Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Υποσμηναγός 101 ετών στη γιορτή για τα 70 χρόνια της 335 ΠΜ στον Αραξο ...Είχε πάρει μέρος στις αεροπορικές επιχειρήσεις στο Ελ Αλαέιν


Ενα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε το πρωί της Παρασκευής από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με κατεύθυνση τον Αραξο. Επιβάτες του, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Κ. Σπηλιόπουλος, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος (Ι) Β. Κλόκοζας, ανώτατοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και περίπου 40 απόστρατοι αξιωματικοί της Αεροπορίας. Ανάμεσά τους και ο υποσμηναγός (Ι) ε.α Πλιώνης ηλικίας 101 ετών, ο οποίος πήρε μέρος στις αεροπορικές επιχειρήσεις, πιλοτάροντας ένα μονοκινητήριο καταδιωκτικό Hurricane του Ελ Αλαμέιν.
Η 335 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο τιμούσε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της και όλοι αυτοί οι απόστρατοι αξιωματικοί που βρέθηκαν εκεί είχαν υπηρετήσει στην Πτέρυγα, ορισμένοι μάλιστα από τότε που ιδρύθηκε. Η τελετή ήταν λαμπρή (στα πλαίσια της οικονομικής λιτότητας) και τα σύγχρονα F-16 πετούσαν σε χαμηλό ύψος, στα πλαίσια της εκπαίδευσής τους, ενώ έκαναν και ορισμένες εντυπωσιακές μανούβρες. Αεροπορική επίδειξη δεν έγινε (αφού τέτοιες έχουν πλέον κοπεί, γιατί στοιχίζουν) και τα αεροσκάφη είχαν τις συνηθισμένες εξόδους.

Ο υποσμηναγός κ. Πλιώνης ήταν ένας από τους ομιλητές ο οποίος κάλεσε τους κυβερνώντες να επιβάλουν την ίδια πειθαρχία στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνία, μ΄ αυτήν που έχει η 335 Πτέρυγα Μάχης. Ηταν συγκινητική η ομιλία του, αλλά όταν στο τέλος ζήτησε να πετάξει μ΄ ένα υπερσύγχρονο F-16, το αίτημά του απερρίφθη:«Παρήλθαν οι χρόνοι που ορισμένοι πετούσαν με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, είτε ήταν υπουργοί ή υφυπουργοί, είτε απόστρατοι αξιωματικοί», του είπαν με την επισήμανση ότι είναι ήδη 101 ετών και οι πτήσεις μ΄ αυτά τα αεροσκάφη είναι «ζόρικες».Τι απάντησε; «Εάν είναι να πάθω τίποτα, καλύτερα να το πάθω σε κόκπιτ πολεμικού αεροσκάφους»!

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=425260

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου