Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010


Με… διαβατήριο μια κάρτα διαπίστευσης

Οι μετανάστες του έρωτα μαζί, 24 χρόνια μετά!



Όλα ξεκίνησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας,  εν  έτει 1980!

Αυτός πρωταθλητής Έλληνας μαραθωνοδρόμος, εκείνη διάσημη άλτρια μήκους από τη Μόσχα.  Ο Τάσος Ψαθάς στα χρόνια της αγωνιστικής του δράσης, ήταν πρωταθλητής Ελλάδας επί σειρά ετών στο μαραθώνιο, βαλκανιονίκης στο παγκόσμιο κύπελλο μαραθωνίου της Σεούλ, προπονητής στίβου και «πρωταθλητής» του ΠΑΟΚ, ένα σπουδαίο βιογραφικό που του έδωσε το εισιτήριο για  τους αγώνες  "Καλής Θέλησης" στη Μόσχα το 1986. Η 22χρονη Ελένα  Μπάλκινα, άλτρια μήκους αντιπροσώπευε τη σοβιετική αποστολή και τίποτα δεν την προϊδέαζε ότι  αυτό το άλμα θα την έκανε να περάσει τα «σύνορα» της καρδιά της…

Ανάμεσα σε 3.000 αθλητές από 79 διαφορετικές χώρες οι δυο νέοι ξεχώρισαν με την πρώτη ματιά ο ένας τον άλλον, μα ο χρόνος πάγωσε εκεί…

Ο Μακεδόνας αθλητής πριν από το κλείσιμο των αγώνων, σε μια συνάντηση δυο αγνώστων στο στίβο του Ολυμπιακού σταδίου "Λένιν", ξεκρέμασε από το λαιμό του την πλαστικοποιημένη κάρτα διαπίστευσης και  την προσέφερε στην όμορφη Ελένα λέγοντάς της: «Έτσι απλά, για να με  θυμάσαι». Ο πλατωνικός τους έρωτας παρέμεινε στην «παγωμένη» Μόσχα και κάπως έτσι οι δρόμοι και οι ζωές των δυο νέων χωρίστηκαν.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέσα στο 2010 και βρίσκει τον Τάσο στην Ελλάδα,  χωρισμένο με δυο παιδιά και την  Ελένα να μαζεύει τα κομμάτια της, κάπου στην πόλη Τσεμποκτσάρι της Μόσχας, έπειτα από έναν αποτυχημένο γάμο με κάποιον συμπατριώτη της.

Τι θα τους ενώσει…; Η αναμνηστική κάρτα διαπίστευσης που είχε φυλαγμένη η γυναίκα στο συρτάρι της 24 ολόκληρα χρόνια!

Με «διαβατήριο»  τη δική της… πράσινη κάρτα  ταξιδεύει μέχρι την  Ελλάδα, τον αναζητά και καταλήγουν, λίγους μήνες μετά, στα σκαλιά μιας εκκλησίας… που αλλού; Στην πόλη του έρωτα,  στη Θεσσαλονίκη.

Το ζευγάρι ζει, σήμερα, στο Τσεμποκτσάρι, και δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένο και γεμάτο από μια αγάπη που άντεξε στον χρόνο!

Ο έρωτας σε πλήρη δικαίωση…

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=88979

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου