Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Όταν ο σκύλος συνάντησε την φώκια


http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/155207/otan-o-skulos-sunadise-tin-fokia/

Μουσική στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Μάιος 2011... 9 Μουσικές Παραστάσεις & 1 Φεστιβάλ!


Αθήνα, 18 Απριλίου 2011





Retropolis
Το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου στη ψηφιακή εποχή
Μια μοναδική βραδιά
την Τρίτη 3 Μαΐου 2011, στις 21:00

Εκπρόσωποι της νέας μουσικής σκηνής δίνουν ραντεβού με τις καλύτερες στιγμές του αστικού τραγουδιού του μεσοπολέμου το βράδυ της Τρίτη 3 Μαΐου 2011 στις 9 το βράδυ στη φιλόξενη στέγη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στην εκδήλωση θα ακουστούν εκδοχές γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών της εποχής του Μεσοπολέμου που αποτελούν εξαιρετικά δείγματα της δουλειάς συνθετών όπως ο Αττίκ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο Μιχάλης Σουγιούλ, ο Νίκος Χατζηαποστόλου, ο Μανώλης Χιώτης, ο Γιάννης Κυπαρίσσης κ.α.
Οι εκδοχές αυτές περιλαμβάνονται σε cd που θα κυκλοφορήσει  για πρώτη φορά την μέρα και στο χώρο της εκδήλωσης και στο οποίο συμμετέχουν με δουλειά τους οι εξής: Θανάσης Αλευράς, Χάρης Αττώνης, Belleville, Cyanna, Δάρνακες, Empty Frame, Full Tattoo, Κώστας Δαλακούρας με την Κρίνθη Ζήρα, Στάθης Δρογώσης, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης/Μαρία Παπαγεωργίου, Ελεάννα Ζεγκίνογλου, Σόφη Κωνσταντινίδου, Matisse με την Αγγελική Ζήκα, Τία Μενούτη, Χρήστος Μουστάκας/Δίδυμο, Προκόπης Πολίτης/Βαγγέλης Ασημάκης, Ηρώ Σάϊα, Tareq, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργης Χριστοδούλου.
Η εκδήλωση αλλά και η έκδοση του cd είναι μέρη ενός ολοκληρωμένου project που συνδυάζει θέαμα μέσα από μουσική και κείμενα και έχει ως κεντρικό του στόχο να αναδείξει και να προβάλλει, δεδομένων των αναλογιών, τη σχέση ανάμεσα στο τότε και το τώρα, τις ομοιότητες των συμπεριφορών που



ξαφνιάζουν αλλά και τις διαχρονικές αξίες και στάσεις ζωής των Αθηναίων απέναντι στα καθημερινά και τα ανθρώπινα…
Σε αυτό το πλαίσιο το cd με τα τραγούδια συνοδεύεται με μια έντυπη έκδοση με μικρά διηγήματα από νέους συγγραφείς που εμπνέονται από τα τραγούδια του μεσοπολέμου και τις “πειραγμένες” εκδοχές τους. Διηγήματα έχουν γράψει οι: Δημήτρης Σωτάκης, Βάσια Τζανακάρη, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Ηλίας Κολοκούρης, Ειρήνη Σουργιαδάκη, Χρύσα Μπαχά, Γιάννης Πλιώτας, Στέργια Κάββαλου, Ειρήνη Μαργαρίτη, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Γιώργος Ρομπόλας, Άθως Δημουλάς.
Στο project, ο Γιάννης Καστανάκης και ο Νίκος Ασημάκης ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης και επιμέλειας της μουσικής εκδήλωσης και της έκδοσης του cd,  ο Άθως Δημουλάς και ο Γιώργος Ρομπόλας έχουν την επιμέλεια της έντυπης έκδοσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχουν η Νατάσα Μαστοράκου και ο Βίκτωρας Δήμας. Ξεχωριστή θέση στο όλο project έχει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στον οποίο ανήκει η αρχική σύλληψη, αλλά και η επιλογή των τραγουδιών.
Το cd, μετά την εκδήλωση,  θα διατίθεται από το πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Μουσική Παράσταση
Retropolis
Το αστικό τραγούδι του μεσοπολέμου στη ψηφιακή εποχή
Τρίτη 3 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)
                        & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμεΑ

******

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας
και την ίδρυση Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης

Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας &
της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας"



Η κ. Βάσω Παπαντωνίου και η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", της οποίας είναι Πρόεδρος, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας και την προσπάθεια ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομά της, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Πρώτο μέρος:
·         Συναυλία: η Maria Bildea, άρπα και η Εριφύλη Γιαννακοπούλου, κοντράλτο σε έργα J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Smetana, J. Massenet, Ch. Gounod.

·         Ομιλία της κας Βάσως Παπαντωνίου, Προέδρου της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας",  για την αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και για την ανάγκη ίδρυσης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης που θα φέρει το όνομα «Μαρία Κάλλας».

Δεύτερο μέρος:
·         Σημαντικές στιγμές της Μαρίας Κάλλας. Προβολή με συνεντεύξεις και ρεσιτάλ της.
·         Προβολές με ανέκδοτα ντοκουμέντα από παραγωγές της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας &  της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας" :
­- «Στον αστερισμό Μaria Callas – Η καταγωγή ενός μύθου». Προβολή Βίντεο από την Έκθεση στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών, 2004
- «Γλυπτά κοστούμια όπερας» του Νίκου Φλώρου. Προβολή Βίντεο από την ομώνυμη έκθεση με κοστούμια από ανακυκλωμένα υλικά, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μελά, 2007. 
 - Αποσπάσματα από την μεγάλη συναυλία που παρουσίασε η Εταιρεία στο Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2007. Συμμετείχαν: η Ορχήστρα Μusica Aeterna με Μαέστρο τον Θεόδωρο Κουρεντζή και σολίστ τους Veselina Kasarova και Simone Kermes.

Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας &
της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας"
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μαρία Κάλλας
και την ίδρυση Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011, στις 20:00
Αίθουσα: Θέατρο
Πληροφορίες:  2103634868 καθημερινές έως Μ. Πέμπτη και από Τρίτη του Πάσχα 12.00 - 17.00

******

ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ
Αφιερωμένο στον Διεθνούς Φήμης Βαρύτονο 
ΤΖΩΝ ΜΟΔΙΝΟ
Παρασκευή 6 Μαΐου 2011,  στις 21:00

Ο διάσημος λυρικός καλλιτέχνης βαρύτονος Τζων Μοδινός "έφυγε" από κοντά μας το Ιανουάριο του 2011. Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στις 21:00 στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, φίλοι, συνάδελφοι, μαθητές του οργανώνουν  Γκαλά Όπερας, αφιερωμένο στον αείμνηστο καλλιτέχνη.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Λυδία Αγγελοπούλου, Β. Αμιραδάκη, Μάρθα Αράπη, Μ. Γουρνιά, Ελ. Δαβου,  Τζένη Δριβάλα,  Αν. Καλογήρου, Ν. Καραγκιαούρης,  Μαρία Κόκκα, Αν. Κορωναίος,  Άκης Λαλούσης, Μάνος Λορέντζος,  Μαρία Μαρκέτου, Φίλιππος Μοδινός, Σταμάτης Μπερής καθώς και η  χορωδία  «ΑΜΠΙΤΟΥΣ».
Στο πιάνο η Μαριλίνα Τζελέπη.  

Η βραδιά θα περιλαμβάνει άριες και ντουέτα από όπερες στις οποίες ο Τζων Μοδινός άφησε αξέχαστες ερμηνείες, ενώ θα προβληθούν και στιγμιότυπα από την καριέρα του Τζων Μοδινού στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Είσοδος: Ελεύθερη
Πληροφορίες/ Κρατήσεις θέσεων με σειρά προτεραιότητας στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00
********

"SOUL"
Μουσικό Show
με την υψίφωνο Βιβιάννα Γιαννάκη
συμμετέχει: Αλκίνοος Ιωαννίδης
σε καλλιτεχνική διεύθυνση: Tejo Bolten

Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 21:00

Η υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη και ο συνθέτης Tejo Bolten (Mecano) δημιούργησαν ένα show, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και στο χώρο,
 στο παρόν και στο παρελθόν.

Βασισμένη σε μια ιδέα της Βιβιάννας Γιαννάκη και σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Tejo Bolten, η παράσταση "SOUL", είναι μια διαδρομή στη μουσική, την εικόνα και τους ανθρώπους.

Συντονισμένοι με την πορεία ενός κοσμικού ταξιδιού, θα ακούσουμε παραδοσιακούς ήχους από την Ελληνική, Κυπριακή, Κέλτικη παράδοση. Διαχρονικές μουσικές συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Παπαϊωάννου, Βασίλη Τσιτσάνη, Κώστα Γιαννίδη και Dimitri Tiomkin, και σύγχρονες συνθέσεις των Tejo Bolten, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Νίκου Ζούδιαρη, Λένας Πλάτωνος, Διονύση Σαββόπουλου και Radiohead.
Τραγούδια για την Αγάπη, τον Έρωτα και τη Ζωή με τη μαγευτική φωνή της Βιβιάννας Γιαννάκη που τα ερμηνεύει a capella, συνοδεία πιάνου και άλλων οργάνων (κιθάρας, κρουστών) καθώς και ηλεκτρονικών ήχων. Όλα αυτά, ενώνονται και δημιουργούν ένα πανέμορφο στερέωμα εικόνων και ήχων.  
Καλεσμένοι και συνοδοιπόροι στη σκηνή είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, προσφέροντας απλόχερα  την αγάπη  και το φως του, καθώς και ο εξαιρετικός σαξοφωνίστας και μαγικός μουσικός ταξιδευτής Δημήτρης Βασιλάκης.

Μέσα από τη μελωδία, τη φωνή και την εικόνα, ο θεατής θα περιπλανηθεί στο σύμπαν της ομορφιάς, θα πετάξει σε μια διαφορετική πραγματικότητα όπου οι μνήμες, οι αισθήσεις και οι υπέροχες εμπειρίες που έχει συλλέξει η Ανθρώπινη Ψυχή, επανέρχονται για να τις γευτεί.

Συντελεστές
Βιβιάννα Γιαννάκη  - Τραγούδι
Tejo Bolten - Μουσική, Οπτικοποίηση
Δήμητρα Χόνδρου – Πιάνο,
Μάρκος Παπασηφάκις – Κιθάρα,
Βασίλης Λιόσης –κρουστά

Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες:
Αλκίνοος Ιωαννίδης - Guest Τραγούδι
Δημήτρης Βασιλάκης – Σαξόφωνο,

"SOUL"
Μουσικό Show
Σάββατο 7 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 90’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)
                         & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμεΑ
                    8€ Ατέλειες Σωματείου Μονωδών Λυρικής Σκηνής/ Σπουδαστών                                      Ωδείων
*********


Μουσική Παράσταση
DUENDE
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στις 21:00

«Σε όλη την Ανδαλουσία… όλοι μιλούν συνεχώς για duende και το αναγνωρίζουν με αλάνθαστο ένστικτο μόλις εμφανιστεί». (Federico Garcia Lorca)

Το Duende, έννοια συνυφασμένη με την κουλτούρα της Ανδαλουσίας αλλά δύσκολο να ερμηνευτεί με ακρίβεια, είναι και  η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης και της μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν η Ελένη Πέτα με τον κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Σάββατο 14 Μαΐου.

Το Duende έχει να κάνει με το συναίσθημα, το πάθος, την ανείπωτη συγκίνηση που μπορεί να προξενήσει μία καλλιτεχνική έκφραση στο χορό, τη μουσική, το τραγούδι.
Συγκίνηση και ατμόσφαιρα μυσταγωγίας προκαλούν μέσα από το Duende η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης, επιλέγοντας να ερμηνεύσουν μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Τραγούδια των Madredeus, Joan Baez, Astor Piazzolla, The Police, Amalia Rodrigues, The Kinks, Ishtar, Christophe συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Θάνο Μικρούτσικο.
Γνώριμες μελωδίες σε καινούριο περιβάλλον δένουν αρμονικά μεταξύ τους και δημιουργούν ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο. Ενώνονται και ταξιδεύουν σε προορισμούς γοητευτικούς, γεμάτους πολυποίκιλα φωνητικά και κιθαριστικά ηχοχρώματα με ενορχηστρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή, τόσο Μεσογειακή όσο και δυτική.  
Μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνιση με τον Al Di Meola, στις 2 εμφανίσεις του
στη σκηνή του Gazarte, προκαλώντας ενθουσιώδεις αντιδράσεις και κερδίζοντας
εγκωμιαστικές κριτικές, η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης προτείνουν ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου, με αίσθηση Duende. Απολαύστε τους!

   Συντελεστές:
   Ελένη Πέτα, τραγούδι
  Παναγιώτης Μάργαρης, κιθάρα
Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου
Παραγωγή: Backstage Productions
Επιμέλεια - Συντονισμός: Πάνος Μπάρλος

Μουσική Παράσταση
DUENDE
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ
Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
                   10€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)
& Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Σπουδαστές Ωδείων/ ΑμεΑ

******
Blender Festival
25 Live Bands @ 24 Concerts

Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30
Υπαίθριος χώρος mcf bar – restaurant (3ος όροφος)

Το BLENDER είναι ένα open air μουσικό φεστιβάλ το οποίο γεννιέται φέτος στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Σκοπός του είναι να προβάλλει νέους τραγουδιστές, μουσικούς και groups ανεξαρτήτως είδους, που χαρακτηρίζονται από: Φρέσκο ήχο, πρωτοποριακή μουσική, υψηλή αισθητική ηχητικού αποτελέσματος και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, είτε αυτή αφορά στην αμεσότητα και τη ζωντάνια της καλλιτεχνικής έκφρασης με απλά αλλά και σύγχρονα μέσα, είτε στη χρησιμοποίηση  οπτικοακουστικών μέσων τελευταίας τεχνολογίας.
Το BLENDER είναι ανοιχτό στο διαφορετικό, σε αυτό που εκπλήσσει ευχάριστα, σε αυτό που παραπέμπει σε πρωτόγνωρα ή σε κλασικά, ακόμη, ακούσματα τα οποία όμως έχουν μία σύγχρονη προσέγγιση. Το BLENDER φιλοδοξεί να γίνει θεσμός που θα προασπίζεται την ευγένεια, την ποιότητα και το ήθος που πρέπει να έχει η μουσική και το τραγούδι.

Το BLENDER στο αίθριο του Ιδρύματος, χώρο με αναμφισβήτητη θετική ενέργεια, ουσιαστικά στην ταράτσα ενός σύγχρονου κτηρίου, με τον ουρανό και τα αστέρια πάνω του, δίνει βήμα σε νέα, ταλαντούχα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα έχοντας απεριόριστη στήριξη τεχνικού εξοπλισμού και αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, μεταξύ άλλων συμμετέχουν:

·         Marietta Fafouti and the band
·         Lumiere Brother
·         The Burger Project
·         Γιώργης Χριστοδούλου
·         Ιωάννης
·         Penny and the Swinging Cats
·         Tango with Lions
·         Abbie Gale
·         Baby Guru
·         Le page
·         Evripidis and his tragedies
·         The Jamming Funkers
·         Sugahspank! & Τhe Swing Shoes
·         Kalliopi
·         Yiorgos Psihoyios Trio
·         Space Blanket  
·         George Gaudi
·         Elektrobalkana
·         Funkistan 
·         Masturbation goes Cloud + support EGSUN
·         Zen Garden   
·         ινφο
·         Graveyard Cafe Band
·         Blaine Reininger (Tuxedomoon) & Τηλέμαχος Μούσας

Ιδέα & Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Van Dog
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης

Blender Festival
25 Live Bands @ 24 Concerts
Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:00

Έναρξη εισόδου: στις 20:00
Υπαίθριος χώρος mcf bar – restaurant (3ος όροφος)
Εισιτήρια:     15€ με ποτό

*******

OTICONS ENSEMBLE
Συναυλίες Κινηματογραφικής Μουσικής
Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 20:30
FROM MINIMUS TO MAXIMUS

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του Shigeru Umebayashi στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2010, η OTICONS επανέρχεται με δύο νέες συναυλίες αφιερωμένες και αυτές στην κινηματογραφική μουσική. Το εξαμελές OTICONS ENSEMBLE ερμηνεύει μερικά από τα διασημότερα κινηματογραφικά μουσικά θέματα των τελευταίων πενήντα ετών, σε ένα συναρπαστικό ρεπερτόριο ενορχηστρωμένο από την αρχή για τις ανάγκες του ανσάμπλ από τον ιδρυτή του Κώστα Κακούρη. Από τις μινιμαλιστικές μελωδίες του Άντζελο Μπανταλαμέντι για το «Twin Peaks» και του Φίλιπ Γκλας για τις «Ώρες» μέχρι την «Αμελί» και το «Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο» και από τα αθάνατα θέματα του «Εξορκιστή» και του «Νονού» μέχρι τα σάουντρακ από τον «Ε.Τ.», τον «Μονομάχο» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ακόμα, κομμάτια του Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι και των "δικών" μας Vangelis και Μ. Χατζιδάκι (Sweet Movie), αλλά και του Νίνο Ρότα.

Επιπλέον, θα ερμηνευτούν κομμάτια για τέσσερα χέρια για πιάνο από ταινίες του Πήτερ Γκρήναγουει όπως και πρωτότυπες συνθέσεις του Κώστα Κακούρη για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Οι πολύπειροι σολίστες του OTICONS ENSEMBLE, που συνολικά αριθμούν παραπάνω από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι οι:

OTICONS ENSEMBLE- Συντελεστές
Κώστας Κακούρης – Πιάνο
Πέτρος Μπούρας – Πιάνο
Δημήτρης Κουζής – Βιολί
Σταύρος Παργινός – Τσέλο
Αλέξης Λεβεντέρης - Ηλεκτρικό Μπάσο
Ηλίας Δημόπουλος – Τρομπέτα

Τραγούδι:       Μαρία Ζαβίτσα 
                                    Αντωνία Τζίτζικα
                                    Κυριακή Τροχάνη 

OTICONS ENSEMBLE
Συναυλίες Κινηματογραφικής Μουσικής
Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 20:30
FROM MINIMUS TO MAXIMUS
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120’
Εισιτήρια:   15€ ενιαίο

******
Μουσική Παράσταση

Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 21:00
Αρμονία των  Ουράνιων Σφαιρών
Με τα Πλανητικά GONG του DON CONREAUX

Υπαίθριος χώρος mcf bar – restaurant (3ος όροφος)

Μετά την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε το ελληνικό κοινό τον περασμένο Νοέμβρη στον Don Conreaux, ο μεγάλος δάσκαλος επιστρέφει στην Αθήνα με τα πλανητικά gong για μια μοναδική παράσταση στο Ίδρυμα Κακογιάννη την Κυριακή 22 Μαΐου στις 21:00, στο αίθριο του MCF BarRestaurant. Μαζί με τον Don Conreaux από τη Νέα Υόρκη, η «μούσα της Σλοβενίας» Mojca Morya Malek και ταλαντούχοι Έλληνες μουσικοί σε αυτή τη πρωτότυπη μουσική παράσταση με πλανητικά και συμφωνικά gong και φυσικά μουσικά όργανα από όλον τον κόσμο, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά στοιχεία από την Ανατολική παράδοση, τον πολιτισμό των Ιθαγενών της Αμερικής και τη Δυτική Κουλτούρα στην Αρμονία των Ουρανίων Σφαιρών για την Παγκόσμια Ειρήνη σε μια συναυλία ελεύθερης πνευματικής τζαζ (free spiritual jazz) ειδικά αφιερωμένη στην Ελλάδα, την ιερή μήτρα του Δυτικού πολιτισμού.

Το πανάρχαιο «Ηχείον», όπως ονομαζόταν το gong στην αρχαία Ελλάδα, αφιερώθηκε στη λατρεία της θεάς Δήμητρας και τα Ελευσίνια μυστήρια, ταξίδεψε και ρίζωσε στην Ανατολή με την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι επιστρέφει στη σημερινή εποχή στη Δύση έχοντας αφομοιώσει την παράδοση του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Ως σύμβολο της πνευματικής αφύπνισης της ανθρωπότητας, συντονισμένο στις συχνότητες της μουσικής αρμονίας των ουρανίων σφαιρών του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Πυθαγόρα και του Χρυσού Φυσικού Αριθμού Φ, δημιουργεί μια αποκαλυπτική πανδαισία ήχων που εισάγει τον ακροατή σε πρωτόγνωρες ακουστικές διαστάσεις και τον οδηγεί σε μοναδικές ακουστικές και νοητικές εμπειρίες.

O Don Conreaux, από το 1969, είναι ο πρώτος δάσκαλος γιόγκα στην Αμερική που αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα και πρακτική των θεραπευτικών δονήσεων του gong σε συνδυασμό με τις τεχνικές της yoga. Πάνω από 40 χρόνια ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να διαδώσει τη γνώση της θεραπευτικής δύναμης του ήχου και να επιδείξει τις θαυμαστές ιδιότητες των gong. Οργανώνοντας σεμινάρια, συναυλίες κι εκδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη, αποσκοπεί στην εξάπλωση της συνειδητότητας του ανθρώπινου πνεύματος, στην εσωτερική γαλήνη και την αναγνώριση της ενότητας όλων και προωθεί την ιδέα της δημιουργίας σε κάθε πόλη του κόσμου ενός «Κήπου με Καμπάνες για την Παγκόσμια Ειρήνη» με καμπάνες κατασκευασμένες από το μέταλλο ανακυκλωμένων όπλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Το κύριο θέμα της εργασίας του είναι να επιδείξει και να εξηγήσει τη σπουδαιότητα του πανάρχαιου gong στον σύγχρονο κόσμο όχι μόνο για την ποικιλομορφία της μεγάλης ψυχαγωγικής του αξίας αλλά και να παρουσιάσει τη φιλοσοφία του gong, τη σχέση του και τις εφαρμογές του για τους μουσικούς, τους θεραπευτές, τους επιστήμονες, τους εκπαιδευτές και το ευρύ κοινό». Έχει συγγράψει πολλά βιβλία για δοκίμια για το gong και τη σχέση του με την ιερή γεωμετρία του Ήχου και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Τρία από τα βιβλία του, «Η Μουσική της Πληρότητας», «Το Μέγα Έπος του Gong» και «Τα Gong του πλανητικού μας συστήματος» βρίσκονται ήδη υπό έκδοση στα ελληνικά.

Η εμπειρία του gong είναι μοναδική. Από το κέντρο του gong οι δονήσεις διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση. Η ενέργεια που ρέει επιδρά σε κάθε κύτταρο του σώματος, στο νου και στο πνεύμα. Απαλλάσσει από το άγχος και το στρες. Χάνεται η αίσθηση του εγώ. Ηρεμεί ο νους. Διευρύνεται η συνείδηση. Εξισορροπούνται όλα τα επίπεδα της ύπαρξης, σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό, ενώ τα παιδιά ενθουσιάζονται και μόνο στο άκουσμά του.  Έρευνες διεξάγονται παντού στον κόσμο αυτήν την στιγμή για τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες του gong σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, περιπτώσεις ατόμων ψυχικών διαταραχών, αλλά και σε τοξικομανείς και φυλακισμένους.

Μουσική Παράσταση
Η Αρμονία των Ουράνιων Σφαιρών
με τα ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΓΚΟΝΓΚ ΤΟΥ DON CONREAUX.
Ημέρα: Κυριακή 22 Μαΐου 2011, στις 21:00
Χώρος: Αίθριο BarRestaurant  
Διάρκεια: 75'
Τιμή Εισιτηρίου: 20€ ενιαίο (δεν περιλαμβάνεται ποτό)
*********

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 20:30
Mύθοι Γυναικών – Γυναίκες Μύθοι’’
με την σοπράνο
Τζίνα Φωτεινοπούλου
στο πιάνο ο Γιώργος Δούσης

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, μας καλεί μέσα από την παράσταση Mύθοι Γυναικών – Γυναίκες Μύθοι’’ να περιπλανηθούμε  μαζί της σε ένα ποικιλόμορφο και ονειρικό μουσικό ταξίδι, σ’ ένα πάντρεμα μουσικών διαθέσεων με κοινό παρονομαστή τη θεατρική απόδοση.

Η ιδιαίτερη παράσταση που μας παρουσιάζει, είναι διανθισμένη με μουσικά κομμάτια που περιγράφουν διάφορες γυναικείες φιγούρες όπως... Ηρωίδες εύθραυστες, δοτικές, απελπισμένες, δυναμικές… Ηρωίδες που ξεδιπλώνουν τις ιστορίες τους μέσα από αγαπημένες μελωδίες της διεθνούς και ελληνικής μουσικής σκηνής (Astor Piazzola και τον George Moustaki έως και τους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, Κραουνάκη)  αλλά περιέχει και κομμάτια που αγαπήθηκαν μέσα από τις ερμηνείες σπουδαίων ερμηνευτριών όπως οι Edith Piaf, Milva, Μελίνα Μερκούρη, Τζένη Καρέζη κ.α.         
Ενδεικτικά κάποιες από τις μελωδίες  που ακούγονται στη παράσταση είναι : Hijo de la luna, Non je ne regretted rien, La vie en rose, Libertango, Μαριάνθη των ανέμων, Αγάπη που ’γινες δίκοπο μαχαίρι, Μην τον ρωτάς τον ουρανό, Παναγία των Πατησίων, Πορνογραφία, Φαίδρα, Μαμά γερνάω…

   Την Τζίνα Φωτεινοπούλου συνοδεύει μοναδικά… ο εξαιρετικά ταλαντούχος σολίστας του πιάνου  Γιώργος Δούσης.

 «Πήρα το μπλε της θάλασσας, το ασήμι της σελήνης, τα χρώματα της ίριδας, το φως των αστεριών κι έφτιαξα μύθους ζωντανούς, με θάλασσες, ακρογιαλιές, φεγγάρια και ταξίδια… Αγάπησα, αγαπήθηκα, δόθηκα και προδόθηκα, μα πάνω απ’ όλα γεύτηκα την ψίχα της ζωής…»
          Τζίνα Φωτεινοπούλου

Mύθοι Γυναικών – Γυναίκες Μύθοι’’
Τζίνα Φωτεινοπούλου
Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, στις 20:30
Αίθουσα: Θέατρο
Διάρκεια: 120’
Εισιτήρια:   15€ ενιαίο

******

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Από την 1η Φεβρουαρίου 2011 ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με το εμπορικό κέντρο athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας) βάσει της οποίας οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, εφ΄ όσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων, την ημέρα της παράστασης με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης.
****

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 117 78,  τηλ. 210 3418 550,  φαξ.  210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα:  www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος
www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
- Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα
Τηλ. 210 324 6210 begin_of_the_skype_highlighting, 210 324 6210      end_of_the_skype_highlighting
- Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς

Τηλ. 210 412 6400 begin_of_the_skype_highlighting,  210 412 6400      end_of_the_skype_highlighting
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Konstantinos
Playground Productions

Χορηγοί  Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
 Ως 3
ελculture.gr
clickatlife.gr
mediasoup.gr
camerastyloonline.wordpress.com
culturenow.gr
dancetheater.gr

Γραφείο Τύπου ΙΜΚ:  Χαρά Πετρούνια
 210 52 44 648, 6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr