Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Με επιτυχία διεξήχθη το Πρόγραμμα Ανοιχτής Εκπαίδευσης Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    3/4/2013



          Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους εξειδικευμένους επιστήμονες – διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε Πρόγραμμα Ανοιχτής Εκπαίδευσης Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το Σάββατο 30/03/2013 στην πλατεία Μεταμόρφωσης στο Μοσχάτο, από τις 9:00 έως τις 16:00 και σε αυτό συμμετείχαν περίπου 300 πολίτες όλων των ηλικιών.
 Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην παροχή βασικής υποστήριξης της ζωής σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και στην αντιμετώπιση της πνιγμονής σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση έγινε σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.
Στη δράση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους.
                                                                 
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου