Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αλεξανδρής: «Δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού υποκλίθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο τεχνικός του Άρη χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη των Πειραιωτών επί της ομάδας του (80-59), στον μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «κίτρινων» δήλωσε μετά το ματς:«Δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Είχαμε κάνει καλή δουλειά στο να προετοιμάσουμε την ομάδα και να μην αιφνιδιαστούμε, όταν όμως έχεις τόσα νέα παιδιά είναι λογικό. Μας ξέφυγε το σκορ. Προσπαθήσαμε να ανασυνταχθούμε, είχαμε στα επόμενα τρία δεκάλεπτα καλές και κακές στιγμές, φτάσαμε τη διαφορά στους έξι πόντους, αλλά δεν είχαμε την ποιότητα από τον πάγκο. Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν καθαρή και δίκαιη, αλλά εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που δεν είχε κόσμο. Με κόσμο ίσως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Με ενοχλεί που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν είχαμε κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ μας και τα δύο παιδιά που ήρθαν έκαναν μόνο δύο προπονήσεις».

«Από το ρόστερ μάς λείπει ένα τριάρι που να έχει έφεση στο σκορ και σίγουρα έχουμε διαπιστώσει το πρόβλημα στην επίθεση. Προσπαθούμε και μέσα από ομαδική δουλειά να βρούμε τη λύση. Εμείς έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα για τα επόμενα χρόνια».

Κληθείς να σχολιάσει την αναβολή του πρωταθλήματός της, είπε: «Με ενοχλεί αυτή η κατάσταση και η πορεία του μπάσκετ προς τα κάτω από το 1999, χωρίς φρένο. Έπρεπε να είχε γίνει ήδη μια προσπάθεια από τους υπεύθυνους του αθλήματος. Είναι άνισος ο ανταγωνισμός και είναι δίκαιη η αναβολή. Εμείς έχουμε μπάτζετ τέσσερα κατοστάρικα και πιστεύουμε ότι μια δικαιότερη κατανομή των εσόδων θα είναι πιο σωστή. Αλλιώς το πρωτάθλημα δεν θα έχει νόημα. Δεν θέλουμε να νιώθουμε φτωχοί συγγενείς ή αδικημένοι. Δεν θέλω, όμως, να πω κάτι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Κάθε ομάδα κοιτάζει το συμφέρον της. Όταν όμως αγαπάς κάτι, πρέπει να το προστατεύεις. Από την αρχαιότητα έλεγαν ότι η ισχύς εν τη ενώσει…».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βεργίνης ανέφερε: «Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ και μετά τρέχαμε να καλύψουμε τη διαφορά. Έχουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα και δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Κρατάμε μόνο τα μικρά καλά διαστήματα και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=397645&cid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου