –71,3). Το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που προβλέπει ότι θα πραγματοποιήσει λίγο ή πολύ περισσότερες δαπάνες αυξάνεται στο 10% (από 8%), ενώ το 74% δηλώνει ότι θα προβεί σε λίγο ή πολύ λιγότερες δαπάνες. Οι σχετικοί ευρωπαϊκοί δείκτες διαμορφώνονται στις -25,1 και -24,3 μονάδες σε ΕΕ και Ευρωζώνη.

Μικρή ενίσχυση των πληθωριστικών προσδοκιών


Τον Σεπτέμβριο, εντείνονται οι πληθωριστικές προβλέψεις των τιμών τους προσεχείς 12 μήνες, με το σχετικό δείκτη να κερδίζει σχεδόν 3 μονάδες και να διαμορφώνεται στις 36,0 μονάδες. Το 27% των καταναλωτών (από 21%) αναμένει άνοδο τιμών με τον ίδιο ρυθμό, ενώ ένα 20% (από 16%) κρίνει ότι οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες. Οι αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί μέσοι όροι διαμορφώνονται στις 24,9 στην ΕΕ και 25,3 στην Ευρωζώνη.

Μικρή μείωση του ποσοστού εκείνων που δηλώνει ότι «έχει χρεωθεί»


Σχετικά με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους τον Σεπτέμβριο, το ποσοστό των ελληνικών νοικοκυριών που κρίνει ότι έχει αυξήσει λίγο ή πολύ την αποταμίευσή του παραμένει στο 16-17%, ενώ και το ποσοστό των καταναλωτών που δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα» διαμορφώνεται εκ νέου στο 59-60%. Τα νοικοκυριά που αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους παραμένουν στο 11%, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι έχουν χρεωθεί, υποχωρεί περαιτέρω στο 11% (από 14% τον Ιούλιο και 17% τον Ιούνιο).



http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=150673

Τον τραυμάτισαν για να τον ληστέψουν

Τρεις άγνωστοι δράστες προσέγγισαν το βράδυ της Παρασκευής στην οδό Θεσσαλονίκης στον Ταύρο έναν αλλοδαπό άνδρα και αφού τον τραυμάτισαν στο χέρι ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο, του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και 200 ευρώ.

Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

http://www.zougla.gr/

Στίβος: Αμετακίνητος ο Σεμπάστιαν Κοέ

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, Σεμπάστιαν Κόε, εξακολουθεί να υποστηρίζει τον ισόβιο αποκλεισμό για τους αθλητές, που κρίνονται ένοχοι για παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ.

Παρά την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λοζάνης, που δίνει το δικαίωμα στους παραβάτες να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΔΟΕ, ο Λόρδος Κόε, παραμένει αμετακίνητος στη θέση του.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο δήλωσε: «Η θέση μου είναι γνωστή, δεν έχω αλλάξει ιδέα πάνω σ΄ αυτό. Είμαι υπέρ της ισόβιας απαγόρευσης συμμετοχής σε αγώνες για παραβάσεις του κανονισμού ντόπινγκ».

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, σε απόφασή του που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, αποφάνθηκε ότι οι αθλητές που τιμωρούνται για θέματα ντόπινγκ έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά τον έκτιση της ποινής τους.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=394455&cid=10

Ριφιφί σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο

Τέσσερις άγνωστοι κακοποιοί, έχοντας βαρύ οπλισμό πραγματοποίησαν ριφιφί στην τράπεζα ALPHA BANK, στην οδόι Αγίας Βαρβάρας 112 στο Παλαιό Φάληρο. 

Τους τέσσερις αγνώστους, οι οποίοι κρατούσαν όπλα, είδε αυτόπτης μάρτυρας να βγαίνουν από την κεντρική είσοδο της τράπεζας και να αποχωρούν. Οι δράστες μπήκαν στην τράπεζα, αφού τρύπησαν τον τοίχο από γειτονικό κτίριο, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ποσό που αφαίρεσαν από τα χρηματοκιβώτια.



http://www.newsbeast.gr/society/arthro/241691/rififi-se-trapeza-sto-palaio-faliro/

Κατσουράνης: «Δεν περάσαμε ακόμα»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Κώστας Κατσουράνης αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Κροατία. Ο μέσος του Παναθηναϊκού τόνισε πως ακόμα δεν χει έρθει η πρόκριση και άπαντες πρέπει να συνεχίσουν με το κεφάλι χαμηλά. 

«Δεν ξεκινήσαμε καλά και είχαμε λίγο φόβο. Όταν μπορούσαμε να παίξουμε την μπάλα κάτω όπως έπρεπε και ισορροπήσαμε το παιχνίδι πήγαμε καλά. Οι Κροάτες είχαν μόνο ανούσια κατοχή της μπάλας και δεν έκαναν φάσεις. Εμείς παίξαμε ωραία μπάλα και γίναμε επικίνδυνοι. Αυτό και εκμεταλλευτήκαμε.

Εμείς πάμε με την ψυχή και το ταλέντο μας για να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο. Ο στόχος μας είναι να προκρινόμαστε και να έχουμε το ποδόσφαιρό μας όσο πιο ψηλά μπορούμε
», τόνισε αρχικά. 

Παράλληλα συνέχισε: «Θα συνεχίσουμε ταπεινά δεν περάσαμε ακόμα. Πανηγυρίσαμε γιατί είχε κόσμο το γήπεδο και ήμασταν χαρούμενοι. Πανηγυρίσαμε λίγο παραπάνω».



http://www.sport-fm.gr/

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ (δεiτε &foto)


Ο Α.Ο.Μοσχάτου σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποίησε τον ετήσιο αγιασμό των τμημάτων του συλλόγου.


Παραβρέθηκαν οι αθλητές και παράγοντες του συλλόγου,  ο δήμαρχος του Μοσχάτου&Ταύρου κύριος Ευθυμίου  πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και πολλοί φίλοι του  συλλόγου που με την παρουσία τους έδειξαν την αγάπη που τρέφουν στην ποδοσφαιρική ομάδα  του Μοσχάτου μας





ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-Πρόσκληση σε Παρουσίαση του Προγράμματος του ΙΜΚ για το 2011 - 2012


  Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2011

 



Το  Δ.Σ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και οι συνεργάτες του
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του προγράμματος του Ιδρύματος για την καλλιτεχνική περίοδο 2011 - 2012

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, στις 12:00 μ.
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, 3ος όροφος, τηλ. 210 34 18 550


Σας περιμένουμε για μία φιλική ανταλλαγή απόψεων
πάνω στις σκέψεις και τον προβληματισμό μας

Με την ευγενική χορηγία της Dogkas Wines


Περισσότερες πληροφορίες:
Χαρά Πετρούνια, Γραφείο Τύπου ΙΜΚ
210 52 44 648, 6972 710 991

Το μουσικό λεωφορείο της Λυρικής πάει στον Πειραιά

Από το Πασαλιμάνι, στην Πλατεία Κοραή και από εκεί στην Πλατεία Λουδοβίκου στον Πειραιά, θα βρεθεί σήμερα το μουσικό λεωφορείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Χορωδοί, τενόροι και υψίφωνοι της Λυρικής, μετά το επιτυχημένο πέρασμα από τα κεντρικότερα σημεία των Αθηνών, μεταφέρουν τις μελωδίες και τη μουσική διάθεση στην πόλη του Πειραιά.

«Libiamo» από τη «Λα Τραβιάτα» του Βέρντι, «Quando e bella» από «Το ελιξήριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι, «Quando men vo» από την «Λα Μποέμ» του Πουτσίνι, είναι μερικές από τις μελωδίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του λεωφορείου.

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου το λεωφορείο θα σεργιανίσει ξανά στους δρόμους του Πειραιά, από την Πλατεία Γεννηματά έως τον Πεζόδρομο Παλαμηδίου.

Η σημερινή βραδιά ξεκινά στις 19:15.

newsbeast

http://sarotiko.blogspot.com/2011/10/blog-post_7368.html

Σε τρεις γυναίκες το Νόμπελ Ειρήνης


Στην πρόεδρο της Λιβερίας και δύο ακτιβίστριες για την ειρήνη

Σε τρεις γυναίκες αποφάσισε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ να απονεμηθεί το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. 

Το μοιράζονται οι πρόεδρος της Λιβερίας Ellen Johnson Sirleaf, η ακτιβίστρια Leymah Gbowee επίσης από τη Λιβερία και η ακτιβίστρια Τawakkul Karman από την Υεμένη, για τον μη βίαιο αγώνα τους για την ασφάλεια των γυναικών και τα δικαιώματά τους για πλήρη συμμετοχή στην ειρηνευτική διαδικασία. 

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε δημοκρατία και ειρήνη με διάρκεια στον κόσμο εκτός και αν οι γυναίκες αποκτήσουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες να επηρεάσουν τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή. 
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/241181/se-treis-gunaikes-to-nobel-eirinis/

Γίνεται της... μπουγάτσας


Γλυκιά ή αλμυρή; Διαφορετικός ο συντελεστής ΦΠΑ!

Αλαλούμ επικρατεί στην αγορά με τον ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Σύμφωνα με τις νέες διευκρινήσεις του υπουργείου Οικονομικών τα γλυκά και τα παγωτά που καταναλώνονται εκτός καταστήματος, ακόμα και εάν τα πήρε κάποιος στο χέρι, φορολογούνται με ΦΠΑ 13%, εάν όμως καταναλωθούν εντός του καταστήματος πρέπει να μπει ΦΠΑ 23%.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μπουγάτσας, η οποία ανάλογα με το αν θα είναι γλυκιά ή αλμυρή θα έχει διαφορετικό συντελεστή. Όπως αναφέρουν «Τα Νέα»  εάν η μπουγάτσα είναι αλμυρή, είτε καταναλώνεται εντός καταστημάτων είτε όχι, υπάγεται στον κανονικό συντελεστή 23%, ενώ αν η μπουγάτσα είναι γλυκιά και καταναλωθεί εκτός καταστήματος έχει συντελεστή 13%. Αντίθετα, ακόμα και αν είναι γλυκιά, αν καταναλωθεί εντός καταστήματος δεν γλιτώνει τον υψηλό συντελεστή 23%.

Γενικά, όλα τα σφολιατοειδή που διατίθενται ψημένα στους καταναλωτές θα πρέπει να φορολογούνται με τον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 23%. Όμως, εάν έχουν γλυκαντικές ύλες τότε θεωρούνται γλυκά και στην περίπτωση που καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13%. Έτσι πχ. μια τυρόπιτα θα πωλείται με ΦΠΑ 23%, ενώ μια γλυκιά μπουγάτσα με 13%.

Το ψήσιμο ανεβάζει... τον ΦΠΑ

Φοροτρέλα επικρατεί και στη κατηγορία συσκευασμένων ή μη τυποποιημένων προϊόντων. Ειδικότερα, σάντουιτς, ασχέτως περιεχομένου, το οποίο είναι κλεισμένο αεροστεγώς και στη συσκευασία αναγράφονται ημερομηνίες παραγωγής - λήξης και τα συστατικά υπάγονται στον συντελεστή 13%. Αν όμως ο καταναλωτής ζητήσει από τον καταστηματάρχη να του ψήσει το σάντουιτς, ο ΦΠΑ ανεβαίνει στο 23%!
περισσότερα στο http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/241236/ginetai-tis-bougatsas/

Με «άγριες» διαθέσεις ο καιρός!


Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τα δυτικά το βράδυ του Σαββάτου, που θα επηρεάσει σταδιακά την Κυριακή όλη τη χώρα.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις ανέμοι και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 08 Οκτωβρίου

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις βραδυνές ώρες και κυρίως τη νύχτα προς την Κυριακή θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Κυριακή 09 Οκτωβρίου

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική έντονες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν την Κυριακή κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων 7 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο και θα στραφούν βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια σε βορείους με την ιδία ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η πτώση της θερμοκρασίας -από 7 έως 11 βαθμούς- θα αρχίσει την Κυριακή από τα δυτικά και βόρεια και θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/241262/me-agries-diatheseis-o-kairos/

Νέος γύρος κινητοποιήσεων Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Αθήνα τη Δευτέρα


Αθήνα
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα (Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, Τραμ και τρόλεϊ), ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στον Προαστιακό. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την εφεδρεία και τις περικοπές των αποδοχών τους.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231132123

Από τις 17 Οκτωβρίου Η «αγωνία και η έκσταση» του Στιβ Τζομπς σε θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης



Ένα θεατρικό έργο για τον Στιβ Τζομπς, για την αγάπη του για την τεχνολογία, για το ανθρώπινο κόστος της δημιουργίας κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα σε σκηνή της Νέας Υόρκης. Το έργο, ένας μονόλογος με τίτλο «The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs» (Η αγωνία και η έκσταση του Στιβ Τζομπς) θα ανέβει στις 17 Οκτωβρίου στο Public Theater της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με τους παραγωγούς δεν είναι ένας φόρος τιμής στον συνιδρυτή της Apple, ο οποίος πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών, αλλά μάλλον «μια διασκεδαστική, αλλά και οδυνηρή ιστορία περηφάνιας, ομορφιάς, πάθους και βιομηχανικού σχεδίου».

Όπως είπε ο ηθοποιός Μάικ Ντέιζι, το έργο αποτελεί «μια ματιά στις εμμονές του Τζομπς με την τεχνολογία, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε ιστορίες που ο ίδιος έχει διηγηθεί». 

«Ο Στιβ Τζομπς επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας. Με πολλούς τρόπους ο κόσμος που μας άφησε είναι ο δικός του κόσμος. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να παρατηρήσουμε αυτόν τον κόσμο, τις αξίες και τις πρακτικές του και να αποφασίσουμε ποιο κομμάτι της κληρονομιάς του θα κρατήσουμε και ποιο όχι» κατέληξε ο Ντέιζι.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231132105

Ισορροπώντας στο κενό


Extreme άνθρωποι σε extreme καταστάσεις

http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/239918/isorropodas-sto-keno/

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης

Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο να μη λειτουργήσει καμία δημοτική Υπηρεσία. Με τη συνέχιση της αποχής για τρίτο σαββατοκύριακο εκφράζουν «την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα των περικοπών που προωθούνται στην εργασία κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες».

Εως τις 11 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας.

Τέλος, τη Τρίτη 11 Οκτωβρίου, έχει αποφασιστεί στάση εργασίας σε όλους τους ΟΤΑ, από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 12.00 το μεσημέρι και από εκεί πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/240803/sunehizei-tis-kinitopoiiseis-tis-i-poe-ota/