Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Αρης Κρεμμύδας:Oλοι οι φορείς της πόλης» και «κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό».

Η χθεσινή διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δ.Σ βάσει του Κώδικα Δήμων τιτλοφορείται ως Δημόσιος Απολογισμός Πεπραγμένων Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής και «καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης» και «κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο έχει δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό». 
Την πρόσκληση την κάνει η δημοτική αρχή και όχι οι δημοτικές παρατάξεις και είναι ανοικτή και δημόσια. Τώρα αν η δημοτική αρχή επέλεξε ως τρόπο καλέσματος την αφίσσα και τα προσωπικά μηνύματα και όχι την δημόσια πρόσκληση με ηχητικά μηχανήματα και αυτοκίνητο που θα καλούσε ανοικτά όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας σ αυτή την διαδικασία δείχνει και τον τρόπο που σκέφτεται και το πόσο πιστεύει σ' αυτήν. 
Επίσης η υποχρέωση του δημόσιου απολογισμού είναι σε ετήσια βάση και μάλιστα σε συγκεκριμμένο χρόνο και όχι αλα κάρτ όποτε θέλει και αν θέλει.Η χθεσινή αποκαρδιωτική συμμετοχή πολιτών σε μια τόσο κορυφαία συμμετοχική διαδικασία σημαίνει τρία πράγματα, ή στοχευμένη έλλειψη ενημέρωσης από φοβικά σύνδρομα εκ μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας ή απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης στα μάτια των πολιτών επειδή δρα ως μακρύ χέρι του πιο ανάλγητου κράτους ή γιατί οι πολίτες γνωρίζουν εκ των προτέρων και δεν συμμετέχουν σε σικέ διαδικασίες.
Διαλέχτε και πάρτε.
 
https://www.facebook.com/aris.kremmidas?hc_location=stream